Zágon település (Kovászna megye) Központ: Zágon. Zágon román elnevezése: Zagon.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Zágon (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Kariatida szobor

Kariatida szobor Sepsiszentgyörgy 27,73 km-re
A Kariatida nevű, fába faragott térszobor Sepsiszentgyörgy Újszemerja lakónegyedében, az Andrei Saguna és Vasile Goldis utcák kereszteződésénél levő parkocskában található. A Golgotan - A Kariatida Petrovics Istvan szobrasz alkotasa.

Sepsibesenyői tó

Sepsibesenyői tó 19,25 km-re
A besenyői tó Kovászna megye egyik legnagyobb tava, az 1980-as években létesült. Tenyleg nagy doboz - Szep oszi seta alkalmaval meglett sikeresen. Rendben - A nagy doboz a nagy üregben terpeszkedik. Véletlenül parkoltunk a doboz mellé - Ebédkészítés közben kerestük meg a ládát.

Nádika feredő Gelence 20,05 km-re
Gelence környékén nincs sok borvíz-, illetve gyógyforrás, viszont több édesvízi, ezért a településnek nincs népi gyógyfürdője.

Katolikus templom

Katolikus templom Szentkatolna 21,91 km-re
A régi templom az 1802 évi földrengéskor összeomlik, helyette 1815-1823 között új templomot építenek. A temetőben - Ez is útba esett. Átpenészesedett geodoboz-tartalom az urna-kővázában - Bár az én szemeim is az urnát keresték, feltettem magamban a kérdést, hogy én hova rejtenék, és akkor egyből kiszúrtam az urna-kővázát. A régi urnavázát nem találtuk - Szép templom és óriási temető.

Angyalos

Angyalos 21,56 km-re
Honnan a falu szép neve, ha nem a reformáció előtti templom védőszentjéről, aki a két arkangyal, Szent György és Szent Mihály volt? Almafa - Ez is megvan. Ide jartam valamikor - Valamikor a 2000-es evekben itt dolgoztam es epitettuk a fahazakat a nemeteknek. Első dobozunk - Sikerült megtalálni a dobozkát, kicsit sáros, de ép állapotban.

Második világháborús bunker Katrosa határában

Második világháborús bunker Katrosa határában 43,43 km-re
Kászonjakabfalvától délnyugatra emelkedik a 906méteres Bellő-tető. Törött tábla - A tábla sajnos 2 darabban van. Vizes túra II - Tovább sétáltunk a csepergő eső ellenére, és eljutottunk ehhez a rejtekhez is. Bunker 2 - Na, ezt is megtaláltuk.

Sasok tava

Sasok tava Szilon-havas 28,96 km-re
A Sasok tava, egy másik nevén Feneketlen tó, a Szilon-havasokban található, turisták által keveset látogatott környezetben. Nagyon szép kis eldugott tó ez a Sasok tava - A Fekete-völgyön keresztül közelítettük meg a Sasok tavát. Felhők között - A kék háromszög jelzést követve másztunk ki.

Keresztút

Keresztút Csukás-hegység 31,76 km-re
A Vörös-havas a Csukás masszívumban talalható, a Csukás-hegység és a Gropsoare-Zákány hegységgel  egyetemben, közöttük. Kicsi kék emberke a krematórium közelében - A Gropsoarele-Zákány gerinc felől érkeztünk a helyszínre, miután elhaladtunk a közelben levő két krematórium mellett. Cukorkás doboz - Először jártam a Csukás hegységben, és szemem - szám tátva maradt a látványtól, amit nyujtott a hegy ebben az évszakban, meg is feledkeztem mindenről, úgy kellett figyelmeztessn Péter, hogy azert vannak rejtekhelyek is. Kicsikek es kekek - Nagyon sok arrafele az afonyazo no meg a havasszepe gyujtogeto (sajnos).

Fellegvár Brassó 42,64 km-re
A fellegvár a központtól északra emelkedő domb, a Schlossberg tetején helyezkedik el. Szemetes hely - Ez egy olyan hely volt szamomra, ami tobb volt mint kiabrandito.

