Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Romok - Fejtető - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Romok - Fejtető turisztikai látnivalói

A Bodoki-hegység észak-keleti vége Kézdiszentlélek felé magasodik. Az egyik mellékgerinc legmagasabb pontja, a Fejtető...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Romok Fejtető fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Fejtető és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Romok!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Kézdikővár, 5,43 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Romok Fejtető közelében?
- Cseppköves bunker Kászon-völgye 5,2 km-re. A Kászon- és a Bellő-patak közötti hegygerincen húzódik az Árpád-vonal erődrendszerének a kászoni szakasza, melyet a 24/2 székely határvadász század háromszéki katonái védtek... Csak a geodoboz volt otthon - Bár a cseppköves bunkert én találtam meg, és dokumentáltam elsőnek ezen a játszótéren, a geodoboznál a harmadik helyre érkeztem... (turisztikai látnivaló geodobozzal)
- Második világháborús bunker Katrosa határában 5,2 km-re. Három-négy kilométert ereszkedünk le a Kászon-vize mentén és elérjük a Kászon és Kézdiszék határát... Bunker 2 - Na, ezt is megtaláltuk... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Katolikus templom Kézdikővár 5,3 km-re. 1349-ben Pesulnuk néven szerepel... Kőkerítések között - Különleges falu...
- Parancsnoki bunker Kászon-völgye 5,3 km-re. A határvadászok ösvényén, a Bellő-patak baloldali, Töltés és Czikólova gerincén felfelé egy újabb bunkermaradványt találunk, melyre rovásírásos emléktáblát rögzítettek... Bunker 3 - Ezt a bunkert sikerült elsőre megtalálni a három közül... (látnivaló és geodoboz)
- Katolikus templom Kézdiszárazpatak 5,4 km-re. 1324-ben Zarazpotok, 1349-ben Zarazpotok formában szerepel... Út mellett - A sírboltot megtaláltuk, de a dobozt nem...
- Gorgán-patak völgye Torja 5,5 km-re. Torja után az első nagyobb völgy jobbra... Sárdagasztás és hóvirág - Bálványosfürdőről tartottunk a Jajdon-völgy felé, rövid kitérőt tettünk, megtalálni az itt elrejtett geodobozt... (látnivaló és geodoboz)
- Bunker maradvány 1 Bellő-tető 5,5 km-re. Bunker maradvány 1 - Bellő-tető...
- Bunker maradvány 2 Bellő-tető 5,6 km-re. Bunker maradvány 2 - Bellő-tető...
- Veszes-patak völgye 5,8 km-re. Völgye mély, sötét, terepjáróval sem járható...
- Határvadászok keresztje a Bellő-tető alatt 5,9 km-re.   Attila halála után a hegyek között oltalmat kereső Tolcson és Buta nevű vitézek beleszerettek Katrosa lányába... A pusztában - A parancsnoki bunkertől jöttünk ide, egy fakitermelő gépek által alaposan összetört, sáros úton, melyet az otthagyott ágak miatt ki sem lehet kerülni...
- Cecele 6,6 km-re. Hatalmas, füves kupolaként tornyosuló végvára...
- Cece vára 6,6 km-re. Kézdiszárazpataktól 4,5 km távolságra Katrosa irányában, a Kászon vízébe ömlő Várpatak fölött található Váréle nevezetű helyen pihennek Cece várának romjai... Datum - A helyes datum november 4...
- Csodálatos bükkfa Tisztás dombja 7,3 km-re. Kászonjakabfalva és Katrosa között, a Nagy-ponk vagy Honcsukos teteje csúcstól keletre található a Tisztás dombja...
- Felsőtorjai református templom Torja 7,4 km-re. Régen még Szent Márton Torjának is nevezték, a két Torját összekötő magaslatot pedig Szent Ilonának... A libák gágognak, fáznak - Megjött a tél, juhuuuuu, megkezdődött a korcsolyaszezon...
- Bálványosvár Bálványosfürdő 7,5 km-re. A székelység őstörténetének legrégibb adatai füződnek a legendás Bálványosvárhoz - a népmondák szerint óriások, tündérek építették és lakták... Bálványos I - Elindultunk egy kis bálványosi kirándulásra...

Romok Fejtető románul - in limba romana: Ruinele Turnului Necunoscut Varful Capatanii


Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Romok adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Fejtető térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Fejtető környékére? Tetszett a Romok? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.