Kézdimartonos település (Kovászna megye) Központ: Bereck. Közeli települések: Bereck (Bretcu) 2.72 km-re, Ozsdola (Ojdula) 4.52 km-re, Lemhény (Lemnia) 5.85 km-re, Nyújtód (Lunga) 6.2 km-re, Hilib 6.95 km-re. Kézdimartonos román elnevezése: Martanus.
Szállás

Szállás Kézdimartonos (Martanus) - Bereck, Kovászna


Keress szállást Kézdimartonos közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Kézdimartonos (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Katolikus templom 0.26 km-re. Kézdimartonos Kézdivásárhelytől 12 km-re keletre, Bereck közelében, a Nagyhegy alatti völgyben fekszik. A falu alsó végén a Kápolnaszernek nevezett helyen a XVII.
Martonosról Ozsdola fele 1.46 km-re. A Felsőháromszék legfelső csücskében vándorolva megcsodáltuk a medencét Kézdimartonos és Ozsdola között félúton. Innen csodálatosan lehet látni a Perkőt és az összes falut, a Lemhényi Szent Mihály templomig, és a berecki hegyekig.
Kézdimartonosi feredő 1.48 km-re. A Martonosi-patak völgyfőjében édes-kénes, gyógyhatású ásványforrások vannak. Ezek táplálják a moldvai tájakon is ismert, kiváló gyógyhatású martonosi gyógyfürdőt, amelyet a berecki helyi tanács működtet.
Ozsdolai Óriáskő 2.11 km-re. Ozsdola és Martonos között, egy dombon, a Kurtának nevezett helyen, van egy nagy, bár nem óriás méretű, de legendás kő. Nem könnyű megtalálni, mert sűrűn benőtte a cserjés.
Katolikus templom 2.76 km-re. 1426-ban Zsigmond király kiváltságokat ad Berecknek, hogy a határ menti helységbe települőket csábítson. Ekkor szászok is települnek ide, ami bizonyossá teszi, hogy temploma is van, mert a szászok mind katolikusok voltak.
SZNM 1 Bereck 2.85 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 1-es stáció - Bereck - Gábor Áron szobra
Farkasvár 3.14 km-re. Keresunk egy dombszeru kiemelkedest. Ami nem mas, mint egy terasznyelv, amelyet a Sepsiszentgyorgy-Bereck vasutvonal vag keresztul.
Várhegy 3.19 km-re. Megkozelitese legkonnyebben Ozsdola kozpontjabol a Moldova fele vezeto utat, a Kadar utat kovetve, majd leterve balra a Kopolno pataki erdoipari uton folytatva egeszen a Fajlo es Eges patakok osszeomlesi pontjaig, ugy jo 5 km-en at.  A ket vizfolyas kozott emelkedik a 974 m magas Varberc.
Leány-vár 3.45 km-re. Az Ojtuz fele tarto muut jobb oldalan, a Leanyvar arka es a Kicsi Csura patakok kozott, 711 m magas kopasz hegyen emelkedik az a varteto amit a helybeliek Leanyvarnak neveznek.
Venetúrné vára 3.73 km-re. Berecktol eszak-keletre a Micskeberc nevezetu helyen, szabalyos negyszog alaku folderoditmeny all. Ez az eroditmeny az egykori romai provincia keleti hatarat es az ott elvezeto kozlekedesi es hadi utat vedo romai taborok egyike volt.
Angustia római kasztrum 3.81 km-re. A patak közelében vannak az Angustia római kasztrumhoz tartozó fürdők nyomai.
SZNM 2 Lemhény 4.04 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 2-dik stáció - Lemhény - Falukapu.
[ Fel ↑ ]
Erzsébet királyné emlékoszlopa 4.62 km-re. Bereck után az Ojtoz-tető felé menet, az országút 77 és 78-as kilométerkövei között, bal oldalon egy obeliszk emelkedik.
Hódtanya a halastóban 4.87 km-re. Hódtanya vagy halastó?
Piliske-tető 5.3 km-re. A Piliske-tető Ozsdolától keletre található, a Kézdivásárhelyt és Foksányt összekötő 2D jelzésű országút, régi nevén Kádár-út mellett.
Kovászna város környéke
Kovászna város környéke
Vártető - Tündérvár - Siklópálya.
Bucias-vízesés és szfinx
Bucias-vízesés és szfinx
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Frasinet - Turisztikai látnivalók Sacuta - Turisztikai látnivalók Cherba - Turisztikai látnivalók Valea Arini
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.