Református templom

Református templom Réty 15,61 km-re
Réty református templomát az évszázadok során kétszer ujították fel, először a 16-dik században, majd a 19-dik század második felében. Réty felett - Megtaláltam a dobozt. Decemberi séta - Kellemes időben egy kis Mikulásnapi körséta keretében kerestem rá a dobozkára. Körülményes megközelítés - A geodobozt nagyon könnyű volt megtalálni.

Vadasi várhegy 39,95 km-re
A Vadasi varhegyet foleg Kozepajtarol lehet latni espedig pontosabban a falu feletti Domosrol, a varhegy maga 832 m.

Bagoly-forrás

Bagoly-forrás Oltszem 31,2 km-re
Az oltszemi fürdőközpont az Olt lankáján helyezkedik el, megközelíthető az E12 országútról, ahonnan az oltszemi Mikó-kastély melletti utcába kell letérni, majd átmenni az Olt hídján. Másik vizes túra - Most sem volt szerencsénk az idővel. Sasszem a Bagoly-kútnál - A GPS kicsit félre húzott, az emlékmű fele, de meglett a doboz, bár elég szemetes helyen lapult. Egy kut ami nincs es van - Egy szep kut kovacsoltvasbol de szarazon, sajnos.

Pisztrángos borvízforrás

Pisztrángos borvízforrás Uzonkafürdő 45,36 km-re
Uzonkafürdőből vezet az út a Pisztrangos-patak völgye fele, ahol régen Uzonkafürdő elődje, az egykoron híres Pisztrangosfürdő volt, de ez a XVIII-dik században megsemmisült, és ma már a nyomai sem látszanak. Könnyen rábukkantam - Miután a Murgón is sikerült megtalálnom a dobozt, ezért nagy kedvvel kanyarodtam fel Uzonka fele, a következo siker reményében. Egy erdekes jelenseg - Talalhato itt egy erdekes geologiai erdekesseg. Villámcsapás - Az utolsó megtaláló elég rég írta a bejegyzését.

Református vártemplom

Református vártemplom Illyefalva 26,85 km-re
A Sepsiszentgyörgytől néhány km-re délre fekvő Illyefalva látnivalója a 15-16-dik század körül épült várfallal körülvett, festett fapados, új kazettás mennyezetű református temploma. Illyefalvi vártemplom - Mivel egy kicsit borús idő volt aznap, így csak egy pár közeli rejtekhelyet kerestünk fel. Itthon vagyunk - A falu lakosaiként engedtünk a közeli csábításnak. Relatív - Ahogy mondani szokták, fél lábbal illyefalvi vagyok, hát ideje volt megkeresni az itt rejtett ládát.

Garcsin mezeje

Garcsin mezeje Nagy-kő havas 39,13 km-re
A Mozsár-patakán felül, Fürészmezőtől egy jó órai távolságra a Garcsin völgye kiszélesedik, partjain egy havasi községnek fekhelyül kinálkozó, szép térség terül el, buja tenyészetű bekeritett kaszálókkal. A Garcsin völgyéből a Nagy-kő havasra - A drájvinos Nagy-kő-túrából hazafele tartva, bár nagyon siettem, nem hagyhattam ki a Garcsin-mező szűz geodobozát. A farsang temetese a Garcsinban - A rejtek szomszedsagaban reszt vettunk, a brassoi EKE szervezeseben, az ez evi farsangon.

Katolikus templom

Katolikus templom Torja 28,46 km-re
A XIV-dik század elején Altorjának és Feltorjának két külön plébániatemploma van.

Székely Nemzeti Múzeum

Székely Nemzeti Múzeum Sepsiszentgyörgy 27,35 km-re
A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum, Kós Károly tervei alapján épült 1911-12-ben. Évmilliók üzenete - Szeklerland. Estefele - Már esteledett, amikor a múzeumhoz értünk. Múzeumi kamera - Nem messze a rejtekhelytől parkoltunk, majd sétálgattunk a múzeum fele.

SZNM 7 Maksa

SZNM 7 Maksa Református templom 16,06 km-re
Székelyek Nagy Kincskeresése - 7-dik stáció - Maksa - Református templom Egy kis kitérő - Miután az eresztevényi geodobozt nem tudtuk lelőni, gondoltuk teszünk egy kis kitérőt, és megkeressük ezt a geodobozt. VI. Állomás - A templomot sajnos nem találtuk nyitva. Ezt könnyű volt megtalálni - A kis dobozka szabadon volt, így könnyű volt megtalálni.

