Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Bagolyvár - Borszék - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Bagolyvár - Borszék

Bagolyvár - Borszék turisztikai látnivalói

Ez a hely a második világháborúban géppuska-fészek, erődítmény volt. Csodálatos panoráma tárul elénk a Kis-Bor-patak völgyére, alattunk a Piatra Neamt felé vezető DN 15-ös úttal...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Bagolyvár - Borszék képtárból:

Karácsonyi láda
Karácsonyi láda

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bagolyvár Borszék fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Borszék és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bagolyvár!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Borszék, 1,69 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Borszék Borszék felfedezése. Zimmethausen. Szent István-napi búcsúk. Borszék éghajlata. Borszék épületei. Borszék főkútja régen és most. Vegytartalma. Borszék talaja. Sétakertje. A Lobogó. Sáros. Lázár-fürdő. Zuhany.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Bagolyvár Borszék közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
A Jeges-barlang felett - Borszék Hűsítő. Nem volt könnyű megkapni a dobozkat, de legalább érdekes volt. Huvosre teve. Igazan izgalmas volt e jegesbarlang.
A Jeges-barlang lehelete - Borszék Jég. Én a másik dobozt kerestem, ami akárhol lehet a barlang felett, tudom mert felkerültem feléje, de ott aztán feladtam, sok repedést átkutattam, de eredménytelenül. Még egy kérdéses megtalálás. Meglepett, hogy milyen sokan voltak a Jeges-barlangnál, meg kellett várjuk, hogy elmenjenek, és csak azután közelítettük meg.
Mofetta - Borszék Rejtekfotó. Keresgéltem az épület lábai körül, itt már nem volt ismerős kőkupac.
Hagyományos fürdő - Tündérkert - Borszék Ez gyorsan ment. Miután kisütött a nap, sokan kimozdultak.
Medvebarlang - Borszék Kalandos hely. Bár mi fordított irányba jártuk be a körutat, könnyen megkerült a doboz, mert minden turista a Medvebarlangban volt. Odalett. Ha jól értesültem, innen a geoláda elveszett, nemhiába nem találtam meg. Egy nyaknyujtos balek. Hat ha mar nyaknyujtogatasrol volt a szo, az en voltam. Első vagy nem első. Új rejtő, de lehet hogy a régi rejtek.
Mészkőbánya - Borszék Évszám. Előbb lementünk a bánya aljába, kár volt mert szemetes. Bánya. Ez most melyik bánya a három közül? Azoknak hasznos az információ, akik esetleg időszűkében vannak, vagy akik eléggé lusták mind a hármat megmászni. A Tündérkerttől délre. Ez a rejtés a Tündérkerttől délre található.
Kossuth-forrás - Borszék Forgalmas forras. Sokat kellett keresni es logni a korlaton. Forrás. Szerintem ez a legfinomabb forrásvíz a környéken, pedig azért van belőlük elég. Uvegbura. Szerintem is ez a legfinomabb forras, mutatos a csipkezett famunka is. Think outside the box. Kezdettől fogva kinéztem magamnak azt a sarkat.
Ó-sáros fürdő - Borszék Feredő. Volt szerencsém megfürödni a medencékben.
Törpenyír Borszék Betula. Úgy tudom, hogy törpenyír még megtalálható a Szentkirály melletti Borsárosban is, meg a Tusnádfürdő melletti Közép-patak lápban is.
Napfürdő - Borszék Kígyó. Már pont megtaláltuk volna a dobozt, mikor észrevettük, hogy egy kis kígyó tekergőzik pont mellette, aztan whoopsz eltűnt. Csali. A dobozban található egy túrázáshoz nem föltétlenül szükséges eszköz, amolyan -lehet, hogy majd kellhet- dolog, de nagyon érdekes játékszer, főleg a fütyülő része. Fütyülő. Hmm, mivel nekem már van fütyülőm, inkább meghagyom a hölgyeknek. Utazó csali. Ez a "játékszer" valóban csak játékszer.
Egyszerű ember kastélya Gyergyóholló A ház láthatóan egy tákolmány, mégis megragadó, egy kis fantáziával kastélynak képzelhetjük.
Isztinakő Bélbor Az 1452 m tengerszint feletti magasságon található csúcstól délnyugatra egy éles fogakkal az ég felé meredező sziklát találunk, amit (újabban) Kodrán (Codrean)-sziklájának neveztek el.
Fatemplom Gyergyótölgyes
Örmény kripta Gyergyótölgyes A kriptát keresztény örmény mesterek építették a huszadik század elején.
Rez-nyaka Gyergyóditró
Óratornyos ház Gyergyótölgyes
Veres-kő Gyergyótölgyes Sajnos. A ládát, dobozkát, sikerűlt TÚL JÓL elrejteni. Gratula az első megtalálónak. Gratulálok a geodoboz megtalálásához.
Déli barakk és zártsánc Gyergyótölgyes Ettől délre, 200 m-re, a Kerek-domb csúcsára megfigyelő- és szálláshelyet építettek.
Északi barakk és zártsánc Gyergyótölgyes Ettől északnyugatra, 300 m-re, a Veres-kő-bütü csúcsára megfigyelő- és szálláshelyet építettek.
Barlangi forrás Gyergyóditró
Dobrán-forrás Bélbor A Dobrán-patak mocsaras forráslápja növénytani természetvédelmi terület.
Levendula Galócás
Tölgyerdő Gyergyótölgyes Bár természeti érték, nem szerepel az országos tájvédelmi területek listájában, az önkormányzatok próbálkozásai ellenére.
