Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Törttorony Bojca - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Törttorony Bojca turisztikai látnivalói

Bojca község a Szebeni-havasok főágának keleti végében, a Vöröstoronyi-szoros északi felében, az észak-keletről érkező és itt délre forduló Olt jobb partján fekszik. A falutól körülbelül 6 km-re délre, a Vöröstoronyi-szorosban, az Olt folyó partján egy régi erődítmény, az úgynevezett Törttorony falai tűnnek fel...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Törttorony Bojca képtárból:

Törttorony 2
Törttorony 2
Törttorony 3
Törttorony 3
Törttorony 4
Törttorony 4
Ablak
Ablak
Élet a romokon
Élet a romokon

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Törttorony Bojca fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Törttorony Bojca!

A legközelebbi település Lazaret, 3,08 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Törttorony Bojca közelében?
- Őslénytani lelőhely Vöröstorony 6,5 km-re. Őslénytani lelőhely - Vöröstorony.
- Talmács vára 7,2 km-re. A Szebeni-havasok Resinári hegysorának keleti végében, az északról érkező Szeben folyó és a nyugatról jövő Cód patak találkozásánál fekszik Nagytalmács falu. Ez meg a Cserna volgye volt - Ezt rejteket meg a Cserna volgyi talalkozo alkalmabol kerestem meg. (látnivaló és geodoboz)
- Holló-nyereg Fogarasi-havasok 7,4 km-re. Holló-nyereg, románul Saua Corbului.
- Nyugodt víz forrás és nyereg Fogarasi-havasok 11 km-re. A Nyugodt víz-nyereg és forrás (Apa Cumpanita) a Fogarasokban található, a Tatár-csúcs (1888 m) után az első nyereg, kelet felé.
- Szuru-menedékhely Fogarasi-havasok 12,2 km-re. Szuru-menedékhely, románul Refugiul Suru.
- Cód vára 12,9 km-re. Nagyszebentől délre, a korábban Nagydisznód, most Códfalu határához tartozó területen, a községtől nyugatra, 2 km-re, az 1305 mmagas Götzenberg északkeleti nyúlványának végén, 875 m magashegyen található a vár. (látnivaló és geodoboz)
- Szuru-nyereg Fogarasi-havasok 13,6 km-re. Szuru-nyereg, románul Saua Suru.
- Felek vára 13,9 km-re. A Fogarasi-havasok északnyugati lábánál, az Olt lapályán, a délkeletről jövő Feleki (Nagy) patak mellett fekszik Felek község. (látnivaló és geodoboz)
- Szuru feje-csúcs Fogarasi-havasok 14,4 km-re. Szuru feje-csúcs, románul Varful Capul Surului.
- Evangélikus erődtemplom Fenyőfalva 15,5 km-re. 1311-ben Feneufalua néven említik a források. Ide nem sikerült bejutnunk - Hiába kerülgettük a várfalat, sehol nem találtunk egy elérhetőséget kifüggesztve. (látnivaló és geodoboz)
- Rosen Garten 15,8 km-re. Az 1979-ben épített Rosen Garten menedékhely közelében levő erdő. Rossz állapotban - Megtaláltam a dobozt, nedves füzettel.
- Nagydisznód 16,2 km-re. Itt született Heltai Gáspár, a szász származású protestáns lelkész és nyomdász.
- Régi Olt-fahíd Fenyőfalva 16,5 km-re. A fenyőfalvi Olt-híd a Szeben megyei Fenyőfalva és Felek községek között állott, 1838-1842-ben épült, a két település vámot szedett rajta 1900-ig.
- Feleki-nyeregkapu Fogarasi-havasok 17 km-re.
- Kisdisznódi vár Kisdisznód 17,1 km-re. A kisdisznódi erődtemplomot 1223 körül építette Gocelinus magister,román stílusban. Szent Mihály - Egyedi a templom építési stílusa.
- Kisdisznód Evangélikus templom 17,3 km-re. Kisdisznód, románul Cisnadioara, németül Michelsberg, Nagyszebentől 10 km-re délnyugatra, a Csindrel-hegység aljában fekszik. Kazetták - A vár jegyszedőjénél érdeklődtünk a templomba való bejutás lehetőségéről és kaptunk egy telefonszámot, egy nagyon kedves szász hölgy engedett be.
- Nyugat-Csortea Fogarasi-havasok 17,4 km-re.
- Szarvasfarm Felek 17,4 km-re.