Nagy-Bogáts kúria

Nagy-Bogáts kúria Sepsiszentgyörgy 27,72 km-re
Sepsiszentgyörgy Szemerja városrészében, a József Attila utca 12 szám alatt áll az eklektikus, tornyos, Nagy-Bogáts családi ház. Kuria a Szemerjan - Ez egy szepen helyrehozott kuria.

Kőmöge Torjai-hegység 37,53 km-re
Kőmöge

Sási borvíz

Sási borvíz Kisbacon 49,58 km-re
A Sási borvíz a Barót-patak vízgyűjtő medencéjében található, Kisbacontól észak-északkeletre, körülbelül 1 km távolságra.

Négy ház

Négy ház 16,64 km-re
Egykori nemesi kúria mellett, melyet most épp felújítanak, Imecsfalva és Zabola között. Akác - Először is nem üregben, hanem kéreg alatt. Verőfényben - Az augusztusi hőségben jól esett a fák árnyékában keresgélni. Fészekalja - Keresés közben majdnem belenyúltunk a frissen kikelt pihe-puha madárfiókák fészkébe.

Mohos tőzegláp

Mohos tőzegláp 43,84 km-re
A Szent Anna-tó vizét magába foglaló kráter gerincének túloldalán 1050 m magasságban találjuk a Mohos-tőzeglápot, területe 80 hektár. Elüldözve - Kezdődött azzal, hogy egy saját kincskeresést szerveztünk a szülinaposnak, mikoris a saját ajándékát kellett megkeresnie a játékszabályok alapján. Télen - Kezdem azzal, hogy az információs tábla a teteje nélkül van. Rejtés nélkül - A Szent Anna Tavat látogattuk meg előbb, de igyekeztünk a Mohosba is eljutni, míg süt még a nap.

Kisbaconi régi temető

Kisbaconi régi temető 48,9 km-re
Kisbacon temetőjével átellenben, egy dombon található a falu régi temetője.

Székelykapu

Székelykapu Imecsfalva 19,17 km-re
Kézdivásárhely és Kovászna között félúton érdemes megállni a kis templomnál, és a falu végén megszemlélni a Fortyogót, a pipáló Zágoni hegyeket, amiről ezt írta Mikes Kelemen: Úgy szeretem már Rodostót, hogy el nem felejthetem Zágont. A doboz valóban a régi helyen - A doboz valóban a régi helyen, a kapuláb alatt van, ahogy írja a leírás és ahogy Hangyalka is írta 6 évvel ezelőtt. Ajánlott koordinátaformátum - A fok-perc-másodperc formátumú koordináta a legrosszabb választás. A székelykapu odalett - Sokszor áthaladtam a kapu alatt az elmúlt évek során, de most már sajnos nincs meg a kapu, csak oszlop mered az ég felé.

Torzó Bálványosfürdő 40,77 km-re
Torzó - Bálványosfürdő

Patikamúzeum

Patikamúzeum Finta-ház Kézdivásárhely 25,88 km-re
A kézdivásárhelyi Patikamúzeum a Finta faház emeletén található, a 12-es udvartér 1 szám alatt.

Maradvany Kovaszna 9,83 km-re
Maradvany Kovaszna 1986

Mini alagút a vasút alatt

Mini alagút a vasút alatt Tusnádfürdő 45,38 km-re
Mini alagút, áteresz a vasút alatt - Tusnádfürdő Tusnádfürdő 4. - Ez nagyon kalandosra sikerült, ugyanis nem volt nálunk lámpa, így szó szerint a sötétben tapogatóztunk. 1896 - Még a tavaly, mikor a függőhídat bejelentettem, már akkor is kerestem az átereszt. Még egy alagút - A függőhídtól délre is, korulbelul 200 méterre, van egy ugyanolyan áteresz a vasút alatt, csak más a számozása.

