Kézdimartonos település (Kovászna megye) Központ: Bereck. Kézdimartonos román elnevezése: Martanus.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Kézdimartonos (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Buzgó borvíz

Buzgó borvíz Fenyves-patak völgye 45,04 km-re
A Buzgó-borvíz a Fenyves-patak vízgyűjtő medencéjében található, eredete mesterséges. Feltűnően meleg - A boksák fele menet megkóstoltuk. Szomjat oltó - Rendkívül jóízü borvíz. Itató - Ez is egy szimpatikus rejtés.

Kicsi kőüst

Kicsi kőüst Sólyom-kő Gorzafalva 31,21 km-re
A nagy kőüstöt keresve bukkantam rá erre az agy kinézetelű sziklára, melynek oldalában egy kis fél-kőüst található. Öcsike - Nemcsak a nagy, hanem a kis kőüst is előkerült némi mászás után.

Kossuth Lajos mellszobra

Kossuth Lajos mellszobra Kézdivásárhely 12,54 km-re
A kézdivásárhelyi Kossuth Lajos mellszobor a hasonló nevű utcában, a Milleniumi parkkal szemben található.

Nyeregbe

Nyeregbe Nyerges-tető 31,88 km-re
A Nyergestetőről leereszkedve, Kozmás felé a völgybe, kitárulkozik előttünk a Csiki medence. Éjszakai rallizás - Az aznapi kincskereső kirándulás utolsó állomása volt a Nyerges-tető alatti enduro-pálya. Lámpa fénynél - A Nyergesről hazafele beugrottunk, ha sötétben is, hogy megkeressük ezt a rejteket. Licsplocs - Kisütött a nap, elolvadt a hó és minden csupa víz volt, egy kicsit be is ázott a cipőm.

Papolci panoráma

Papolci panoráma 27,93 km-re
Papolcról Komandó fele gyönyörű őszi panoráma fogadott,  innen a Perkő is látszott a szép tiszta őszi időben. Egy regi ut, uj kontosben - Marcius idusan Kezdivasarhely fele tartva tettunk egy kiterot a papolci utra. Látkép a vadonból - Kommandóról ereszkedve, a biciklisek számára kissé riasztó mocorgásokat hallva, de közben szökkenő őzet is látva jutottunk el erre a helyre.

Bedő-borvíz

Bedő-borvíz Mikóújfalu 36,16 km-re
Mikóújfalu fő forrása a Bedő-borvíz, egyben a környék legismertebb forrása. Függőhíd - Szerintem, ez Kovászna megye egyik legjobb borvize. Egy forgalmas borviz - Altalaban Malnasfurdorol szoktuk hozni a borvizet, de most a Bedo-borvizre is sor kerult. Előkerült - Előkerült a doboz, majd megkóstoltuk a borvizet is.

Árnyék oldala

Árnyék oldala Csíkmindszent 45,1 km-re
Csíkmindszent és Kotormány között egy hegygerinc található, mely kelet-nyugat irányban helyezkedik el, neve az Árnyék. Szép hely - Kellemes hangulatú völgy.

Kommandó

Kommandó Ringó-híd 29 km-re
Az iskola és a Likistein - ahogy a kommandóiak nevezik a svájci mintára készült épületet. Elazva - Konnyen megtalalhato dobozka, sajnos a benne levo papirka el van azva. Felcimkézve - A ringó híd közelében levő doboz felcimkézve. Séta a Baszkán - A harci díszes doboz sajnos jégbe van fagyva.

Kisbaconi régi temető

Kisbaconi régi temető 46,92 km-re
Kisbacon temetőjével átellenben, egy dombon található a falu régi temetője.

Ojtoz-forrás feje

Ojtoz-forrás feje 7,08 km-re
Ozsdoláról a putnai rezervátum felé, a tetőről szép a kilátás Ozsdola és Martonos felé. A szomszéd geodobozt találtam meg - Átutazóban voltam, alkonyodott.