- Barcaciu-hágó 17,4 km-re. Megtaláltam a menedékház felé vezetö úton - Rossz állapotban van, meg van penészedve a doboz tartalma.
- Feleki-tó Fogarasi-havasok 17,5 km-re. Re. Beszámoló és a fényképek - Köszönjük a részletes beszámolót és a fényképeket, nagyon szép túra lehetett.
- Kisdisznódi mészkövek 17,7 km-re. Béka - Látszott, hogy jó idő volt.
- Kelet-Csortea Fogarasi-havasok 17,7 km-re.
- Evangélikus templom Felek 18 km-re.
- Fordított ház Brambura Park Felek 18 km-re. A Felek közelében található Brambura Park legfontosabb látnivalója a Fordtott ház.
- Brukenthal Palota Felek 18,3 km-re. A feleki Brukenthal palota, egyedülálló barokk létesítmény Romániában, a XVIII század végén épült a Fogarasi Havasok lábánál, 30 km-re Nagyszebentől. Erdély kormányzója - Épp egy bicikli verseny közepébe csapodtunk be.
- Szkarica-nyereg Fogarasi-havasok 18,6 km-re.
- Szkara-csúcs Fogarasi-havasok 19 km-re.
- Panoramic Dino Park Felek 19,1 km-re. Trambulin, felfújható csúszda, hinták, ijászat.
- Resinár 19,4 km-re. Resinár Szebentol 12 km-re fekszik.
- Szkara-nyereg Fogarasi-havasok 19,8 km-re.
- Porumbák-márványbánya 20,4 km-re.
- Genune-szakadék 20,7 km-re.
- Hermány 21,1 km-re. 1302-ben Castenholz, 1339-ben Castenholez, 1409-ben Castenhalez néven jelentkezik az oklevelekben. Megvan - Megvan a doboz.
- Serbota-nyereg Fogarasi-havasok 21,3 km-re.
- Oltszakadát 21,5 km-re. Szakadát temploma a XIII-dik századi Szeben környéki tornyos háromhajós bazilikák típusához tartozik, a XIII-dik század első évtizedeiben épült. Meg van - A templomot ismertem, jártam már a toronyban is (most is nyitva volt).
- Serbota-csúcs Fogarasi-havasok 21,7 km-re.
- Fiatalerdő Nagyszeben 21,9 km-re. A Fiatalerdő (Dumbrava Sibiului, Junge Wald) Nagyszeben város közigazgatási területén található, a park régóta a helyiek kedvenc sétálóhelye. Uj rejtek - Mivel a máramarosi emlékműnél levő geodoboz eltűnt, egy újat helyeztem egy kicsit távolabb.
- A naptár meséje Felsőporumbák 21,9 km-re. Házikók finomságokkal, játszóhelyek, vendéglő, előadások gyerekeknek.
- Tündérek völgye Agyagkastély Felsőporumbák 21,9 km-re. A Porumbák völgyében épült mesebeli épület jó rálátást biztosít a Fogarasi-havasok csúcsaira, köztük Erdély legmagasabb pontjára, a 2535 m-es Negoj-csúcsra. Csalódás - Sokkal nagyobb és másabb látványra számítottam.
- Állatkert Nagyszeben 22 km-re. Az állatkert létrejöttét a Códon (Sadu) levő vízierőművet (az első Erdélyben) feljavitó Székely mérnök kezdeményezte, miután egy pár rókát fogott a közeli erdőben. Nincs már geodoboz - Sajnos nincs már meg az állatkert és az Astra Néprajzi Múzeum közötti kapunál levö geodoboz.
- Forest Cinema Felsőporumbák 22,2 km-re.
- Zöld domb Felsőporumbák 22,3 km-re. A Zöld domb panzió egyedi hely, az erdő közepén található.
- Sztárok farmja Felsőporumbák 22,4 km-re.
- Kleopátra-nyereg Fogarasi-havasok 22,8 km-re.
- Geo Negoj 23,2 km-re. Karpatok bercein 2 - Elottunk nem volt tiltas.
- Nyeregszorosok közti csúcs Fogarasi-havasok 23,4 km-re. A Hölgy és az Ördög nyeregszorosok közti csúcs.
- Erlenpark Nagyszeben 23,6 km-re. A park hangulata különös, a zenepavilonban nyáron rendszeresen koncerteket és előadásokat tartanak.
- A hölgy nyeregszorosa Fogarasi-havasok 23,6 km-re. A hölgy nyeregszorosa, románul Strunga Doamnei.
