Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Malomfalvi várdomb - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Természeti látnivaló(általános kép - természeti látnivalók)

Malomfalvi várdomb | Hol van ez a hely?

A Mezőség déli szélén, az itt délnyugatra kanyargó Maros jobb partján, az északról érkező Szénafű patak torkolatánál fekszik Malomfalva. Nyugati szélén, a Maros északi partja mentén haladó út fölött egy észak-dél irányú dombnyúlványon található a malomfalvi őskori vár középkorban is használt központi dombja.

A malomfalvi várdomb kiemelkedő, a Maros ártere fölé 15 méterrel magasodó dombnyúlványának mérete 90 x 60 m. A dombnyúlvány keleti részét egy ma már a szántóföldön alig látható árok választotta el a fennsík többi részétől, ahol többszörös őskori sánccal körülvett települést tártak fel a régészek. Jelenleg ebből semmi nem látható.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Malomfalvi várdomb fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Malomfalvi várdomb! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Malomfalvi várdomb közelében?
Katolikus templom. 1332-ben de Sancto Paulo, 1343-ban de S.
Gróf Lázár család sírkertje. 8 km-re. A temető a konzervgyár mögötti dombon található, melynek egy részét özvegy gróf Bissingen Ottóné, született Lázár Nóra adományozta a falu népének. (itt geodobozt is lehet keresni)
Református templom. Téglagyári tó. A tavat déli oldalról határoló meredek domboldal tetején laknak a Hegy utcai romák. Őszi tó - Nagyon szép most ősszel a tó, néhányan horgásztak benne amikor ott jártam. (itt geodobozt is lehet keresni)
Isten dombja. Az Isten dombjánál találkozik a bándi, a bergenyei, és a paniti határ.
Római katolikus kápolna. Náznánfalva határában feltárt leletek egyértelműen alátámasztják, hogy már a bronz és a római korban is lakott terület volt. Nekem is zárva - Elég korán érkeztem, de mint az elöttem ott járok, a kapukat én is zárva találtam. (látnivaló és geodoboz)
Zöld-tó Marosszentkirály. A Zöld-tó Marosszentkirályon található, a Polgármesteri Hivatal háta mögött, nagyon közel Marosvásárhelyhez. Káka tövén - Megtaláltuk a leírás szerint. (látnivaló és geodoboz)
Fatemplom. 1842-ből van először említés görög katolikus hívekről, fatemplommal a falu végén. Fatemplom - Aranyos kis templom.
Református templom. Nyugta-tó. Nyugta-tó - Marosszentkirály.
Aranyhalacska. Sikerült - Ahogy a rejtekhez közeledtem a fekete hattyúk elkezdtek lármázni, a kicsiket féltve. Keskeny nyomtávú mozdony kocsiszín. Tetszett a geodoboz! - Igazán tetszett ez a szokatlan geodoboz. Fertőző betegségek kórház. Alsó gát. Megközelíthető az Alsógát (Barajului) utcából. Nem végleg - Nem adtam fel végleg a keresést ezen a helyen, majd visszatérek és ez ugy lesz a többi meg nem talált geodoboz esetében is.
Bodon-hegy. Panoráma a Kövesdombra - Bodon-hegy - Marosvásárhely. Folytatódott a séta - Ha már ide vetődtünk folytattuk a sétát.
Nyíres utcai csorgó. Majd ti eldöntitek. Eleg forgalmas - Nem is tudtam, hogy itt is van forras.
Váluskút. Újra csorog a víz - Újra csorog a víz.

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Malomfalvi várdomb gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Malomfalva nem látható látnivalója - Horgászhelyek, mármint a Maros partján? Malomfalva látványossága viszont a község melletti dombnyúlványon található őskori vár maradványai...
 • Jó horgászhely - Jó horgászhelyek vannak itt...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Malomfalvi várdomb? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Knöpfler kastélykert
Knöpfler kastélykert
Maroskeresztúr egykori kastélyát Knöpfler Vilmos építtette, aki országgyűlési képviselő, és a marosvásárhelyi kórház alapítója volt.
Kisvasút hídja
Kisvasút hídja
A Maroson átívelő hídon túl a vasutat felszedték, csak a töltés maradt, habár vezetőink felújítást ígértek.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.