Gyógyvízforrások - Bálványosfürdő - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Bixad - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Gyógyvízforrások - Bálványosfürdő

Bár nem tartoznak a Zsombor-patak forrásvidékéhez, közelségük miatt érdemes megtekinteni a szállodától nem messze, Bálványosfürdő irányában levő, közvetlenül az út mellett levő Gyógyvízforrásokat. A műút mellett erre egy tábla hívja fel a figyelmet. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A gyógyvízforrások felé Gyógyvízforrás 1 Gyógyvízforrás 2 Gyógyvízforrások Gyógyvízforrások Kéntejes víz Eligazitótábla Bugyog a víz... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Gyógyvízforrások Bálványosfürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
3661 Bálványosvár. A Bálványos-hegy kúp alakú csúcsán népvándorlás kori székely vár található, melynek keletkezését a történelmi dokumentumok a X. (rejtekhely geodobozzal) 4176 Hammas-fürdő. A múlt század közepén a Büdös-hegy délkeleti és délnyugati lejtőjén, közvetlenül a Rövid-sarok vízválasztója alatt fürdőtelepeket létesítenek. 5514 Vallató-fürdő és mofetta. A Mikes fürdőkhöz a piros kereszttel jelzett ösvény visz, a volt tüdőszanatóriumtól. (rejtekhely geodobozzal) 6481 Begyenkő kőgombája. A bálványosi Begyenkő neve a rég kihalt bölény emlékét őrzi, hiszen a régi magyar nyelvben abban az időben a bölényt még begyennek nevezték. (rejtekhely geodobozzal) 6509 Begyenkő sziklája. (rejtekhely geodobozzal) 10789 Kőmöge. 10836 Cecele. A Cecele (1173 m), a Csíki-havasok déli csúcsa. 11919 Kövesponk. Bükszád egy vadregényes hegykebelben fekszik, a tusnádi szoros alsó torkolatában, gyönyörü lombdús hegyektől körülkeretelt fennsíkon, melynek nyugati oldalán mélyen ágyalta be magát az Olt. 12858 Gorgán-patak völgye. Torja után az első nagyobb völgy jobbra. 14008 Mohos-kilátó. A Szent Anna-tónál, a Mohos melletti dombon, a Nádas-fürdőre vezető úttól balra, már évek óta van egy kilátó. 14202 Öreg bükkfa. A Mohos, időközben összeomlott kilátótornyához közel, egy különleges, öreg bükkfát fedeztünk fel. 14632 Mohos tőzegláp. A Szent Anna-tó vizét magába foglaló kráter gerincének túloldalán 1050 m magasságban találjuk a Mohos-tőzeglápot. 14799 Tarzán fája. A Szent Anna-tó kráterének peremén, a menedékház közelében áll egy viharvert, csonka bükkfa, a Szent Anna-tó Tarzán fája. 14931 Futásfalvi Pokolvölgy. A Pokolvölgy felső szakaszán, néhány száz méteres körzetben egymást érik a mofetták és a borvizforrások. 15097 Pokolvölgy 2. 15097 Mofetta. Az utolsó torjai házak után balra, a patakmeder mentén felfele haladva, egyenesen felfelé kb.

Néhány székely szó jelentése:
Áporodott = Rossz szagú. Attól fogvást = Attól kezdve. Babéc = Botos kölönte. Bábó = Láb. Bálán = Szőke. Barakovács = Kullancs.

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Apor lányok feredője
Ilyen forrásokat Európában sehol máshol nem találhatunk.
Gázfürdő
Bálványosfürdő központi útkereszteződésétől észak felé indulva, kb.
Mária oltár
A Büdös hegy oldalában nagyon sok a látnivaló.
Torzó 0.7 km-re. RH3839 Torzó Bálványosfürdő
Büdös-barlang
A torjai Büdös-barlang egész Erdély leghíresebb mofettája.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Bálványos IV - A következő állomásunk a Gyógyvízforrások volt, ahol sajnos nem jártunk sikerrel...
 • Másodjára - A mai nap ez az utolsó megtalálásunk...
 • Vegso erokifejtes ugy mar szurkuletben - Utolso erommel meg a vilagossag mellett erre is elindultam...
 • Lábmosók - Ezt is megkaptam...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.