- August von Spiess vadászmúzeum Nagyszeben 23,7 km-re. Nagyszebeni vadászmúzeum - A vadászmúzeum Nagyszeben egyik fontos személyiségének nevét viseli.
- Erődtemplom Dolmány 23,8 km-re. A templom is korábbi korra utal, mivel román kori és román stílusjegyeit meg is őrizte. Csak kintről nézelődtünk - Vurpód és Veresmart felől visszaúton próbálkoztunk a templomlátogatással.
- Caltun-kapu Fogarasi-havasok 24 km-re. Caltun-kapu, magyarul kiejtve Kölcún-kapu.
- Caltun-csúcs Fogarasi-havasok 24 km-re. Caltun-csúcs, magyarul kiejtve Kölcún-csúcs.
- Kocka alakú lombkoronák Nagyszeben 24,1 km-re. Hasonló megoldást alkalmaztak már az országban, a nagyváradi Zöldfa utcában.
- Leszpez-csúcs Fogarasi-havasok 24,2 km-re. Nem elerhetetlen - Sokaknak elerhetelennek tunik a Lespez-csucs, a nehezebb megkozelitese vegett.
- Fazekasok tornya Nagyszeben 24,3 km-re. A nagyszebeni Vár utca menti várfal megőrizte 15-dik századi arculatát, amikor téglából építették újra és úttal látták el az őrszemek számára. Nem korondiak - A tornyok, mármint kettő, teljesen fel van újítva.
- Bádogosok tornya Nagyszeben 24,3 km-re. A volt Bádogosok tornya, a szebeni harmadik védőfal övezetnek része, a 16-dik században épült. Vörös szőnyeg - Valami előadásra készülődhettek a szomszéd színházban, mert a vörös szőnyeg volt kiterítve a bejárat elé.
- Petőfi Sándor-park Nagyszeben 24,4 km-re. Emlékére egy kis parkot neveztek el a városban. Petőfi - Ugy gondoltam nagyon könnyen fog ez menni, de végül nem ugy lett.
- Caltun-tó 24,5 km-re. Karpatok bercein - Hatartura Mozgalom kereteben jarva a Karpatok berceit a lada meglelve.
- Szent János-templom Nagyszeben 24,5 km-re. A Szent János (Johannis) templom a nagyszebeni Mitropoliei utcában áll. Saint Johann - Érdemes körülnézni odabent a könyves üzletben is.
- Brukenthal-palota Nagyszeben 24,6 km-re. Brukenthal-palota, ma muzeum, Épült 1778-1788-ban.
- Katolikus Templom Nagyszeben 24,6 km-re. Nagyszeben főterének északi oldalán áll a Szentháromság Római Katolikus Templom. Főtér - A templom most is lenyűgöző, főleg a belső díszítése.
- Albert Huet-tér Nagyszeben 24,7 km-re. Látnivalói: az evangélikus templom, a Brukenthal Múzeum, a Várostorony, az Orsolya-rendi apácákhoz tartozó templom, a Franz Binder Egyetemes Néprajzi Múzeum, a Gyógyszerészeti Múzeum, az evangélikus püspöki székesegyház, a Történeti Múzeum. Odú - Na végre egy megtalált doboz.
- Hazugok Hídja Nagyszeben 24,8 km-re. Románia első vashídja, amelyet 1859-ben állítottak fel, és amely biztosította a bejutást az Alsóvárosból a várba. Hid - Érdekes, hogy mekkora a szintkülönbség a városban, ezt a hídról lehet jól észlelni.
- Kistorony evangélikus templom Nagyszeben 24,9 km-re. Erődtemplomának különlegessége, hogy a szász templomok közül egyedül ez készült kereszthajós kivitelben, valamint, hogy templomtornya kezdetben őrtoronyként szolgált. A hely már rég kérte a dobozt - Csodálkoztam is rajta, hogy nincs még itt geodoboz.
- Falkenhayn-torony Nagyszeben 25,1 km-re. Szenterzsébet (románul Gusteriţa, németül Hammersdorf) régebb önálló szász falu volt, 1950 óta Nagyszebenhez tartozik. Új geoláda - Mivel a régi ládát betemette a föld, új ládát helyeztem el, kicsivel távolabb.
- Oncesti-csúcs 25,1 km-re. Az Oncesti csúcs a Szebeni havasok (Cindrel) hason nevű hegyének, 1720 m magas csúcsa. Oncesti-, Batrana- és Rozdesti csúcsok - Elindultam a csúcs fele, temészetesen libegővel.
