Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Sugásfürdő - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Sugásfürdő turisztikai látnivalói

Sugásfürdő Sepsiszentgyörgytől 8 km-re fekszik nyugatra. A sepsiszentgyörgyiek kedvenc kirándulóhelye, télen sízőhely...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Sugásfürdő képtárból:

Rögzítjük a találatot
Rögzítjük a találatot
Az üdülő térképe
Az üdülő térképe
Melegfürdő
Melegfürdő
Sípálya
Sípálya
Hidegfürdő
Hidegfürdő

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sugásfürdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sugásfürdő!

A legközelebbi település Előpatak, 5,02 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Sugásfürdő közelében?
- Benkő-borvízforrás - Árkos 1,4 km-re. A Benkő-borvízforrásnál csorgóház, palackozóüzem, és vendégháztelep található.
- Benkő-kert - Baróti-hegység 2 km-re. Felfedezni - Kivancsi voltam , hogy milyen is a Benko kert.
- Várhegy - Sepsiárkos 2,4 km-re. Az árkosi Várhegy Sepsiárkostól 3,5 km-re található, északnyugat felé, a Súgó- és az Égevesze-patakok találkozásánál.
- Honvéd-forrás Erős-oldal 4,1 km-re. A Honvéd-kút az Erős-oldal aljában, a Sepsiszentgyörgyről Sugásfürdőre vezető aszfaltút mellett található. (látnivaló és geodoboz)
- Várhegy Bölön 4,4 km-re. A bölöni Várhegy megközelíthető Bölön felől, és tovább a bölönpataki roma telepről kiindulva, erdei utakon. Sugásfürdőről a bölöni Várhegyhez - Mivel nagyon szép idő volt úgy döntöttünk, hogy Sugásfürdő felől közelítjük meg. (különleges hely geodobozzal)
- Tetves-kút 4,5 km-re. Ez nem más, mint egy omladozó kővályú egy forrás közelében, az erdő sűrűjében megbújva, amelyet a helybeliek nem tudni, hogy miert is, Tetves-kútként ismernek. Árapataki helynév - Pesty Frigyes helyneveit tanulmányozva, kiderül, hogy Árapatak község közelében, a Határon van egy kútforrás, a Tetves kút. (látnivaló és geodoboz)
- Ploti-barlangok Sepsikőröspatak 5,3 km-re. Az oldalban látszik a fejtésvonal, azt kell követni - a falu végétől, a cigányteleptől vagy 100 méter után kell felkapaszkodni a meredek oldalba. Kutyaugatás - Hamar meglettek az üregek, az érdekelt dobozos üreg is, lekecmeregni is sikerült épségben. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Damokos Ákos villa Előpatak 5,4 km-re. Utoljára még vendéglőként üzemelt, de ma már elhagyottan áll.
- Unitárius vártemplom Sepsiárkos 5,4 km-re. A sepsiárkosi unitárius templom berendezéséből figyelemre méltó a gótikus orgona, a márványozott festésű, három faragott vázával díszített papi szék, valamint a késő klasszicista, díszítetlen padsor. Csak körbejárni tudtam - Eddig is több alkalommal voltam a templomban, de most csak körbejárni tudtam.
- Fenyős tetői vár Sepsikőröspatak 5,5 km-re. A Kisgyörgy Zoli bácsi könyvében megadott pont ettől a helytől 470 méterre észak-keletre található, de ott a helyszínen nincs árok, földsánc, vagy más várra utaló nyom. Nem volt romlott, de romlott lett - En viszont orvendek , hogy valaki vegre mar megtalalta ezt a varat is.
- Borvíz Útja Előpatak 5,7 km-re. Előpatak községhez tartozik, melynek azonban nem itt van a központja, hanem Árapatak faluban. Megnyílt a Borvíz Útja fürdő - Megnyitotta kapuit az előpataki Borvíz Útja fürdő, és a tavaly májusban újrarejtett geodoboz is várja megtalálóit, a híd alatti új rejtekben.
- Őrkő Sepsiszentgyörgy 5,8 km-re. Sepsiszentgyörgyön van egy érdekes hely, Őrkőnek hívják. Kőbánya - Kinyíltak a boldogasszony papucsai a Sugás pataka völgyében, s gondoltam az Őrkő úgyis útban van, hát akkor megkeresem az ott elrejtett dobozt.
- Kolcza-gödör Sepsiszentgyörgy 5,9 km-re. Téli szánkózás - Gyerekkoromban a Kolcza gödör egyik kedvenc helyünk volt.
