Várszikla - Bisztrapataka - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Galaoaia Rastolita - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Várszikla - Bisztrapataka

Bisztrapataka felett, a domboldalon, több érdekes sziklaalakzatot figyelhetünk meg. A csúcsosabb sziklát a helyiek Cukluj-nak hívják. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Várszikla Cukluj-szikla Bisztrapataka 4184 Sziklaablak Az ablak Sziklafal A kút Kilátás A szikla alatti tisztások Sziklaalakzatok... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Várszikla Bisztrapataka rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
17016 Csúcsplató. 17019 Nyugati kilátó. Az Isten széke a Kelemen-havasok leglátogatottabb kilátópontja, különösen a Maros megyeiek kedvenc túracélpontja. (rejtekhely geodobozzal) 21584 Lóalkatrész szikla. A Lóalkatrész-szikla Ratosnya Déda felőli kijáratánál található, közvetlenül a Visa pataki letérő mellett. (rejtekhely geodobozzal) 27359 Lisztes-bérc. A Lisztes-bérc egy lapos kő Ratosnya közelében, a Görgényi oldalon. (rejtekhely geodobozzal) 34421 Ruszu-mező a Nagy-Égett-kő mellett. Ruszu-mező a Nagy-Égett-kő, vagyis Cibles mellett. (rejtekhely geodobozzal) 34521 Nagy-barlang. Vulkanikus hegységben barlang? Na ne. 34933 Kofa-völgyi vízesés. A Kofa völgyében található egy nagyon bővizű forrás, melynek az a különlegessége, hogy a forrás vize mintegy fél méter vízszintes szakasz után, vízesésként veti magát a mélybe. 35080 Vasúti megálló. Aki vonattal érkezik a helyszínre, annak Andrásháza lerobbant, gyászos állapotban levő vasuti megállójánál kell leszállni. 36901 Magyaró. 1228-ban Moggoreunak írják, 1587-ben Mogioro és 1602-ben Magyaros a neve. 37272 Sziklakapu Ládás Háza alatt. 37303 Sziklaablak. A Ládás Háza-barlang, illetve a felette levő sziklatető kilátójához vezető, piros ponttal jelzett turautvonalat követve, az ösvény mellett érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel. 37824 Funtineli forrás. A Funtineli patak, vagy ahogy a térképeken szerepel, a Kutaspatak Palotailvánál ömlik a Marosba. 38000 Ládás Háza-barlang. A Maros-szorosban, Göde és Ratosnya között, különleges természeti képződményeket találunk. 38129 Ládás Háza-kilátó. 38886 Református templom.

Néhány székely szó jelentése:
Námuná = Kedv, hangulat. Nannyó = Nagyanya. Nanó = Nagyanya. Ne cékázz = Ne keringj, ne csavarogj. Ne tarisnyáljon nekem = Ne rendelkezzék. Nem kápás = Nem tudja megcsinálni.

Természeti értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Várszikla 2
A Kelemen havasok déli lábánál fekszik Déda község.
Egykori mosógép
Bár a mosógépek hasonlóan működnek, a kivitelezésükben vannak különbségek.
Mosógép
A hegylakó népek mosógépe, a hegyi terepet kihasználva működik, szükségtelenné téve az elektromos energiát, az emberi erőt, és a mosószert.
Borziatelep tava
Borziatelep mellett egy sziklafal tövében található egy tó.
Víg Albert köve
Galonya fölött egy híd vezet át a Maros folyón, mely egy nagy sziklára épült.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Kellemes séta - Ez volt a mai rejtekhely-vadászatunk első állomása...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.