Kisvasút hídja - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Cristesti - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Kisvasút hídja

A Maroson átívelő hídon túl a vasutat felszedték, csak a töltés maradt, habár vezetőink felújítást ígértek. A kisvasút világáról sokat tudhatunk meg a maroskeresztúri Varga Istvántól, aki valaha még gőzmozdonyt is vezetett ezeken a vonalakon. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Híd 1 Híd 2 Tél Sínek 1 Sínek 2 Híd 1 Híd 2 Maros Kisvasút hídja A kombinát a híd felől 8685... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kisvasút hídja rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
13750 Római katolikus kápolna. Náznánfalva határában feltárt leletek egyértelműen alátámasztják, hogy már a bronz és a római korban is lakott terület volt. 14271 Zöld-tó Marosszentkirály. A Zöld-tó Marosszentkirályon található, a Polgármesteri Hivatal háta mögött, nagyon közel Marosvásárhelyhez. 14714 Malomfalvi várdomb. A Mezőség déli szélén, az itt délnyugatra kanyargó Maros jobb partján, az északról érkező Szénafű patak torkolatánál fekszik Malomfalva. 15477 Keskeny nyomtávú mozdony kocsiszín. 1997. 16155 Református templom. 1332-ben szerepel először a pápai tizedjegyzékben. 16312 Fertőző betegségek kórház. Fertőző betegségek kórház. 16369 Bissingen-Lázár vadászház. A Lázár-kastély elődjét 1451-ben az Alárdi család birtokolta, a 19. 16438 Nyugta-tó. Nyugta-tó. 16793 Aranyhalacska. Az Aranyhalacska Marosszentkirályon található, csupán 5 percre Marosvásárhelytől. 16821 Alsó gát. A marosvásárhelyi alsó gát az 1970-es árvíz után épült. 16878 Régi gőzmozdony. 17013 Nyíres utcai csorgó. Ennél a helyszínnél, nem tudtam eldönteni, hogy nevezzem-e gyászosnak, vagy sem, mert sajnos a környék nem túl kellemes. 17217 Bodon-hegy. Panoráma a Kövesdombra. 17301 Kisvasút-állomás Marosvásárhely. 17352 Váluskút. A csorgó ma már sajnos nem csorog, mert amikor a Kövesdomb nyugati oldalában, 15 évvel ezelőtt házakat építettek, a csorgó vize eltűnt. 17490 Kövesdombi forrás. A Kövesdombi forrás az 1848-as sugárút mellett találató, a Válús-kúttól feljebb, az unitárius templom alatt.

Néhány székely szó jelentése:
Kacsó = Kéz. Kajkás = Beteges, betegeskedik. Kákabotyikó = Kákabuzogány. Kakas szeg = Eke gerendely szeg. Kakasszög = Patingra erősítő szeg. Kakóca = Kicsi kakas.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Knöpfler kastélykert
Maroskeresztúr egykori kastélyát Knöpfler Vilmos építtette, aki országgyűlési képviselő, és a marosvásárhelyi kórház alapítója volt.
Marosvásárhelyi Csernobil
Ha ködös idő ereszkedik Marosvásárhely fölé, akkor azt már mindenki tudja, hogy megint elgázosítás következik.
Panoráma
Elsőként 1332-ben említik a pápai tizedjegyzékben de Sancta Cruce néven.
Téglagyári tó
Ládagazda: BabBerci Marosvásárhelyen, a Meggyesfalvi negyedben, a Téglagyár háta mögött, egy nagyméretű tó található, zöld környezetben.
Munkás 4.07 km-re. RH1468 Munkás Marosvásárhely

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Elmenve - Nem találtam meg...
 • Új doboz - Áthelyeztem a dobozt...
 • Meglesz - megnézem...
 • Már megnéztem én - Útban Nagyszeben felé kitértem Maroskeresztúron, hogy megkeressem a Knopfler kastélypark geodobozát...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.