Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Sugásfürdő - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Sugásfürdő

Sugásfürdő | Hol van ez a hely?

Sugásfürdő Sepsiszentgyörgytől 8 km-re fekszik nyugatra. A sepsiszentgyörgyiek kedvenc kirándulóhelye, télen sízőhely.

...

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Villa Rögzítjük a találatot Az üdülő térképe Melegfürdő Sípálya Hidegfürdő Erzsébet-forrás Vegyi összetétel Rókavár Nagy sípálya Kicsi sípálya. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sugásfürdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sugásfürdő! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Sugásfürdő közelében?
Fenyős tetői vár. Fenyős tetői vár - Sepsikőröspatak. Nem volt romlott, de romlott lett - En viszont orvendek , hogy valaki vegre mar megtalalta ezt a varat is. (látnivaló és geodoboz)
Borvíz Útja. Megnyílt a Borvíz Útja fürdő - Megnyitotta kapuit az előpataki Borvíz Útja fürdő, és a tavaly májusban újrarejtett geodoboz is várja megtalálóit, a híd alatti új rejtekben. Őrkő. Hogy miért is Őrkő, talán régen innen őrködtek, vigyázták a várost és környékét. Kőbánya - Kinyíltak a boldogasszony papucsai a Sugás pataka völgyében, s gondoltam az Őrkő úgyis útban van, hát akkor megkeresem az ott elrejtett dobozt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kolcza-gödör. Téli szánkózás - Gyerekkoromban a Kolcza gödör egyik kedvenc helyünk volt. (érdekes hely geoládával) Római katolikus templom. Szoborpark. Vadasi hágó. Ha Kozepajtarol Sepsikorospatakra akarunk jutni ,akkor a legkonnyebben ezt a Vadas hagon tehetjuk meg. Bükkfa - Megtaláltam a dobozt! Az igazat megvallva nagyon ramaty állapotban van. (látnivaló és geodoboz)
Szentkereszty-kastély. A Szentkereszty-kastély Sepsiárkos alsó végében helyezkedik el, a főutról jegenyesor által határolt ut vezet fel hozzá. egy szep park - Hat igen!A bejutas egy keveset nehezkes volt , de osztan ment miutan lepengettunk fejenkent 3 penzt.
Világháborús bunker. Az előpataki hágó is, mint megannyi más erdélyi hágó, a második világháborúban a harcok színtere volt. A célnak biztos megfelelt - A célnak biztos megfelelt, jó rálátás kínálkozik az Előpataki-hágóra.
Veres barátok templomának romja. XV. A torony még áll - A torony még áll, bár nem valami bizalomgerjesztő az állapota.
Vártemplom. Itt emelkedik a város egyetlen megmaradt középkori műemléke, a református vártemplom, mely a XV. Sepsi 1 - Nagyon szép és csendes környék.
Bod Péter Megyei Könyvtár. Sepsiszentgyörgy 1948 előtt két jelentős könyvgyűjteménnyel büszkélkedhetett. Adatbázis-karbantartás - Furcsa volt, hogy a cinegék egy egész kicsi geodobozt találtak meg, habár a rejtehely képtárába feltöltött kép alapján a geodoboz nem pici.
Kariatida szobor. A város központi parkjában, 2009 nyarán egy szobrásztábort rendeztek, ennek műterméke ez a szobor is. A Golgotan - A Kariatida Petrovics Istvan szobrasz alkotasa.
Bronz Vilma. Bronz Vilma, az integető lány - Sepsiszentgyörgy. Bronzba ontott no - Vetro Artur alkotasa.
Nagy-Bogáts kúria. A 19-dik század végén, 1904-ben épült Szotyori Nagy Ferenc szemerjai földbirtokos tervei alapján. Kuria a Szemerjan - Ez egy szepen helyrehozott kuria.

Sugásfürdő románul - in limba romana: Sugas Bai


Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Sugásfürdő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Nagy volt az aljnövényzet - Sajnos a GPS-em nem túl pontos, ez mát többször tapasztaltam, és az aljnövényzet is meglehetősen nagy volt...
 • Ujbol a sugasi erdoben - Evekkel ezelott mar megtalaltam ezt a dobozt, most meg utban a Benko kert fele ujra felkerestem...
 • Egy kis séta - Szép nap, kellemes séta majd mászás, megtaláltuk...
 • Szép őszi séta - Kissé nehezen talaltam rá, elég nagy az avar az erdőben, viszont csodálatos...
 • Esti séta - Egy kis esti séta...
 • A megtalálás dátuma - Ha emlékeztek rá, vagy még tudjátok, állítsátok be a megtalálás dátumát is, hogy a bejegyzések időrendi sorrendbe kerüljenek...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Sugásfürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Görgő-tető
Görgő-tető
A Baróti-hegység erdővel borított szelídhajlású hegyek-dombok képét nyújtja.
Benkő-kert
Benkő-kert 1.98 km-re
RH3832 Benkő-kert Baróti-hegység

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.