Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Olt forrás - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Olt forrás | Hol van ez a hely?

Az Olt folyó hossza 670 km, vizgyűjtő területe 24.010 km2, keresztül folyik Székelyföldön, Királyföldön, majd Fogaras vidékén. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Kovács Péter ... Olt-forrás A megtalalt doboz Olt forras A kapolna. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Olt forrás fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Olt forrás! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak az Olt forrás közelében?
Sziklavilág Lóduj-nyereg. A Pongrác-tetőről Fehér-mező irányába indulunk a piros sáv jelzésen. (látnivaló és geodoboz)
Patkó-kő. A Hagymás hegységben a Fehér mező fölé impozáns sziklafalaival magasodik a Patkó-kő. (látnivaló és geodoboz)
Bumeráng-szikla Patkó-kő Hagymás-hegység. A pusztából, a csúcsot célozva is ki lehet kapaszkodni ide pár perc alatt, de kényelmesebb és érdemesebb kelet irányból megközelítve végigsétálni a pompás sziklafal alatt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Fehér-mező Hagymás-hegység. A Nagyhagymás hegységben található mészkő plató. (látnivaló és geodoboz)
Angyaljárás Gyergyószentmiklóson. Áldott karácsonyt!
Románul - in limba romana: Izvorul Oltului

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Olt forrás gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • 686 méter - Előre is köszönöm a dobozcserét...
 • A legendás Olt - GPS hiányában "kilépegettem" a 686m-t és ott volt a nagy kikorhadt csutak, belepillantva egy követ láttam és tudtam megvan a rejtek!Nekem a világon a legszebb hely ez, a Hagymás hegység vonulatának egyedi panorámájával, gyermekkorom és szabadidőm nagy részét töltöttem és töltöm itt hétvégi házunkból túrázgatva...
 • Olt forrás - A Brassoi Turista Egyesulettel taboroztunk a Nagyhagymas labanal...
 • A második találkozó alkalmával - A második Rejtekhely-vadászat Erdélyben találkozó második napján találtuk meg ezt a ládát...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Olt forrás? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Lok forrása
Hevederből indulva, a Sugó-barlang elágazásnál jobbra tartunk.
Szarvas-forrás
A Szarvas-forrást a gyergyószentmiklósi Közüzem építette.
Czofronka
A Hagymás hegység egyik jellegzetes sziklaformációja a Czofronka köve, amelyről csodálatos kilátás nyílik a környező havasokra.
Túlfolyó-ág
A gyergyótekerőpataki Sugó-barlang Buzogányok-terméből kiágazó Tulfolyó ágát 1966.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.