Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Suvadás - Nyárádselye - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Suvadás - Nyárádselye

Suvadás - Nyárádselye | Hol van ez a hely?

Nyárádselyéből közelítettem meg a suvadást, a katolikus templom irányából vágtam bele a suvadás kellős közepébe. Túrabot nélkül senkinek sem ajánlom. Nagyon csúszós és meredek...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Árkok piramisokkal A Bekecs felől nézve Régi sírkövek Piramisok Keskeny gerinc 2035 2036 2037 2039 2041 2042. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Suvadás Nyárádselye fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Nyárádselye és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Suvadás! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Nyárádselye, 0.89 km távolságra található.
Szállás

Szállás Nyárádselye - Maros vármegye


Keress szállást Nyárádselye közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 4.16 km-re levő látnivalókkal: Iszulyka völgye - Bekecs-tető (12 kép).
14714706371100
14714706381101
14714706391102
14714706401103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Suvadás Nyárádselye közelében?
Keresztelő Szent János fakápolna. (érdekes hely geoládával) Bökecs leve. A forrást 2013 ősszén kiépítették, betonlépcsőn lehet lemenni a forráshoz. Működik - Év vége lévén leltároztunk a Bekecsen. (itt geodobozt is lehet keresni)
Római katonai tábor. A tábor a Nyárád-völgy felső szakaszának védelmét biztosította.
Kripta a ferences kolostortemplom alatt. A templomban mintegy tucatnyi feliratos és helyenként faragott díszű sírtábla jelöli a kripta kamráiba temetett neves személyek sírjait. Nem zár jól a doboz - A doboz előkerült a kövek közül, de a tartalma át van nedvesedve.
Katolikus templom és Ferences kolostor. 4.4 km-re. Csendes hely - A dobozt a bodobácsok őrzik. (turisztikai hely geoládával) Vész-kő. Nem az Írott-kő, más nevén Mosdó-kő, de hasonlít hozzá. Rendben - Év vége lévén leltároztunk a Bekecsen, a doboz a helyén, de valami rágcsáló megcsócsálta a zacskót. (itt geodobozt is lehet keresni)
A legrégebbi székelykapu. Idődoboz pavilonok. Az Idődoboz pavilonok a Mikházi Régészeti Parkban találhatók, a településtől délnyugatra, a római kasztrum és a régészeti park között.
Falu harangja. Mikházán, abban az utkereszteződésben, ahol a ferences kolostortemplom felé le kell térni, egy harangláb és egy fedett feszület található, melyre a helybeliek a Jézuska és a Falu harangja elnevezéseket használják. Gyors találat - A doboz a földön volt.
1916-os honvéd emlékmű. A Bekecs oldalában, a Körvélyes-mezőn található egy honvéd emlékmű, mely az 1916-os román betörés feltartoztatása során elesett székely honvédőknek állít emléket. Bekerítve - Most látom, hogy a régebbi fotókon még nem volt teljesen bekerítve az emlékmű.
Drakula kripta-ház. A híres horror ház, amitől Deményháza lett a világ közepe! Ezekkel a szavakkal hívja fel a különleges létesítményre a figyelmet, a reklámszöveg.
Ropó-domb. A helybeliektől érdeklődve tudtam meg, hogy Ropó-domb a neve.
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Suvadás adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Nyárádselye térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Karbantartás - A tegnap délután sikerült újra eljutnom Nyárádselyébe és ellenőriztem a rejteket...
 • Antenna - A doboz valóban a szűk üregben volt...
 • A geodobozhoz nem lehet hozzáférni - Mikháza felől érkeztem Nyárádselyére, amíg a talajút első része tűrhetőnek néz ki, a második fele nagyon le van szakadva...

Sikerült eljutni Nyárádselye környékére? Tetszett a Suvadás? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Kendő régi sírkövei
Kendő régi sírkövei 1.91 km-re
RH0836 Kendő régi sírkövei
Református templom
Református templom
1509-ben Kendew néven említik az okiratok, 1567-ben a regestrumban 9 kapuval jegyzik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3600 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.