Nagybacon település (Kovászna megye) Központ: Bacon. Közeli települések: Kisbacon (Batanii Mici) 1.71 km-re, Bodos 3.05 km-re, Bibarcfalva (Biborteni) 3.43 km-re, Magyarhermány (Herculian) 5.12 km-re, Szárazajta (Aita Seaca) 5.52 km-re. Nagybacon román elnevezése: Batanii Mari.
Szállás

Szállás Nagybacon (Batanii Mari) - Bacon, Kovászna


Keress szállást Nagybacon közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Nagybacon (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Református templom 0.63 km-re. Nagybacon látnivalója az 1930-as években épített, Kós Károly által tervezett és szépen felújított kultúrotthon. A nagybaconi református templomot is érdemes közelebbről megnézni.
Kisbaconi régi temető 1.26 km-re. Kisbacon temetőjével átellenben, egy dombon található a falu régi temetője. Bár itt a sírok már gondozatlanok, és az egész temetőt felveti a növényzet, talán épp ezért is, érdemes felkeresni.
Református templom Kisbacon 1.65 km-re. Az 1567-es regestrumban jelentkezik először Kws Baczon néven. 1602-ben Kis-Baczonnak írják.
Benedek Elek nagy mesemondó szobra 1.73 km-re. Délceg, javakorabeli férfi ül a kisbaconi iskola előtti padon, arca derűs, mellette egy üres hely. Ez Benedek Elek, a nagy székely meseíró egész alakos szobra, Vargha Mihály műalkotása.
Vízimalom 1.84 km-re. A székely ezermesterség még mindig működő csodája, a kisbaconi Fülöp-malom. Keresztes Lajos és testvére Domokos, az utolsó erdővidéki vízimalom molnárai.
Benedek Elek sírja 1.85 km-re. Benedek Elek sírja a Kisbacontól nyugatra fekvő temetőben található. Itt nyugszik a nagy mesemondó, Benedek Elek, és felesége, Fischer Mária.
Mackó bácsi feredője 1.93 km-re. Mackó bácsi egy nagy termetű ember volt, aki rendszeresen járt e fürdőhöz. Becenevét a gyerekektől kapta.
Sási borvíz 2.46 km-re. A Sási borvíz a Barót-patak vízgyűjtő medencéjében található, Kisbacontól észak-északkeletre, körülbelül 1 km távolságra.
Veres János borvíz 2.82 km-re. Veres János borvíz
Benedek Elek fürdő 3.23 km-re. A régi Benedek Elek fürdő, vagy más néven Kisbaconi feredő, a Faluborvize vagy Rezes-forrás mellett található.
[ Fel ↑ ]
Sólyomkő vára, Alsó-Sólyomkő - Sepsibükszád
Sólyomkő vára, Alsó-Sólyomkő - Sepsibükszád
Alsó-Sólyom-kő - Sepsibükszád
Alsó-Sólyom-kő - Sepsibükszád
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Holdita - Turisztikai látnivalók Milcovatu - Turisztikai látnivalók Cornu de Sus - Turisztikai látnivalók Négyfalu
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.