Tölgyes-vízesés 42,72 km-re
Tölgyes-vízesés

Uzonka-forrás

Uzonka-forrás Uzonkafürdő 42,94 km-re
Uzonkafürdő Kovászna megye északi peremén, Nagybacon és Sepsibükszád között, a Baróti hegység lábánál, a Nagy Murgó alatt, az Uzonka és Pisztrángos patakok völgyében található. Gyönyörű idő - Valamikor estefele értünk ide, ez volt az utolsó megálló a mai napra. Borvíz - Megtaláltam a dobozt. Pihenőhely rozoga állapotban - Több mint 5 év eltelt az utolsó megtalálás óta, a rejtek is talán Uzonkafürdő legforgalmasabb helyén található, így nem sok reménnyel érkeztem a helyszínre.

Szemmosó-kút

Szemmosó-kút Torja 32,25 km-re
Torja igen csodálatos, és értékes természeti kincsekben gazdag. Egy erdekes gyogyforras - Nahat, hogy meg ilyen forras is letezik Felso-Haromszeken, nem is gondoltam volna.

Aldoboly 27,75 km-re
Aldoboly neve első ízben 1461-ben jelenik meg oklevélben, Feldobollyal együtt, 1567-ben Aldobolj néven írják.

Szeregető forrás Torja 33,94 km-re
A Szeregető-forrás vizét valamkor palackozták, most sajnos nem folyik. Megtaláltam a rejtekhelyet! - Nagyon szép hely. Érdekes név - Érdekes neve van ennek a forrásnak. Az a bizonyos Pokolvolgy kezdete - Amikor elindultam ujra a Torja vara fele, no meg a kenes aztatok fele, akkor azt mondtam, no lassuk csak ezt a kiszaradt Szeregeto forrast is.

Mikes- és Apor forrás

Mikes- és Apor forrás Tusnádfürdő 45,87 km-re
Mikes- és Apor forrás, Tusnádfürdő. A forrasnal - Ez nagyon tetszett, mert kellett egy kicsit keresni is, na de meglett. Tusnádfürdői kirándulás 3 - Ez volt a harmadik állomásunk. Isti túra 7. láda - Jó kis tankolási lehetőség egy Szent Anna túra előtt.

Dac-tó Kézdivásárhely 25,69 km-re
A Dac-tó Kézdivásárhely keleti határában, Oroszfalutól északra található, a Torja-patak mellett, a Józsa Béla utca északi végénél.

Angyaljárás Kézdivásárhelyen

Angyaljárás Kézdivásárhelyen 25,53 km-re
Tisztelt címzett: Hangyalka és Imecs. Szőke nő a saroktujában - Köszönjük Trekkingklub. Jó volna egy állandó rejtés a Józsiás-parkba - Karácsony alkalmával négy kincskeresőnek vitt az angyal ünnepi geodobozt. Célzás - Kedves ünnepi meglepetés volt.

Millenniumi fenyves

Millenniumi fenyves Sepsiszentgyörgy 25,7 km-re
1896-tól kezdődően a millennium emlékére emlékfákat, általában fenyveseket ültettek. Sinek es a fenyves - Mar 2022 oktober 11-en megtalaltam a dobozt (lasd a rejtek bejegyzeseben) majd 2023 januar 25-en ujra. Hány honvédemlék van? - A második osztrák katonai felmérésen a Honvéd Denkmal megnevezés szerepel, egy kis emlékmű grafika mellett. Emlekmuvek - Sepsiszentgyorgy emlekmuvei.

Oltszemi emlékpark

Oltszemi emlékpark 30,33 km-re
A turulmadaras emlékmű 2006-ban készült a honfoglalás és hősi halottak emlékére. A dobozka a helyén van - A dobozka továbbra is a helyén van. Szájbarágós segítség - Köszönöm a segítséget, viszont így túl szájbarágósra sikeredett. Nem annyira fontos a dobozka - Más játsztóterek szabályaival ellentétben itt nálunk akkor is jár a pont, ha a felhasználó nem találta meg a geodobozt.

Imets Lázár borvize

Imets Lázár borvize Tusnádfürdő 47,14 km-re
A tusnádfürdői állomás felett, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén több borvízforrás is van, ezek egyike az Imets Lázár borvize. Egy eldugott borviz - Koszonhetoen a pontos koordinataknak minden segitseg nelkul ra talaltam.

