Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Vízimalom - Kisbacon - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Vízimalom - Kisbacon

Vízimalom - Kisbacon | Hol van ez a hely?

A székely ezermesterség még mindig működő csodája, a kisbaconi Fülöp-malom. Keresztes Lajos és testvére Domokos, az utolsó erdővidéki vízimalom molnárai...

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A vízimalom épülete A váltó Az udvar Pihenőhely 2766 2767 2768 Mestergerenda Dolgozik a molnár 5384 Dolgozik az öreg malom. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vízimalom Kisbacon fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Kisbacon és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vízimalom! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Kisbacon, 0.16 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Baczon vize völgyei A vidék tájirata. Bodos. Kelemen vára. Példabeszédek Bodosról. Kis-Baczon vize. Kis-Baczon. Magyar-Hermány, néveredete; népessége. Régi vasművelet nyomai. Fenyőspatak. Istenkasa. Érczes-borviz. Leshegy. Bodvaj. Nagy-Baczon vize. Nagy-Baczon. Telegdi- és Sepsi-Baczon. Tsinod. A baczoni régi templom; régi harangok. Baczon népe, épitkezés; kézmüipar. A Sugó és Uzónka völgye. Pisztrangos borviz. Uzónka borviz. Faluhely. Csokáson templom-nyom. Az Eszmod magasán vezető utvonal.
Szállás

Szállás Kisbacon - Kovászna vármegye


Keress szállást Kisbacon közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 11.09 km-re levő látnivalókkal: Nagy Piliske - Tusnádfürdő és környéke (24 kép).
14714706211100
14714706241101
14714706271102
14714706281103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vízimalom Kisbacon közelében?
Református templom. Nagybacon látnivalója az 1930-as években épített, Kós Károly által tervezett és szépen felújított kultúrotthon. Kopjafák - T
Benedek Elek fürdő. 1.6 km-re. Feredő - Nem volt nehéz megtalálni a dobozt, mert a kőrisfák között egy bükkfa van. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Faluborvize forrás. A Faluborvize vagy Rezes forrás Kisbacon és Magyarhermány között található, a bodvaji letérőtől körülbelül 500 m távolságra, Magyarhermány felé. Szep es forgalmas hely - Biztosra mentem, es nem kaptam semmit, marmint a dobozkat, habar a borviz es a kornyeke az nagyszeru es gondozott.
Miklós borvíz. Miklós borvíz, a Borvizek Tanösvény térképen Rossz borvíz.
Fingós borvíz. Mi a völgyből ezt a forrást a huncut neve miatt választottuk. Kertek hatanal, bujkalva - Hat ami igaz az igaz ez egy elegge izgalmas rejtes.
Református templom. Bibarcfalva látnivalója a református templom Szent László-legendát ábrázoló freskótöredékei. Borvízes falu - Ezt a rejtekhelyet már jó régen megtaláltam, mint a letöltött képek is bizonyítják, de fogalmam sincs miért nem jelentettem be.
Tiborc vára Kovászna megye. Vakond ki - Egy kis őszi séta alkalmával ujra rákerestem a dobozra, de sajnos eléggé szét volt ázva a tartalma. (turisztikai hely geoládával) Tortomai halomsirok. 4 km-re. A halmok egy részét már a 19. Sajnos - Sajnos a dobozt valaki kiemelte.
Református templom. Talán ezért mondogatták a szomszéd falusiak tréfából nekik, hogy Bodost akár le is lehetne padolni. Kis templom ures likkal - Bodvaj fele utkozben egy kis kitero es mar meg is van a rejtek.
Ravaszlik. Tortomától csekély távolra a Hermánból Bardóczra vezető út mellett van egy most össze omladozott, Ravaszlik-nak nevezett sziklaüreg, mely régi harczias időkben a vidék lakóinak erőditett védhelyül szolgált.
Kankóskert. A Kankóskert Erdőfüle észak-keleti dombján, a Fok-tető alatt található. Nárcisz - A Kankós kertet magtaláltam, viszont a dobozt nem sikerült. (látnivaló és geodoboz)
Bükkfa ablakkal és kapuval. A tető közelében röviden letértem az ösvényről, kinéztem arra a széles legelőre, amely hosszan nyúlik a Mitács felé. A tisztáson - Az Ércesi borvíz után felsétáltunk ide, szétnéztünk a tisztáson. (itt geodobozt is lehet keresni)

Vízimalom Kisbacon románul - in limba romana: Moara de apa Batanii Mici

[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Kisbacon térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Vízimalom gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Malom - Mikor bevettük a kanyart a malom felé, találkoztunk a molnárral és a feleségével...
 • Közös vonások - Sok hasonlóság van az eszenyői vízimalom és e között, itt viszont a fa elemek helyét már átvette a vas...
 • Vízimalom - Miután Elek apó nem volt hajlandó elárulni a doboz helyét, kénytelen voltam megválni tőle, és a malomhoz jöttem...
 • Egy ipari muemlek - Regen ezen a datumon vagy 23-an felvonultunk, mint pionirok vagy diakok...
 • Gyönyörű idő - Elek apó után ide vezetett az utunk, és szerencsénk volt mert a malmot működés közben találtuk...
 • Etelka néni - A kedves kis Etelka néni most is mesélne, ha maradtunk volna...

Sikerült eljutni Kisbacon környékére? Tetszett a Vízimalom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Benedek Elek nagy mesemondó szobra
Benedek Elek nagy mesemondó szobra
Délceg, javakorabeli férfi ül a kisbaconi iskola előtti padon, arca derűs, mellette egy üres hely.
Református templom Kisbacon
Református templom Kisbacon
Az 1567-es regestrumban jelentkezik először Kws Baczon néven.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.