Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Vöröstorony - Bojca - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Történelmi-kulturális érték(általános kép - történelmi-kulturális értékek)

Vöröstorony - Bojca | Hol van ez a hely?

Vöröstorony - Bojca

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vöröstorony Bojca fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Bojca és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vöröstorony! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vöröstorony Bojca közelében?
Nagydisznód. (turisztikai hely geoládával) Kisdisznódi vár. A kisdisznódi erődtemplomot 1223 körül építette Gocelinus magister, román stílusban. Szent Mihály - Egyedi a templom építési stílusa.
Rosen Garten. Az 1979-ben épített Rosen Garten menedékhely közelében levő erdő. Rossz állapotban - Megtaláltam a dobozt, nedves füzettel.
Evangélikus templom. Szuru-nyereg. Szuru-nyereg, románul Saua Suru.
Kisdisznód. 1428-ban, Mulenbecher Miklós plébánossága idején, Szent Mária tiszteletére szentelt, gótikus templomot építettek a falu közepén. Kazetták - A vár jegyszedőjénél érdeklődtünk a templomba való bejutás lehetőségéről és kaptunk egy telefonszámot, egy nagyon kedves szász hölgy engedett be.
Brukenthal Palota. Erdély kormányzója - Épp egy bicikli verseny közepébe csapodtunk be.
Szuru feje-csúcs. Szuru feje-csúcs, románul Varful Capul Surului.
Kisdisznódi mészkövek. Béka - Látszott, hogy jó idő volt. (érdekes hely geoládával) Fordított ház. A Felek közelében található Brambura Park legfontosabb látnivalója a Fordtott ház.
Panoramic Dino Park. Hermány. 1302-ben Castenholz, 1339-ben Castenholez, 1409-ben Castenhalez néven jelentkezik az oklevelekben. Megvan - Megvan a doboz. (látnivaló és geodoboz)
Resinár. Resinár Szebentol 12 km-re fekszik.
(érdekes hely geoládával) Oltszakadát. Meg van - A templomot ismertem, jártam már a toronyban is (most is nyitva volt). Feleki-tó. Re. Beszámoló és a fényképek - Köszönjük a részletes beszámolót és a fényképeket, nagyon szép túra lehetett. Fiatalerdő. A park régóta a helyiek kedvenc sétálóhelye. Uj rejtek - Mivel a máramarosi emlékműnél levő geodoboz eltűnt, egy újat helyeztem egy kicsit távolabb.

Vöröstorony Bojca románul - in limba romana: Turnu Rosu din Boita


Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Bojca térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Vöröstorony gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Szemetes a környék - Nagy a forgalom a toronynál, de ennél nagyobb a szemét körülötte...
 • Elföldelve - A hely átalakult...
 • Egymás mellett - Megkerestem a Vöröstorony mellett levö temetöben a radupuscarciuc által (aug...

Sikerült eljutni Bojca környékére? Tetszett a Vöröstorony? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Talmács vára
Talmács vára
A Szebeni-havasok Resinári hegysorának keleti végében, az északról érkező Szeben folyó és a nyugatról jövő Cód patak találkozásánál fekszik Nagytalmács falu.
Törttorony Bojca
Törttorony Bojca
Bojca község a Szebeni-havasok főágának keleti végében, a Vöröstoronyi-szoros északi felében, az észak-keletről érkező és itt délre forduló Olt jobb partján fekszik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.