Előpatak település (Kovászna megye) Központ: Előpatak. Közeli települések: Hete (Hetea) 3.36 km-re, Árapatak (Araci) 5.43 km-re, Sepsiszentkirály (Sancraiu) 6.71 km-re, Nyáraspatak (Iaras) 7.18 km-re, Hídvég (Haghig) 7.73 km-re. Előpatak román elnevezése: Valcele.
Szállás

Szállás Előpatak (Valcele) - Kovászna


Keress szállást Előpatak közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Előpatak (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Damokos Ákos villa 0.51 km-re. Az előterében egy bástyával ellátott épület a régi képeslapokon Damokos Ákos villájaként van feltüntetve. Utoljára még vendéglőként üzemelt, de ma már elhagyottan áll.
Borvíz Útja 0.88 km-re. Előpatak falu Kovászna megyében, Sepsiszentgyörgytől 10 km-re nyugatra, az Előpatak völgyében fekszik. Előpatak községhez tartozik, melynek azonban nem itt van a központja, hanem Árapatak faluban.
Fenyőerdő 3.36 km-re. Fenyőerdő - Benedekmező
Világháborús bunker 3.63 km-re. Az előpataki hágó is, mint megannyi más erdélyi hágó, a második világháborúban a harcok színtere volt. Erről tanúskodik jónéhány betonbunker és védőárok is.
Tetves-kút 4.19 km-re. Ez nem más, mint egy omladozó kővályú egy forrás közelében, az erdő sűrűjében megbújva, amelyet a helybeliek nem tudni, hogy miert is, Tetves-kútként ismernek. Megközelíthetjük a kék pont mentén, vagy a Sugás fürdői útról is.
Honvéd-forrás 4.57 km-re. A Honvéd-kút az Erős-oldal aljában, a Sepsiszentgyörgyről Sugásfürdőre vezető aszfaltút mellett található. A kiépített pihenőhelyen három forrás is található, a Honvéd-, a Csaba-forrás, valamint egy harmadik közvetlenül a patak mellett.
Görgő-tető 4.71 km-re. A Baróti-hegység erdővel borított szelídhajlású hegyek-dombok képét nyújtja. A Görgő-tető messziről is jól látszó magaslata a hegységnek.
Sugásfürdő 5.02 km-re. Sugásfürdő Sepsiszentgyörgytől 8 km-re fekszik nyugatra. A sepsiszentgyörgyiek kedvenc kirándulóhelye, télen sízőhely.
Benkő-kert 5.21 km-re. Benkő-kert
Damokos-kúria 5.59 km-re. Damokos-kúria - Árapatak.
Régi kőhíd 5.6 km-re. Ez a régi kőhíd Sepsiszentkirály határában található, egy jó km távolságra a Baróti hegység gerince felé. Valamikor Előpatak helyett, itt jártak át a Barcaság irányába, szekerekkel.
Református templom 5.62 km-re. Árapatak gazdag népművészeti hagyományokkal rendelkező falu. Többségében romák lakják.
[ Fel ↑ ]
Kolcza-gödör 5.79 km-re. Kolcza-gödör - Sepsiszentgyörgy
Benkő-borvízforrás 5.9 km-re. A Benkő-borvízforrásnál csorgóház, palackozóüzem, és vendégháztelep található.
Sepsiszentgyörgyi Panoráma 5.95 km-re. Sepsiszentgyörgyi Panoráma
Veczerkő
Veczerkő
A Veczerkő Erősd falutól délre, 3 km-re található, a Felső-Veczer nevű hely déli lejtőjén.
Rétyi-tó - Kovászna megye
Rétyi-tó - Kovászna megye
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Vama - Turisztikai látnivalók Podu Vadului - Turisztikai látnivalók Balteni - Turisztikai látnivalók Szárazajta
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.