Magyarhermány település (Kovászna megye) Központ: Bacon. Közeli települések: Kisbacon (Batanii Mici) 3.54 km-re, Nagybacon (Batanii Mari) 5.12 km-re, Bibarcfalva (Biborteni) 6.12 km-re, Erdőfüle (Filia) 6.9 km-re, Bodos 7.35 km-re. Magyarhermány román elnevezése: Herculian. Német neve: Hermansdorf.
Szállás

Szállás Magyarhermány (Herculian) - Bacon, Kovászna


Keress szállást Magyarhermány közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Magyarhermány (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Fingós borvíz 1.77 km-re. Derültséget keltett a forás neve, csalódás volt az állapota. Mi a völgyből ezt a forrást a huncut neve miatt választottuk.
Faluborvize forrás 1.83 km-re. A Faluborvize vagy Rezes forrás Kisbacon és Magyarhermány között található, a bodvaji letérőtől körülbelül 500 m távolságra, Magyarhermány felé. 2008-ban több erdővidéki borvízforrást vizsgáltak meg, így derült ki, hogy a környéken a Faluborvizének a legjobb az ásványi anyag összetétele.
Benedek Elek fürdő 1.89 km-re. A régi Benedek Elek fürdő, vagy más néven Kisbaconi feredő, a Faluborvize vagy Rezes-forrás mellett található.
Miklós borvíz 2.08 km-re. Miklós borvíz, a Borvizek Tanösvény térképen Rossz borvíz.
Veres János borvíz 2.33 km-re. Veres János borvíz
Sási borvíz 2.71 km-re. A Sási borvíz a Barót-patak vízgyűjtő medencéjében található, Kisbacontól észak-északkeletre, körülbelül 1 km távolságra.
Mackó bácsi feredője 3.19 km-re. Mackó bácsi egy nagy termetű ember volt, aki rendszeresen járt e fürdőhöz. Becenevét a gyerekektől kapta.
Vízimalom 3.38 km-re. A székely ezermesterség még mindig működő csodája, a kisbaconi Fülöp-malom. Keresztes Lajos és testvére Domokos, az utolsó erdővidéki vízimalom molnárai.
Benedek Elek nagy mesemondó szobra 3.52 km-re. Délceg, javakorabeli férfi ül a kisbaconi iskola előtti padon, arca derűs, mellette egy üres hely. Ez Benedek Elek, a nagy székely meseíró egész alakos szobra, Vargha Mihály műalkotása.
Benedek Elek sírja 3.57 km-re. Benedek Elek sírja a Kisbacontól nyugatra fekvő temetőben található. Itt nyugszik a nagy mesemondó, Benedek Elek, és felesége, Fischer Mária.
Református templom Kisbacon 3.57 km-re. Az 1567-es regestrumban jelentkezik először Kws Baczon néven. 1602-ben Kis-Baczonnak írják.
Bükkfa ablakkal és kapuval 3.7 km-re. A Fenyős-patak völgyéből másztam ki a domboldalon, a Benedek Elek borvizes barlang irányába. A tető közelében röviden letértem az ösvényről, kinéztem arra a széles legelőre, amely hosszan nyúlik a Mitács felé.
[ Fel ↑ ]
Ércesi Mohás borvíz 3.73 km-re. Az Ércesi Mohás borvíz a Fenyős-patak vízgyűjtő medencéjében található, a Benedek Elek borvizes barlang felé vezető ösvény alatt, annak baloldalán.
Kisbaconi régi temető 3.98 km-re. Kisbacon temetőjével átellenben, egy dombon található a falu régi temetője.
Bodvaji temető 4.03 km-re. 2011 júliusa óta a bodvaji egykori temető még megmaradt 8 sírköve már könnyen megtalálhatók, az őket rejtő tisztás szépen rendbehozva.
Nagy Piliske - Tusnádfürdő és környéke
Nagy Piliske - Tusnádfürdő és környéke
Kakukk-hegy - Hargita-hegység
Kakukk-hegy - Hargita-hegység
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Poiana Campina - Turisztikai látnivalók Stoenesti - Turisztikai látnivalók Gogosari - Turisztikai látnivalók Gaujani
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.