Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kecskekő vára - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Kecskekő vára turisztikai látnivalói

Gyulafehérvártól észak-északnyugatra, a Királypataka település északi határában nyúlik a magasba az 1090 m magas sziklapiramis, a Kecskekő. Csúcsán az egyik legrégebbi vár, a nép által Tündér Ilonáénak tartott Kecskekő várának romjai találhatók...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Kecskekő vára képtárból:

Jelzés
Jelzés
Itató
Itató
Kecskekő 1
Kecskekő 1
Kecskekő 2
Kecskekő 2
Kecskekő 3
Kecskekő 3

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kecskekő vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kecskekő vára!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Királypataka, 4,05 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kecskekő vára közelében?
- Gáldi-szoros 4,8 km-re. Felsőgáldról Havasgáld felé menet a 107K jelzésű megyei út áthalad a a Gáldi-szoroson is. (látnivaló és geodoboz)
- Havasgáldi-szoros 5,7 km-re. Magába foglal még néhány szorost és hasadékvölgyet, mint például a Török-hasadékot és a Kisgáldi-szorost. Mikulási ajándék - Már rég motoszkált a fejemben egy körtúra a Gáldi-Csáklya részen. (turisztikai hely geoládával)
- Szfinx Havasgáldi-szoros 6 km-re. A Havasgáldi-szoros sziklakapujának, valamint sziklakürtőjének megközelítésére alkalmas, többnyire kőgörgetegen kapaszkodó, jelzetlen ösvény felett egy érdekes sziklaalakzat található. Nehéz volt, pedig könnyen is mehetett volna - A játékvezető által rejtett dobozok újra ide csábítottak. (különleges hely geodobozzal)
- Sziklakapu Havasgáldi-szoros 6 km-re. Egy jelzetlen ösvény is indul felfelé, ezen fel lehet jutni a sziklakapuhoz. Eltűnt ez a doboz is, de rejtettem újat - A Szfinx és a Sziklakürtő után a Sziklakapu következett. (turisztikai hely geoládával)
- Sziklakürtő Havasgáldi-szoros 6 km-re. A Havasgáldi-szoros monumentális sziklakapujához vezető jelzetlen ösvény elvezet egy kisebb sziklakürtő, vagy kilyukadt zsomboly teteje mellett. Kürtő van, X is, dobozt nem találtam - A Szfinx-től a sziklakapu felé folytattuk az utat.
- Csáklya-kő 6,1 km-re. A Csáklya-kő a Torockói-hegység egyik elszigetelt, olisztolitként beágyazódott és szelektiv erózió során felszinre került mészkőcsúcsa. Geokrety-k támogatása - Értem, tehát az utazó nevében szünet van a betűk és a számjegyek között, ezért nem találtam meg én.
- Gombostű-szikla Havasgáldi-szoros 6,2 km-re. A gombostűt rejtő nagy szénaboglya - A Havasgáldi-szoros kőgörgetegei felfelé, nekem már elég fárasztóak.
- Mariuta-szikla Csáklya-hasadék 6,8 km-re. A Csáklyakő mögött eredő Csáklya pataka mentén két hasadék is képződött, amelyek közül a leglátványosabb a Csáklya-hasadék. Eljött az ideje - Amig rászántam magam, hogy bejelentsem a doboz megtalálását eltelt majdnem egy év.
- Ticuiata-szikla Csáklya-szoros 6,9 km-re. Csáklya falu közelében, a La Pietri nevű helyen több lelőhely található, például a Ticuiata, a Ierboasa, a Sasa, és a Mariuta. Könnyű megtalálni - Miután visszahelyeztem a "dinoszauruszt" megmásztam a Csáklya hasadék másik szikláját is.
- Templomrom Borosbenedek 8 km-re. Ma már beomlottan, nyitottan tátong az ég felé a második világháború utáni évektől.
- Remetei-sziklaszoros Torockói-hegység 9,3 km-re. A Remetei-sziklaszoros a Torockói-hegység egyik legszebb, bár zord, nehezen megközelíthető sziklaszorosa. Kapu - Sokan élvezték a szoros hűvösségét.
- Magyarigeni-tengerszem 10 km-re. A Magyarigeni-tengerszem a Torockói-hegység egyetlen nagyobb méretű, természetes képződésű, állandó tava. Új rejtés új helyen - A régi rejtés nem hiszem, hogy megvan még.
