Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Gyógyvízforrások - Bálványosfürdő - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Gyógyvízforrások - Bálványosfürdő

Gyógyvízforrások - Bálványosfürdő | Hol van ez a hely?

Bár nem tartoznak a Zsombor-patak forrásvidékéhez, közelségük miatt érdemes megtekinteni a szállodától nem messze, Bálványosfürdő irányában levő, közvetlenül az út mellett levő Gyógyvízforrásokat. A műút mellett erre egy tábla hívja fel a figyelmet...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A gyógyvízforrások felé Gyógyvízforrás 1 Gyógyvízforrás 2 Gyógyvízforrások Gyógyvízforrások Kéntejes víz Eligazitótábla Bugyog a víz. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Gyógyvízforrások Bálványosfürdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Bálványosfürdő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Gyógyvízforrások! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Sepsibükszád, 6.81 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: A torjai Büdös A Büdöshegy kőzete, kénbarlang, timsós. A régen itten folytatott kénbányászat. A nemzeti fejedelmek korszakában kén és alaun telepek. Gyilkos. Kilátás a Büdös-tetőről. Bivaly-fürdő s más ásványos források.
Szállás

Szállás Sepsibükszád - Kovászna vármegye


Keress szállást Sepsibükszád közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0.76 km-re levő látnivalókkal: Büdös-hegy (8 kép).
1471473771980
1471473780981
1471473782982
1471473786983
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Gyógyvízforrások Bálványosfürdő közelében?
Vallató-fürdő és mofetta Kovászna megye. Az út a magasfeszültségű villanyvezeték mentén ereszkedik le a Zsombor-patakhoz. Pontos rejtés - Nem volt nehéz megtalálni, az 50 m az tényleg 5 0m nagyon pontos, kicsit feltűnő is volt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Begyenkő kőgombája Kovászna megye. A bálványosi Begyenkő neve a rég kihalt bölény emlékét őrzi, hiszen a régi magyar nyelvben abban az időben a bölényt még begyennek nevezték. Új geodoboz került ide, de talán meg van még a régi is - Miután sikertelenül kerestük a Begyenkő nagy sziklájában elrejtett geodobozt, majd azt pótoltuk, kimásztunk a Begyenkő tulajdonképpeni csúcsára. (különleges hely geodobozzal)
(érdekes hely geoládával) (érdekes hely geoládával) Cecele. Kövesponk. Kövek - Nem volt egy egyszerű eset a doboz megtalálása.
Gorgán-patak völgye. 4.1 km-re. Valamelyik régi falurész lehetett? Tud valaki segítani az azonosításban? A lombhullató erdőben szarvasok tanyáznak. Sárdagasztás és hóvirág - Bálványosfürdőről tartottunk a Jajdon-völgy felé, rövid kitérőt tettünk, megtalálni az itt elrejtett geodobozt.
Mohos-kilátó. A Szent Anna-tónál, a Mohos melletti dombon, a Nádas-fürdőre vezető úttól balra, már évek óta van egy kilátó. Macik és szarvasok nyomaiban, az összeomlott kilátóhoz - A Nagy Csomád felől érkeztünk a kilátó maradványaihoz.
Öreg bükkfa. 4.5 km-re. A Mohos, időközben összeomlott kilátótornyához közel, egy különleges, öreg bükkfát fedeztünk fel.
Mohos tőzegláp. Területe 80 hektár. Rejtés nélkül - A Szent Anna Tavat látogattuk meg előbb, de igyekeztünk a Mohosba is eljutni, míg süt még a nap.
Tarzán fája. Ha beszélni tudna, először a bükkfák jelenlétére hívná fel a figyelmet. Nem tűnt el! - Miután rejtettünk egy dobozt a tőzeglápnál, kíváncsiságból újra felkerestük a Tarzán fáját.
Futásfalvi Pokolvölgy. Sárdagasztó-túra és túlméretezett fürdőkiépítés - A Pokolvölgy három rejtése, a közeli Torja vára, és még néhány rejtekhely útközben, csábított ide.
Mofetta. Itt források, mofetta, egy néhai borvízfürdő romjai utalnak a múltra. Tevedes - Lehet, hogy rosszul ertelmeztem a rejtek leirasat: a mofetta bejaratatol jobbra, 20 cm-re.

Gyógyvízforrások Bálványosfürdő románul - in limba romana: Izvoare tamaduitoare Baile Balvanyos

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Gyógyvízforrások adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Bálványosfürdő térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Bálványos IV - A következő állomásunk a Gyógyvízforrások volt, ahol sajnos nem jártunk sikerrel...
 • Másodjára - A mai nap ez az utolsó megtalálásunk...
 • Vegso erokifejtes ugy mar szurkuletben - Utolso erommel meg a vilagossag mellett erre is elindultam...
 • Lábmosók - Ezt is megkaptam...
 • Medencek - A medencek szepen ki vannak alakitva szep a kornyezet es kellemes a vizben aztatni a labat...
 • Jelentem, a rejtekhely feltúrva - Én is gps nélkül kerestem, eléggé sietve, mert vártak rám...

Sikerült eljutni Bálványosfürdő környékére? Tetszett a Gyógyvízforrások? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Apor lányok feredője
Apor lányok feredője
Ilyen forrásokat Európában sehol máshol nem találhatunk.
Gázfürdő
Gázfürdő
Bálványosfürdő központi útkereszteződésétől észak felé indulva, körülbelül 300 méterre, egy jelenleg elég rozoga állapotban lévő, de még használható mofettához juthatunk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3609 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.