Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Királykő válla - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Királykő válla

Királykő válla | Hol van ez a hely?

Királykő válla..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Királykő válla 30 Dél fele Észak fele Kis-Tamás-csúcs Naplemente Panoráma a Nagy-Kőfolyásról nézve... . * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Királykő válla fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Királykő válla! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Pestera, 6.58 km távolságra található.
Szállás

Szállás Pestera - Brassó vármegye


Keress szállást Pestera közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0.02 km-re levő látnivalókkal: Királykő válla - Királykő-hegység (36 kép).
14714713041100
14714713071101
14714713081102
14714713101103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Királykő válla közelében?
Anghelide-kanyon. Anghelide-kanyon - Nagy Kapu. Az Anghelide ovon - A nemregiben elhunyt Pityu baratom emlekere egy Kiralyko turan voltam.
(érdekes hely geoládával) Vladuska-nyereg. (turisztikai hely geoládával) Thermopüla-átjáró. A Thermopüla-átjáró a Királykő-hegységben, a Középöv ösvényén található. (látnivaló és geodoboz)
Tornyocska kapuval. Alsó Öv - A hely az úgynevezett Alsó Öv beszállási pontja. (érdekes hely geoládával) Orlowski-forrás. Régebb jelzetlen útvonalon lehetett ide eljutni, ma a piros háromszöget követve indulhatunk ide, a Barcába ömlő Calinet-patak hídjától.
Homokos-sziklavályú. A Sárga-fal elnevezésű sziklafal aljából, a Calinet-völgyből érkezve, több lehetőség közül választhatunk az utunk folytatására, az egyik a Homokos- (szó szerint) sziklavályúban.
Remény menedékhely Csoránga-öv. Szoros-patak sziklái. A Macska-szoros kijáratához közel, a Szoros-patak völgyében érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel. 6 év útán még megvan - Évente mindszentek napja környékén, bizonyos személyes ügyek elintézése végett Brassóba kell látogassunk.
Macska-szoros. A Zernyesti-szorosban, a Zernyest felőli bejárattól számított 2 km után elérünk ahhoz a helyhez, ahol a Zernyesti-patak a balról érkező Vladuska-patak vizét fogadja. Cicák - A nagy melegben élvezet volt mászni a szorosban.
Kilátó.

Királykő válla románul - in limba romana: Umerii Pietrei Craiului

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Királykő válla adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  • Kiralyko ami egyedi - Egy keveset keson teszem fel (ami mar a multe )  de jobb kesobb mint soha alapon...
  • Terített asztal - Végül a technikát sem kellett segítségül hívnom, mert megtaláltam pusztán a (meg)érzéseimre hagyatkozva...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Királykő válla? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Deubel-üregek
Deubel-üregek 0.79 km-re
RH1878 Deubel-üregek Királykő-hegység
Zárt tisztás forrás
Zárt tisztás forrás
A Zárt tisztás forrása, annak észak felé lejtő oldalán található, kőbaba jelzi a helyét.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3613 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.