- Ompoly-kövek 10,2 km-re.
- Remeteiszoros falu 10,2 km-re. Amilyen szép a falu környéke, ép olyan nehezen lehet megközelíteni. Mócházak - A dobozt nem tudtam megkeresni az ottani gyerektől meg leánykától.
- Kisompoly-szoros 10,5 km-re.
- Remetei panoráma Torockói-hegység 11,6 km-re. A Felsőenyed - Bucsum közötti 107I jelzésű megyei út áthalad a Torockói-hegységen nagyjából kelet-nyugat irányban, helyenként kb 1000 méteres magasságban. Nyuszika - Remek a panoráma, az út frissen kövezve.
- Diód vára 12 km-re. Diód várának romját Diód belterületének északnyugati szélén, a Diód-patak partján, az ottani tó melletti kisebb kiemelkedésen találjuk.
- Hollókő 12,5 km-re.
- Mammut-csúcs 14,1 km-re.
- Katolikus templom Tövis 14,2 km-re. Amint a templom nyugati kapuja feletti felirat megörökíti, a templomot Hunyadi János építteti 1449-ben: Anno Domini MCCCCXXXXVIIII Johannes de Hunyad regni hungariae gubernator. Nagyon szép - Ezt a templomot meg kell látogatni! Igazán megéri.
- Szentmihálykő vára Tótfalud 14,6 km-re. Felérve a legelő gerincére, az út tovább halad az erdőben, de már dél-keleti irányban.
- Református templom Tövis 14,7 km-re. A középkori plébániatemplomot a román korban építették, legkésőbb a XIII-dik században, a fenti adat szerint 1293 előtt, amikor már oklevélben szerepel. Tövis - A tövisi református teplomba nem jutottam be.
- Dendrológiai park Gyulafehérvár 14,8 km-re. Nekem érdekes geodoboz - Mivel a rejtek valóban nincs éppen a legkönnyebben azonosítható helyen és a doboz is eltűnt, "rejtettem" egy új helyre egy új dobozt.
- Nagyponor-hágó 16,4 km-re. Felső-Szolcsváról Nagyponor irányába, a Malom-patak mentén, a földút kis autóval is járható. Kilátás - Enyed - Remete - Bredesty - Nagyponor felől jöttünk.
- Falfestmény Gyulafehérvár 17,2 km-re. Falfestmény - Gyulafehérvár.
- Katolikus Székesegyház Gyulafehérvár 17,2 km-re. A román kori magyar művészetnek ez az egyik legszebb példája, jellegzetes román kori elemei a torony és a templom déli kapujának díszítései. Márton Áron sírja - Meggyőződésünk, hogy a rejteket megtaláltuk, legalábbis nekünk egyértelműnek tűnt.
- Egykori ferences kolostor Gyulafehérvár 17,8 km-re. Egykori ferences kolostor - Ferdinánd I sugárút 19-21 szám, Gyulafehérvár.
- Szolcsvai víznyelő 18 km-re. Kúsztunk, másztunk, s annyi - Lehet, hogy régebb itt vitt az ösvény, de most ez egy félreeső hely, elég meredek oldalon kell sárban, bozótósban kapaszkodni, és az aljnövényzet miatt nem igazán látszanak a sziklák.
- Szolcsvai-búvópatak barlangja 2 Alsószolcsva 19,1 km-re. Persze akkor nem volt kolostor, nem volt aszfaltos út, sőt út se nagyon. Talán a csihány védi? - Nekem is kedvencz likam a Szolcsvai búvópatak, itt kezdődőtt a barlangász "karrierem" :-) és egyszer a végéig is eljutottunk.
- Szolcsvai búvópatak barlangja 1 Alsószolcsva 19,2 km-re. A Ponor viznyelőnél felszin alá tűnt két patakvize 1214 m felszin alatti út megtétele után 90 méterrel alacsonyabbankerül ismét a felszinre. Ez nem sikerült - A gps a nagy sziklafal tövében össze-vissza mutatott.
- Feketéllő-nárciszmező 19,8 km-re.
- Kőközi-szoros 19,9 km-re. Torockó és Nagyenyed között az autóút áthalad a Kőközi-szoroson.
- Bulbuci-kő 20 km-re.
- La Rogoaze forrás 20,8 km-re.
