Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Vöröstorony - Bojca - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Vöröstorony - Bojca turisztikai látnivalói

Vöröstorony - Bojca..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vöröstorony Bojca fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Bojca és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vöröstorony!

A legközelebbi település Bojca, 0,73 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vöröstorony Bojca közelében?
- Őslénytani lelőhely Vöröstorony 4,1 km-re. Őslénytani lelőhely - Vöröstorony.
- Törttorony Bojca 4,4 km-re. Bojca község a Szebeni-havasok főágának keleti végében, a Vöröstoronyi-szoros északi felében, az észak-keletről érkező és itt délre forduló Olt jobb partján fekszik. Volt doboz, nincs doboz - Kétszer is kerestük a ládát, de sajnos eltünt.
- Holló-nyereg Fogarasi-havasok 8,7 km-re. Holló-nyereg, románul Saua Corbului.
- Cód vára 10,5 km-re. A várat a Códhoz tartozó Tocile településrészrőlközelítettük meg a Tocile Mare patakot követő erdőgazdasági úton, majd azerdőben a völgyből kimásztunk a gerincre (nem könnyű). (itt geodobozt is lehet keresni)
- Evangélikus erődtemplom Fenyőfalva 11,4 km-re. 1332-ben Gerudis vallis,1335-ben Insula Gerhardi, 1395-ben Fenyefalwa, 1468-ban Gerandsau,1506-ban Gerezaw formában fordul elő. Ide nem sikerült bejutnunk - Hiába kerülgettük a várfalat, sehol nem találtunk egy elérhetőséget kifüggesztve. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Nyugodt víz forrás és nyereg Fogarasi-havasok 12 km-re. A Nyugodt víz-nyereg és forrás (Apa Cumpanita) a Fogarasokban található, a Tatár-csúcs (1888 m) után az első nyereg, kelet felé.
- Felek vára 12,3 km-re. A falu határában található középkori vár a Várhegy 846 m magas csúcsán, a Fogarasi-havasok fő-gerincének előterében magasodik. (turisztikai hely geoládával)
- Szuru-menedékhely Fogarasi-havasok 12,5 km-re. Szuru-menedékhely, románul Refugiul Suru.
- Régi Olt-fahíd Fenyőfalva 12,5 km-re. 1907-ben bontották le, helyette vasfelszerkezetű hídat építettek a régi hídfők felhasználásával.
- Nagydisznód 12,7 km-re. Itt született Heltai Gáspár, a szász származású protestáns lelkész és nyomdász. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Kisdisznódi vár Kisdisznód 14,2 km-re. A kisdisznódi erődtemplomot 1223 körül építette Gocelinus magister,román stílusban. Szent Mihály - Egyedi a templom építési stílusa.
- Rosen Garten 14,3 km-re. Az 1979-ben épített Rosen Garten menedékhely közelében levő erdő. Rossz állapotban - Megtaláltam a dobozt, nedves füzettel.
- Evangélikus templom Felek 14,3 km-re.
- Szuru-nyereg Fogarasi-havasok 14,4 km-re. Szuru-nyereg, románul Saua Suru.
- Kisdisznód Evangélikus templom 14,5 km-re. Kisdisznód, románul Cisnadioara, németül Michelsberg, Nagyszebentől 10 km-re délnyugatra, a Csindrel-hegység aljában fekszik. Kazetták - A vár jegyszedőjénél érdeklődtünk a templomba való bejutás lehetőségéről és kaptunk egy telefonszámot, egy nagyon kedves szász hölgy engedett be.
- Brukenthal Palota Felek 14,6 km-re. A feleki Brukenthal palota, egyedülálló barokk létesítmény Romániában, a XVIII század végén épült a Fogarasi Havasok lábánál, 30 km-re Nagyszebentől. Erdély kormányzója - Épp egy bicikli verseny közepébe csapodtunk be.
- Szuru feje-csúcs Fogarasi-havasok 14,9 km-re. Szuru feje-csúcs, románul Varful Capul Surului.
- Kisdisznódi mészkövek 15,1 km-re. Béka - Látszott, hogy jó idő volt.
- Fordított ház Brambura Park Felek 15,8 km-re. De van itt egy mini állatkert, játszótér gyerekeknek, és egy szabadtéri vendéglő is.
- Panoramic Dino Park Felek 16,2 km-re. Trambulin, felfújható csúszda, hinták, ijászat.
- Szarvasfarm Felek 16,5 km-re.
