Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Olt forrás - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Olt forrás

Olt forrás | Hol van ez a hely?

Az Olt folyó hossza 670 km, vizgyűjtő területe 24.010 km2, keresztül folyik Székelyföldön, Királyföldön, majd Fogaras vidékén. A Vöröstoronyi-szorosnál töri át a Kárpátokat, majd Havasalföld és Olténia határát képezi egészen a Dunáig...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Olt-forras A megtalalt doboz A kapolna. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Olt forrás fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Olt forrás! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Kovácspéter, 1.15 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Az Olt eredete A fiatal Olt. Bódog és Szép patakok. Kis Olt. Oltbükk pataka. Gyöngyeményes. Vereskő. Nagy-Hagymás. Fekete-Hagymás. Czofranka. Lóhavas. Magas Bükk. Az Olt forrásai. Kilátás Gyergyóra a Magasbükkről.
Szállás

Szállás Kovácspéter - Hargita vármegye


Keress szállást Kovácspéter közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 2.91 km-re levő látnivalókkal: Sipos-kő, Olt-forrás - Gyergyói-havasok (20 kép).
14714707801100
14714707811101
14714707821102
14714707831103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Olt forrás közelében?
Maros forrása. 6 km-re. Eredő ága a Meszes-patak. A Maros ősszel - Egy nagy kört mentünk a gyönyörű őszi napsütésben a színes lombokat csodálva. (itt geodobozt is lehet keresni)
Sziklavilág. A Pongrác-tetőről Fehér-mező irányába indulunk a piros sáv jelzésen. Házhoz szállítás - L (látnivaló és geodoboz)
Patkó-kő. Hurrá - Van egy patkó alakú szikla, mely a Nagyhagymás tetejéről nézve piros- fehér színeivel oldja Feketehagymás sötét színét. (itt geodobozt is lehet keresni)
Bumeráng-szikla. (turisztikai hely geoládával) Fehér-mező. A Nagyhagymásban található mészkő plató. Örök szépség - Fehér-mező szépsége örök.
Angyaljárás Gyergyószentmiklóson. Áldott karácsonyt! Angyalláda - Késéssel ugyan, de annál nagyobb izgalommal és örömmel kotortam elő a legigazibb kincsesládát, és a benne rejlő szívhez szóló ajándékot.
Nagyhagymás-csúcs. Világítás a Nagyhagymáson - Édesapámra emlékeztünk a keresztnél. Csíky-kert. Fejlámpa fényénél keresgélve - Az aznapi kirándulás utolsó felkeresett rejtekhelye volt a Csíki-kert. Síugrósánc. 8 km-re. A gyergyótekerőpataki síugrósánc a falutól keletre, a Kútfő nevű helyen található. A múlt - Vasárnapi sétánkat ide terveztem, nem hagyhattam, hogy valaki megelőzzön a megtalálásban.
Örmény templom. Sétányt alakítanak ki a templom körül - Területrendezési munkálatok kezdődtek a gyergyószentmiklósi örmény templom fala mellett. Szent Anna-kápolna. Minden év július 26-án Szent Anna napi búcsút tartanak itt. A Csobot-hegy ködben, a rejtek befalazva - Több ügyben is dolgom akadt aznap Gyergyószentmiklóson, például egy kis műszaki segítségnyújtás a helyi kincskeresőknek.
Lövészárok. A faluhoz közelebbi első nagyobb magaslaton egy rövidebb árok van, de egy nagyobb gödörrel, valószínűleg ágyúnak.
Fogarasy Mihály püspök mellszobra. Fogarasy Mihály püspök mellszobra - Gyergyószentmiklós, 1993.
Száraz-patak. Nepomuki Szent János szobra. Nepomuki Szent János szobra - Gyergyószentmiklós, 1750.

Olt forrás románul - in limba romana: Izvorul Oltului

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Olt forrás adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • 686 méter - Előre is köszönöm a dobozcserét...
 • A legendás Olt - GPS hiányában "kilépegettem" a 686m-t és ott volt a nagy kikorhadt csutak, belepillantva egy követ láttam és tudtam megvan a rejtek!Nekem a világon a legszebb hely ez, a Hagymás hegység vonulatának egyedi panorámájával, gyermekkorom és szabadidőm nagy részét töltöttem és töltöm itt hétvégi házunkból túrázgatva...
 • Olt forrás - A Brassoi Turista Egyesulettel taboroztunk a Nagyhagymas labanal...
 • A második találkozó alkalmával - A második Rejtekhely-vadászat Erdélyben találkozó második napján találtuk meg ezt a ládát...
 • Az EKE vándortábor 6. ládája - Az OLt-forrás ebédidejében mentem vissza a ládáért, "kicsi" borjú nagyságú kutyuli-mutyulik kíséretében...
 • Na, most felcsigáztál - A Maros földrajzi forrását 2005...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Olt forrás? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Lok forrása
Lok forrása
Hevederből indulva, a Sugó-barlang elágazásnál jobbra tartunk.
Szarvas-forrás
Szarvas-forrás
A Szarvas-forrást a gyergyószentmiklósi Közüzem építette.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3612 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.