Komandó település (Kovászna megye) Központ: Komandó. Közeli települések: Papolc (Papauti) 10.76 km-re, Kovászna (Covasna) 12.37 km-re, Zágon (Zagon) 12.8 km-re, Páké (Pachia) 14.26 km-re, Zabola (Zabala) 16.1 km-re. Komandó román elnevezése: Comandau.
Szállás

Szállás Komandó (Comandau) - Kovászna


Keress szállást Komandó közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Komandó (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Kommandó 0.38 km-re. Kommandó Székelyföld legmagasabban fekvő települése. Környékén számos völgyön építettek keskeny nyomtávú iparvasútakat, a faanyag elszállításának céljából.
Kommandó 0.48 km-re. Az iskola és a Likistein - ahogy a kommandóiak nevezik a svájci mintára készült épületet. Ha a híd alatt szemlélődsz, vele együtt, a meteorológiai állomás műszereiről leolvashatod, mit hoz a szél a Kecskefej felől.
Laur-hegyi panoráma 0.57 km-re. Az erdő széléről látni a falut, szemben a Medvefej, tőle jobbra a Kecskefej, a Papolci köztető, majd a Barta tető látszik, lefele pedig a Baszka folydogál Gyulafalva felé.
Vadász-patak 4.25 km-re. A Vadász patakánál volt valamikor a határvonal, a régi öregek szerint. A vasút sajnos már rég nincs, csak a hídfő maradványai.
Gyulafalva 5.83 km-re. Komandó Kézdivásárhelytől 32 km-re délkeletre, a Háromszéki-havasokban, a Nagy-Bászka völgytágulatában, a Kupán-, Toplica- és Rozsdás-patakok találkozásánál fekszik. 1 km-es tengerszint feletti magasságával Kovászna megye legmagasabban fekvő települése.
Siklótető 5.9 km-re. Komandóról Kovászna fele indulva, jobbra elhagyjuk a Máté Pál fele vezető utat, ahol a Lakóca fele lehet menni. Majd a Barta tetőt, ahova érdemes kimászni a Tiszta patak völgyéből, mert nagyon szép a kilátás.
Közép-domb 6.14 km-re. Közép-domb
Egykori Kommandó-Kovászna kisvasút 6.21 km-re. A régi Kommandó-Kovászna kisvasút nyomvonala.
Kovásznai siklópálya 7.79 km-re. A XIX-dik század végén épített keskenynyomtávú vasút Gyulafalváról (ma Kommandó) indult Kovásznára.
Papolci panoráma 7.84 km-re. Papolcról Komandó fele gyönyörű őszi panoráma fogadott,  innen a Perkő is látszott a szép tiszta őszi időben.
Tündér Ilona vára 8.43 km-re. Tündér Ilona várának ma már alig látható romjai meredek hegyek, széldöntötte kopasz tetők között lapulnak, a 957 m magas Vártetőn.
Tündérvölgy-vízesés 9.31 km-re. Tündérvölgy-vízesés - Kovászna.
[ Fel ↑ ]
Lakóca-csúcs 10.36 km-re. A Háromszéki havasok egyik legjelentősebb csúcsa a Lakóca, 1776 m, Erdély és Moldova vizválasztója, bár a történelmi határ a Putna völgyén halad föl.
Ortodox fatemplom 10.54 km-re. Ortodox fatemplom - Papolc
Dozsa Kovaszna 11.52 km-re. Dozsa Kovaszna 1988
Kommandó
Kommandó
Kovászna város környéke
Kovászna város környéke
Vártető - Tündérvár - Siklópálya.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Filioara - Turisztikai látnivalók Dobrinauti-Hapai - Turisztikai látnivalók Teiusu - Turisztikai látnivalók Podeni
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.