Bodos település (Kovászna megye) Központ: Barót. Közeli települések: Bibarcfalva (Biborteni) 2.09 km-re, Nagybacon (Batanii Mari) 3.05 km-re, Kisbacon (Batanii Mici) 3.93 km-re, Barót (Baraolt) 4.59 km-re, Szárazajta (Aita Seaca) 4.81 km-re.
Szállás

Szállás Bodos (Bodos) - Barót, Kovászna


Keress szállást Bodos közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Bodos (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Református templom 0.23 km-re. Bodos a Barót felől jövő főúttól kicsit bennebb,  nyugalmas környezetben, dombok között, egy teknőben fekszik. Talán ezért mondogatták a szomszéd falusiak tréfából nekik, hogy Bodost akár le is lehetne padolni.
Tiborc vára 1.37 km-re. Tiborc vára, Bibarcfalvától délre fekvő, Várbükk nevű hegyen épült. A várból mára csak a falak körvonalai maradtak meg egy lekerekedett töltés formájában.
Református templom 2.11 km-re. Bibarcfalva látnivalója a református templom Szent László-legendát ábrázoló freskótöredékei. 1332-ben Villa Biborch, 1567-ben Bijbarckfalva néven jelentkezik az okiratokban.
Református templom 2.86 km-re. Nagybacon látnivalója az 1930-as években épített, Kós Károly által tervezett és szépen felújított kultúrotthon. A nagybaconi református templomot is érdemes közelebbről megnézni.
Zathureczky-temető 3.5 km-re. Barót északkeleti végében, a Szőlős-oldalon található a Zathureczky-temető, a helység egy régebbi temetője, mely a hatvanas évek elejéig volt használatban. Ide temetkeztek (feltételezhetőleg a 18.
Kisbaconi régi temető 3.58 km-re. Kisbacon temetőjével átellenben, egy dombon található a falu régi temetője. Bár itt a sírok már gondozatlanok, és az egész temetőt felveti a növényzet, talán épp ezért is, érdemes felkeresni.
Benedek Elek sírja 3.83 km-re. Benedek Elek sírja a Kisbacontól nyugatra fekvő temetőben található. Itt nyugszik a nagy mesemondó, Benedek Elek, és felesége, Fischer Mária.
Református templom Kisbacon 3.93 km-re. Az 1567-es regestrumban jelentkezik először Kws Baczon néven. 1602-ben Kis-Baczonnak írják.
Benedek Elek nagy mesemondó szobra 3.96 km-re. Délceg, javakorabeli férfi ül a kisbaconi iskola előtti padon, arca derűs, mellette egy üres hely. Ez Benedek Elek, a nagy székely meseíró egész alakos szobra, Vargha Mihály műalkotása.
Vízimalom 4.08 km-re. A székely ezermesterség még mindig működő csodája, a kisbaconi Fülöp-malom. Keresztes Lajos és testvére Domokos, az utolsó erdővidéki vízimalom molnárai.
[ Fel ↑ ]
Kerék-domb alatti vízesés - Persány-hegység
Kerék-domb alatti vízesés - Persány-hegység 11.61 km-re
Sólyomkő vára, Alsó-Sólyomkő - Sepsibükszád
Sólyomkő vára, Alsó-Sólyomkő - Sepsibükszád 14.82 km-re
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Lunguletu - Turisztikai látnivalók Izvoru - Turisztikai látnivalók Rasuceni - Turisztikai látnivalók Nistoresti
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.