Kariatida szobor

Kariatida szobor Sepsiszentgyörgy 43,45 km-re
A Kariatida nevű, fába faragott térszobor Sepsiszentgyörgy Újszemerja lakónegyedében, az Andrei Saguna és Vasile Goldis utcák kereszteződésénél levő parkocskában található. A Golgotan - A Kariatida Petrovics Istvan szobrasz alkotasa.

Esztelnek és Csomortán közötti kereszt

Esztelnek és Csomortán közötti kereszt 9,84 km-re
Esztelnek és Csomortán közötti kereszt Kalap alatt - Na, egy kalap alatt ezt is elintéztük, s helyretettük a kalap alá mármint a dobozt. Kereszt - Na, ezen a rejtekhelyen sem sikerült megtalálnom a dobozt.

Tűzoltó Park Tusnádfürdő

Tűzoltó Park Tusnádfürdő 36,21 km-re
Tűzoltó Park Tusnádfürdő Mini akadálypálya - Személyes kedvenceim az ehhez hasonló mágneses-dobozok. IX. - Egy utolsó, éjszakai pihenő, egy tartalmas nap után. Tusnádfürdői kirándulás 4 - Igyekeztünk feltűnésmentesen megközelíteni ezt a rejtekhelyet, ami nem volt épp könnyű, fényes nappal lévén.

Katolikus templom

Katolikus templom Kézdiszászfalu 8,04 km-re
1426-ban, amikor Zsigmond király szabadalmakat ad a Bereckre települőknek, szászok telepednek ide is és alapítják Szászfalut. Nem eleget - Sokat vergáltad, de nem eleget. Jo kis rejtes - Nem semmi ez a "cserepalja". Ez is a portyan volt - Ha mar volt Oroszfalu, Sarfalu akkor mar Szaszfalut sem hagyhattam ki.

Sólyomkő vára

Sólyomkő vára Sepsibükszád 35,84 km-re
Sólyomkő vára az Alsó-Sólyomkő sziklacsúcsára épült, 1421-ben említik először az irások. Ez az egyetlen doboz van csak ott - A sepsibükszádi Sólyomkő váránál, vagy másik nevén Alsó-Sólyomkő tetején jelenleg egyetlen geodoboz van. Nincs doboz - Egy pár napja voltam fenn a bunkernél és a dobozt nem találtam a fa üregében. Bunker - Egy igazi kánikula időben jól esett az erdei séta, s utána egy gübbenés az Olton túli feredőben.

Imets Lázár borvize

Imets Lázár borvize Tusnádfürdő 36,36 km-re
A tusnádfürdői állomás felett, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén több borvízforrás is van, ezek egyike az Imets Lázár borvize. Egy eldugott borviz - Koszonhetoen a pontos koordinataknak minden segitseg nelkul ra talaltam.

Magyar Honvéd

Magyar Honvéd Rétyi Nyír 34,16 km-re
A Magyar Honvéd szobor Réty községtől keletre, a Kovásznára vezető főut mellett, a Rétyi Nyír természetvédelmi terület szomszédságában található. Összetört doboz - A Magyar Honvéd sértetlenül áll, ami nem mondható el a dobozról. Hamarosan felújítva - Tényleg rossz állapotban van. Törött, de megvan - A jelzett helyen megtaláltuk a dobozt.

Kövesponk

Kövesponk Csomád 32,12 km-re
Bükszád egy vadregényes hegykebelben fekszik, a tusnádi szoros alsó torkolatában, gyönyörü lombdús hegyektől körülkeretelt fennsíkon, melynek nyugati oldalán mélyen ágyalta be magát az Olt. A lemenő nap fényében - A napnak talán a legszebb részében érkeztünk a Kövesponkhoz. Orbán Balázs szemével - A kilátás valóban páratlanul szép. Kövek - Nem volt egy egyszerű eset a doboz megtalálása.

