Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Marosvásárhelyi Csernobil - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Marosvásárhelyi Csernobil

Marosvásárhelyi Csernobil | Hol van ez a hely?

Ha ködös idő ereszkedik Marosvásárhely fölé, akkor azt már mindenki tudja, hogy megint elgázosítás következik. Nem ma és nem csak a tegnap volt ez így, mert Marosvásárhely mióta a sokoldalúan fejlett szocializmus útjára lépett, az egész város, a környező falvaival, egyetemben a népe egészségével tizedet fizet az ipar istenségének.

Tiszta, szélcsendes időben már tíz-húsz kilométer távolságról látni lehet azt a füstoszlopot, amit a Marosvásárhely tövében 147 hektáron elterülő Azomures Vegyi kombinát okád az ég felé. Az ég felé szélcsendben, szeles időben a szél irányába, és leszálló légmozgások alkalmával a közvetlen környezetét bújtatja mérgező gázfelhőbe. Néha napokig annyira magas szintre koncentrálódik a mérgező-irritáló gáz aránya a légkörben, hogy fulladásos tüneteket vált ki az érzékenyebb egyéneknél.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Esti füstök Csapolás Fekély Bemenni tilos Súúúlyos Ülepítő Szemét Szemét az út mentén Retenciós medence 1315 Ennyi maradt a régi dobozból. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Marosvásárhelyi Csernobil fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Marosvásárhelyi Csernobil! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Marosvásárhelyi Csernobil közelében?
Zöld-tó Marosszentkirály. A Zöld-tó Marosszentkirályon található, a Polgármesteri Hivatal háta mögött, nagyon közel Marosvásárhelyhez. Káka tövén - Megtaláltuk a leírás szerint. (látnivaló és geodoboz)
Keskeny nyomtávú mozdony kocsiszín. 1997. Tetszett a geodoboz! - Igazán tetszett ez a szokatlan geodoboz. (látnivaló és geodoboz)
Fertőző betegségek kórház. Épült 1910-ben.
Nyugta-tó. A helyfoglalással, nyitvatartással, a tóban levő halfajtákkal, sporthorgászattal, illetve egyéb tevékenységekkel kapcsolatban, lásd a hely képtárába feltöltött képeken levő adatokat.
Alsó gát. Nem végleg - Nem adtam fel végleg a keresést ezen a helyen, majd visszatérek és ez ugy lesz a többi meg nem talált geodoboz esetében is. (turisztikai hely geoládával) (érdekes hely geoládával) Aranyhalacska. Az erdő szélén, egy dombon helyezkedik el. Sikerült - Ahogy a rejtekhez közeledtem a fekete hattyúk elkezdtek lármázni, a kicsiket féltve.
Nyíres utcai csorgó. Majd ti eldöntitek. Eleg forgalmas - Nem is tudtam, hogy itt is van forras.
Kisvasút-állomás Marosvásárhely. Ujrakeresés - Miután rejtettem a kisfiammal a keskeny nyomtávú mozdony depónál, átjöttünk a kisvasút állomásra. Váluskút. Persze itt is több vélemény van, de én, mint szemtanú, kitartok emellett. Újra csorog a víz - Újra csorog a víz.
Kövesdombi forrás. A Kövesdombi forrás az 1848-as sugárút mellett találató, a Válús-kúttól feljebb, az unitárius templom alatt.
Bodon-hegy. Panoráma a Kövesdombra - Bodon-hegy - Marosvásárhely. Folytatódott a séta - Ha már ide vetődtünk folytattuk a sétát.
Dávid Ferenc téri unitárius templom. Utólagos moderáció - Friss bejegyzés alapján, úgy néz ki, hogy eltűnt az általam itt elrejtett geodoboz. Segesvári úti forrás. Szerda - Általában mindenkinek van egy kedvenc napja és van akinek van kevésbé kedvenc napja. Református templom. Lovaspálya. A lovassportnak Marosvásárhelyen nagy hagyományai vannak. Az apostolok lován - Özönlött a tömeg az ócskapiacról, de nagyrészt az apostolok lován.
Malomkő utca. 1912-ben Dugonics Titusz utca. Remélem túlélő-típus lesz - Ma erre sétáltam, azzal a gondolattal, hogy keresek egy új rejteket, és újrarejtem az itt eltűnt geodobozt.

Marosvásárhelyi Csernobil románul - in limba romana: Cernobil Targu Mures


Különleges látnivalók - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Marosvásárhelyi Csernobil gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Miért - ...
 • Miért? - ...
 • Megtalaltam - Illetve, csak a jegyzettömböt találtam meg...
 • A ceruza nálam maradt - Sajnos a ceruza a nagy lelkesedésben nálam maradt...
 • Kombinat - Vandor ha arra jarsz, vigyel magaddal iroszert, vagy hasznald az altalam dobozban hagyott megszenesedett gumidarabot, vagy nem volt benne vagy elvitte a biztonsagi:), lehet , hogy nem csak fenykepezni hanem jegyzetelni sem szabad...
 • Biztonsági őr vigyáz a rejtekhelyre - Képzeljék el, hogy elsőnek találtam meg azt a helyet, ahova ez a geodoboz el van rejtve...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Marosvásárhelyi Csernobil? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Kisvasút hídja
Kisvasút hídja
A Maroson átívelő hídon túl a vasutat felszedték, csak a töltés maradt, habár vezetőink felújítást ígértek.
Knöpfler kastélykert
Knöpfler kastélykert
Maroskeresztúr egykori kastélyát Knöpfler Vilmos építtette, aki országgyűlési képviselő, és a marosvásárhelyi kórház alapítója volt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.