- Római katolikus templom Sepsiköröspatak 6 km-re.
- Szoborpark Árkos 6 km-re.
- Vadasi hágó 6,1 km-re. A masodik vilghaboru idejen keszitettek, hadifoglyokkal, hogy kikkel is, errol mesel az ut mellett talalhato Zsido kutja. Bükkfa - Megtaláltam a dobozt! Az igazat megvallva nagyon ramaty állapotban van.
- Szentkereszty-kastély Sepsiárkos 6,1 km-re. A Szentkereszty-kastély Sepsiárkos alsó végében helyezkedik el, a főutról jegenyesor által határolt ut vezet fel hozzá. egy szep park - Hat igen!A bejutas egy keveset nehezkes volt , de osztan ment miutan lepengettunk fejenkent 3 penzt.
- Világháborús bunker 6,4 km-re. Erről tanúskodik jónéhány betonbunker és védőárok is. A célnak biztos megfelelt - A célnak biztos megfelelt, jó rálátás kínálkozik az Előpataki-hágóra.
- Veres barátok templomának romja 6,7 km-re. Sepsikőröspatak és Kálnok közötti dombon áll a Veres barátok templomának romja, XV-dik századi gótikus templommaradvány, melyet a helybeliek Kápolna néven ismernek. A torony még áll - A torony még áll, bár nem valami bizalomgerjesztő az állapota.
- Első világháborús hősök emlékoszlopa Sepsiszentgyörgy 6,8 km-re. Katonai temeto - Az elso vilaghaborus emlekmu a kozos temeto kozpontjaban talalhato, sajnos elgge elhanyagolt allapotban.
- Fenyőerdő Benedekmező 6,8 km-re.
- Vártemplom Sepsiszentgyörgy 6,8 km-re. A város régi Ópiaca, a mai Kálvin tér építészeti műemlékegyüttes. Sepsi 1 - Nagyon szép és csendes környék.
- Sepsiszentgyörgyi Panoráma 6,9 km-re. Romhalmaz - Keményen folyt holmi vezetékek lerakása, noha a felső víztározó már romhalmaz.
- Bod Péter Megyei Könyvtár 7,2 km-re. A Székely Nemzeti Múzeum könyvtára (100. Adatbázis-karbantartás - Furcsa volt, hogy a cinegék egy egész kicsi geodobozt találtak meg, habár a rejtehely képtárába feltöltött kép alapján a geodoboz nem pici.
- Kariatida szobor Sepsiszentgyörgy 7,2 km-re. A város központi parkjában, 2009 nyarán egy szobrásztábort rendeztek, ennek műterméke ez a szobor is. A Golgotan - A Kariatida Petrovics Istvan szobrasz alkotasa.
- Bronz Vilma Sepsiszentgyörgy 7,3 km-re. Bronz Vilma, az integető lány - Sepsiszentgyörgy. Bronzba ontott no - Vetro Artur alkotasa.
- Nagy-Bogáts kúria Sepsiszentgyörgy 7,4 km-re. Sepsiszentgyörgy Szemerja városrészében, a József Attila utca 12 szám alatt áll az eklektikus, tornyos, Nagy-Bogáts családi ház. Kuria a Szemerjan - Ez egy szepen helyrehozott kuria.
- Unitárius templom Kálnok 7,4 km-re. Ebből mára már csak a díszítőfaragás maradt élőben. Fatorony - Sikerült bejutnom a templomba.
- Székely Nemzeti Múzeum Sepsiszentgyörgy 7,5 km-re. A város jelképévé vált épület előtt a tervező szobrát láthatjuk. Múzeumi kamera - Nem messze a rejtekhelytől parkoltunk, majd sétálgattunk a múzeum fele.
- Egykori Hungária szálló Sepsiszentgyörgy 7,6 km-re. Épült 1907-ben. Regi az uj kozott - Igen, a regi Hungaria szallo, epult a XX-dik szazad elejen.
- Szobrok a Bálház helyén Sepsiszentgyörgy 7,6 km-re. Ezen a helyen állt, az 1960-as években bekövetkezett lebontásáig, a régi kisváros kulturális épülete, a Bálház. Oreg fak a parkban - A valamikori Balhaz most szakszervezeti intezmeny.
- Vadasi várhegy 7,6 km-re. A Vadasi varhegyet foleg Kozepajtarol lehet latni espedig pontosabban a falu feletti Domosrol.
