Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Sziklaablak - Andrásháza - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Sziklaablak - Andrásháza

Sziklaablak - Andrásháza | Hol van ez a hely?

A Ládás Háza-barlang, illetve a felette levő sziklatető kilátójához vezető, piros ponttal jelzett turautvonalat követve, az ösvény mellett érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel. Közvetlenül az ösvény mellett egy elfordított U betűhöz hasonló, méretes sziklakapu vonja magára a figyelmet...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Sziklaüreg Homokóra 6021 Belülről Homokóra 2 Sziklaüreg 2 Sziklakapu Átjáró A napos oldal Az egyik szikla Kiesik - nem esik. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sziklaablak Andrásháza fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Andrásháza és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sziklaablak! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Andrenyásza, 1.53 km távolságra található.
Szállás

Szállás Andrenyásza - Maros vármegye


Keress szállást Andrenyásza közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0 km-re levő látnivalókkal: Homokóra, sziklakapu - Ládás Háza sziklavilág Andrásháza (16 kép).
14714760031100
14714760041101
14714760071102
14714760121103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Sziklaablak Andrásháza közelében?
(érdekes hely geoládával) Bunker 4. A Szerecsen-sziklák a Maros szoros egyik feltűnő érdekessége. Üres a 4x7 - Ma kedvem támadt jéggé fagyott sáron és a tetején csúszkáló avaron meredeket mászni. (látnivaló és geodoboz)
Kis Bánffy-forrás. 2.6 km-re. A medence nem nagy, mégis sokan szeretnek benne lubickolni. Kis-Bánffy forrás - A "melegpocsolya" rendes neve: Kis-Bánffy forrás. (itt geodobozt is lehet keresni)
Funtineli forrás. A főútról a Fantanel táblánál térünk rá az erdőkitermelő útra és körülbelül 7 km-t haladunk. Kirándulás a funtineli mezőre - Gyönyörüszép időben értünk mintegy 120-an a funtineli mezőre. (itt geodobozt is lehet keresni)
Lisztes-bérc. Lóalkatrész szikla. Az igazi neve nyomdafestéket nem tűr, ezért csak így írom le. Csalodas - Azt hittem az elejen hogy maszos doboz lessz :) de tevedtem.
Ruszu-mező a Nagy-Égett-kő mellett. Ruszu-mező a Nagy-Égett-kő, vagyis Cibles mellett.
Panda-kő Maros megye. Ket doboz - Igen, a mustaros doboz es egy pet eloforma, ha jol emlekszem. Hegyes-szikla. Víg Albert köve Maros megye. Galonya fölött egy híd vezet át a Maros folyón, mely egy nagy sziklára épült. Gyors kipipálás - Ha már sokszor átmentem a hídon, ideje volt kipipálni ezt a dobozt is.
Borziatelep tava. Egy kis nosztalgia - Fontos hely ez számomra, mert egy barátomnak hétvégi háza van Borziatelepen és sokszor jártam meg a környéket. Jód-mező. Zászpás. Régi ismerösők - Régi turatársakkal indultunk neki ennek a jól ismert helynek, csak most általunk ismeretlen uton menntünk fel és jöttünk is le.

Sziklaablak Andrásháza románul - in limba romana: Fereastra de sub Casoaia Androneasa

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Sziklaablak adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Andrásháza térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Egy túra megkoronázása - Egy kellemes tavaszi délután találtam meg ezt a dobozt...
 • Rozsdaszőnyeg - A frissen lehullt, napsütésben csillogó rozsdaszőnyeg mindent megtett, hogy ne a cél felé, hanem a völgybe szállítson vissza...
 • Tévedések sorozata - A vendéglő parkolójában hagytuk az autót és innen indultunk a sárga kör jelzésen a Ládás Háza-barlang felé...

Sikerült eljutni Andrásháza környékére? Tetszett a Sziklaablak? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Sziklakapu Ládás Háza alatt
Sziklakapu Ládás Háza alatt 0.07 km-re
RH4078 Sziklakapu Ládás Háza alatt Andrásháza
Ládás Háza-barlang
Ládás Háza-barlang
A Maros-szorosban, Göde és Ratosnya között, különleges természeti képződményeket találunk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.