Farkasvár - Bereck - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Bretcu - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Farkasvár - Bereck

Keresunk egy dombszeru kiemelkedest. Ami nem mas, mint egy terasznyelv, amelyet a Sepsiszentgyorgy-Bereck vasutvonal vag keresztul. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Vasút által átvágott terasznyelv Az első bejegyzők Vasúti híd... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Farkasvár Bereck rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
10327 Szent Mihály-templom. A római katolikus vártemplom középkori eredetű, Kézdialmás és Lemhény között a Szent Mihály-hegyen áll. 11907 Martonosról Ozsdola fele. A Felsőháromszék legfelső csücskében vándorolva megcsodáltuk a medencét Kézdimartonos és Ozsdola között félúton. 12623 Kézdimartonosi feredő. A Martonosi-patak völgyfőjében édes-kénes, gyógyhatású ásványforrások vannak. 14080 Ozsdolai Óriáskő. Ozsdola és Martonos között, egy dombon, a Kurtának nevezett helyen, van egy nagy, bár nem óriás méretű, de legendás kő. 14174 Erzsébet királyné emlékoszlopa. Bereck után az Ojtoz-tető felé menet, az országút 77 és 78-as kilométerkövei között, bal oldalon egy obeliszk emelkedik. 15458 Krisztus lábnyoma. Az Almás rétről az Olvasó pusztán keresztül felmásztunk az Avas-tetőre. 16711 Nyujtódi panoráma. Innen, a Perkőtől a Lemhény és Almás közti Szent Mihály-hegyig ellátsz. 16777 SZNM 3 Nyujtód. Székelyek Nagy Kincskeresése. 19239 Várhegy. Megkozelitese legkonnyebben Ozsdola kozpontjabol a Moldova fele vezeto utat, a Kadar utat kovetve, majd leterve balra a Kopolno pataki erdoipari uton folytatva egeszen a Fajlo es Eges patakok osszeomlesi pontjaig, ugy jo 5 km-en at. 19452 Farkaspataki Büdös-víz. Almás rétjén Kézdialmás határában, a Büdös kút egy igen hideg vizű forrás, 8-9 fokos a vize, kéndioxidot tartalmaz, innen jön a neve is. 19496 Csomortán. Csomortán falu Kézdivásárhelytől 11 km-re északkeletre található, a Szent Mihály-hegy nyugati lábánál. 21930 Esztelnek és Csomortán közötti kereszt. 22828 Katolikus templom. Az esztelneki templom, melyet Szent Simon és Júdás tiszteletére szenteltek fel, eredetileg legkésőbb a pápai tizedjegyzék korában már állott. 23971 Nagy-Lemhény-patak. Almásrétről a Almási vár fele haladva, újévi sétánk alkalmával, a Nagy-Lemhény-patak mellett felfele haladva. 24360 A Fekete-ügy völgyében Felsőlemhény felett. Felsőlemhényből indulva, a Fekete-ügy patak völgyében felfele gyönyörű erdőben sétálhatsz a patak mentén.

Néhány székely szó jelentése:
Torangy = Ügyetlen emberre értve. Törökbúza = Kukorica. Törzsöl = Mos. Törzsölni = Ruhát mosni. Tótmozsika = Szájharmónika. Tótrépa = Árticsóka.

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Katolikus templom
1426-ban Zsigmond király kiváltságokat ad Berecknek, hogy a határ menti helységbe települőket csábítson.
Hódtanya a halastóban
Hódtanya vagy halastó? Lemhény határában nemrég halastó létesült.
SZNM 1 Bereck
Székelyek Nagy Kincskeresése - 1.
SZNM 2 Lemhény
Székelyek Nagy Kincskeresése - 2-dik stáció - Lemhény - Falukapu.
Angustia római kasztrum
A patak közelében vannak az Angustia római kasztrumhoz tartozó fürdők nyomai.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A hely farkast vár - Bereck földvárait érkeztem megkeresni, az első felkeresett rejtekhely a Farkasvár volt...
 • A berecki Farkasvár - Bereckből hazafele tartva...
 • Kinn a bárány - Meglett...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.