Vit-havas Napsütésben a Vit-havas. Gyönyörű, napsütéses napot töltöttünk játszótársunkkal, Fakirral és fiával a Vit-havas virágban gazdag sziklarengetegében. Egy nagyszerű élmény volt. A Pongrác-tetőről indultunk, gyalog, a piros sáv jelzésen egészen a Nyerges-nyakig, majd a kék sáv jelzésen a Vit-havas nyakáig, végül a kék körben kék pont jelzésen másztunk ki a Vit-havas csúcsára. Eross Zsolt teljesitmenytura. Az Eross Zsolt Teljesitmenyturan jartunk szombaton, es levezeteskent ugy dontottunk, meglatogatjuk a csodalatos Vit-havast. Egybeesesek. Hmm.
Urmánczy fedeles híd Maroshévíz A Kelemen geodobozai. Igazad van, akad ott is geodoboz, és lehetne még több is. Maroshévíz 5. Ez a híd és ez a rejtés már sokkal jobban tetszett mint a strandnál levő. Egy tura utan. A Kelemen-havasokban turaztunk az EKE tagjaival es mivel, hogy ott nincsenek geodobozok, pedig lehetnenek, igy megkerestuk a hidnal levot, hogy ne terjunk haza ures kezzel. Pedig vannak. Már hogyne lennének ott geodobozok.
Hegyes-csúcs
Tőzegláp az Oroszok-patakánál Bélbor Az Oroszok-patakának Kis-Besztercébe történő beömlésénél, a Kis-Beszterce jobboldali partját elfoglaló mocsaras terület Bélbor legösszefüggőbb tőzeglápja.
Balázs-csúcs
Nagy Boglyakő Hegyes
Urmánczy-kastély Maroshévíz
Gyergyóditró Mezei Imre makettjei
Termál-vízesés Maroshévíz Langyos vízesés. Kora tavasszal találtam meg ezt a rejtekhelyet, de mivel nagyon jól tudok halogatni, csak most jelentem be, amikor másodszor is megtaláltam- megtaláltuk a fiatalokkal. Maroshévíz 2. Érdekes kis vízesés. Megvílágítva. Mikor elolvastam a segítő információt, gondoltam, hogy most nem alkalmas megkeresni ezt a dobozt. Vízfüggöny. Tűző napon való biciklizés után jólesett egy kis langyos víz.
Vinkli-puszta Hagymás-hegység Kincs ami nincs. A Pongrác- tetőn autentikus tél fogadott.
Bor-kút-forrás Bélbor Nagyon kellemes ízű víz, szénsavas, bikarbonátos, vasas és radioaktív - hozama 240 liter óránként.
Urmánczy-strand Maroshévíz Maroshévíz 4. A rejtekhelyet megtaláltam, sőt a dobozkát is láttam, viszont nem értem el, és ráadasul még egy kupac kukac is volt előtte, amit valószínű, hogy a horgászok hagytak ott. Legyen egy ilyen rejtek is. Ezért a dobozkáért össze kell vegyülni a porral, és a szeméttel. Hid. Új hid épült a Maroson át, ugyhogy itt sem találtuk meg magát a rejteket sem.
Bánffy-fürdő Maroshévíz Két váltásban. Fürdözés elött tanulmányoztuk a helyet. Biztos. Teljesen biztos :) A dobozka jó állapotban, és a helyén van. Maroshévíz 1. Szép kis strand a fenyők között. Éjszakai élet. A Termálvízeséstől jöttem fel a strandra.
Hősök temetője Zsák-hegy Maroshévíz 3. Egy kicsit nehezen találtuk meg a temetőhöz vezető ösvényt, lépcsőket. Segédpontok. Igaz nem hívtam fel a leírásnál erre a figyelmet, de a segédpontoknál meg volt adva a temető felé vezető szűk utca bejáratának a koordinátája. Csak volt. Sajnos a sirt körülvevő keritést már nem találtuk igy a dobozka sem került elő.
Kis-Borka-kő Besztercei-havasok Körülbelül 1 km-re innen délnyugatra található az 1825 m magas Kis-Borka köve.
Gyergyót őrző Piricske A Güdüc-patak völgyéből a Pricske tetejére. A Güdüc-patak völgyéből indultunk, a gyergyószárhegyi barátaimmal.
Jézus Szent Szíve római katolikus templom Ditró Két torony. Óriási templom. Új geodobozt kell majd itt rejteni. Útban az Istenszéke felé, röviden megálltunk a gyergyóditrói kéttornyú templom mellett.
Fehér ház Gyergyószárhegy Hófehér napsütés. Reggel, mikor a konyha ablakon kinéztem, napsütésben ragyogott Pricske fehér csúcsa.
La Radu mosógép Tósarok Az enyészet útján . Műút vezet már a mosógépig, mely fájdalmasan leromlott 2014 óta.
Gyerekkor utcája Maroshévíz
Likas-zsomboly Ködpaplan felett. Számtalanszor voltam itt, családunk minden férfi tagja szeret leereszkedni a zsombolyba, főleg kijönni onnan :) Meglepődtünk, mikor megpillantottuk alattunk a véget nem érő, puha, fehér paplant, melyből csak a merész csúcsok emelkedtek ki. Elmulasztottam feltölteni a képeket. Ezt a geodobozt nem igazán lehet megtalálni gps nélkül, ugyanis a rejtek nem a zsomboly mellett van, hanem távolabb, a Likas csúcsánál. Jégdrapériák. Köszönjük a fotókat, a jégdrapériák nagyszerűek.
Kápolna Kicsibükk A kis település Remete központjától közel 10 km-re, a Martonka-pataka felső folyásának két oldalán alakult ki.
Tósaroki barlang Tósarok A cseppkövek sajnos tömegesen le vannak törve, a falak feketék a füsttől.
Beás-tető Maroshévíz Kelemenpatak utolsó házaitól számolva nekem körülbelül 2 órát vett igénybe az oda-vissza út.
Vízimalmok Eszenyő Eszenyőben egyes adatok szerint a huszadik század elején 27 vízimalom illetve különböző vízi szerkezet működött: lisztelő, ványoló, kásatörő, olajprés, deszkafűrész.
Bor-kút borvízforrás Borka-völgy Besztercei-havasok Mellette található a Borkút (Borcut) vadászház.
Hideg-kút Gyergyószárhegy A pihenő. Munka után sürgős volt megtalálnom a güdüci dobozokat, nehogy valaki lekörözzön :) Leányunknak első sátrazási helye volt ez, féléves korában. Sokadalom. Nagyon sokan voltak a forrás környékén.

