Bereck település (Kovászna megye) Központ: Bereck. Közeli települések: Kézdimartonos (Martanus) 2.72 km-re, Lemhény (Lemnia) 3.96 km-re, Kézdialmás (Mereni) 6.67 km-re, Ozsdola (Ojdula) 7.18 km-re, Ojtoztelep (Oituz) 7.24 km-re. Bereck román elnevezése: Bretcu.
Szállás

Szállás Bereck (Bretcu) - Kovászna


Keress szállást Bereck közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Bereck (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

SZNM 1 Bereck 0.2 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 1-es stáció - Bereck - Gábor Áron szobra
Katolikus templom 0.27 km-re. 1426-ban Zsigmond király kiváltságokat ad Berecknek, hogy a határ menti helységbe települőket csábítson. Ekkor szászok is települnek ide, ami bizonyossá teszi, hogy temploma is van, mert a szászok mind katolikusok voltak.
Venetúrné vára 1.04 km-re. Berecktol eszak-keletre a Micskeberc nevezetu helyen, szabalyos negyszog alaku folderoditmeny all. Ez az eroditmeny az egykori romai provincia keleti hatarat es az ott elvezeto kozlekedesi es hadi utat vedo romai taborok egyike volt.
Angustia római kasztrum 1.1 km-re. A patak közelében vannak az Angustia római kasztrumhoz tartozó fürdők nyomai.
Leány-vár 1.14 km-re. Az Ojtuz fele tarto muut jobb oldalan, a Leanyvar arka es a Kicsi Csura patakok kozott, 711 m magas kopasz hegyen emelkedik az a varteto amit a helybeliek Leanyvarnak neveznek.
Farkasvár 1.93 km-re. Keresunk egy dombszeru kiemelkedest. Ami nem mas, mint egy terasznyelv, amelyet a Sepsiszentgyorgy-Bereck vasutvonal vag keresztul.
Erzsébet királyné emlékoszlopa 2.66 km-re. Bereck után az Ojtoz-tető felé menet, az országút 77 és 78-as kilométerkövei között, bal oldalon egy obeliszk emelkedik. A helyet Körültájnak hívják.
Kézdimartonosi feredő 2.84 km-re. A Martonosi-patak völgyfőjében édes-kénes, gyógyhatású ásványforrások vannak. Ezek táplálják a moldvai tájakon is ismert, kiváló gyógyhatású martonosi gyógyfürdőt, amelyet a berecki helyi tanács működtet.
Katolikus templom 2.85 km-re. Kézdimartonos Kézdivásárhelytől 12 km-re keletre, Bereck közelében, a Nagyhegy alatti völgyben fekszik. A falu alsó végén a Kápolnaszernek nevezett helyen a XVII.
Hódtanya a halastóban 3.16 km-re. Hódtanya vagy halastó? Lemhény határában nemrég halastó létesült.
[ Fel ↑ ]
Dofteana-szurdok - Magyar-Nemere-csúcs
Dofteana-szurdok - Magyar-Nemere-csúcs
Bucias-vízesés és szfinx
Bucias-vízesés és szfinx
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Hiliseu-Horia - Turisztikai látnivalók Balta Neagra - Turisztikai látnivalók Poiana Cracaoani - Turisztikai látnivalók Spataresti
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.