Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Mofetta - Hargitafürdő - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Mofetta - Hargitafürdő turisztikai látnivalói

Mofetta - Hargitafürdő...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Bernády-ház
Bernády-ház
Barlang az írott kő aljában
Barlang az írott kő aljában
Kilátás a Carja-csúcsról keleti irányba, csipkézett hópárkányokkal
Kilátás a Carja-csúcsról keleti irányba, csipkézett hópárkányokkal
Felcsík felé itt a kilátás takarva
Felcsík felé itt a kilátás takarva

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mofetta Hargitafürdő fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Hargitafürdő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mofetta!

A legközelebbi település Hargitafürdő, 0,25 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: A Hargita
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Mofetta Hargitafürdő közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Az utóbbi pár évben látványosan felújult és megszépült Hargitafürdő. Speciális . Speciális hely mellett, spéci doboz a POI helyett. Kellemes kikapcsolódási lehetőségeket biztosít, úgy télen, mint nyáron.
Utána megmelegítheti a mofettában, és megmoshatja a szemét is a közelben. Kissé megviselt doboz. Elég forgalmas helyen van, és mivel olyan is megtalálja, aki nem azt keresi, kissé megviselt állapotban volt a doboz. Hargitafürdői vallató forrás. A Piricske forrástól elsétáltunk ide is. hideg forras. Azert nem inkvizicio, ha szomjasan, faradtan erkezel, kimondottan jol esik. A 7-8 fokos vízben mindenki addig lógathatja a lábát, amíg akarja, vagy amíg bírja.
A Csipike sípályán lesétálva balra az erdőben rátaláltunk egy forrásra, ami elég óvatosan csordogált. Amint később megtudtuk ez a Piricske forrás - bár pár km-re van az ilyen nevű üdülőfalucska, édesvizű forrással. Csipike, Piricske. Nagyon kellemes hely, szalas fenyok kozott, ertekes forrasviz. Eső után. Szinte elhajtott az eső, de szerencsére nem volt tartós. A Csipike-sípálya közelében levő források. A Csipike-sípálya közelében több forrás is van az erdőben.
Mareszka 4 GeoKret. A geodobozba beletettem a Mareszka 4 GeoKret utazó vakondot. Ajanlom ezt a rejtekhelyet. Megvan. Ha már itt jártunk. Ha már itt jártunk Hargitafürdőn akkor megkerestük ezt a dobozt is. A hargitafürdői Balu kalandpark másfél hektár területén 105 játékelem és 120 fára épített drótpálya kínál nem mindennapi élményt kicsiknek és nagyoknak.
Hargitafürdőn a hetvenes és nyolcvanas években bányászták a kaolint, egészen az ezredfordulóig. 2018-ban a bánya csődeljárás alá került, fokozatosan bezárták.
A Hargitafürdőre vezető út mentén, annak bal oldalán, az út alatt, van egy 1,8 hektáros meddőhányó. Tiltótábla figyelmeztet itt, hogy a bányajáratba belépni tilos.
Aki Hargitafürdőn egy jót szeretne sétálni, elhagyva a sípályákat, elsétálva a Borhegyese (1380 m) csúcsa alatt, kijut egy tisztásra, melyet az 1399 m magas Kossuth-szikla ural. Barnabással és Misivel. Barnabással és Misivel jártunk erre is egy kényelmes túra keretében, már siettünk volna Csíkba, mikor újra találkoztunk kedvenc nyájőrzőinkkel. Megvan. Megtaláltuk. Utólag. Egy jó kis téli séta a tesommal. Arra hívja fel a figyelmet, hogy bár Hargitafürdőn járunk, a terület Csíkcsicsóhoz tartozik, és érdemes megemlíteni Csík nyugati határvonulatát.
Székelyhont tapodva. Miután délben észrevettem a geodoboz bejelentését a rejtekhely-en, ebéd után azonnal elindultam egy rövid, délutáni dobozkeresésre. Gyönyörű Hargita. Gyors megtalálás a részletes adatok alapján. Nagyon szep a kilatas. Erdemes megkeresni a helyet. Megközelítés a Kalibáskő vendéglő elől induló kék hámszög jelzésű túraösvényen, a hosszú gyaloglást kedvelőknek, ami körülbelül 8 km hosszú.
A Hargitafürdőre vezető út mentén, annak jobb oldalán, van egy kis, félhektáros meddőhányó. A felgyűlt salak itt egy szakadékot és egy gerincformát alakított ki.
A Balu park mellett van a legnagyobb zagytározó, ahol 14,5 hektáron 3,5 millió tonna kaolinsteril halmozódott fel. A hargitafürdői, fokozatosan bezárt kaolinbánya után több meddőhányó és zagytározó maradt gazda nélkül.
A Hargitafürdőtől délnyugatra húzodó sziklás kráterperem hasonló a Bagolykőhöz, amire szép időben nagyon jó kilátás nyílik. Amint a Hargitafürdőre is, valamint a fölötte levő Kossuth-sziklára, a felcsíki falvakra, és a Csíki-havasokra. Kerékpár. Látom belejöttél a kerékpározásba, csak gratulálni tudok.
Piricske északi végében, gombaszedés közben, egy sziklakilátóra bukkantunk. A 25-30 méteres sziklák tetejéről ráláthatunk az alattunk levő völgyre, a környék erdeire, valamint Hargitafürdőre.