- Hermány 16,7 km-re. Megvan - Megvan a doboz.
- Resinár 17,1 km-re. Itt született Octavian Goga, román költo és politikus, valamint Emil Cioran, román filozófus.
- Barcaciu-hágó 17,1 km-re. Megtaláltam a menedékház felé vezetö úton - Rossz állapotban van, meg van penészedve a doboz tartalma.
- Oltszakadát 17,7 km-re. A három hajó közül csak a főhajó maradt meg, az oldalhajókat lebontották. Meg van - A templomot ismertem, jártam már a toronyban is (most is nyitva volt).
- Feleki-nyeregkapu Fogarasi-havasok 17,7 km-re.
- Feleki-tó Fogarasi-havasok 18,2 km-re. Re. Beszámoló és a fényképek - Köszönjük a részletes beszámolót és a fényképeket, nagyon szép túra lehetett.
- Fiatalerdő Nagyszeben 18,2 km-re. A Fiatalerdő (Dumbrava Sibiului, Junge Wald) Nagyszeben város közigazgatási területén található, a park régóta a helyiek kedvenc sétálóhelye. Uj rejtek - Mivel a máramarosi emlékműnél levő geodoboz eltűnt, egy újat helyeztem egy kicsit távolabb.
- Nyugat-Csortea Fogarasi-havasok 18,2 km-re.
- Állatkert Nagyszeben 18,4 km-re. Az állatkert létrejöttét a Códon (Sadu) levő vízierőművet (az első Erdélyben) feljavitó Székely mérnök kezdeményezte, miután egy pár rókát fogott a közeli erdőben. Nincs már geodoboz - Sajnos nincs már meg az állatkert és az Astra Néprajzi Múzeum közötti kapunál levö geodoboz.
- Kelet-Csortea Fogarasi-havasok 18,5 km-re.
- Szkarica-nyereg Fogarasi-havasok 19,2 km-re.
- Erődtemplom Dolmány 19,4 km-re. Az első Szeben vidéki települések közé tartozik, s így legkésőbb a XIII-dik század elején temploma is van. Csak kintről nézelődtünk - Vurpód és Veresmart felől visszaúton próbálkoztunk a templomlátogatással.
- Szkara-csúcs Fogarasi-havasok 19,5 km-re.
- Erlenpark Nagyszeben 19,7 km-re. A park hangulata különös, a zenepavilonban nyáron rendszeresen koncerteket és előadásokat tartanak.
- August von Spiess vadászmúzeum Nagyszeben 19,7 km-re. Nagyszebeni vadászmúzeum - A vadászmúzeum Nagyszeben egyik fontos személyiségének nevét viseli.
- A naptár meséje Felsőporumbák 19,8 km-re. Házikók finomságokkal, játszóhelyek, vendéglő, előadások gyerekeknek.
- Tündérek völgye Agyagkastély Felsőporumbák 19,8 km-re. Felsőporumbák falu területén található a Tündérek völgye Agyagkastély, egy magánkezdeményezés, mely 2014 márciusában indult. Csalódás - Sokkal nagyobb és másabb látványra számítottam.
- Porumbák-márványbánya 19,8 km-re.
- Genune-szakadék 19,9 km-re.
- Kocka alakú lombkoronák Nagyszeben 20 km-re. Hasonló megoldást alkalmaztak már az országban, a nagyváradi Zöldfa utcában.
- Sztárok farmja Felsőporumbák 20,1 km-re.
- Szkara-nyereg Fogarasi-havasok 20,2 km-re.
- Fazekasok tornya Nagyszeben 20,3 km-re. A Vár utca monotóniáját megtöri a három őrtorony, amelyek a harmadik várgyűrűhöz tartoztak. Nem korondiak - A tornyok, mármint kettő, teljesen fel van újítva.
- Bádogosok tornya Nagyszeben 20,3 km-re. A volt Bádogosok tornya, a szebeni harmadik védőfal övezetnek része, a 16-dik században épült. Vörös szőnyeg - Valami előadásra készülődhettek a szomszéd színházban, mert a vörös szőnyeg volt kiterítve a bejárat elé.
- Zöld domb Felsőporumbák 20,4 km-re. A Zöld domb panzió egyedi hely, az erdő közepén található.
- Forest Cinema Felsőporumbák 20,4 km-re.