- Református templom Kálnok 7,9 km-re. Bedő Albert volt. Harangláb - Megtaláltam a dobozt is.
- Születés szoborkompozició Sepsiszentgyörgy 7,9 km-re. A város központi parkjában, 2011 nyarán egy szobrásztábort rendeztek, ennek műterméke ez az alkotás is. Hol a szuletes? - Hat igen, megszuletni nem nagy dolog, csak lehet fajdalmas.
- Hol volt hol nem volt Sepsiszentgyörgy 8,3 km-re. .. egy játékos-absztrakt alkotás, mely az Oltmező úton, a fedett uszoda előtti kis zöldövezetben található. Alkotója Hosszú Zoltán, helyi szobrász és rajztanár. Autokra nezve - Hosszu Zoltan alkotasa ez a szobor, de meg tobb mint 200 szobra van szetszorva mindenfele.
- Forrás az Olt partján Sepsiszentgyörgy 8,4 km-re. Sepsiszentgyörgyről Tusnád fele, a várostáblától nem messze, ha jobbra fordulsz, a mezőn megtalálod a forrást. Aréna - Egyértelműen megtaláltam a rejtekhelyet, doboz viszont sehol.
- Büdös-feredő Bölön 8,6 km-re. 2016 nyarán, a Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka alkalmával sor került a bölöni Büdös-feredő felújítására.
- Régi kőhíd Sepsiszentkirály 8,7 km-re. Ez a régi kőhíd Sepsiszentkirály határában található, egy jó km távolságra a Baróti hegység gerince felé. Mar nem a regi - Mint mar a cimben is utaltam, mar nem a regi.
- Állomás környéki tavak Sepsiszentgyörgy 9 km-re. A szemet, lelket nyugtatóan, a tóban kacsák is úszkálnak a halászok bosszantására. Tomenti romantika - Tesztelek egy uj rejteket ott, es ha bevalik, ujratesszuk ezt.
- Pincevár Zalán 9 km-re. E hegynyúlvány tetejét nevezi a nép Pincevárnak. Pincevarrol megegyszer - Na most ez a var is bekerul a rejtekek korforgasaba.
- Millenniumi fenyves Sepsiszentgyörgy 9 km-re. 1896-tól kezdődően a millennium emlékére emlékfákat, általában fenyveseket ültettek. Emlekmuvek - Sepsiszentgyorgy emlekmuvei.
- Gőzmozdony Sepsiszentgyörgy 9 km-re. Ha már Marosvásárhelynek van gőzmozdonya, Sepsiszentgyörgynek is miért ne lenne? Ezt vettük vallatóra. Soros mozdony es nem Berci - Kersd elol, ahova befersz.
- Unitárius templom Sepsiszentkirály 9,2 km-re. Ez egyben arra is utal, hogy már a XII-dik században plébániatemplom, amikor a Szent Istvánról elnevezett plébániák létesültek vagy kapták nevüket, ha előbb léteztek.
- Faragott állatfej Sepsiszentkirály 9,2 km-re. Az egyik kép címe A szarvak között, a másiké Lovas farmról.
- Református templom Sepsiszentkirály 9,4 km-re. A falu neve is templomról tanúskodik, Szent István király tiszteletére szentelt templomáról nevezték el.
- Borvíz fürdő Bölön 9,7 km-re. 2014-ben, a Borvizek útja projekt keretében korszerű kezelőközpont épült Bölönben.
- Unitárius templom Kilyén 10,1 km-re. Töredékesen megmaradt a szentségfülke is, az 1497-es évi dátumával.
- Református templom Bölön 10,1 km-re. Református templom - Bölön. Na, ebbe sikerült bejutnom - Szerencsére a harangozónő ráért, így egy szép élményben volt részem.
- Református erődtemplom Gidófalva 10,5 km-re. Református erődtemploma az Olt árterületét szegélyező magaslaton, a falu szélén áll. Alig - A templomot sajnos nem találtuk nyitva, pedig belülről is szívesen megnéztük volna, de még a templomkertbe sem lehetett bejutni.
- Damokos-kúria Árapatak 10,5 km-re. Damokos-kúria - Árapatak.
- Református templom Árapatak 10,6 km-re. Többségében romák lakják.
- Református templom Zalán 11,1 km-re. A templomot 15-dik században gótikus stílusban átépítették, majd az 1802-es földrengést követően 1821 és 1825 között újjáépítették és bővítették. Én vagyok a megmondó ember - Kedves Levi, ez a kérdés nem tartozik a zaláni református templom weboldalához.