Vadasi várhegy 47,75 km-re
A Vadasi varhegyet foleg Kozepajtarol lehet latni espedig pontosabban a falu feletti Domosrol, a varhegy maga 832 m.

Barokk kapu

Barokk kapu Zoltán Étfalvazoltán 35,81 km-re
Bodoktól délre az Olt bal partján található Étfalva, a valamivel kisebb területű Zoltán az Olt jobb partján települt, Étfalvától északra. Barokk - Kár, hogy az épületből nem maradt fenn semmi, de ez a kapu is nagyon szép. Kapu - Még régebbi bicikli túráimról ismerem ezt a helyet. Hiányzó láda - Többször voltam Étfalván, de valahogy nem figyeltem erre a kapura.

Farkaspataki Büdös-víz

Farkaspataki Büdös-víz 9,28 km-re
Almás rétjén Kézdialmás határában, a Büdös kút egy igen hideg vizű forrás, 8-9 fokos a vize, kéndioxidot tartalmaz, innen jön a neve is. Büdös kutak és tavak a környéken - Ez a kézdialmási Büdös-kút ugyanaz, mint az alsólemhényi Büdös-tó? Vagy különböző természeti értékekről van szó? És állítólag Kézdikőváron is van egy Büdös-kút. Legalább - A Igazi rejtett kincs az erdő mélyén - Hát, a leírás egy kissé pontatlan.

Nemere tavai Nemere-hegység 26,93 km-re
A Nemere tavai

Kászonújfalu temetője

Kászonújfalu temetője 26,75 km-re
A Kászoni medencébe érve a legelső település Kászonújfalu. Csend és nyugalom - Ide is kitértünk hazafele. Csak én nem találom, vagy eltűnt? - A megtalálást segítő információt figyelembe véve, és a gps-t követve, a székelykaputól egyenesen előre jöttem. Mi sem találtuk - Ezen a helyen itthon vagyunk, így biztosra mentünk, a legutolsó bejegyzést már nem olvastuk el.

Mini alagút a vasút alatt

Mini alagút a vasút alatt Tusnádfürdő 36,25 km-re
Mini alagút, áteresz a vasút alatt - Tusnádfürdő Tusnádfürdő 4. - Ez nagyon kalandosra sikerült, ugyanis nem volt nálunk lámpa, így szó szerint a sötétben tapogatóztunk. 1896 - Még a tavaly, mikor a függőhídat bejelentettem, már akkor is kerestem az átereszt. Még egy alagút - A függőhídtól délre is, korulbelul 200 méterre, van egy ugyanolyan áteresz a vasút alatt, csak más a számozása.

Alszegi borvízkút

Alszegi borvízkút Tusnád 36,39 km-re
Az Alszegi borvízkutat 1960-ban fúrták Tusnád falu alszegi részén.

Borzvára Kispatakon

Borzvára Kispatakon 35,84 km-re
Kisborosnyó részének tekintik Kispatakot, pedig bő 1,5 kmtávolság választja el a két települést. Kisse esos ido volt - Kellemes kis seta, es a mai nap ez is meglett. Tudás vagy szerencse? - Tudás vagy szerencse? A lényeg, hogy megtaláltam. A szaloncukrot kivettük - Jó mélyen volt, de megtaláltuk.

Görög-katolikus templom Gelence 9,99 km-re
Görög-katolikus templom - Gelence Meglepetes templom - Nem is tudtunk errol a templomrol, bar sokszor jartunk mar Gelencen.

Nagy kőüst

Nagy kőüst Sólyomkő Gorzafalva 31,14 km-re
Ez a hely része lehet egy Sólyomkő-körtúrának, a következő útvonalon: Sólyomkő-kilátó - Kalaposkő - Nagy kőüst - Kicsi kőüst - Kőerődítmény - Sólyomkő-tető - Sólyomkó-kilátó. Kőüst - A kilátótól az ösvényen továbbhaladva megcsodáltuk a Kalapos-követ, majd rábukkantunk a "kényelmesen belakható" nagy-kőüstre.

