Mofetta - Hargitafürdő - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Harghita-Bai Miercurea Ciuc - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Mofetta - Hargitafürdő

Mofetta - Hargitafürdő...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Mofetta - Hargitafürdő képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Mofetta Hargitafürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Dagadókúp 2.83 km-re - A Csicsói-Hargita északi csúcsrégiójában, a kilátópont szikláitól kb. * Sziklakert a Béta oldalában 5.64 km-re - A csicsói Várszikláról, a környéket felfedezendő, beereszkedtünk az erdőben délre, a Béta-patak völgyébe. * Király kútja 6.52 km-re - Feliratos, epigráfiai emlékekre bukkanhatunk még az erdők mélyén is. * Vasfuvó domb 8.53 km-re - Csíkszereda nyugati határában, közvetlenül a Székelyudvarhely felé vezető országút mellett, az Olt hídjának közelében található, az úgynevezett Vasfuvó domb. * Melegárok 10.32 km-re - A Melegárok Szécseny nyugati részében található, délnyugat - északkelet irányban szeli át a Csíkszeredához tartozó nyaralónegyedet. * Sólyomkő 10.51 km-re - Kirulyfürdő egyik legszebb helye a Sólyomkő. * Homoród-tető 10.6 km-re - Homoród-tető, Kápolnásfalu felett. * Kirulyfürdői pionírtábor 10.74 km-re - Kirulyfürdői pionírtábor.

Néhány székely szó jelentése:
Sifoner = Szekrény. Sijáttya = A saját tulajdona. Sikolándani = Jégen csúszkálni. Sikoltyu = Csiga a szövőszéken. Siritteni = Például cigarettát, pofont. Sirül = Elég hirtelen fordul. Sirülő = Kanyarulat víznél, vagy útnál. Forduló, kanyar. Siska = Serény. Solló = Sarló, arató eszköz.

- Hargita megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Vallató
Vallató
A 7-8 fokos vízben mindneki addig lógathatja a lábát, amíg akarja.
Piricske-forrás
Piricske-forrás
A Csipike sípályán lesétálva balra az erdőben rátaláltunk egy forrásra ami elég óvatosan csordogált.
Balu kalandpark
Balu kalandpark
A hargitafürdői Balu kalandpark másfél hektár területén 105 játékelem és 120 fára épített drótpálya kínál nem mindennapi élményt kicsiknek és nagyoknak.
Kaolinbánya
Kaolinbánya
Hargitafürdőn a hetvenes és nyolcvanas években bányászták a kaolint, egészen az ezredfordulóig.
Bányanyílás
Bányanyílás
A Hargitafürdőre vezető út mentén, annak bal oldalán, az út alatt, van egy 1,8 hektáros meddőhányó.
Kossuth-szikla
Kossuth-szikla
A sípályákhoz való közelsége miatt a láda télen is viszonylag könnyűszerrel megkereshető, bár Hargitafürdőig kocsival eljutni télen a havas, jeges úton, néha nagyon érdekes lehet.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.