Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Veresszéki borvíz - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Veresszéki borvíz

Veresszéki borvíz | Hol van ez a hely?

Kászonjakabfalvától 7 km-re  a Borvíz patak völgyében található. A múltban a Balásiak tulajdonában volt. Vizét palackozták Salvator néven.

Kászonjakabfalvát 1567-ben a regestrum 33 kapuval jegyzi Jakabfalva néven. 1569-ben is Jakabfalvaként említik. Nem volt középkori temploma.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Hirdetés Veresszéki borvíznél Kerítés Bejegyzés Naplemente Figyelmeztetés. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Veresszéki borvíz fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Veresszéki borvíz! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Veresszéki borvíz közelében?
Bunker maradvány 2. Bunker maradvány 2 - Bellő-tető.
Katolikus templom. Főhajtva - Fáradtan de lelkesen kapaszkodtunk fel a szeptemberi elejei hőségben a sétányon. Parancsnoki bunker. A közelében fából ácsolt kettős fakereszt található. Bunker 3 - Ezt a bunkert sikerült elsőre megtalálni a három közül. (itt geodobozt is lehet keresni)
Rakottyás-tető. Havasi tanyavilágban járunk itt. Séta a Rakottyás tetőre - Ezt a ládát már akkor kinéztem, amikor a Nagy-Sándor-ra készültünk. (látnivaló és geodoboz)
Bunker maradvány 1. Bunker maradvány 1 - Bellő-tető. (különleges hely geodobozzal)
Katalin-kápolna. Keletkezéséről, építésének idejéről nem maradt fenn írásos emlék.
Szetye vára. Az ásatások előbb szláv, majd  árpádkori eredetről tanuskodtak. Ujrarejtes - Mivel mar a rokak es a ferfiak elvittek a ladat, ujrarejtettem, de nem oda. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kászonújfalu temetője. 7.9 km-re. Mint azt neve is sugallja az egyik legfiatalabb település, nevét először 1477-ben említik. Mi sem találtuk - Ezen a helyen itthon vagyunk, így biztosra mentünk, a legutolsó bejegyzést már nem olvastuk el.
Szent István-borvízforrás. A fehérkői Szent István-borvízforrást 2014 augusztusában újították fel, alapítványok támogatásával, valamint Kászonaltíz község tanácsának, közbirtokosságának, és helyi önkéntesek segítségével. Volt, nincs - A Tömlőhozó ösvényen indultunk felfele, s benéztünk ide is friss vízért, A doboz nincs már meg sajnos, és nem volt nálunk másik hogy pótoljuk.
Vadles. A tetőn  a valamikori krumplikísérleti állomás nyomai most is láthatók. Lesben - Megtaláltam a dobozt.
Tömlőhozó-ösvény. A Fehérkői Szent István borvíztől tovább a Tömlőhozó ösvényen a köves úton felkapaszkodtunk a gerincre. A Csíki-havasok gerincére a Tömlőhozó-ösvényen - Miután a Szent István-borvízforrásnál újrarejtettem a felújítás alkalmával eltűnt geodobozt, az ösvényjáró kocsival :-) kikapaszkodtam a Csíki havasok főgerincére, a Csutakos-csúcstól nem messze található rejtekig.
Cégéres kút. Egy régi, 1917-ben kiadott térképen románul Fantana Vestita néven jelenik meg forrás.
Csomortáni Péter vára. Nagy csapat - Itt jártunk egy nagy csapattal, összekeresgéltük a rejtek  környéket, és először hihetetlennek tűnt hogy a rejtekfa két év alatt ennyire körbenőtte az odúba tuszkolt követ. Minimum Party. Minimum Party művészeti alkotótábor helyére akadtunk. Kászon 2 - Második állomásunk a táborhely volt.
Almás vára. Valószinűleg a 12. Egy óra botladozás után - Szép várhely, helye hasonlít a csíkrákosi Pogányvárra és a csíkcsicsói Csicsóvárra.
Romok. Az egyik mellékgerinc legmagasabb pontja, a Fejtető.
Sóskútfürdő. A kászoni medence szélén, Kászonújfalu és a Nyerges–tető között található. Hódvolt, hódnemvolt - Nem láttunk hódokra utaló nyomokat a patakon, de az is lehet, hogy csak nem volt szemünk hozzá.
Nagy-Lemhény-patak. Almásrétről a Almási vár fele haladva, újévi sétánk alkalmával, a Nagy-Lemhény-patak mellett felfele haladva. Átlagos patakmeder - Az eredeti elképzelésem szerint ezen a délután nem Lemhény környékén terveztem kincset keresni, de mivel vezetés közben elnéztem egy letérőt, úgy döntöttem, hogy ezt a rejtekhelyet, a Büdös-kút rejtését, és a lemhényi tavakat fogom felkeresni.
Katolikus templom. 11 km-re. Ezt az 1958. Télen nem olyan, mint nyáron - Miután megkerestem a berecki földvárak rejtéseit, hazafelé tartottam.

Veresszéki borvíz románul - in limba romana: Iacobeni


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Veresszéki borvíz gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • A keritesen kivul van - Nincs maganteruleten, a keritesen kivul van...
 • Sotetedes korul jartunk ott - Az or megallitott, a fenykepzogepen morgolodott, de a doboz a keritesen kivul van, ott senkinek nincs beleszolasa...
 • Mindket felnek igaza van - Mint rejto nyilatkoznam ,hogy mindket felnek igaza is van es nem is...
 • A geodoboz magánterületen van? - Miután Kászonjakabfalvától majdnem 4 km-t vezettem a poros, köves, rázós úton, a rejtekhelytől kb...
 • Nektek hogy sikerült? - Hány órakor jártatok ott? Mi délután kb...
 • Kulonleges bukkfa - Megtalaltuk! Szep hely, kulonleges bukkfa...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Veresszéki borvíz? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Csodálatos bükkfa
Csodálatos bükkfa
Kászonjakabfalva és Katrosa között, a Nagy-ponk vagy Honcsukos teteje csúcstól keletre található a Tisztás dombja.
Cece vára
Cece vára
Kézdiszárazpataktól 4,5 km távolságra Katrosa irányában, a Kászon vízébe ömlő Várpatak fölött található Váréle nevezetű helyen pihennek Cece várának romjai.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.