Borszék település (Hargita megye) Központ: Borszék. Közeli települések: Hollósarka (Capu Corbului) 6.38 km-re, Székpatak (Secu) 6.49 km-re, Gyergyóholló (Corbu) 9.76 km-re, Rakottyás (Rachitis) 9.94 km-re, Cengellér (Tengheler) 10.74 km-re. Borszék román elnevezése: Borsec. Német neve: Bad Borseck.
Szállás

Szállás Borszék (Borsec) - Hargita


Keress szállást Borszék közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Borszék (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Medvebarlang 0.37 km-re. A Medvebarlang egy hatalmas sziklákkal és mély hasadékokkal tűzdelt természetes képződmény. A barlangüregekhez egy nagyon keskeny szurdokon keresztül juthatunk el, melyeket fenyők és érdekes formájú sziklák vesznek körül.
Mészkőbánya 0.52 km-re. A borszéki mésztufát 1819-ben kezdték el kitermelni. Ezt a követ házépítésekhez és országutak építéséhez is felhasználták.
Hagyományos fürdő 0.67 km-re. A borszéki népi fürdőt 2009-ben építették meg, egy hagyományos fürdőépítő kaláka keretében.
Kossuth-forrás 0.79 km-re. A Kossuth-kút természettani tulajdonságai a következők: víze nagy buborékokkal tör elő, kristálytiszta, a pohárban gyöngyözik, szaga szénsavas, fojtó, íze csípős, de nem fanyar.
Mofetta 0.86 km-re. A borszéki mofetta az Ősforrás helyén található. 2010-ben került felújításra.
A Jeges-barlang lehelete 0.95 km-re. A mindössze 40 m hosszú Jeges-barlang, réteges mésztufában, egy repedés mentén alakult ki. A Jég-barlang elnevezés helytelen, ugyanis ez a barlang nem jégben alakult ki, hanem csak jeget tartalmaz.
A Jeges-barlang felett 0.96 km-re. A Jeges-barlang felett - Borszék
Törpenyír 1.01 km-re. A törpenyír, Betula humilis, északi növényfajta. Ez a legdélibb elterjedése.
Ó-sáros fürdő 1.09 km-re. 2012. október 27.
Pierre Curie-forrás 1.21 km-re. A Pierre Curie-forrás az Ősforrástól a Bagolyvár felé vezető ösvényen fekszik. Ezt a forrást csak 1932-ben fedezték fel.
Napfürdő 1.61 km-re. A borszéki Napfürdőtől nagyon szép kilátás nyílik Borszék üdülőtelepre.
Bagolyvár 1.69 km-re. Borszék, Hargita megye nyolcadik legnépesebb városa és egyben a Keleti-Kárpátok egyik legszebb fekvésű üdülőtelepe. Maroshéviztől 26 km távolságra fekszik, elragadó környezetben.
[ Fel ↑ ]
Egyszerű ember kastélya 8.47 km-re. Gyergyóholló nyugati kijáratának közelében, Borszék irányába haladva az út baloldalán, egy érdekes házat láthat a figyelmes átutazó.
Rez-nyaka 13.66 km-re. Rez-nyaka, Gyergyóditró környéki túraösvények kiindulópontja.
Levendula 13.82 km-re. A galócási levendulakert a település déli szélén található, csendes környezetben.
Medve-barlangok, Jeges-barlang - Borszék
Medve-barlangok, Jeges-barlang - Borszék
A Medve-barlangok tulajdonképpen egy mély sziklarepedés, amibe ösvény vezet.
Kerekszéki Cseppköves-barlang - Borszék
Kerekszéki Cseppköves-barlang - Borszék
A Kerekszéki Cseppköves-barlang az ország leghosszabb mésztufában kialakult barlangja.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Ilfoveni - Turisztikai látnivalók Urseiu - Turisztikai látnivalók Bujoru - Turisztikai látnivalók Tarnava
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.