Cycle Map Baile Tusnad - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Toronykövek - Tusnádfürdő - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Toronykövek - Tusnádfürdő

Toronykövek - Tusnádfürdő

A Toronykövek néhány érdekes, torony formáju andezit szikla Tusnádfürdő szomszédságában, a Bánya-patak földrajzi bal oldalán...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Toronykövek - Tusnádfürdő képtárból:

Kilátás
Kilátás
Toronykövek
Toronykövek
Csukás-tó
Csukás-tó
A sípálya felé
A sípálya felé

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Toronykövek Tusnádfürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Csukás-tó 0.98 km-re - Tusnádfürdő fő vízfolyása az Olt. * Tusnádfürdő tiszafája 0.99 km-re - A Csíki-medence s egyben Hargita megye legdélibb települése a Csomád vulkanikus hegytömb lábánál fekvő Tusnádfürdő. * Nelu mofettája 1.38 km-re - * Rudi forrás 1.5 km-re - Rudi forrás - Tusnádfürdő. * Alsótiszáspataki borvíz 1.71 km-re - * Felsőtiszáspataki borvizek 1.82 km-re - * Komlósároki alsóborvíz 1.85 km-re - Komlósároki alsóborvíz - Tusnádfürdő.

Néhány székely szó jelentése:
Füge = Fenyőerdőben vadon termő egres. Füszküpü = Mindenbe belenyúló. Gacz = Csintalan gyermek. Gádor = Pinceszája. Gagyatol = Zavarosan beszél, kis gyermeknél. Gajhó = Kétélű csákány. Az egyélű neve csákánykapa. Galatyol = Zavarosan beszél, akadozik. Gánár = Gunár. Gardon = Nagybőgő.

Természeti értékek - Hargita megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Koncsag borvíz
Koncsag borvíz
A Koncsag borvíz a tusnádfürdői állomás feletti, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén található borvízforrásások egyike.
Sólyom-kő
Sólyom-kő
Nem ajánlott a hely a tériszonyban szenvedőknek.
Bányászpataktövi borvíz
Bányászpataktövi borvíz
Bányászpataktövi borvíz - Tusnádfürdő.
A vasúti híd alatt
A vasúti híd alatt 0.72 km-re
RH1670 A vasúti híd alatt Tusnádfürdő
Országzászló emlékmű
Országzászló emlékmű
Erdély egyik legkedveltebb üdülőtelepének, Tusnádfürdőnek a felső sétányán avatták fel a kis magyar világban, az 1940-es évek első felében, de ekkor turul még nem volt rajta.
Tűzoltó Park Tusnádfürdő
Tűzoltó Park Tusnádfürdő 1.08 km-re
RH1642 Tűzoltó Park Tusnádfürdő
Szegények feredeje
Szegények feredeje
Szegények feredeje - Tusnádfürdő.
Apor-bástya
Apor-bástya
Egy sétát tervezünk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Nehéz volt az út - Nehéz volt az út felfelé, de még inkább lefelé, nagyon vigyázni kell! Azért megéri felmenni, klassz hely...
 • Őszbúcsúztató túra - Őszbúcsúztató túrán vettem részt amelynek keretein belül ellátogattunk a jó öreg toronykövekhez...
 • Egy erdekes hely - A Solyomkovel egyetemben megkerestuk a toronykoveket is...
 • Nagyon jó ez a magaslati hely - Egy jó kis kaptató útán jutottunk fel a Toronykövekhez...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.