Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Törpenyír - Borszék - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Törpenyír - Borszék

Törpenyír - Borszék | Hol van ez a hely?

A törpenyír, Betula humilis, északi növényfajta. Ez a legdélibb elterjedése. Védett növény, veszélyeztetett faj...

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Bekerítve. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Törpenyír Borszék fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Borszék és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Törpenyír! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Borszék, 1.01 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Borszék környéke A Borszéket környező őserdők. A Bükk havas lomberdeje. Kövületek. Borszék flórája. A Sáros növényzete. A Kerekszék sziklacsudái. A medvebarlangok sziklakapuja. A medvebarlangok. Széchenyi és Teleki sziklák. Viszhang. Jégbarlang.
Szállás

Szállás Borszék - Hargita vármegye


Keress szállást Borszék közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0.29 km-re levő látnivalókkal: Borszék (9 kép). Borszék, a Keleti-Kárpátok egyik legszebb fekvésű üdülőtelepe.
1471471805980
1471471807981
1471471811982
1471471812983
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Törpenyír Borszék közelében?
Egyszerű ember kastélya. A település főútján, a 29 szám alatt található ház egy különleges épület.
Dobrán-patak. Levendula. A galócási levendulakert a település déli szélén található, csendes környezetben.
Rez-nyaka. Rez-nyaka, Gyergyóditró környéki túraösvények kiindulópontja.
(érdekes hely geoládával) Urmánczy fedeles híd. Nyári délután a folyóparton - Idei biciklitúrám első napján érintettem Maroshévízt, így nem hagyhattam ki legalább az utamba eső dobozt. (érdekes hely geoládával) Barlangi forrás. A gyergyóditrói Barlangi-forrás szomszédságában található a Szent Ioachim-ház és az Anna-kápolna.
Veres-kő Gyergyótölgyes Hargita megye. 15.7 km-re. Érdekes vöröses-barnás színével hívja fel magára a figyelmet. Gratula az első megtalálónak - Gratulálok a geodoboz megtalálásához. (itt geodobozt is lehet keresni)
Északi barakk és zártsánc. 16 km-re. Ettől északnyugatra, 300 m-re, a Veres-kő-bütü csúcsára megfigyelő- és szálláshelyet építettek.
Déli barakk és zártsánc.

Törpenyír Borszék románul - in limba romana: Mesteacanul pitic Borsec

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • A látnivalók adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Borszék térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Törpenyír gps koordináta letöltés
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  • Betula - Úgy tudom, hogy törpenyír még megtalálható a Szentkirály melletti Borsárosban is, meg a Tusnádfürdő melletti Közép-patak lápban is...

Sikerült eljutni Borszék környékére? Tetszett a Törpenyír? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Kossuth-forrás
Kossuth-forrás
A Kossuth-kút természettani tulajdonságai a következők: víze nagy buborékokkal tör elő, kristálytiszta, a pohárban gyöngyözik, szaga szénsavas, fojtó, íze csípős, de nem fanyar.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.