Kovásznai siklópálya

Kovásznai siklópálya 11,44 km-re
A XIX-dik század végén épített keskenynyomtávú vasút Gyulafalváról (ma Kommandó) indult Kovásznára. A com-on bejelentett doboz - Gratulálok a sikeres túráért. Ipartörténeti műemlék - Lentről már háromszor végig gondoltam, hogy na, onnan aztán nem. Egy igazan nagyszeru hely - Junius havaban felkerestuk ezt a romjaiban is nagyszeru ipartorteneti maradvanyt.

Mérlegmúzeum Lisznyó 18,04 km-re
Lisznyó egykori, frissen felújított tanácsépületének pincéjében egyedi gyűjteményt mutatnak be, ez a környék egyetlen mérlegmúzeuma.

Fenyős tetői vár

Fenyős tetői vár Sepsikőröspatak 32,14 km-re
Fenyős tetői vár - Sepsikőröspatak. Romlott aludttej a megtalált valamiben - Ha már Kálnokon jártam, nem hagyhattam ki a közeli Fenyős-tetői vár rejtekhelyét sem. Nem volt romlott, de romlott lett - En viszont orvendek , hogy valaki vegre mar megtalalta ezt a varat is.

Kápolnamező-borvízforrás

Kápolnamező-borvízforrás Lázárfalva 45,44 km-re
Lázárfalváról a nyírfürdői elágazásnál Kápolnamező felé indultunk, majd a nyaralók után továbbmentünk az erdei úton egy darabig, követve a vörös kereszt jelzést. Eltűnt a régi doboz, éljen az új - A mai nap lázárfalvi rejtekhelyeket kerestem fel.

Veczerkő

Veczerkő Erősd 33,71 km-re
A Veczerkő legkönnyebben Erősdről közelíthető meg. Lejárt a betyárvilág - "A Veczer nevű magaslat oldalában érdekes résbarlang alakult ki a krétakori, meszes cementezésű konglomerátumokban. Kőszikla - Ott álltam a szikla tövében, s kerestem a dobozt a szegbe kapaszkodva. Nehéz eset - Hát már a kőig eljutni sem volt könnyű, mivel szebbnél szebb szamócák állták el egész végig az útonkat, megnehezítve a haladást.

[ Fel ↑ ]
A Vár-tér szilfája

A Vár-tér szilfája Csíkszereda 69,43 km-re. Csíkszereda régi központjában, a jelenlegi városháza és a Mikó vár között áll az évszázados szilfa.

Büdös-láp

Büdös-láp Büdösfürdő 62,07 km-re. A büdösfürdői Büdös-láp a Dél-Hargita-hegység keleti oldalán, a Kenderes-patak forrásvidéke felett található, 1200-1210 m-es tengerszint feletti magasságban.

Dofteana Arborétum

Dofteana Arborétum Doftána 67,41 km-re. A Dofteana-szurdok felkeresése előtt érdemes megtekinteni ezt az értékes arborétumot.

Kincsek völgye Páró 67,12 km-re. A Kincsek pataka a Capul Homoraciului és az Osoiul Mare nevű dombok között ered, északnyugat felé folyik, és Páró község előtt felveszi a Muncsel (Muncelul, Lecioru peste totu) nevet.

Aszópataki aranybányák Csíkszentsimon 54,69 km-re. Csíkszentsimontól nyugatra, a Bartis és Aladár-tető között, az Aszó-patak mellett aranybányák voltak, ahol még egy kevés ezüstöt is lehetett találni.

Duglászfenyők Csíkszereda 69,7 km-re. A központi park, tömbházak melletti szélső sétányának kultúrház felőli bejáratánál húzódik meg szerényen a négy fenyőfa.

Oroszlános emlékmű Vargyas 58,4 km-re. A vargyasi Elesett hősök emlékműve, vagy helybeli név szerint Oroszlános emlékmű, a Fő út és a Temető utca kereszteződésénél található, 50 m-re északra a Polgármesteri Hivataltól.

Köpeci szil

Köpeci szil 52,36 km-re. Az 2011-es év fája Romániában, a köpeci 300 éves szilfa. Nem megmondtam! - N Másodikra - Második próbálkozásra meglett. Ami kivül, az volt belül is - Hogy mi egyéb lehet még itt? Rengeteg minden.

