Kommandó - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Comandau - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Kommandó

Kommandó Székelyföld legmagasabban fekvő települése. Környékén számos völgyön építettek keskeny nyomtávú iparvasútakat, a faanyag elszállításának céljából. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Kommandó Régi mozdonyok és vasúti kocsik No comment Vasúti kocsi 1 Vasúti kocsi 2 Régi mozdony Kommandó Régi mozdonyok Kommandó 8071 Itt lapult!... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kommandó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
25456 Kovásznai siklópálya. A XIX-dik század végén épített keskenynyomtávú vasút Gyulafalváról (ma Kommandó) indult Kovásznára. 27409 Tündér Ilona vára. Tündér Ilona várának ma már alig látható romjai meredek hegyek, széldöntötte kopasz tetők között lapulnak, a 957 m magas Vártetőn. 30213 Tündérvölgy-vízesés. Tündérvölgy-vízesés. 33240 Ortodox fatemplom. 33491 Lakóca-csúcs. A Háromszéki havasok egyik legjelentősebb csúcsa a Lakóca, 1776 m, Erdély és Moldova vizválasztója, bár a történelmi határ a Putna völgyén halad föl. 36744 Csoma-diófák. Csomakőrös Kovásznától néhány km-re fekszik, Kőrösi Csoma Sándor, a világhírű utazó szülőfaluja. 36974 Dozsa Kovaszna. 37171 Maradvany Kovaszna. 37231 Bagoly Kovaszna. 37237 A Nap haza Kovaszna. 37715 Mikes-kert. Zágon Mikes Kelemennek a szülőfaluja. 37865 Sóstótetej vára. Útban Tündér Ilona vára felé megkerestük Sóstótetej várát is. 38336 Kőrösi Csoma Sándor mellszobra. 38616 Gazdáné Olosz Ella plakett. 39906 Kovásznai Pokolsár. Kovászna híres székelyföldi gyógyüdülőhely.

Néhány székely szó jelentése:
Egybe mönyök = Mindjárt megyek. Éha = Rud tartó. Ehejré = Eddig. Ehejt = Itt. Eherré = Errefelé. Eisze = Azt hiszem.

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kommandó
Az iskola és a Likistein - ahogy a kommandóiak nevezik a svájci mintára készült épületet.
Laur-hegyi panoráma
Az erdő széléről látni a falut, szemben a Medvefej, tőle jobbra a Kecskefej, a Papolci köztető, majd a Barta tető látszik, lefele pedig a Baszka folydogál Gyulafalva felé.
Vadász-patak
A Vadász patakánál volt valamikor a határvonal, a régi öregek szerint.
Gyulafalva
Komandó Kézdivásárhelytől 32 km-re délkeletre, a Háromszéki-havasokban, a Nagy-Bászka völgytágulatában, a Kupán-, Toplica- és Rozsdás-patakok találkozásánál fekszik.
Siklótető
Komandóról Kovászna fele indulva, jobbra elhagyjuk a Máté Pál fele vezető utat, ahol a Lakóca fele lehet menni.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Kicsi a világ..... - Örülök hogy van újabb ismerős kincskereső...
 • Gőzmozdony helyett diesel mozdony - Évzáró túránk színhelye Kommandó, mivel férjem innen " gyökerezik":)...
 • Rozsdas mozdony - Egy kiados rokagombapaprikas utan kerestem ra a dobozkara (eppen falunapokat tartottak), a leiras es a kommentek szerint erre is konnyen ratalaltam, nagyon siralmas allapotban van a valamikor szebb idoket is  megert muemlekvonatka...
 • ez is Kommando... - Ez a rejtek is masodszorra lett meg...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.