Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Kovásznai Pokolsár - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Kovásznai Pokolsár

Kovásznai Pokolsár turisztikai látnivalói

Kovászna híres székelyföldi gyógyüdülőhely. Egyik látványossága a város főterén található iszapvulkán maradvány...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Kovásznai Pokolsár képtárból:

Pokolsár látképe
Pokolsár látképe
A bekerített korábbi ásványvízfeltörés
A bekerített korábbi ásványvízfeltörés
Információs tábla
Információs tábla

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kovásznai Pokolsár fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kovásznai Pokolsár!

A legközelebbi település Kovászna, 0,48 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Kovászna Kovászna fekvése, lakóinak száma, vásárai. Pokolsár. A vajnafalvi fürdők. A vajnafalvi oláhok, népjellem, öltözet, népünnepek, a szent Illésnapi leányválasztás, az oláhok lakadalma. A kovásznai székely lakadalom. Néppárbaj. A Kovászna vie. Vasbányák. Timsóhegy. Szélkapu. Pilis, Pest, Várhegy, az ottan levő várrom. Regék. Páké. Barátos. Czofalva, itt talált régiségek.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kovásznai Pokolsár közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Ignácz Rózsa mellszobra - Kovászna
Erkel Ferenc emlékmű - Kovászna
Kőrösi Csoma Sándor mellszobra - Kovászna
Kádár László emlékplakett - Kovászna
Geometrikus kompozició - Kovászna
Márton Áron szobor Kovászna
Gazdáné Olosz Ella plakett - Kovászna
A Nap haza Kovaszna
Maradvany Kovaszna
Bagoly Kovaszna
Dozsa Kovaszna
Csoma-diófák Csomakőrös A mai nap utolso megtalalasa. Kisse ez a fuzet is at van azva. Húsvét vasárnapján. Húsvét vasárnapján találtam meg a Csomakőrös melletti erdőben található rejteket. Dömével és Barnával. Dömével és Barnával jártunk erre a Majnem-en tett csíkmadarasi látogatás után. Veletlenul. Megtalaltuk, a levelek alatt veletlenul.
Sóstótetej vára Megtalaltuk. Megtalaltuk. Elég nehezen lett meg a dobozka. Mivel nem egy és nem kettő korhadt csutak található a környéken és persze hóval borítva, de miután úgy feltúrtuk a helyet, hogy a vaddisznók elbújhatnak mellettünk, végül csak előkerült a dobozka. Nyomok télen a hóban. Nagyon helyes. Hogy grimoirine szavait használjam. Itt mi lettünk az ezüst érmesek.
Kőrösi Csoma Sándor mellszobra - Csomakőrös Mellszobor a templom mellett. A nagyon szép, kis református templom és a kultúrotthon közötti térre került Körösi Csoma Sándor mellszobra, Orbán Áron szobrászművész 1972-es alkotása.
Református templom Páva Hinni vagy nem hinni (a mesékben), ez itt a kérdés. Mindent elhiszek a meséből, kivéve azt a részt, hogy dobozt találtatok. Mint a meseben. Mint a meseben. Mint a mesében. Ugy kezdodik eccet bot hol nem vot, s ugy vegzodik aki nem hiszi jarjon utana, s kozbul van ez a templom meg a diohej amiben a Feketeugyon leereszkedunk persze csakis dobozkereses celjabol. Mint a mesében?. El nem tudom képzelni.
Tündérvölgy-vízesés Kovászna
Tündér Ilona vára Tündér Ilona vára. Megtaláltuk ezt a szűz geoládát is. Tunder Ilona vara . Második helyezés, annak ellenére, hogy egy év telt el az első megtalálás óta, de reméljük, hogy a következő megtalálásig azért nem fog még egy év eltelni. Pinokkió köszöni jól van. A kék pont turistajezés már nem létezik, helyette van sárga pont.
Jákob lajtorjája Zabola A műalkotás helye a térképen valószínűleg helytelen.
Középkori temető Zabola határában Egy kis gratuláció. Gratulálok az első megtalált geodobozhoz. Igazi panorama. Megtalaltuk, ott didereg a kopjafanal. Középkori temető. Talán ez az egyik leszebb domb megyénkben, ahonnan nagyon messzi és teljes 360 fokos panorámát látni. Egy kis biciklizés :). Egy rövid biciklizés után megérkeztem a helyhez és megmászva a dombocskát meg is találtam a geodobozt.
Református templom Zabola
Kovásznai siklópálya Ipartörténeti műemlék. Lentről már háromszor végig gondoltam, hogy na, onnan aztán nem. Kovásznai siklópálya. Vasárnap a kovásznai sikló aljában kerestem a geodobozt, amíg rá nem jöttem, hogy csak a segédpont helyén keresem a geodobozt. Delutan 4 ora korul indultunk. Sajnos a siklo fele csak a patakon keresztul lehet atmenni (a siklolejarattol a patak menten felfele 100 m utan at lehet ugralni a koveken), elegge romos allapotban van minden ami a siklo alkatreszeikent illetve mellekepuleteikent szolgalt valamikor. A .com-on bejelentett doboz. Gratulálok a sikeres túráért.
Közép-domb Háromszéki-havasok
Egykori Kommandó-Kovászna kisvasút