Erzsébet-borvízforrás

Erzsébet-borvízforrás Hosszúaszó 46,68 km-re
A hosszúaszói borvíz egy bikarbonátokban gazdag ásványvíz, bor mellé is fel lehet szolgálni.

Borsáros-fürdő

Borsáros-fürdő Csíkszentkirály 47,75 km-re
The 1 km long, 50-200 m wide Borsaros nature conservation area lies on the right bank of the river Olt, at 651 m altitude, to the left of the road leading from Sancraieni to Sansimion. Senki sehol - Senki sehol, a kapu nyitva. Nincs - Doboz az nincs. A kültéri fürdő maradványai megvannak - A kültéri Borsáros fürdő sajnos nincs használható állapotban.

Faragott állatfej

Faragott állatfej Sepsiszentkirály 46,28 km-re
Sepsiszentkirály környékét böngészve a neten, két érdekes fotóra bukkantam a Panoramio egyik oldalán.

Régi sóaknák

Régi sóaknák Aknavásár 38,92 km-re
Aknavásáron, a Fetele Targului (A vásár lányai) nevű domb nyugati oldalán, a Valcele-patak közelében, már a XIV-dik században bányászták a sót. Meglepetés a rejtekben - A Kósna-dombi kirándulás után, már csak nagyon kevés időm maradt a sötétedésig.

Ploti-barlangok

Ploti-barlangok Sepsikőröspatak 42,24 km-re
A Ploti-barlangok a Vadasi út mentén a martban, 10-15 méterrel az út szintje fölött találhatók. Agyagosan - Ezeket az ugynevezett tektonikus fulkeket mar reg ismertem, meg a favago eveimbol, Kisgyorgy batyank nyomaban felkeresve. Kutyaugatás - Hamar meglettek az üregek, az érdekelt dobozos üreg is, lekecmeregni is sikerült épségben.

Hegyi menedékhely

Hegyi menedékhely Kakukk-hegy 46,19 km-re
A Kakukk-hegy menedékhelyet a csúcs keleti oldalában, attól 400 méterre állították fel, közvetlenül a túraösvény mellett. Kakukk-hegyi barangolások - A Dél-Hargita általam kevésbé ismert helyeit kerestük fel a Fő Rejtekhelyvadásszal, egy szép napsütéses szeptemberi napon.

Bányászpataktövi borvíz

Bányászpataktövi borvíz Tusnádfürdő 36,46 km-re
Bányászpataktövi borvíz - Tusnádfürdő. Keresd a jelet - Könnyen megközelíthető helyen, az Olt-parti borvíz közelében található ez a rejtek. Tusnádfürdői séta - Miután Csíkszeredában megnéztük, hogy milyen is az amikor a falu beköltözik a városba, ami amúgy a bukaresti barátainknak nagyon tetszett, hazafele tartva megálltunk még itt Tusnádfürdőn is egy kis sétára, na meg egy kis rejtekhely vadászatra. Tusnádfürdői kirándulás 7 - Igaz ugyan, hogy először elvétettük a lejáratot a forráshoz, de csak sikerült megtalálni.

Kovásznai Pokolsár

Kovásznai Pokolsár 21,57 km-re
Kovászna híres székelyföldi gyógyüdülőhely. Működő gázfeltörés - Ugyan tudtam róla, de tiszta véletlenül kerültünk a Pokolsár közelébe.

Egykori Hungária szálló

Egykori Hungária szálló Sepsiszentgyörgy 42,48 km-re
Egykori Hungária szálló, ma a Posta épülete - Sepsiszentgyörgy, 1 December 1918 utca 18. Regi az uj kozott - Igen, a regi Hungaria szallo, epult a XX-dik szazad elejen.

Sötét-patak völgye

Sötét-patak völgye 40,83 km-re
Csodálatos természeti környezetben, a Nagy-Murgótól és az uzonkafürdői letérőtől délnyugatra meghúzódó völgy. Megértettem - Köszönöm az információt. Setétpatak völgye sötétedéskor - A Kormos-patak völgyében kirándultam, geodobozt kerestem és rejtettem. A cel a kincses barlang megkeresese volt - Ezt a barlangot mar evek ota keresem, de nem talalom.