- Szent János-templom Nagyszeben 20,5 km-re. Az eredeti (18811-1883) evangélikus (luteránus) templomot az összeomlás veszélye miatt lebontották. Saint Johann - Érdemes körülnézni odabent a könyves üzletben is.
- Petőfi Sándor-park Nagyszeben 20,5 km-re. Emlékére egy kis parkot neveztek el a városban. Petőfi - Ugy gondoltam nagyon könnyen fog ez menni, de végül nem ugy lett.
- Brukenthal-palota Nagyszeben 20,6 km-re. Brukenthal-palota, ma muzeum, Épült 1778-1788-ban.
- Katolikus Templom Nagyszeben 20,6 km-re. Nagyszeben főterének északi oldalán áll a Szentháromság Római Katolikus Templom. Főtér - A templom most is lenyűgöző, főleg a belső díszítése.
- Albert Huet-tér Nagyszeben 20,7 km-re. Nagyszeben Szászföld "fővárosa", 2007-ben Európa kulturális fővárosa volt. Odú - Na végre egy megtalált doboz.
- Hazugok Hídja Nagyszeben 20,8 km-re. Románia első vashídja, amelyet 1859-ben állítottak fel, és amely biztosította a bejutást az Alsóvárosból a várba. Hid - Érdekes, hogy mekkora a szintkülönbség a városban, ezt a hídról lehet jól észlelni.
- Falkenhayn-torony Nagyszeben 20,8 km-re. A település a város északkeleti részén található, a Szeben (Cibin) folyón túl. Új geoláda - Mivel a régi ládát betemette a föld, új ládát helyeztem el, kicsivel távolabb.
- Kistorony evangélikus templom Nagyszeben 21,1 km-re. Erődtemplomának különlegessége, hogy a szász templomok közül egyedül ez készült kereszthajós kivitelben, valamint, hogy templomtornya kezdetben őrtoronyként szolgált. A hely már rég kérte a dobozt - Csodálkoztam is rajta, hogy nincs még itt geodoboz.
- Erődtemplom Veresmart 21,2 km-re. Nyitott ajtó - A templom kívülről szépen felújítva, a torony még várat magára.
- Teréziánum Nagyszeben 21,7 km-re. Az árvaház szervezője Delphini János Teofi l jezsuita volt. Teréziánumi Sarlós Boldogasszony templom - A Nagyszeben-külvárosi plébániatemplom, melyet Mária Terézia alapított, 1767–1781 között épült és Batthyány Ignác erdélyi püspök szentelte fel.
- Serbota-nyereg Fogarasi-havasok 21,7 km-re.
- Rothberg Várhegy Veresmart 21,9 km-re. A községből földút vezet a Várhegy irányába, áthalad a Veresmart-patakon, majd keleti irányba fordulva a Várhegy alá kanyarodik. Új doboz - Miután elhagytam a falut kimentem a kocsival a domb alá.
- Szászújfalu 22 km-re. A torony nyugati falán levő késő román kori féldombormű egy püspököt ábrázol, a másikon oroszlán, amint emberforma alakot nyel le; a gonosz lelket szemlélteti. A dobozt nem találtuk - A dobozt nem találtuk meg.
- Serbota-csúcs Fogarasi-havasok 22,1 km-re.
- Kleopátra-nyereg Fogarasi-havasok 23,1 km-re.
- Geo Negoj 23,6 km-re. Karpatok bercein 2 - Elottunk nem volt tiltas.
- Nyeregszorosok közti csúcs Fogarasi-havasok 23,8 km-re. A Hölgy és az Ördög nyeregszorosok közti csúcs.
- A hölgy nyeregszorosa Fogarasi-havasok 24 km-re. A hölgy nyeregszorosa, románul Strunga Doamnei.
- Caltun-kapu Fogarasi-havasok 24,4 km-re. Caltun-kapu, magyarul kiejtve Kölcún-kapu.
- Caltun-csúcs Fogarasi-havasok 24,5 km-re. Caltun-csúcs, magyarul kiejtve Kölcún-csúcs.
- Oncesti-csúcs 24,6 km-re. Az Oncesti csúcs a Szebeni havasok (Cindrel) hason nevű hegyének, 1720 m magas csúcsa. Oncesti-, Batrana- és Rozdesti csúcsok - Elindultam a csúcs fele, temészetesen libegővel.
- Leszpez-csúcs Fogarasi-havasok 24,7 km-re. Nem elerhetetlen - Sokaknak elerhetelennek tunik a Lespez-csucs, a nehezebb megkozelitese vegett.
