Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Fatemplom - Petele - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Fatemplom - Petele

Fatemplom - Petele | Hol van ez a hely?

A petelei fatemplom 1832-ben épült, egy régebbi fatemplom helyére, amit Marosorbóra adtak el. Báró Bornemissza adománya a 20 kilogrammos harang, amit 1750-ben öntöttek.

A parókiát 1700 körül alapították, és 1948-ig görög katolikus volt.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: 1447 Fatorony A kisebbik harang Évszámok Kilátás 1 Kilátás 2 Kilátás 3 Barázdabillegető Faajtó Kereszt Fáradt kereszt. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fatemplom Petele fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Petele és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fatemplom! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Fatemplom Petele közelében?
Alsóbölkény. 1453-ban villa Belken néven jelentkezik az oklevelekben.
Beresztelke. 1319-ben Beryteluka, 1503-ban pedig Berecztelke néven jelentkezik az okiratokban.
Református templom Vajdaszentivány. Később így szerepel a forrásokban: 1366-ban Mortunzenthyuana, 1451-ben Vayda Zenth Iwan.
Teleki-kripta Gernyeszeg. A Teleki-kastély és a református gótikus templom mellett Gernyeszeg kiemelt látnivalói közé tartozik a Telekiek gernyeszegi ágának a piramis formájú kriptája.
Marosjára. 1332-ben Jara, 1456-ban Iara néven jelentkezik az oklevelekben.
Református templom Gernyeszeg. Teleki kastély Gernyeszeg. Élő barokk kastély - Egy rendezvény alkalmából voltunk a kastélyban, így sikerült alaposan körbejárjuk. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szászrégeni Mocsárerdő. A Keleti Kárpátok egyik kevésbé ismert és látogatott helyére kalauzolnálak el benneteket, a Szászrégen mellett található Mocsárerdőbe, ahol 400-700 éves tölgyfák őrzik Erdély régi szellemét. Amíg még lehet - A Mocsárerdőt meg lehet közelíteni a Görgény-völgyéből is, az autót már csak a főút mellett lehet hagyni, mert a bevezető utat sorompóval zárják. (különleges hely geodobozzal)
Tölgyfa maradvány Mocsárerdő Szászrégen. A özelben egy különleges formájú tölgy maradványa van. (különleges hely geodobozzal)
Temető Erdőcsinád. Puszpángbokrok - Nekem is hasonló élményben volt részem, a helybeliek engem is megbámultak. Síremlék Erdőcsinád. A legnagyobb dombocska kerek, itt található a ravatalozó is. (itt geodobozt is lehet keresni)

Fatemplom Petele románul - in limba romana: Biserica de lemn Petelea


Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Petele térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Fatemplom gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Nem éppen együtt - Bár együtt kerestük meg ezt a rejtekhelyet, nekem esélyem sem volt megtalálni...
 • Együtt - Dolgozni voltunk Péterrel Libánfalván, a Görgény völgyében...

Sikerült eljutni Petele környékére? Tetszett a Fatemplom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Huszár-kastély
Huszár-kastély
A jelenleg romokban álló műemlék épület a Régenhez tartozó Abafája falu területén található.
Római-katolikus templom
Római-katolikus templom
Szászrégen látnivalói a szász evangélikus templom, a református templom, a katolikus templom, a néprajzi múzeum.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.