Mészkőbánya - Borszék - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Borsec - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Mészkőbánya - Borszék

A borszéki mésztufát 1819-ben kezdték el kitermelni. Ezt a követ házépítésekhez és országutak építéséhez is felhasználták. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Mészkőbánya Bányaudvar Segítő felirat... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Mészkőbánya Borszék rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
2405 Törpenyír. A törpenyír, Betula humilis, északi növényfajta. 2455 Ó-sáros fürdő. 2012. 2901 Pierre Curie-forrás. A Pierre Curie-forrás az Ősforrástól a Bagolyvár felé vezető ösvényen fekszik. 3774 Napfürdő. A borszéki Napfürdőtől nagyon szép kilátás nyílik Borszék üdülőtelepre. 4383 Bagolyvár. Borszék, Hargita megye nyolcadik legnépesebb városa és egyben a Keleti-Kárpátok egyik legszebb fekvésű üdülőtelepe. 25060 Az egyszerű ember kastélya. Gyergyóholló nyugati kijáratának közelében, Borszék irányába haladva az út baloldalán, egy érdekes házat láthat a figyelmes átutazó. 43806 Dobrán-patak. Dobrán-patak. 43935 Rez-nyaka. Rez-nyaka, Gyergyóditró környéki túraösvények kiindulópontja. 45844 Fatemplom. 47075 Óratornyos ház. 47119 Barlangi forrás. A gyergyóditrói Barlangi-forrás szomszédságában található a Szent Ioachim-ház és az Anna-kápolna. 48164 Veres-kő Gyergyótölgyes. Gyergyótölgyestől északra, a helység központjától 2 km távolságra emelkedik ki egy magányos sziklaszirt. 49132 Északi barakk és zártsánc. A Kis-Beszterce északi oldalán, a 15 számú út felett épült az északi erődítmény, egy hatszög alaprajzú zártsánc. 49147 Déli barakk és zártsánc. A Kis-Beszterce déli oldalán, a part fölé emelkedő Kerek-domb teraszára épült a déli erődítmény, egy ötszög alaprajzú zártsánc. 49461 Urmánczy fedeles híd.

Néhány székely szó jelentése:
Sifoner = Szekrény. Sijáttya = A saját tulajdona. Sikolándani = Jégen csúszkálni. Sikoltyu = Csiga a szövőszéken. Siritteni = Például cigarettát, pofont. Sirül = Elég hirtelen fordul.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Hagyományos fürdő
A borszéki népi fürdőt 2009-ben építették meg, egy hagyományos fürdőépítő kaláka keretében.
Medvebarlang
A Medvebarlang egy hatalmas sziklákkal és mély hasadékokkal tűzdelt természetes képződmény.
Kossuth-forrás
A Kossuth-kút természettani tulajdonságai a következők: víze nagy buborékokkal tör elő, kristálytiszta, a pohárban gyöngyözik, szaga szénsavas, fojtó, íze csípős, de nem fanyar.
Mofetta
A borszéki mofetta az Ősforrás helyén található.
A Jeges-barlang lehelete
A mindössze 40 m hosszú Jeges-barlang, réteges mésztufában, egy repedés mentén alakult ki.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A Tündérkerttől délre - Ez a rejtés a Tündérkerttől délre található...
 • Bánya - Ez most melyik bánya a három közül? Azoknak hasznos az információ, akik esetleg időszűkében vannak, vagy akik eléggé lusták mind a hármat megmászni...
 • Évszám - Előbb lementünk a bánya aljába, kár volt mert szemetes...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.