- Nagyenyedi vár 21 km-re. Legmagasabb pontja az Őrhegy, 367 m. Most látom - Most látom, sokan megtalálták már, beírás viszont nem volt, gondolom ki lett cserélve a noteszke.
- Zebernik vára Borberek 21,3 km-re. Zebernik várának romjai Borberektől 2,5 km távolságra vannak északnyugatra, a Vincipatak falu feletti Várhegyen.
- Diákemlékmű Nagyenyed 21,4 km-re. Az 1704 március 16-án a Rákóczi-féle szabadságharc idején elesett 30 kollégiumi diák emlékére 1896-ban állított emlékmű a nagyenyedi városi parkban található, magas lombos fák árnyékában. A nagyenyedi két fűzfa - Ez a doboz sem a méretéről híres.
- Bedellői-szoros 21,6 km-re.
- Valle Mika mészkövei 21,6 km-re. Ellenben a hatalmas sziklatömbök valamikor a geológiai idők folyamán a Torockói-hegység akkori mészkőpartjáról vándoroltak egyre délebbre, majd beágyazódtak az akkori tengerfenékbe.
- Erkély-tisztás Alsószolcsva 21,7 km-re. Az Erkély-tisztás a Torockói-hegység egyik legkedveltebb sátorozóhelye. Szép a tisztás, de még inkább a vízesés - Én is megkedveltem ezt a tisztást, jó sátorozó hely.
- Sipote-vízesés és csorgó Aranyos völgye 21,9 km-re. Alsószolcsvától körülbelül 3 km-re, Borrév felé az Aranyos völgyében egy vízesés hívja fel magára a figyelmet. Tömeg - Nagy a népsűrűség errefelé, főleg hétvégén.
- Lengőhíd Alsószolcsva 21,9 km-re. Régebb, mikor még közlekedett az Aranyos-völgyi keskeny nyomtávú vonat, a Mokanica, az Alsószolcsvára érkező kirándulók a megállótól egy lengőhídon keresztül rövidíthettek a Szolcsvai búvópatak-barlang felé. A doboz már nem hiányzik - Pótoltam a hiányzó dobozt, de mivel a híd közelében lévő ligetben a csutakok áradáskor víz alá kerülnek, úgy gondoltam, hogy a hídfő betontalpában jobb helyen lenne a doboz, és áradáskor nem mosná el a víz.
- Bedellői-cseppkőbarlang 22,6 km-re. Nyári tábor - Az EKE (Erdélyi Kárpát Egyesület) táborból tett Szolcsva - Bedellő túra alkalmával kerestem és találtam meg ezt a geodobozt.
- Református templom Borberek 23,2 km-re. Borberek első temploma a XII-XIII-dik század fordulóján már elkészülhetett, mert ebben az időben jönnek a környék szász telepesei, akik II Endrétől kapnak kiváltságokat. Az ötödik - A mai utam utolsó, ötödik geodoboza.
- Szilas-patak rezerváció 23,3 km-re. Egy darabig a patakot követjük, majd az út kitér a meder mellől és meredeken halad az erdőben.
- Református templom Alvinc 23,4 km-re. Eredetileg háromhajós templom volt, de ebből csak a középhajó maradt meg és a szentély az eredeti boltozat nélkül. Ódon hangulat - A fallal körülzárt templom ódon hangulata lenyűgöző.
- Rálátás a Kopasz-Detunátára 23,5 km-re. Rejtettem a Kopasz-Detunáta tövében levő törmelékkel borított mező szélén, ahonnan jól láthatóak a bazaltoszlopok. Kőmező - Gyerekkorom óta nem jártam itt.
- Martinuzzi várkastély Alvinc 23,7 km-re. Bod Péter szerint Martinuzzi építteti a kastélyt 1546-1551-ben, mások szerint Bethlen Gábor. Romok - Fürgén másztunk be a kapu tetején és úgy éreztük miénk a kastély! Mármint a kastély, melyet hozzá képzeltünk a romokhoz.
- A Thoroczkay család vára Torockószentgyörgy 24,2 km-re. Torockószentgyörgy határában, egy észak-déli sziklacsúcson, a Vársziklán található a Thoroczkay nemesi család erődítményének romja, melyet torockószentgyörgyi várnak is neveznek. Holdvilág - A telehold világított már, amikor a vár alá érkeztünk.
