Veresszéki borvíz - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Carpinenii Estelnic - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Veresszéki borvíz

Kászonjakabfalvától 7 km-re  a Borvíz patak völgyében található. A múltban a Balásiak tulajdonában volt. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Hirdetés Veresszéki borvíznél Kerítés Bejegyzés Naplemente Figyelmeztetés... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Veresszéki borvíz rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
18692 Balási kúria. Balási József csíkszéki főkirálybíró 1833-ban, későbarokk stílusban épült udvarháza műemléképületként szerepel Hargita megye műemlékeinek jegyzékében. 19355 Cseppköves bunker. A Kászon- és a Bellő-patak közötti hegygerincen húzódik az Árpád-vonal erődrendszerének a kászoni szakasza, melyet a 24/2 székely határvadász század háromszéki katonái védtek. 19499 Határvadászok keresztje a Bellő-tető alatt. Úgy tartják, hogy a Kászon-patak völgyében, a Gombás-bérc alatt álló várban lakott Katrosa vezér és Bellő nevű lánya. 19553 Második világháborús bunker Katrosa határában. Kászonjakabfalvától délnyugatra emelkedik a 906 méteres Bellő-tető. 19656 Bunker maradvány 2. Bunker maradvány 2. 19996 Katolikus templom. Az oklevelekben három tízes: Kászonaltíz, Kászonfeltíz és Kászonimpér összefoglaló neve, egy községben és egy egyházközségben. 20225 Parancsnoki bunker. A határvadászok ösvényén, a Bellő-patak baloldali, Töltés és Czikólova gerincén felfelé egy újabb bunkermaradványt találunk, melyre rovásírásos emléktáblát rögzítettek. 20646 Rakottyás-tető. Havasi tanyavilágban járunk itt. 21760 Bunker maradvány 1. Bunker maradvány 1. 22909 Katalin-kápolna. A Katalin-kápolna romjai Kászonfeltíz észak-nyugati részén, melyet a helybeliek Pápországának neveznek, a Kászon-patak földrajzi jobb oldalán, a település felé emelkedő dombon helyezkednek el. 23402 Szetye vára. Kászonújfalu és Kászonaltíz közötti úttól északkeletre a Nagy-Szetye patak mentén találjuk Szetye várát. 24944 Kászonújfalu temetője. A Kászoni medencébe érve a legelső település Kászonújfalu. 25500 Szent István-borvízforrás. A fehérkői Szent István-borvízforrást 2014 augusztusában újították fel, alapítványok támogatásával, valamint Kászonaltíz község tanácsának, közbirtokosságának, és helyi önkéntesek segítségével. 25770 Vadles. A tetőn  a valamikori krumplikísérleti állomás nyomai most is láthatók. 26630 Tömlőhozó-ösvény. A Fehérkői Szent István borvíztől tovább a Tömlőhozó ösvényen a köves úton felkapaszkodtunk a gerincre. 29475 Cégéres kút. Cégéres kút. 31190 Csomortáni Péter vára. Kézdicsomortántól észak irányában a Csuklyán tetőn, az Aszalvány és a Várpatak között találjuk Csomortáni Péter várát.

Néhány székely szó jelentése:
Éjtő = Méreg. Elbójávul = Eltéved. Elisze = Körülbelül. Ellepcsel = Ellágyul a hal a bő zsírban. Emeletes veréb = Gólya. Éppeg = Éppen.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Csodálatos bükkfa
Kászonjakabfalva és Katrosa között, a Nagy-ponk vagy Honcsukos teteje csúcstól keletre található a Tisztás dombja.
Cece vára
Kézdiszárazpataktól 4,5 km távolságra Katrosa irányában, a Kászon vízébe ömlő Várpatak fölött található Váréle nevezetű helyen pihennek Cece várának romjai.
Kászonjakabfalvi panoráma 4.65 km-re
RH1562 Kászonjakabfalvi panoráma
Veszes-patak völgye
A Veszes-patak a Veszes dombja és a Nagy-ponk vagy Honcsukos teteje között folyik.
Csángótelepi hágó 5.19 km-re. RH1546 Csángótelepi hágó Esztelnek

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A keritesen kivul van - Nincs maganteruleten, a keritesen kivul van...
 • Sotetedes korul jartunk ott - Az or megallitott, a fenykepzogepen morgolodott, de a doboz a keritesen kivul van, ott senkinek nincs beleszolasa...
 • Mindket felnek igaza van - Mint rejto nyilatkoznam ,hogy mindket felnek igaza is van es nem is...
 • A geodoboz magánterületen van? - Miután Kászonjakabfalvától majdnem 4 km-t vezettem a poros, köves, rázós úton, a rejtekhelytől kb...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.