Ortodox fatemplom Papolc
Siklótető Kommandó Vadonban a medvek kozt. Nem igazan sokan kaptak meg ezt a rejteket, vagy nem kerestek.
Papolci panoráma Egy regi ut, uj kontosben. Marcius idusan Kezdivasarhely fele tartva tettunk egy kiterot a papolci utra. Látkép a vadonból. Kommandóról ereszkedve, a biciklisek számára kissé riasztó mocorgásokat hallva, de közben szökkenő őzet is látva jutottunk el erre a helyre.
Csipkés népi feredő Zabola A huszonharmadik Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka alkalmával fürdő medence, fürdőház, lelátó építésére került sor.
Négy ház Na vegre ez is megvan. Harmadszor jartam ott mikor vegre sikerult megtalaljam. 1geodoboz. m Hihi. Miután végignéztük, egy másik kincskeresővel az összes akácfát. 4 ház. Drive-in.
Szörcse
Katolikus templom Petőfalva Javítás alatt. A rejteket megtaláltam.
Fortyogófürdő Székelypetőfalva Feredő. Ez az a doboz, amelyiket már messziről látni véljük. A doboz a helyén. Baráti körben egész napos programunk volt ezen a kellemes, hűvös helyen, mely kis oázisként szolgál a nagy hőségben.
Halastó Szörcse A halasto. Ha mar volt Imecsfalva, lehetett Szorcse is.
Mikes-kert Zágon Tölgy és kápolna. Több mint 20 éve jártam itt, nagyon másabb környezet fogadott most.
Református templom Zágon
Mikes-Szentkereszty kúria Zágon Kár, hogy zárva volt. Emblematikus, szép kúria.
Nepomuki Szent Janos szobra Haraly Harale
Református templom Kézdimartonfalva Van doboz vagy nincs doboz . A kézdimartonfalvi temetőbe mentünk gyertyát gyújtani, és így kihasználva a lehetőséget megnéztem a református templomot is.
Székelykapu Imecsfalva Koordináták ellenőrizve. Szerintünk helyesek. Kinek lehetett útjában?. 2 kincskereső is jelzte, hogy a doboz eltűnt. Sziasztok. A dobozka ott van, ahol a leiras mondja, viszont az en GPSem szerint a koordinatak nem jok. Google-térkép - Imecsfalva. Ha kinagyítod a Google-térképet, megmutatja a rejtekhelyet, sőt egy fényképet is :-) Ezek szerint valószínűleg jók a koordináták.
Katolikus templom Imecsfalva Meglett. Meglett vasárnap, az istentisztelet előtt. Fedett kereszt. A doboz valoszinuleg a fedett reszben talalhato tovabbra is. A templomkertben. Zaboláról egy rövid biciklitúrára indultam, és mivel láttam az új rejtést, gondoltam levadászom. Csak a kereszt. A templom mellett sokszor elmentunk mar, de a fedett keresztet eddig nem lattuk meg kozelrol.
Nádika feredő Gelence Ezért a településnek nincs népi gyógyfürdője.
Harangláb Hatolyka Hatolykai harangláb. Csendes, nyugodt kis falucska. Na neee....tényleg elsők vagyunk!. Megtaláltuk, szép a harangláb, és érdekes zuzmarabevonat is volt mindnenen. 2 van. l 3. geodobozom:). Nyugodt kis falu:) könnyen fellelhető rejtekhely.
Hatolykai temető Tenyleg a bal kezenel?. Hat en mind kerestem a bal kezenel vakon szegeny Terez neni sirjanal. A nevezetes hatolykai sírkő. Most, hogy feltöltötted a képet, látom, hogy két név is szerepel az évszámok felett. Hamar elment. Korán elment, szegény, mondhatták a temetésen. Teréz mama. Meglett a centenárius sírkő.
Református templom Kézdimárkosfalva 1497-benMárkosfalva formában fordul elő.
Görög-katolikus templom Gelence Meglepetes templom. Nem is tudtunk errol a templomrol, bar sokszor jartunk mar Gelencen.
Barabás Miklós szobra Kézdimárkosfalva Benne van a játékban. én voltam a tanú a rejtésnél. Doboz a földön. Meglett a doboz, de a földön volt. Csernatontol Katolnaig. Hat ez a rejtekdoboz egy nagyon kitett, helyen talalhato.
Szent Imre herceg mellszobra Gelence
Héjja-emlékház Gelence Héjja István Gelence egykori adó- és közigazgatási jegyzője volt, tevékenyen részt vett az egyházi életben, és szolgálta a falu közösségét.
Fekete János főesperes szobra Gelence
Márton Áron szobra Gelence
Lécfalva Kultúrotthon. A várhegyi doboz adatait nézegetve vettem észre, hogy Lécfalván is van egy doboz.
Bodor György mellszobra Gelence
Jancsó Benedek mellszobra Gelence
Székelybánja vára Lécfalva Nahat-nahat. Igaz mar 2013-ban talaltam egy rejtekladat itten a vadalmafa alatt.

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

  • Hozzászólások, bejelentések
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Kovásznai Pokolsár adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Működő gázfeltörés - Ugyan tudtam róla, de tiszta véletlenül kerültünk a Pokolsár közelébe. A biztonságosan körülkerített forrás láthatóan működik, a gázfeltörések aktívak...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kovásznai Pokolsár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.