Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Várszikla - Bisztrapataka - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Várszikla - Bisztrapataka

Várszikla - Bisztrapataka | Hol van ez a hely?

Bisztrapataka felett, a domboldalon, több érdekes sziklaalakzatot figyelhetünk meg. A csúcsosabb sziklát a helyiek Cukluj-nak hívják. Fonetikusan írtam át a román elnevezést...

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Várszikla Cukluj-szikla Bisztrapataka 4184 Sziklaablak Az ablak Sziklafal A kút Kilátás A szikla alatti tisztások Sziklaalakzatok. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Várszikla Bisztrapataka fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Bisztrapataka és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Várszikla! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Galonya, 2.73 km távolságra található.
Szállás

Szállás Galonya - Maros vármegye


Keress szállást Galonya közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 5.37 km-re levő látnivalókkal: Isten széke - Kelemen-havasok (24 kép).
14714753041100
14714753061101
14714753091102
14714753121103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Várszikla Bisztrapataka közelében?
Ruszu-mező a Nagy-Égett-kő mellett. Ruszu-mező a Nagy-Égett-kő, vagyis Cibles mellett. (különleges hely geodobozzal)
Nagy-barlang. .. De mégis, a Kelemen-havasokban, a fatörzs-barlangok mellett, van egy másik érdekes lik is, az andronyászai Nagy-barlang. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kofa-völgyi vízesés. A Kofa völgyében található egy nagyon bővizű forrás, melynek az a különlegessége, hogy a forrás vize mintegy fél méter vízszintes szakasz után, vízesésként veti magát a mélybe. Decemberben is szép - Meglepően szép a kidőlt erdőben előbukkanó kétágú vízesés. (különleges hely geodobozzal)
Vasúti megálló. Pontosabban a vonat ajtajából nem kis szintkülönbségről kell leugrani a talaj szintjére.
Magyaró Maros megye. (érdekes hely geoládával) Sziklaablak. Egy túra megkoronázása - Egy kellemes tavaszi délután találtam meg ezt a dobozt. Funtineli forrás. A Funtineli patak, vagy ahogy a térképeken szerepel, a Kutaspatak Palotailvánál ömlik a Marosba. Kirándulás a funtineli mezőre - Gyönyörüszép időben értünk mintegy 120-an a funtineli mezőre.
Ládás Háza-barlang. 12.1 km-re. Barlang, első barlang - Délben jött ránk, hogy túrázzunk, és elfutottunk Ratosnyára. Református templom. Sárkány-barlang.

Várszikla Bisztrapataka románul - in limba romana: Stanca Cetate Valea Bistrii

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • A látnivalók adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Bisztrapataka térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Várszikla gps koordináta letöltés
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  • Kellemes séta - Ez volt a mai rejtekhely-vadászatunk első állomása...

Sikerült eljutni Bisztrapataka környékére? Tetszett a Várszikla? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Várszikla 2
Várszikla 2
A Kelemen havasok déli lábánál fekszik Déda község.
Egykori mosógép
Egykori mosógép
Bár a mosógépek hasonlóan működnek, a kivitelezésükben vannak különbségek.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.