- Unitárius vártemplom Bölön 11,3 km-re. A 17-dik század elején épített négy saroktoronnyal megerősített erődfal veszi körül. Hazafele - Hazafele tartva a Vecer, a kopjafa, a kopeci oriasi szil utan ahol a rejtekladat amely a fa alatt hevert kitaszitottan, vissza tettem a 2011-es romaniai ev fajaba, egy maroknyi hazai folddel es egy kis zaszlo szallaggal, no meg egy rez garassal, mert mas mar nem volt nalam.
- Erzsébet-kert Zalán 11,4 km-re. Az Erzsébet-kert a bencefalvi falurészben fekszik.
- Óriáskő Szotyor 11,5 km-re. A szikla tetőlapján egy öt láb átmérőjű embersarok alakú bemélyedés van, melyről a néphagyomány azt tartja, hogy az egy óriás sarkának a benyomulása, ki innen egy lépéssel a Brassó feletti Cenk hegyre lépett át. Érdekes darab - Érdekes darab, egy érdekes helyen.
- Barokk kapu Zoltán Étfalvazoltán 11,6 km-re. A valamivel kisebb területű Zoltán az Olt jobb partján települt, Étfalvától északra. Hiányzó láda - Többször voltam Étfalván, de valahogy nem figyeltem erre a kapura.
- Földvár 11,6 km-re. 1240-ben Castrum Sancte Marie néven jelentkezik a forrásokban, 1379-benSaxonum de Fewldwar, 1381-ben Feulwar alias Marienburg, 1489-benMarienburg, 1529-ben Marienberg formában fordul elő. Nyílt kapuk napja - Népünnepély volt Földváron, a Nyílt kapuk napja programban sikerült mind a templomba, mind az újjáépített várba bejutni.
- Boloni halastavak 11,7 km-re.
- Református templom Étfalva Étfalvazoltán 11,7 km-re. Zoltán késő barokk jegyeket viselő temploma 1792-ben épült, karzatát virágdíszes festett kazetták díszítik. Zoltán és Étfalva temploma - Aznap csak a táblagépemet vittem magammal, és menetközben derült ki, hogy lemerült az aksija.
- Református vártemplom Illyefalva 12,3 km-re. A Sepsiszentgyörgytől néhány km-re délre fekvő Illyefalva látnivalója a 15-16-dik század körül épült várfallal körülvett, festett fapados, új kazettás mennyezetű református temploma. Relatív - Ahogy mondani szokták, fél lábbal illyefalvi vagyok, hát ideje volt megkeresni az itt rejtett ládát.
- Református templom Fotosmartonos 12,5 km-re. 1407-ben Fothos néven írják az oklevelek.
- Szászmagyarós 12,9 km-re. Középkori temploma a gótikus kor alkotása. Nussbach, vagyis Mogyorós patak - Hanyatlik az Evangélikus erődtemplom, nincs senki aki vigyázza, kijavítsa a repedést, kicserélje a korhadt gerendát.
- Csókás vára 12,9 km-re. Erősd község előtt, az Olt és a Várpatak által körülölelt Csókás nevű hegycsúcson  a hagyomány egy várat helyez el. Az erősdi Csókás vár - Esős időben nem csoda, hogy egy kicsit sár is volt, meg csúszott is egy kicsit.
- Répás medence Zalánpatak 13 km-re. Ha a Répás medence vizében két hétig napi tíz percig mártózunk, jótékony hatással lesz érrendszeri betegségeinkre, serkenti a vérkeringést, jó csonterősítő hatása van, és nyugtatja az idegrendszert. Repas - Meg 2020-ban ott volt a padlo alatt, kovel takarva.
- Diákemlékmű Barcaföldvár 13,1 km-re. A település délnyugati végén található, kocsival is megközelíthető. Diákok - A dobozt nem találtam meg.
- Unitárius templom Nagyajta 13,1 km-re. A XV-dik században kapta gótikus formáját, amelyből sok megmaradt, bár többször is átalakították. Nem pusztultak el a freskók - Családunk egyik tagja néhány hónappal ezelőtt részt vett a felújított templom bemutatásán.
- Katolikus temető Zalánpatak 13,2 km-re. A falu határában számos ásványvízforrás buzog fel. Temeto - Na, ez egy szep kis temeto a templomocskaval egyutt.