Botorog-csorgó

Botorog-csorgó Királykő hegység 68,92 km-re. A bővizű Botorog-csorgó egy kőkeresztből ontja a vizét. Megkóstoltuk - Megkóstoltuk, hát nem valami banánérlelő hőmérsékletű. Forrás - Szerintem Brassó főterén nem voltak annyian, ahányan itt voltak az út mellett megállva.

Bükk feje

Bükk feje Csíkmindszent 65,42 km-re. Csíkmindszent felől a Hosszúaszóba vezető út közepén, a Bükk feje gerincén állva, nem tudtuk eldönteni, hogy mit mihez tódtak. Egyszer lenéztem, majd felnéztem - Kerékpárral indultam egy kis rejtéssel is egybekötött dobozkeresésre. A keresztfánál - Kiértünk a Bükk fejére és megálltunk a keresztfánál.

Daniel-kastély

Daniel-kastély Olasztelek 55,12 km-re. A Daniel-kastély az erdővidéki Olasztelek központjában található, reneszánsz stílusú épület, a falu egyik legfontosabb műemléke.

Kék-kő

Kék-kő Ürmösi Töpe-patak 56,29 km-re. A Kék-kő közvetlenül az Ürmösi Töpe-patak, osztrák térképeken Ürmösi határ-patak völgyében vezető erdőkitermelő út mellett található.

Katolikus templom

Katolikus templom Csíkszentgyörgy 63,68 km-re. A régi plébániatemplom a gótikus korban új formát kap, ebből a korból ma is épen áll a szentély csúcsíves ablakaival, csúcsíves diadalívével és egyszerű gyámköveken nyugvó boltozatával.

Sószékfürdő

Sószékfürdő 50,84 km-re. Csíkkozmás területén ágazik el a Nyerges-tetőn át Kászon felé vezető út, ennek mentén terül el a Kendereskert és Tófenék nevű falurész. Nagy hó - Egy órai keresés után sem találtuk meg. Megtörténhet - A geodobozok sem halhatatlanok. Enyészet - Kerestük szorgalmasan, igaz, koordináták nélkül.

Itatóvályú az erdőben

Itatóvályú az erdőben Fenyő-tető 61,08 km-re. Itatóvályú az erdőben - Fenyő-tető, Dél-Hargita.

Nagy Imre képtár

Nagy Imre képtár Csíkzsögöd 67,62 km-re. Csíkszereda képzőművészeti szempontból nevezetes látnivalója a csíkzsögödi Nagy Imre képtár. Okos rejtés :) - Gratulálok, nagyon okos rejtés, igazán ötletes. Nagy Imre képtár - A Nagy Laji dombján megtalált geodoboz után, erre vezetett utunk. Kupaktanács - Kupaktanács ide vagy oda, a dobozt kiszagoltuk.

Attila vára

Attila vára Rika-erdei erődítményrendszer 59,61 km-re. Attila vára a Rika-erdei kora középkori erődítményrendszerhez tartozik, Felsőrákostól 6 km-re északnyugatra, a Sóskút (Nádas) és Rika patakok között, enyhe lejtésű hegylábon helyezkedik el. A rejtekfát kivágták - eseslevi, április közepén, melyik évben? Mert a bejegyzésed szerint, több mint két évvel ezelőtt találtad meg a geodobozt, 2014-ben. Tölgyfa a bükkösben - eseslevi, én a Hun király című bejegyzésed dátuma (2014) miatt kérdeztem rá, hogy melyik évben voltál. Attila - Ebben az évben,2016-ban, voltam a Réka váránál meg a sírjánál s persze útba ejtettük az Attila várát is.

Zsögödi fahídak

Zsögödi fahídak Csíkzsögöd 67,55 km-re. A Csíkszeredához tartozó Zsögödben két felújításra, javításra szoruló fahíd is van, az egyik az Olt-folyó felett, a másik a Fitód-patakon.

Székely Lehel ajándéka

Székely Lehel ajándéka Csíkszentkirály 62,59 km-re. Csíkszentkirály déli kijáratánál, mielőtt elérnénk a temetőhöz, az út túlsó felén, a mezőgazdasági gépeket forgalmazó Agromek vállalat kerítésénél, egy régi szekeret láthatunk.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.