- Torockószentgyörgy 24,4 km-re. Ez a Vársziklára épített erődítmény a XIII-dik századtól kezdve áll ellen az idő vasfogának és a támadóknak. Macerás - Már a várnyeregből lefelé nehézkes, de aztán nagyon bozótós, benőtt, dzsuvás a hely.
- Szászavinc Az elsüllyedt falu 25,2 km-re.
- Panoráma-kő 25,5 km-re. A Thoroczkay vártól a kék kereszt, majd a piros sáv jelzésen másztunk ki az Ordaskő alá.
- A császár bükkfája Muncsal 25,5 km-re.
- Molyhos tölgyerdő Miriszló 25,9 km-re.
- Vörös-szakadék Szászsebes 26,3 km-re. Már a főútról is jól látható. Visszatérés - Újra eljöttünk, és még szebbnek találtuk, mint ezelőtt nyolc évvel.
- Kőlyuk Torockói-hegység 26,3 km-re. Székelykő ablakai - Már a vártól kiszemeltük a két, szemnek látszó hatalmas üreget.
- Ordas-kő 26,5 km-re. Az Ordas-kő Torockó vidékének, Erdély e rendkívül népszerű és sokak által látogatott szegletének egy olyan hegye, mely büszkén magasló hófehér szikláival, füves rétekkel tarkított változatos növényzetű vegyes erdeivel csodálatos látványt nyújt. Nyári tábor - Az EKE (Erdélyi Kárpát Egyesület) táborból tett Vidalykő-Ordaskő túrán találtam meg ezt a geodobozt.
- Székelykő Dél 26,5 km-re. Az ötlet, hogy hagyományos ládákat is helyezzünk el, onnan jött, hogy aSzékelykő-látogatók, miután feltornászták magukat a kék keresztjelzésen a Nagy-árokban (innivalót az egész útra érdemes vinni),megtalálják a turistaútjelző táblát. Torockói túra második találata - Az északi doboz megtalálása után a déli fele folytattuk utunkat a csúcson keresztül.
- Református templom Magyarlapád 26,8 km-re. Magyarlapád Nagyenyedtol 10 km-re fekszik, élő népzenei életéről híres.
- Vidalykő 27,3 km-re. A csúcsról gyönyörű kilátás nyílik az Aranyos völgyére, a Bélavárára, az Öreghavasra, keletre pedig Ordaskőre, Torockószentgyörgyre, az Enyedi szorosra. Második nekifutas - Van amikor az otthoni tervek nem valósulnak meg a helyszínen.
- Vízimalom Torockó 27,6 km-re. Ha szeretnénk ellátogatni a vízimalomhoz, a 48-as házszámot keressük, Both Miklós asztalosmester portáját. Forog, nem forog - Sötétben keresgéltünk.
- Kis Szent Teréz kápolna Torockó 27,7 km-re. Ugyanis a kápolna az utcára nyíló pincében kapott helyet, és az ajtaja egész nap nyitva áll. Olvasás lecke - A padon az itt lakó gyerekeka vakáció dacára nagy szorgalommal  az olvasást gyakorolták a nevelőnénivel.
- Székelykő Észak Torockói-hegység 28,1 km-re. Majd észak felé, csodálni a panorámát, megtalálni a két hagyományos ládát, és újult erővel vágni neki a lefelé vezető útnak. Tüskék védelmében - Kihasználva az új autópálya szakaszt, 30 perccel hamarébb érkeztünk meg a Székelykő alá.
- Szarvaspatak tava Verespatak 28,4 km-re.
- Angyal-tó Verespatak 28,4 km-re.
- A Hollókő aljában Verespatak 28,5 km-re. ". Új geodobozt rejtettünk a Hollókő tetejére - Egy körtúra formájában kerestük fel rendre Verespatak látnivalóit.
- Hollókő Verespatak 28,6 km-re. A Hollókő Verespatak egyik jelképe, egy könnyen felismerhető, jellegzetes formájú sziklaképződmény, természeti emlék.
- Fenyves-tó Verespatak 28,6 km-re. Tavacska - Jól esett a fenyők árnyéka.
- Városerődítés Szászsebes 28,7 km-re. A ma városi rangban levő település területén a régészek már a rómaiak korából találtak szervezett életre utaló leleteket.
- Podságai-szoros 28,8 km-re.
- Nagy-tó panoráma Verespatak 28,8 km-re. Panoráma - Körbenéztem és azonnal láttam, hogy a rejtekfotón látott szikladarab nincs a tó partján.