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Bagolyvár adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Borszék térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Árpád-vonal - A munka vitt engem Borszékre, de nem hagyhattam ki egy kis szórakozást. A táj nagyon szép, de sajnos a patinás régi villák már nem szépítik a környezetet...
 • Bunkerek - Nehezen verekedtük át magunkat a bozóton, de megérte eljutni oda. A környék teli, s tele második világháborús lerombolt bunkerrel, amik bár nem annyira látványosak, mégis izgalmassá teszik a környéket...
 • Bunkerek - Tetszik ez a hely, csak sajnos ilyenkor nyár végén nagyra nő a bozót a környéken, de mi erre is felkészültünk: biciklis rövidnadrággal, és szandállal. A főút felől közelítettük meg a helyet, málnát szemelgetve, és találgatva, hogy vajon mi is történt itt, amikor a bunkerek "dolgoztak", hol lehetnek az összekötő alagutak, a katonák vajon kártyáztak és berúgtak-e, és milyen lehetett a visszavonulás...
 • Elegtetel - Na ez volt mar az elegtetel. Ha talan nem talalkozunk a szep koves setanyon mint a filmben, lehet az en rokonszenves kicsi kincskereso baratom sem jott volna ide vissza meg egyszer ladat keresni...
 • Ez ám a gazdag láda! - Július utolsó napján, a borszéki Vándortábor alkalmával találtuk meg "kalákában" Tasboy24-gyel együtt. Néhány nappal korábban egyedül is próbálkoztam a második bunker felkutatásával, de időközben besötétedett, ráadásul cserbenhagyott a telefonom is, így hát feladtam a dzsungelharcot...
 • Csak GPS koordinatakkal - Nagyon otletes helyre van elrejtve, viszont koordinatak nelkul csak nagy szerencsevel lehet ratalalni. A kilatotol egy kicsit tavol van, nem gondoltuk volna, szerencsere szep ido volt...
 • Vasárnapi séta - Rég nem voltam Borszékon, ezért úgy döntöttünk, hogy egy vasárnapi sétának megfelelő lesz. Nagyon meglepett mennyire le van robbanva a fürdőtelep, de a természet ugyanaz maradt...
 • Lezárt út - Borszékről, az ősforrás irányából közelítettünk a Bagolyvár felé. De majdnem a cél előtt le van zárva a túraútvonal, így vissza kellett fordulnunk...
 • Miért van lezárva? - Lehet tudni, hogy miért van lezárva a túraútvonal?. Nem lehetett sehol kerülni?...

Sikerült eljutni Borszék környékére? Tetszett a Bagolyvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.