Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Toronykövek - Tusnádfürdő - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Toronykövek - Tusnádfürdő

Toronykövek - Tusnádfürdő | Hol van ez a hely?

A Toronykövek néhány érdekes, torony formáju andezit szikla Tusnádfürdő szomszédságában, a Bánya-patak földrajzi bal oldalán. Ezek a sziklák a fenyőfák teteje fölé magasodnak és jól láthatók a Sólyomkő északi kilátópontjáról is. Különleges értékük a teleki hölgymál endémizmus.

A vasútállomás mögött és a tömbházak előtt, a kék kereszttel jelzett turistaúton indulunk, mely a Bánya-patak mentén vezet, a Nagy-Piliske déli nyerge felé. Keresztezzük a vasutat, majd átmegyünk az Olt hídján és megérkezünk Tusnádfürdő Olton túli villanegyedéhez. A házak közötti kis utcán indulunk felfelé, majd a kanyar után az első kereszteződésnél, a jobb oldali úton haladunk tovább.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Torony Kilátás Toronykövek Csukás-tó A sípálya felé Torony Az egyik toronykő Kilátás a Toronyőtől Kilátás a Toronykőtől 2 Kilátás. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Toronykövek Tusnádfürdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Tusnádfürdő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Toronykövek! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Toronykövek Tusnádfürdő közelében?
(érdekes hely geoládával) Szegények feredeje Hargita megye. Feredő - Hát eléggé lerobbant egy hely, még télen is, hát akkor nyáron. (turisztikai hely geoládával) Anna-villa. 100 bentlakó gyerek, 20 napközis, aki ebédre és vacsorára bejár, az ebédet mindennap 150 személyre főzik. Villa - Azért jó látni, hogy régi szép épületet rendben tartanak.
Apor-bástya. Emberek és állatok - Tény, hogy a medvék miatt mostanában sokkal izgalmasabb a rejtekhely-keresés. (turisztikai hely geoládával) Mofetta. A kezeléseket kizárólag a fürdőtelep szakorvosai ajánlásával, és az általuk megszabott program szerint szabad alkalmazni. EKE-tábor 2015 - Hát tényleg merészség kell a ládáért benyúlni. (itt geodobozt is lehet keresni)
Nelu mofettája. 1.4 km-re. A godorben - Itt a godorben dolgoztam ki a kovetkezo rejtekek strategiajat. Mikes- és Apor forrás. Mikes- és Apor forrás, Tusnádfürdő. Isti túra 7. láda - Jó kis tankolási lehetőség egy Szent Anna túra előtt.
GK Hotel Szent Kristof. [EN] GK Hotel Szent Kristof was created to help GeoKrety on their way toward their goal. Ha már itt falatoztunk - Tyűha, itt aztán jól főznek! Miután elfogyasztottuk ízletes fotótábori ebédünket, s mielőtt megkezdődött volna délutáni 'fotó szessön', kikértük a ládikót, és kivettük belőle a Little red lambkin névre hallgató vakondot.
Alsótiszástövi borvíz. Alsótiszástövi borvíz. EKE-tábor 2015 - Elemér bácsitól nem messze, az erdő hűvössében bújik meg ez a borvízforrás.
Molnár Elemér grafikusművész. A kolozsvári Képzőművészeti Főiskolán csak egy év adatott meg neki, munkát kellett vállalnia. EKE-tábor 2015 - Voltam Elemérbácsinál.
Rudi forrás. Rudi forrás - Tusnádfürdő.
Sziklaerkély az Olt felett. 1.6 km-re. Sziklaerkély az Olt, és a szemét :-( felett - Tusnádfürdő. EKE-tábor 2015 - Bolyongásom közben majdnem belecsúsztam az Oltba.
Várvápai borvíz Hargita megye. Érdemes itt vizet tölteni a kulacsokba, mert fent nem találunk forrást. Tusnádfürdő túra 1 - Az első állomásunk ezen a kiránduláson.
Felsőtiszáspataki borvizek.

Toronykövek Tusnádfürdő románul - in limba romana: Stancile Turnuri


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Tusnádfürdő térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Toronykövek gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Nehéz volt az út - Nehéz volt az út felfelé, de még inkább lefelé, nagyon vigyázni kell! Azért megéri felmenni, klassz hely...
 • Őszbúcsúztató túra - Őszbúcsúztató túrán vettem részt amelynek keretein belül ellátogattunk a jó öreg toronykövekhez...
 • Egy erdekes hely - A Solyomkovel egyetemben megkerestuk a toronykoveket is...
 • Nagyon jó ez a magaslati hely - Egy jó kis kaptató útán jutottunk fel a Toronykövekhez...
 • Az első találkozó alkalmával - Az első Rejtekhely-vadászat Erdélyben találkozó alkalmával kerestük meg ezt a geodobozt...

Sikerült eljutni Tusnádfürdő környékére? Tetszett a Toronykövek? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Koncsag borvíz
Koncsag borvíz
A Koncsag borvíz a tusnádfürdői állomás feletti, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén található borvízforrásások egyike.
Sólyom-kő
Sólyom-kő
Nem ajánlott a hely a tériszonyban szenvedőknek.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.