- Caltun-tó 24,8 km-re. Karpatok bercein - Hatartura Mozgalom kereteben jarva a Karpatok berceit a lada meglelve.
- Erődtemplom Kereszténysziget 25,1 km-re. Kereszténysziget jellegzetes szász falu, Nagyszebentől 9 km-re fekszik és egy 16-dik században épített, gótikus erődtemplommal büszkélkedik. Mostanában püspök, nem nagyfőnök - A ládaoldalakat nem írom, hanem szerkesztem, bár a legtöbb helyen én írom a szöveget is.
- Negoveanu gyüjtőtó 25,7 km-re. A Cód (Sadu) patakon a Berbécsnyak (Gatul Berbecului) szorosra épített duzzasztógát az ország egyik legrégebbi hidroenergetikai létesítménye.
- Kis-Lajta-csúcs Fogarasi-havasok 25,7 km-re.
- Kis-Lajta-nyereg Fogarasi-havasok 25,9 km-re.
- Holcmány 26 km-re. Holcmány Nagyszebentől 25 km-re fekszik - 13-dik századi erődtemplomának értékei a bejárati kapu, a rajta levő festett szoboralakokkal, valamint a 250-300 éves működő óraszerkezet. Sajnos - Nem találtam meg geodobozt, csak a köfalat, az esetleges rejtekkel.
- Lajta-csúcs Fogarasi-havasok 26,3 km-re.
- Caltun-patak zuhatagsora 26,5 km-re. A Piscu Negru menedékháztól, az Őz-patak mentén, a kék háromszög jelzést követve juthatunk fel a Caltun-tóhoz.
- Doamnei-nyereg Fogarasi-havasok 26,6 km-re. Doamnei-nyereg, magyarul A hölgy hegynyerge.
- Paltin-nyereg Fogarasi-havasok 27,1 km-re.
- Sziklakapu Bilea-völgy Fogarasi-havasok 27,1 km-re. A nyári hónapokban, kocsival a Transzfogarasi úton.
- Bilea-vízesés panorámapont Fogarasi-havasok 27,1 km-re. Az útvonal hátránya, hogy zsákutca.
- Bilea-hágó Fogarasi-havasok 27,2 km-re.
- Bilea-vízesés 27,3 km-re. A Fogarasi-havasokat északról, a legkönnyebben a Transzfogarasi úton közelíthetjük meg. Sajnos nem találtam meg a geodobozt - De megérte a kis kirándulás a vízeséshez.
- Szebenvár Orlát 27,4 km-re. Nagyszebentől nyugatra, 15 km-re távolságra fekszik Orlát község. Szebenvár és Riesenberg - Igen, ezen a helyen állt a Szebenvár, olvasd el a rejtekhely nagyon részletes leírását.
- Guraró 27,5 km-re. A Szeben folyó mellett, a Csindrel-hegységtől északra, 550 méterrel a tengerszint felett fekszik. Gura Raului Lake 5 - M
- Felhagyott bányajárat Leszpez lába 27,5 km-re. A bányaszájból jó mínőségű, hideg víz folyik ki, a környékbeli szálláshelyek is hasznosítják.
- Bilea ablaka Fogarasi-havasok 27,8 km-re. Bilea ablaka, románul Fereastra Balei.
- Zerge-nyereg Fogarasi-havasok 28,3 km-re. Az idelátogató turisták közül is sokan kikapaszkodnak ide, hiszen remek rálátás nyílik innen a Bilea-tó festői környezetére, a Transzfogaras magashegyi útra. Kecske - A rejtekhely az megvan, viszont a dobozt nem sikerült megtalálnom.
- Jézer-csúcs Fogarasi-havasok 28,3 km-re. Jézer-csúcs, románul Iezerul Caprei.
- Zerge-tó Fogarasi-havasok 28,8 km-re. Legnagyobb mélysége 11 m, felülete 46500 m2.

Vöröstorony Bojca románul - in limba romana: Turnu Rosu din Boita


Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Vöröstorony adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Bojca térkép
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Szemetes a környék - Nagy a forgalom a toronynál, de ennél nagyobb a szemét körülötte...
  • Elföldelve - A hely átalakult...
  • Egymás mellett - Megkerestem a Vöröstorony mellett levö temetöben a radupuscarciuc által (aug...

Sikerült eljutni Bojca környékére? Tetszett a Vöröstorony? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.