- Evangélikus erődtemplom Szászveresmart 13,3 km-re. Középkori temploma helyett a XV-dik században terjedelmes templomot építenek, amely majdnem teljesen kitölti a várkastély belterületét. Torony nélkül - Sok évvel ezelőtt megcsodálhattuk szerencsére az erődtemplom tornyát, sajnos ma már nyoma sincs.
- Református templom Sepsibodok 13,4 km-re. Sepsibodok látnivalója a református temploma, melynek különlegessége a hatalmas szívmintákkal díszített karzata. Bodok - Sikerült bejutnom a templomba.
- Oltszemi emlékpark 13,6 km-re. A turulmadaras emlékmű 2006-ban készült a honfoglalás és hősi halottak emlékére. Nem annyira fontos a dobozka - Más játsztóterek szabályaival ellentétben itt nálunk akkor is jár a pont, ha a felhasználó nem találta meg a geodobozt.
- Aldoboly 13,7 km-re. 1567-ben Aldobolj néven írják.
- Angyalos 13,9 km-re. Honnan a falu szép neve, ha nem a reformáció előtti templom védőszentjéről, aki a két arkangyal, Szent György és Szent Mihály volt? Nos, lehet, hogy éppen róluk nevezték el a falut. Első dobozunk - Sikerült megtalálni a dobozkát, kicsit sáros, de ép állapotban.
- Bagoly-forrás Oltszem 14,7 km-re. Az oltszemi fürdőközpont az Olt lankáján helyezkedik el. Egy kut ami nincs es van - Egy szep kut kovacsoltvasbol de szarazon, sajnos.
- Feketevár Apáca 14,7 km-re. A Feketevár név talán egy, a kezdetben fagerendákból épült palánkvárra utal. Nemsokára nem is lesz - Sajnos csak az egyre tovább omló bástyát találtuk meg.
- Apáca temploma 14,7 km-re. Itt született Apáczai Csere János 1625-ben. Szimpatikus templom - Érdemes meglátogatni, egy szimpatikus kicsi templom, s még nyitva is volt.
- Leánykavár Oltszem 14,8 km-re. A Leánykavár egy régi erődített település. Oltszem III - A sütei forrás kudarca után egy újabb erdei sétát tettünk a Leánykavárhoz.
- Sóskút-forrás Oltszem 14,8 km-re. Itt található Mikó Miklós gróf 1827-ben épült vadászkastélya. Új doboz - Már másodszor jártunk ezen a helyen, és nem tudtuk megállni, hogy ne hagyjunk itt egy dobozt, ha már nem kereshettünk mi.
- Tartogóvára Miklósvár 14,9 km-re. A faluból kiinduló szekérúton indulunk el, majd a Kövesorr alatti régi kőbányánál balra fordulunk, és megyünk az erdei úton vagy 3 km-t, amíg elérjük a Szélvíz-patak hídját, és itt a vár. Nincs gond - Mint mar mondom nincs gond, en tevedtem mint a datummal, mint a Szallassal.
- Herecz vára 15,5 km-re. Az Olt és a Herec patak között, a Bodoki-havasok egyik nyugati hegylábának közvetlenül az Olt fölött emelkedő, Várhegynek nevezett magaslatán található Herecz vára. A szerecsen óriások kincse - Miután beléptünk a várba, a koordinátákat is figyelve, megkerestük a fát, amit a doboz lát (eseslevi fotója alapján), és utána gyorsan meglett a doboz is.
- Unitárius templom Szentivánlaborfalva 15,5 km-re. A belsejében van egy emléktábla, amelyet 1939 - ben helyeztek el Berde Mózsa emlékére, aki az 1848-49-es forradalom és háromszéki önvédelmi harc egyénisége és vezetője volt.
- Katolikus templom Szentivánlaborfalva 15,5 km-re. Keresztes hadjárat - It komoly keresztesháború zajlott atyánkfiai között valamikor.
- SZNM 11 Uzon Református erődtemplom 15,6 km-re. Az én kezem sem ért be - Elég sokat ástunk, találtunk benne törött üveget, fóliát, PET palack maradékot, de a dobozt nem értük el.
- Reformatus templom Szárazajta 15,6 km-re. A templomnak ma is jó gondnokai vannak. Kedves kis falu - Kedves kis falu, rendezett iskolája sokat elmond.
- SZNM 10 Szentivánlaborfalva Szentiványi sírkápolna 15,7 km-re. Kutyák társaságában - Keresés közben a  szomszéd kutyák is odakerültek, kicsik, nem veszélyesek, csupán ugatósak, végül engedték megsimogatni is magukat.