- Evangélikus erődtemplom Szászsebes 28,9 km-re. Utána szász település. Belül - A Vörös-szakadékhoz igyekezvén megnéztük a templomot.
- Unitárius templom Verespatak 29,1 km-re. Dominó - Megtaláltuk a dobozt, benne a dominóval.
- Rotunda-csúcs Verespatak 29,2 km-re.
- Református templom Verespatak 29,2 km-re.
- Katolikus templom Verespatak 29,2 km-re.
- Mezőségi bánya Torockói-hegység 29,9 km-re. A harmadik katonai felmérés ferencjózsefi térképén több helyen is szerepel az Eisenhammer (Vaskalapács, Vashámor) felirat.
- Czárina-tó Verespatak 30,1 km-re.
- Nagylupsa 30,1 km-re. Nagylupsa látnivalója a gazdag móc néprajzi gyujtemény.
- ökör kéménye-sziklakürtő 32,3 km-re. Az ökör kéménye-sziklakürtő Bélavár egyik leglátványosabb pontja. Nem ez volt a tervben - Régi tervünk volt, hogy Bélavárat téli köntösben is tekintsük meg.
- Bélavár Panoráma 32,6 km-re.
- Barlangvár Erdőfalva 32,8 km-re. A déli irányból vezető úton Erdőfalvára érkezve a falu központjából már jól látható a községtől északra magasodó csipkézett sziklafal, mely számos üreget, hasadékot rejt magában. Útvonal a várhoz - Van egy másik egyszerűbb útvonal a barlangvárhoz.
- Bélavár 1 33,1 km-re. A Bélavár a természet remekműve, egy majdnem 800 m-es szintkülönbségben kiemelkedő sziklaóriás, bércek halmaza. Bélával - Mondhatnám, hogy se Bélát se várat nem találtunk, de nem mondom, mert mi vittünk magunkkal egy Bélát, hogy legyen valami sikerünk.
- Katolikus templom Felvinc 33,1 km-re. Korai, gótikus korú erődített templom volt - mivel a templom a XIX-dik század elején romladozásnak indult, helyén 1845-1848 között új, nagyobb templomot építettek. Egyedül nevettem... - .
- Szentháromság görögkatolikus temlom Balázsfalva 33,9 km-re. Balázsfalva az erdélyi görög katolikusok központjának számít - a 19-dik században a románok politikai, vallási és kulturális központja volt.
- Ronki-szoros 34,1 km-re. A Ronki-szoros az Aranyos völgyén található. Egy kis séta - A szorosban még jártam, de már nem emlékeztem szinte semmire.
- Hazugságok hídja Balázsfalva 34,1 km-re. Közlekedési csomópont, itt találkozik a város hat fontosabb útja.
- Kisvasút alagút Borrév 34,2 km-re. A Tordát Topánfalvával összekötő vasút már sok éve nem működik, és sajnos a síneket is részben ellopták, pedig használhatták volna turisták vonatoztatására, a mócok zárt világának bemutatására. Újraindul, vagy nem - A https://www.
- Dosul Dobarlesei-barlang Balsa 34,8 km-re. Dosul Dobarlesei-barlang - Balsa.
- Máda barlangvár 35,6 km-re. A Máda község északnyugati szélén, a Gyógyi-patak partja közelében álló utolsó ház kertje mellől indul északi irányban az az ösvény, melyen körülbelül 400 métert gyalogolva könnyen megtalálható a barlang.

Kecskekő vára románul - in limba romana: Piatra Craivei Muntii Trascaului


Természeti értékek - Fehér megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kecskekő vára adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Vannak csodák - Most nem a természeti csodákra gondolok, amikben bővelkedik e hely, hanem arra, hogy előkerült a láda...
 • Új geodoboz a csúcs közelében - Miután rejtettünk egy geodobozt a Szív-tisztásra legjobb rálátást biztosító pont mellé, a piros háromszöggel jelzett túraútvonalon állva, úgy döntöttünk, hogy itt folytatjuk tovább a túránkat a Kecskekő felé...
 • A rejtek fotója feltöltve - Most vettem észre, hogy annak idején elfelejtettem feltölteni a rejtekhelyről készített fotókat, illetve nem adtam meg a geodoboz megtalálását segítő szöveges információt...
 • A zacskot en is megtalaltam - Habar az kisse tavolabb van a gps altal jelzett ponttol...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kecskekő vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.