Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Zetevára - Zetelaka - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Zetevára - Zetelaka

Zetevára - Zetelaka | Hol van ez a hely?

A Deság pataka a Hargitából ered és a Deság hegy alatt ömlik a Nagy-Küküllőbe. A patak torkolata jobb oldalán a völgyre néző meredek hegycsúcson vannak Zeta vára maradványai. Körte alakban épült.

Tavaszi melegben másztunk ki az egykori várhoz. A tűzhelytől kisétáltunk a hatalmas fennsíkra, megcsodáltuk az élénk sárga fűtengert, háttérben a Hargitával. Az erdőben a rozsdás avarból kikandikálnak a zöld mohás kövek.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: 2010. október 4. 2010. október 4. Tűlevelű lombhullás Mesélő erdő Kerékpárral érkezve Az ösvény A lakás :) A füves puszta Zeteváralja Mohás kövek. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Zetevára Zetelaka fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Zetelaka és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Zetevára! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Zetevára Zetelaka közelében?
Vadaspark Ivó. (turisztikai hely geoládával) Urusos-kút Oroszhegy. Hajdanán Oroszhegy falunak híres búcsújáróhelye volt, a falutól északra elterülő Kápolna mező nevű helyen, melynek közelében a hagyomány szerint csodás gyógyulások történtek. (különleges hely geodobozzal)
Szent László-kápolna Oroszhegy. Érdekes, hogy ez a hely az 1941-es osztrák katonai felmérés térképén Nyáros mocsár helynévvel szerepel.
Nárciszrét Oroszhegy. A helybeliek kankósdinak vagy kápolnavirágnak nevezik a nárciszt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Ördögútja Oroszhegyi Mogyorós. Ördögútja Nagy-Fenyéd Rákos-Homoród. Nagy-Fenyéd - Fejedelemvésze-patak - Kétszállás-patak - Lázi út - Rákos-Homoród.
Küküllőkeményfalva. 1566-ban Keményfalva néven jelentkezik az okiratokban, 1567-ben a regestrum 10 kapuval jegyzi.
Alagút-bükkfa Máréfalva. Máréfalva keleti kijárata közeléből egy aszfaltút ágazik ki, mely a Patakvölgyében, a Fenyéd vize mentén halad előbb kelet, majd észak-kelet felé. (látnivaló és geodoboz)
Oroszhegy.
Pokolláz. Ez jelzi a nárciszréthez vezető letérőt. Nárciszillat - A nárciszmező most is gyönyörű és illatos, különösen este és hajnalban.
Máré vára Máréfalva. Itt volt Máré vára.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Zetelaka térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Zetevára gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Meses erdon keresztul - Nagyon szepen kijelolt, informaciokkal ellatott turaosveny, egyre tobb van beloluk, es ez nagyon jo, remelhetoleg termeszetbarat kirandulok keresik fel...
 • Március 8. előzetes - Kedves volt tanítványom mutatta be ezt a szép tanösvényt...
 • A vár kincse - Végigsétáltunk a tanösvényen...
 • Zetevára - Megtalaltuk, van egy erdekes emelkedo de amugy gyonyoru a taj...
 • Zetevára - Hát, ide felkapaszkodni nagyon nehéz, de a lejövetel még rosszabb...

Sikerült eljutni Zetelaka környékére? Tetszett a Zetevára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Zete tanösvény
Zete tanösvény
A Zete tanösvény létrehozásával szeretnénk elősegíteni, hogy megismerje a Felső-Nagy-Küküllő mente helytörténeti nevezetességeit és természeti értékeit.
Ördögútja
Ördögútja
Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat a Nagy-Küküllő bal partjától a Kis-Fenyéd patakáig terjedő szakasza.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.