Árapatak település (Kovászna megye) Központ: Előpatak. Közeli települések: Hete (Hetea) 3.46 km-re, Erősd (Ariusd) 4.19 km-re, Barcaföldvár (Feldioara) 4.7 km-re, Előpatak (Valcele) 5.43 km-re, Botfalu (Bod) 5.43 km-re. Árapatak román elnevezése: Araci. Német neve: Arndorf.
Szállás

Szállás Árapatak (Araci) - Előpatak, Kovászna


Keress szállást Árapatak közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Árapatak (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Damokos-kúria 0.19 km-re. Damokos-kúria - Árapatak.
Református templom 0.24 km-re. Árapatak gazdag népművészeti hagyományokkal rendelkező falu. Többségében romák lakják.
Csókás vára 3.39 km-re. Erősd község előtt, az Olt és a Várpatak által körülölelt Csókás nevű hegycsúcson  a hagyomány egy várat helyez el.
Földvár 3.92 km-re. 1240-ben Castrum Sancte Marie néven jelentkezik a forrásokban, 1379-ben Saxonum de Fewldwar, 1381-ben Feulwar alias Marienburg, 1489-ben Marienburg, 1529-ben Marienberg formában fordul elő. A templomot a német lovagrend építtette, 1211–1222 között, a várral egyidőben.
Borvíz Útja 4.64 km-re. Előpatak falu Kovászna megyében, Sepsiszentgyörgytől 10 km-re nyugatra, az Előpatak völgyében fekszik. Előpatak községhez tartozik, melynek azonban nem itt van a központja, hanem Árapatak faluban.
Damokos Ákos villa 4.99 km-re. Az előterében egy bástyával ellátott épület a régi képeslapokon Damokos Ákos villájaként van feltüntetve. Utoljára még vendéglőként üzemelt, de ma már elhagyottan áll.
Diákemlékmű 5.12 km-re. Barcaföldvár egyik, csak kevesek által ismert látnivalója, a Diákemlékmű. A település délnyugati végén található, kocsival is megközelíthető.
Fenyőerdő 6.23 km-re. Fenyőerdő - Benedekmező
Világháborús bunker 7.02 km-re. Az előpataki hágó is, mint megannyi más erdélyi hágó, a második világháborúban a harcok színtere volt. Erről tanúskodik jónéhány betonbunker és védőárok is.
Veczerkő 7.22 km-re. A Veczerkő legkönnyebben Erősdről közelíthető meg. Ez a hegy a Vecer nevű határrész déli lejtőjén található, az Olt fölé benyúló sziklák egyike és a délkeleti előfokát képezi annak a széles hegyláncnak, mely a Mitácsból lenyúlva, a Barcaság északi hegysorát alkotja.
Régi kőhíd 7.44 km-re. Ez a régi kőhíd Sepsiszentkirály határában található, egy jó km távolságra a Baróti hegység gerince felé. Valamikor Előpatak helyett, itt jártak át a Barcaság irányába, szekerekkel.
Unitárius templom 7.81 km-re. 1334-ben de Sancta Rege, 1508-ban Zenthkiralij néven jelentkezik az oklevelekben. Az 1567-i regestrumban Zenthkiralt 30 kapuval jegyzik.
[ Fel ↑ ]
Evangélikus erődtemplom 8.06 km-re. Szászveresmart temploma román kori csarnoktemplom volt a XIII.
Mocsárvidék Lempes és Olthíd között 8.07 km-re. Az Olt árterületén érdemes a mezei uton kalandozni.
Református templom 8.39 km-re. 1334-ben de Sancta Rege, 1508-ban Zenthkiralij néven jelentkezik az oklevelekben.
Veczerkő
Veczerkő
A Veczerkő Erősd falutól délre, 3 km-re található, a Felső-Veczer nevű hely déli lejtőjén.
Rétyi-tó - Kovászna megye
Rétyi-tó - Kovászna megye
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Bibarcfalva - Turisztikai látnivalók Bivolaria - Turisztikai látnivalók Breaza de Sus - Turisztikai látnivalók Obedeni
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.