Szent Margit-kápolna

Szent Margit-kápolna Csíkszentimre 43,99 km-re
Csíkszentimrétől nyugatra húzódó mező közepén magányosan egy kis kápolna áll. Kakukk-hegyi barangolások III - A Kakukk-hegyről visszafele kerestük fel a magányos régi kápolnát Szentimre határában. Margó - Holtbiztos voltam, hogy ezt a dobozt megtalálom.

A bükkfa szíve

A bükkfa szíve Uzonkafürdő 40,18 km-re
A Pisztrángos-patak völgye felett, közel a Pisztrángosi-borvízforráshoz, több méretes bükkfát találunk.

Futásfalvi Pokolvölgy

Futásfalvi Pokolvölgy 26,71 km-re
A Pokolvölgy felső szakaszán, néhány száz méteres körzetben egymást érik a mofetták és a borvizforrások. Pokolbűz - Megtaláltuk az évnyitó dobozt a csutakban, irtózatos pokolbűzben. Sárdagasztó-túra és túlméretezett fürdőkiépítés - A Pokolvölgy három rejtése, a közeli Torja vára, és még néhány rejtekhely útközben, csábított ide.

Millenniumi fenyves

Millenniumi fenyves Sepsiszentgyörgy 40,71 km-re
1896-tól kezdődően a millennium emlékére emlékfákat, általában fenyveseket ültettek. Sinek es a fenyves - Mar 2022 oktober 11-en megtalaltam a dobozt (lasd a rejtek bejegyzeseben) majd 2023 januar 25-en ujra. Hány honvédemlék van? - A második osztrák katonai felmérésen a Honvéd Denkmal megnevezés szerepel, egy kis emlékmű grafika mellett. Emlekmuvek - Sepsiszentgyorgy emlekmuvei.

Vadász-patak

Vadász-patak 32,63 km-re
A Vadász patakánál volt valamikor a határvonal, a régi öregek szerint. Lefele a Baszkan - Meg nem tudtuk, hogy mi is var meg rank. Kommandó- Vadász patak - A Lakócáról leérve megkerestük ezt a geodobozt is. Ki gondolná? - Biciklizünk a megye legmagasabb településének környékével ismerkedve, s ha nem tudnánk, hogy keresnünk kell a rejteket, talán tovább hajtanánk.

Hódtanya a halastóban

Hódtanya a halastóban Lemhény 4,87 km-re
Hódtanya vagy halastó? Ev vegi seta - Ev vegi seta alkalmaval megkerestuk, alkalmam volt kiprobalni a c. Egy uj dolog - Marcius idusat felhasznalva vegigjartam Felso Haromszek falvait, Lemhennyel kezdodoen. Talán egy holdfényes éjszaka újra eljövök - Már késő volt, sötétedéskor érkeztem a tavacskákhoz.

[ Fel ↑ ]

Hirscher-ház Brassó 68,81 km-re. Hirscher-ház, Kereskedők Háza, Kaufhaus - Tanács tér 14 szám, Brassó.

Nagy Pájszó teteje

Nagy Pájszó teteje 58,3 km-re. Nagy Pájszó tetején haladt végig a régi országút Erdély és Moldva között, elkerülve a patakok útromboló erejét.

Vasfuvó domb Csíkszereda 57,38 km-re. Csíkszereda nyugati határában, közvetlenül a Székelyudvarhely felé vezető országút mellett, az Olt hídjának közelében található, az úgynevezett Vasfuvó domb.

