Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Vadasi hágó - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Vadasi hágó

Vadasi hágó | Hol van ez a hely?

Ha Kozepajtarol Sepsikorospatakra akarunk jutni ,akkor a legkonnyebben ezt a Vadas hagon tehetjuk meg. A masodik vilghaboru idejen keszitettek, hadifoglyokkal, hogy kikkel is, errol mesel az ut mellett talalhato Zsido kutja...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Vadas-tetőn A helyén Ezt látja a doboz. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vadasi hágó fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22746 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vadasi hágó! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Sepsikőröspatak, 6.43 km távolságra található.
Szállás

Szállás Sepsikőröspatak - Kovászna vármegye


Keress szállást Sepsikőröspatak közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 15.79 km-re levő látnivalókkal: Egrics-kő (Prédikáló-kő) (12 kép).
14714713681100
14714713691101
14714713701102
14714713711103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vadasi hágó közelében?
Veres barátok templomának romja. XV. A torony még áll - A torony még áll, bár nem valami bizalomgerjesztő az állapota.
Unitárius templom. Egykoron népi hagyományairól volt híres a falu. Fatorony - Sikerült bejutnom a templomba. (látnivaló és geodoboz)
Várhegy. A bölöni Várhegy megközelíthető Bölön felől, és tovább a bölönpataki roma telepről kiindulva, erdei utakon. Sugásfürdőről a bölöni Várhegyhez - Mivel nagyon szép idő volt úgy döntöttünk, hogy Sugásfürdő felől közelítjük meg. (különleges hely geodobozzal)
Református templom. Kálnok legismertebb személyisége Dr. Harangláb - Megtaláltam a dobozt is. (látnivaló és geodoboz)
Répás medence. Ha a Répás medence vizében két hétig napi tíz percig mártózunk, jótékony hatással lesz érrendszeri betegségeinkre, serkenti a vérkeringést, jó csonterősítő hatása van, és nyugtatja az idegrendszert. Repas - Meg 2020-ban ott volt a padlo alatt, kovel takarva.
Katolikus temető. Temeto - Na, ez egy szep kis temeto a templomocskaval egyutt. Unitárius vártemplom. A sepsiárkosi unitárius templom berendezéséből figyelemre méltó a gótikus orgona, a márványozott festésű, három faragott vázával díszített papi szék, valamint a késő klasszicista, díszítetlen padsor. Csak körbejárni tudtam - Eddig is több alkalommal voltam a templomban, de most csak körbejárni tudtam.
Református templom. Orbán Balázs és Entz Géza szerint Zalán templomának román kori kapuzata feltehetőleg 12-13. Én vagyok a megmondó ember - Kedves Levi, ez a kérdés nem tartozik a zaláni református templom weboldalához. (látnivaló és geodoboz)
Szoborpark Kovászna megye. 8.4 km-re. Szentkereszty-kastély. A Szentkereszty-kastély Sepsiárkos alsó végében helyezkedik el, a főutról jegenyesor által határolt ut vezet fel hozzá. egy szep park - Hat igen!A bejutas egy keveset nehezkes volt , de osztan ment miutan lepengettunk fejenkent 3 penzt.
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Vadasi hágó adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Bükkfa - Megtaláltam a dobozt! Az igazat megvallva nagyon ramaty állapotban van...
 • Az unitarius talalkozon - Egy unitariusi talalkozo alkalmabol mar letezett egy lada itt, de most mar nincs...
 • Ha nem keresel s találsz? - Ha nem lenne fénykép, lehet Gábor el se hinné...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Vadasi hágó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Fenyős tetői vár
Fenyős tetői vár
Fenyős tetői vár - Sepsikőröspatak.
Ploti-barlangok
Ploti-barlangok
A Ploti-barlangok a Vadasi út mentén a martban, 10-15 méterrel az út szintje fölött találhatók.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3614 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.