Cycle Map Cristesti - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Marosvásárhelyi Csernobil - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Marosvásárhelyi Csernobil

Marosvásárhelyi Csernobil

Ha ködös idő ereszkedik Marosvásárhely fölé, akkor azt már mindenki tudja, hogy megint elgázosítás következik...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Marosvásárhelyi Csernobil képtárból:

Esti füstök
Esti füstök
Fekély
Fekély
Bemenni tilos
Bemenni tilos
Súúúlyos
Súúúlyos

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Marosvásárhelyi Csernobil rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Knöpfler kastélykert 1.42 km-re - Maroskeresztúr egykori kastélyát Knöpfler Vilmos építtette, aki országgyűlési képviselő, és a marosvásárhelyi kórház alapítója volt. * Bissingen-Lázár vadászház 4.09 km-re - A Lázár-kastély elődjét 1451-ben az Alárdi család birtokolta, a 19. * Nyugta-tó 4.22 km-re - Nyugta-tó - Marosszentkirály. * Nyíres utcai csorgó 4.42 km-re - Ennél a helyszínnél, nem tudtam eldönteni, hogy nevezzem-e gyászosnak, vagy sem, mert sajnos a környék nem túl kellemes. * Kisvasút-állomás Marosvásárhely 4.44 km-re - * Váluskút 4.5 km-re - A csorgó ma már sajnos nem csorog, mert amikor a Kövesdomb nyugati oldalában, 15 évvel ezelőtt házakat építettek, a csorgó vize eltűnt. * Kövesdombi forrás 4.55 km-re - A Kövesdombi forrás az 1848-as sugárút mellett találató, a Válús-kúttól feljebb, az unitárius templom alatt. * Segesvári úti forrás 4.62 km-re - A marosvásárhelyi Segesvári úti forrás a Segesvári út 8 számú ház mögött található, egyenesen a Róka-patak völgyében.

Néhány székely szó jelentése:
Vágtér = Vágás, letarolt erdő. Vaj igen = De igen. Vaj nem = Dehogy. Vakhoncsok = Vakondok. Vekeg = Óhajt valamit. Vélle = Vele. Vérbe gübül = Úgy megveri, hogy teljesen vérben úszik. Veseget = Félvállról beszél. Vessen hezzá = Találja ki az árát.

- Maros megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Kisvasút hídja
Kisvasút hídja
A Maroson átívelő hídon túl a vasutat felszedték, csak a töltés maradt, habár vezetőink felújítást ígértek.
Panoráma
Panoráma
Elsőként 1332-ben említik a pápai tizedjegyzékben de Sancta Cruce néven.
Téglagyári tó
Téglagyári tó
Ládagazda: BabBerci Marosvásárhelyen, a Meggyesfalvi negyedben, a Téglagyár háta mögött, egy nagyméretű tó található, zöld környezetben.
Római katolikus kápolna
Római katolikus kápolna
Náznánfalva határában feltárt leletek egyértelműen alátámasztják, hogy már a bronz és a római korban is lakott terület volt.
Zöld-tó Marosszentkirály
Zöld-tó Marosszentkirály
A Zöld-tó Marosszentkirályon található, a Polgármesteri Hivatal háta mögött, nagyon közel Marosvásárhelyhez.
Alsó gát
Alsó gát
A marosvásárhelyi alsó gát az 1970-es árvíz után épült.
Régi gőzmozdony
Régi gőzmozdony 4.3 km-re
RH1677 Régi gőzmozdony

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Miért - ...
 • Miért? - ...
 • Megtalaltam - Illetve, csak a jegyzettömböt találtam meg...
 • A ceruza nálam maradt - Sajnos a ceruza a nagy lelkesedésben nálam maradt...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.