Nagy Imre képtár

Nagy Imre képtár Csíkzsögöd 51,56 km-re. Csíkszereda képzőművészeti szempontból nevezetes látnivalója a csíkzsögödi Nagy Imre képtár. Okos rejtés :) - Gratulálok, nagyon okos rejtés, igazán ötletes. Nagy Imre képtár - A Nagy Laji dombján megtalált geodoboz után, erre vezetett utunk. Kupaktanács - Kupaktanács ide vagy oda, a dobozt kiszagoltuk.

Szurduk-vízesés

Szurduk-vízesés Szeltersz 65,94 km-re. A Szurduk a Vargyas-patak völgyének a Szeltersz klimatikus üdülőhely északi bejáratánál található, szurdok jellegű helye.

Borvíz fürdő Bölön 56,25 km-re. 2014-ben, a Borvizek útja projekt keretében korszerű kezelőközpont épült Bölönben.

Ligat-híd

Ligat-híd Csíkszereda 54,36 km-re. A Ligat-híd Csíkszereda központi részét a város Ligatnak nevezett részével köti össze.

Ismeretlen magyar honvéd sírja Lókút 60,84 km-re. Ismeretlen magyar honvéd sírja.

Sós kút Homoródújfalu 69,47 km-re. Homoródújfalutól nyugatra, 1 km távolságra, egy sóskút található.

Bolond-borvíz Olasztelek 55,89 km-re. Az olaszteleki Bolond-borvíz a Kormos-patak és az egykori Malom-árok találkozása közelében, attól délkeletre található.

Zsögödi fahídak

Zsögödi fahídak Csíkzsögöd 51,67 km-re. A Csíkszeredához tartozó Zsögödben két felújításra, javításra szoruló fahíd is van, az egyik az Olt-folyó felett, a másik a Fitód-patakon.

Sasok tava

Sasok tava Szilon-havas 58 km-re. A Sasok tava, egy másik nevén Feneketlen tó, a Szilon-havasokban található, turisták által keveset látogatott környezetben. Nagyon szép kis eldugott tó ez a Sasok tava - A Fekete-völgyön keresztül közelítettük meg a Sasok tavát. Felhők között - A kék háromszög jelzést követve másztunk ki.

Fellegvár Brassó 68,14 km-re. A fellegvár a központtól északra emelkedő domb, a Schlossberg tetején helyezkedik el. Szemetes hely - Ez egy olyan hely volt szamomra, ami tobb volt mint kiabrandito.

Fekete Torony

Fekete Torony 69,06 km-re. Fekete Torony Brassó Csatlakozom az előttem szólóhoz - Valóban könnyű megtalálni, ha az ember visz magával egy profit. Sok beiras - Egy "Unnepi" setat tettem a tortenelmi brassoi tornyoknal. Megalazva es kifosztva - Ezt mar egy jopar eve megtalaltam, akkor meg a lada tele volt, es osztan a rejtek kitorlodott.

Asszony-bosszantó csárda

Asszony-bosszantó csárda Lövéte 65,94 km-re. Az Asszony-bosszantó csárda három út kereszteződésénél található, melyek Kirulyfürdőről, Szeltersz felől, illetve Lövétéről érkeznek.

Kontumáci templom

Kontumáci templom Gyimesbükk 61,38 km-re. A Rákóczi-várral szemben, a Tatros túlsó partján, a temető mellett van egy csodálatos zarándokhely. Sarokban - A mise végén, amikor a nagy tömeg elvonult, megkerestük ezt a geodobozt. Első megálló - Egy tartalmas, különleges látnivalókban gazdag hétvégét töltöttünk együtt a játékvezetővel. Határ - Szépen rendbehozták a romokat, de a famunka itt-ott javításra szorul.

Rókaváros Szentkeresztbánya 68,43 km-re. Rókaváros (Vasbánya, Lövétebánya, Bányatelep) - Szentkeresztbánya.

Égigérő vackorfa

Égigérő vackorfa Fenyés Csíkszentkirály 50 km-re. A világhálón egy nagyon szép, meseszerű leírás olvasható a Csíkszentkirályhoz tartozó Fenyés völgyében levő vackorfáról - Érdemes elolvasni.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.