- Sütei borvíz feredő 15,8 km-re. A sütei borvíz az oltszemi erdőben, a Sütei patak völgyfejében tör a felszínre. Oltszem II - A forrás környéke sajnos kezdett kicsit lepusztulni, de a víz jól esett.
- Bükkfej 16,2 km-re. A Baróti-hegység turisztikai szempontból alig feltárt, alig használt vidék, pedig lombos erdőivel, hangulatos ligeteivel üdítő változatosságot jelent a körötte lévő magashegységek zordon rengetegeihez képest. Segitseggel - Hat ugy valamikor egy jo par evvel ezelott talaltam meg ezt a ladat.
- SZNM 9 Római kasztrum Komolló 16,3 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 9-dik stáció - Réty - Római kasztrum Komolló. Nem káromkodtunk, csak - A kis doboz kinn hevert a fűben.
- SZNM 12 Emlékoszlop Kökös 16,3 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 12-dik stáció - Kökös - A kökösi csata emlékoszlopa. Kicserélt kerítés - Másodszor tértünk vissza, de ezúttal is sikertelenül kerestük a dobozt.
- Komollói Nagyvár Réty 16,4 km-re. A vár a Feketeügy jobb partján fekszik egy magasabb teraszon. Kasztrum - Körbesétáltuk a kasztrumot, de nem sikerült a dobozt megkeresni zavaró tényezők, vagyis juhnyáj miatt.
- Unitárius templom Ürmös 16,4 km-re. A XVIII-dik században unitárius anyaegyház. Amit nem szeretek.... - Heureka!Vegre megvan, marmint nyitva talaltam a templomot ugy jo otszori probalkozas utan.
- Veczerkő Erősd 16,7 km-re. A Veczerkő legkönnyebben Erősdről közelíthető meg. Nehéz eset - Hát már a kőig eljutni sem volt könnyű, mivel szebbnél szebb szamócák állták el egész végig az útonkat, megnehezítve a haladást.
- Sündisznó-szikla Ürmös 16,8 km-re. A látványos sziklaalakzat néhány lépésre van a települést átszelő műúttól, a helybeli cigányok házai mögött. Tenyleg sundiszno - Mivel az urmosi templom zarva volt (nem szeretem a zarakat) igy felkerestem a sundisznot, cigany kornyezetben.
- Mocsárvidék Lempes és Olthíd között Szászhermány 17,1 km-re. Az Olt árterületén érdemes a mezei uton kalandozni. Ahol meg nem jartam - A kivancsisag vezerelt el ide, es igen is nagyon erdekes volt.
- Kincsás vára Bodok-hegység 17,7 km-re. A Bodoki-tetőtől délre található az a havasi legelő, melyet Kincsás-tetőnek neveznek és amely tulajdonképpen Kincsás várának belterülete. Menedékkunyhó - Ezt a dobozt már évekkel ezelőtt is kerestem, de akkor sem találtam meg.
- Sepsibesenyő régi temploma 17,7 km-re. A Csente-tető alatt, a Bodoki havas lábánál a Besenyő völgyében a nyolcvanas évek második felében a patak elzárásával víztárolót alakítottak ki  Azóta épülnek a hétvégi házak. Éppen hogy elértem - Nehezen lett meg a doboz.

Sugásfürdő románul - in limba romana: Sugas Bai


Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Sugásfürdő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Nagy volt az aljnövényzet - Sajnos a GPS-em nem túl pontos, ez mát többször tapasztaltam, és az aljnövényzet is meglehetősen nagy volt...
 • Ujbol a sugasi erdoben - Evekkel ezelott mar megtalaltam ezt a dobozt, most meg utban a Benko kert fele ujra felkerestem...
 • Egy kis séta - Szép nap, kellemes séta majd mászás, megtaláltuk...
 • Szép őszi séta - Kissé nehezen talaltam rá, elég nagy az avar az erdőben, viszont csodálatos...
 • Esti séta - Egy kis esti séta...
 • A megtalálás dátuma - Ha emlékeztek rá, vagy még tudjátok, állítsátok be a megtalálás dátumát is, hogy a bejegyzések időrendi sorrendbe kerüljenek...
 • Megtaláltuk - Még szeptemberben...
 • Heureka - Megtalaltuk! Szep bukkerdo, koszi a rejtest...
 • Ott volt epsegben - Setalgattunk egy 15 percet a kornyeken amig ratalaltunk...
 • Kora reggel - Megtaláltam a geodobozt, Marci barátommal együtt...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Sugásfürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.