- Negoveanu gyüjtőtó 25,4 km-re. A Cód (Sadu) patakon a Berbécsnyak (Gatul Berbecului) szorosra épített duzzasztógát az ország egyik legrégebbi hidroenergetikai létesítménye.
- Kis-Lajta-csúcs Fogarasi-havasok 25,5 km-re.
- Erődtemplom Veresmart 25,6 km-re. Nyitott ajtó - A templom kívülről szépen felújítva, a torony még várat magára.
- Kis-Lajta-nyereg Fogarasi-havasok 25,6 km-re.
- Teréziánum Nagyszeben 25,7 km-re. Az árvaház szervezője Delphini János Teofi l jezsuita volt. Teréziánumi Sarlós Boldogasszony templom - A Nagyszeben-külvárosi plébániatemplom, melyet Mária Terézia alapított, 1767–1781 között épült és Batthyány Ignác erdélyi püspök szentelte fel.
- Caltun-patak zuhatagsora 26 km-re. A Caltun és a Paltin forrása patakok összefolyásánál két szép zuhatagsort figyelhetünk meg.
- Rothberg Várhegy Veresmart 26,2 km-re. Az Oltmelléki hegysor területén fekvő Veresmart falutól keleti irányba emelkedő 561 m magas Várhegyen találjuk avárat. Új doboz - Miután elhagytam a falut kimentem a kocsival a domb alá.
- Lajta-csúcs Fogarasi-havasok 26,2 km-re.
- Szászújfalu 26,4 km-re. Szászújfalu templomának tornya a nagydisznódihoz hasonló, alatta a félköríves kapu befalazva maradt meg. A dobozt nem találtuk - A dobozt nem találtuk meg.
- Doamnei-nyereg Fogarasi-havasok 26,5 km-re. Doamnei-nyereg, magyarul A hölgy hegynyerge.
- Felhagyott bányajárat Leszpez lába 26,7 km-re. A Piscu Negru menedékház közelében, a Leszpez lábának aljánál, közvetlenül az ösvény mellett, egy felhagyott bányajárat található.
- Turtudanul-csúcs 26,8 km-re. Turtudanul-csúcs, Brezoi város.
- Paltin-nyereg Fogarasi-havasok 27 km-re.
- Bilea-hágó Fogarasi-havasok 27,2 km-re.
- Sziklakapu Bilea-völgy Fogarasi-havasok 27,5 km-re. A nyári hónapokban, kocsival a Transzfogarasi úton.
- Bilea-vízesés panorámapont Fogarasi-havasok 27,6 km-re. Az útvonal hátránya, hogy zsákutca.
- Bilea-vízesés 27,7 km-re. A Fogarasi-havasokat északról, a legkönnyebben a Transzfogarasi úton közelíthetjük meg. Sajnos nem találtam meg a geodobozt - De megérte a kis kirándulás a vízeséshez.
- Bilea ablaka Fogarasi-havasok 27,8 km-re. Bilea ablaka, románul Fereastra Balei.
- Erődtemplom Kereszténysziget 28,2 km-re. Kereszténysziget jellegzetes szász falu, Nagyszebentől 9 km-re fekszik és egy 16-dik században épített, gótikus erődtemplommal büszkélkedik. Mostanában püspök, nem nagyfőnök - A ládaoldalakat nem írom, hanem szerkesztem, bár a legtöbb helyen én írom a szöveget is.
- Jézer-csúcs Fogarasi-havasok 28,3 km-re. Jézer-csúcs, románul Iezerul Caprei.
- Zerge-nyereg Fogarasi-havasok 28,3 km-re. Az idelátogató turisták közül is sokan kikapaszkodnak ide, hiszen remek rálátás nyílik innen a Bilea-tó festői környezetére, a Transzfogaras magashegyi útra. Kecske - A rejtekhely az megvan, viszont a dobozt nem sikerült megtalálnom.
- Zerge-tó Fogarasi-havasok 28,8 km-re. Legnagyobb mélysége 11 m, felülete 46500 m2.
- Vaiuga-nyereg Fogarasi-havasok 28,9 km-re.
- Buteanu-csúcs Fogarasi-havasok 29 km-re. Buteanu-csúcs, románul Vanatoarea (Vanataia) lui Buteanu.

Törttorony Bojca románul - in limba romana: Turnul Spart Boita


Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Törttorony Bojca adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Volt doboz, nincs doboz - Kétszer is kerestük a ládát, de sajnos eltünt...
  • Megtaláltuk - Megtaláltuk...
  • Megvan - Megtaláltam a dobozt...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Törttorony Bojca? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.