Kovácspéter település (Hargita megye) Központ: Gyergyószentmiklós. Közeli települések: Visszafolyó (Visafolio) 7.37 km-re, Vargatag (Vargatac) 7.94 km-re, Gyergyószentmiklós (Gheorgheni) 9.11 km-re, Gyilkostó (Lacu Rosu) 9.43 km-re, Balánbánya (Balan) 9.88 km-re. Kovácspéter román elnevezése: Covacipeter.
Szállás

Szállás Kovácspéter (Covacipeter) - Gyergyószentmiklós, Hargita


Keress szállást Kovácspéter közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Kovácspéter (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Olt forrás 1.15 km-re. Az Olt folyó hossza 670 km, vizgyűjtő területe 24.010 km2, keresztül folyik Székelyföldön, Királyföldön, majd Fogaras vidékén.
Czofronka 3.55 km-re. A Hagymás hegység egyik jellegzetes sziklaformációja a Czofronka köve, amelyről csodálatos kilátás nyílik a környező havasokra.
Lok forrása 4.71 km-re. Hevederből indulva, a Sugó-barlang elágazásnál jobbra tartunk. A völgyben az út a meredek aljáig kocsival is járható.
Szarvas-forrás 5 km-re. A Szarvas-forrást a gyergyószentmiklósi Közüzem építette.
Sziklavilág 5.46 km-re. A Pongrác-tetőről Fehér-mező irányába indulunk a piros sáv jelzésen. A Lóduj-nyeregben már megcsodálhatjuk a panorámát.
Patkó-kő 5.53 km-re. A Hagymás hegységben a Fehér mező fölé impozáns sziklafalaival magasodik a Patkó-kő.
Bumeráng-szikla 5.54 km-re. A Patkó-kő lábánál, a csúcs alatt, van egy különálló sziklatömb. A pusztából, a csúcsot célozva is ki lehet kapaszkodni ide pár perc alatt, de kényelmesebb és érdemesebb kelet irányból megközelítve végigsétálni a pompás sziklafal alatt.
Fehér-mező 5.63 km-re. A Nagyhagymásban található mészkő plató.
Túlfolyó-ág 6.01 km-re. A gyergyótekerőpataki Sugó-barlang Buzogányok-terméből kiágazó Tulfolyó ágát 1966. januárjában fedezik fel.
Súgó-barlang 6.02 km-re. A Keleti-Kárpátok középső részének egyik jelentős barlangja, a Sugó-barlang, a Gyergyói-havasok Siposkő nevű hegytömbjének a déli lábánál található. A barlang és 17 hektáros környéke természetvédelmi terület.
Súgó barlang II 6.03 km-re. A Gyergyói-Havasok, 1568m magas, Sípos kő  tömbjének délnyugati nyúlványában húzódik a már 100 éve ismert, tekerőpataki Súgó-barlang. A gyergyói medence keleti oldalán a Marosba ömlő Heveder patak, majd az ide csatlakozó Borzóka  patak fogadja be a barlangból kiömlő Súgó-patakot, amelyet a hegyben összegyűlt karsztvíz táplál.
Nagyhagymás-csúcs 6.38 km-re. A Hagymás hegység legmagasabb csúcsa, ahonan tiszta időben páratlan a kilátás a környező hegyekre.
[ Fel ↑ ]
Maros forrása 6.71 km-re. A Maros földrajzi forrása a Gyergyói havasok Vaslábi-hegycsoportjához tartozó Fekete-Rez csúcsától nem messze található.
Both-vára 6.93 km-re. Gyergyószentmiklósról a Gyilkos-tó felé haladva, a Békény és a Várpataka találkozásánál, az út bal oldalán emelkedik a Várdomb.
Jézus Szent Szíve kápolnája 6.93 km-re. Gyergyószentmiklósnak a Gyilkos-tó felé tartó kijáratánál, a Békény- és a Vár-pataka között, meredek sziklaszirt tetején áll a kápolna.
Czofronka - Hagymás-hegység
Czofronka - Hagymás-hegység
Sipos-kő, Olt-forrás - Gyergyói-havasok
Sipos-kő, Olt-forrás - Gyergyói-havasok
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Palanca - Turisztikai látnivalók Lungeni - Turisztikai látnivalók Ditesti - Turisztikai látnivalók Vicovu de Jos
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.