Vadasi hágó - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Valea Crisului - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Vadasi hágó

Ha Kozepajtarol Sepsikorospatakra akarunk jutni ,akkor a legkonnyebben ezt a Vadas hagon tehetjuk meg. A masodik vilghaboru idejen keszitettek, hadifoglyokkal, hogy kikkel is, errol mesel az ut mellett talalhato Zsido kutja. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Vadas-tetőn A helyén Ezt látja a doboz... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Vadasi hágó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
19974 Római katolikus templom. 20039 Görgő-tető. A Baróti-hegység erdővel borított szelídhajlású hegyek-dombok képét nyújtja. 20379 Veres barátok templomának romja. Sepsikőröspatak és Kálnok közötti dombon áll a Veres barátok templomának romja. 20859 Unitárius templom. Egykoron népi hagyományairól volt híres a falu. 22102 Várhegy. A bölöni Várhegy megközelíthető Bölön felől, és tovább a bölönpataki roma telepről kiindulva, erdei utakon. 22369 Református templom. Kálnok legismertebb személyisége Dr. 23242 Répás medence. Ha a Répás medence vizében két hétig napi tíz percig mártózunk, jótékony hatással lesz érrendszeri betegségeinkre, serkenti a vérkeringést, jó csonterősítő hatása van, és nyugtatja az idegrendszert. 23255 Katolikus temető. Zalánpatak római katolikus temploma 1863-ban épült, a Kisboldogasszony tiszteletére. 23971 Unitárius vártemplom. A sepsiárkosi unitárius templom berendezéséből figyelemre méltó a gótikus orgona, a márványozott festésű, három faragott vázával díszített papi szék, valamint a késő klasszicista, díszítetlen padsor. 26194 Református templom. Orbán Balázs és Entz Géza szerint Zalán templomának román kori kapuzata feltehetőleg 12-13. 26291 Szoborpark. 26640 Szentkereszty-kastély. A Szentkereszty-kastély Sepsiárkos alsó végében helyezkedik el, a főutról jegenyesor által határolt ut vezet fel hozzá. 26913 Erzsébet-kert. Az Erzsébet-kert a bencefalvi falurészben fekszik. 29155 Honvéd-forrás. Honvéd-forrás. 30285 Reformatus templom. A szép, rendezett iskola előtti emlékmű szomoru történelmi eseményt idéz. 30659 Református templom. Református templom.

Néhány székely szó jelentése:
Kotor = Kóré csonkja. Kövecs = Kavics. Kozsda = Kos. Krutyog = A vizzel telt bocskor vartyog, krutyog. Kucorog = Kuporog. Kujak = Ököl.

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Vadasi várhegy 2.73 km-re. A Vadasi varhegyet foleg Kozepajtarol lehet latni espedig pontosabban a falu feletti Domosrol.
Várhegy 4.93 km-re. Az árkosi Várhegy Sepsiárkostól 3,5 km-re található, északnyugat felé, a Súgó- és az Égevesze-patakok találkozásánál.
Fenyős tetői vár
Fenyős tetői vár - Sepsikőröspatak.
Benkő-borvízforrás 5.19 km-re. A Benkő-borvízforrásnál csorgóház, palackozóüzem, és vendégháztelep található.
Ploti-barlangok
A Ploti-barlangok a Vadasi út mentén a martban, 10-15 méterrel az út szintje fölött találhatók.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Bükkfa - Megtaláltam a dobozt! Az igazat megvallva nagyon ramaty állapotban van...
 • Az unitarius talalkozon - Egy unitariusi talalkozo alkalmabol mar letezett egy lada itt, de most mar nincs...
 • Ha nem keresel s találsz? - Ha nem lenne fénykép, lehet Gábor el se hinné...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.