A Csicsói-Hargita csúcsplatójának nyugati peremén kőgombákhoz hasonló sziklaképződményekre bukkanhatunk. Mi voltunk a második megtalálók. Miután a tavaly nem találtuk meg a dobozt, most úgy döntöttünk, hogy újra megpróbáljuk megkeresni, és erre kitűnő alkalom volt ez a hétfői szabadnap. Milyen kilátás. Szép hely itt fent, csak olyan sok fát kivágtak. Kékre ettük a szánkat. Mi itt találtuk a legtöbb áfonyát. Jól belátható innen a Vargyas-patak forrásvidéke, és a Hargita kráterperemét nyugatról lezáró Hegyes-kő - Mihályhavas gerince.
A Csicsói-Hargita északi kilátópontja és a kőgombák között, látványos sziklabástyákat láthatunk.
A Csicsói Hargita csúcsáról remek a kilátás, rálátni a Madarasi Hargitára, a Csíki-havasokra, a Nagy-Hagymásra. Már több mint egy hónapja tervezem. Jó volna megtalálni ezt a ládát, már csak a közelsége miatt is. 50 km-es teljesítménytúra. Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Székelyudvarhelyi Osztálya szervezésében, június 17. Fantasztikus hely. Varázslatos.
Ez tulajdonképpen egy mini dagadókúp, mint amilyen a Madéfalvi-Hargita csúcsától délre található, szintén piramis formájú Csompoly is. A Csicsói-Hargita északi csúcsrégiójában, a kilátópont szikláitól körülbelül 120 méterre nyugatra, egy piramis formájú csúcsot láthatunk.
Hanem a patak bal oldalán (folyás irány) kapaszkodunk fel Borhegyese tetőre, utunk egy rendkívül finom borvízforrás mellett halad el, amelyről állítható, hogy a környék egyik legjobb borvízforrása. Egy különleges, kettős forrás. A leírásban ajánlott útvonalat próbáltam követni, így a leégett Fenyőke vendéglő előtt parkoltam, majd a gps által is mutatott irányt követve megindultam a hegyen felfelé. Amennyiben a Tolvajos tetőről indulunk a volt Fenyőke vendéglő melletti tisztásról, és nem ragaszkodunk a kék sáv jelzéshez, amelyik amúgy is felújításra szorul.
Piricske északi végébe érkezve egy útkereszteződéshez jutunk, mely egyúttal túraútvonalak találkozási pontja is. Irányjelző táblák mellett egy fabódét is találunk itt.
De jól látható a csíki medence, Egyeskő, jó látási viszonyok mellett a távolabbi hegyvonulatok is. Lecsompolyított csúcs geodobozzal és havasi meggyel. Miután az Asztag-kőnél ellenőriztem a geodobozomat, és megnéztem az ott létrehozott erdei múzeumot, folytattam az utamat a Csompoly felé. A Központi Hargita egyik kevésbé látogatott csúcsa a Csompoly, nagyon szép kilátást biztosít a környező csúcsokra - Madarasi Hargita, Csicsói Hargita, Kossuth szikla, Madéfalvi Hargita. Ominózus doboz a Madéfalvi Hargitán. A képek között megtalálod a geodoboz fotóját is. A geoládának nyoma veszett. Én a kőrakást bizony fenekestül felforgattam, de sajnos úgy tűnik, hogy a geoládának nyoma veszett.
A Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető útról, a Piricske erdei útra letérve, 300 m után felhagyott házakat találunk. A szemben levő csorgó felett, a víz mentén, egy ösvény vezet az erdőben, egészen a nagyon közeli forrásig. Piricske szivem csücske. Ezt elsőkként sikeresen levadásztuk, s irány tovább. Gyökér-híd. Útban Korond fele. Hátha megkerül. Sajnálom, hogy elvesztetted az okostelefonodat. Tényleg vészes hely. A Csicsói Hargitára szerettem volna, nyugat felől feljutni. Vizszintes sziklarepedes?. D.
Csicsó vára Csíkcsicsótól délnyugatra található, a Központi-Hargita keleti peremén, a Vár-patak baloldalán levő, lemezes elválású, törésű andezit szikla tetején. Csíkcsicsó vára. Régóta érdekel ez a vár, különösen azóta, hogy valaki Csicsóban azt állította, hogy ott nincs vár. Kirándulás a csicsói várromokhoz. Kirándulást szerveztünk a csicsói várromokhoz, ahol nagy érdeklődéssel kerestük a geodobozt. Csík környéki várromok. Gratulálok a megtaláláshoz.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Mofetta adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Hargitafürdő térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Befalazott geodoboz - Szászkeresztúr - Úgy néz ki ezt a geodobozt tényleg befalazták a várfalba. De még ez is jobb, mint az építőmester feleségét befalazni :-) Reméljük a befalazott geodoboz hozzájárul majd a fal szerkezetéhez, tartósságához :-) Amíg új geodobozt sikerül rejteni ide, addig átalakítom a rejtekhelyet érdekes hely típusra.
 • Bardocz 4 GeoKret - Elhelyeztem itt a Bardocz 4 GK27A4 GeoKret-et.
 • Kavicsok - Mi is megtaláltuk a kavicsokat a lappancs alatt. Csoda, hogy a lappancs még megvan, mivel ezt nem lehetett lehegeszteni mint minden mást, mert öntvényből készült.
 • Katolikus emlékek Székelyhídon - A római katolikus templom belülről megnézhető a rácson keresztül, az ajtót nyitva tartják. A bihari barokk szép alkotása.

Sikerült eljutni Hargitafürdő környékére? Tetszett a Mofetta? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.