Zeteváralja település (Hargita megye) Központ: Zetelaka. Közeli települések: Ivó (Izvoare) 5.47 km-re, Deság (Desag) 5.85 km-re, Zetelaka (Zetea) 6.07 km-re, Üknyéd (Valea Rotunda) 6.35 km-re, Küküllőmező (Poiana Tarnavei) 7.22 km-re. Zeteváralja román elnevezése: Sub Cetate.
Szállás

Szállás Zeteváralja (Sub Cetate) - Zetelaka, Hargita


Keress szállást Zeteváralja közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Zeteváralja (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Zetevára 1.83 km-re. A Deság pataka a Hargitából ered és a Deság hegy alatt ömlik a Nagy-Küküllőbe. A patak torkolata jobb oldalán a völgyre néző meredek hegycsúcson vannak Zeta vára maradványai.
Ördögútja 2.02 km-re. Az Ördögútja második töltésszakasza a szentkirályi Nyírtől a zetelaki Szőlőhátig vonul, majd a Nagy-Küküllő Ivó hídjához ereszkedik be. Hossza 1200 m, északnyugat - délkelet irányban húzódik.
Zete tanösvény 2.14 km-re. A Zete tanösvény létrehozásával szeretnénk elősegíteni, hogy megismerje a Felső-Nagy-Küküllő mente helytörténeti nevezetességeit és természeti értékeit. A tanösvény útvonalán tett, 3,5 km-es séta során képet kaphat a környék turisztikai és természeti érdekességeiről, kőzeteiről, növény- és állatvilágáról.
Zetelaki gát 2.36 km-re. Zetelaki gát - Zeteváralja
Zeteváraljai víztározó 3.76 km-re. A zeteváraljai völgyzáró gát és a víztározó vagy népszerű nevén zetalaki gát, a Nagy-Küküllő felső szakaszának egyetlen mesterséges tava. Árvízvédelmi-folyószabályozási, gazdasági, energetikai, turisztikai-szociális és környezetvédelmi jelentősége van.
Ördögútja 4.15 km-re. Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat a Nagy-Küküllő bal partjától a Kis-Fenyéd patakáig terjedő szakasza. Darkókertje-sarka - Kőris-domb - Hosszúaszó-árok első feje a fenyédi határban - Hosszúaszó-árok második feje a küküllőkeményfalvi határban - Barabás kaszálói - Kis-Fenyéd.
Nárciszrét 5.49 km-re. Az oroszhegyi nárciszrétek a falutól északra vannak, a Mákvára dombjától észak felé haladva, körülbelül 950 m tengerszint feletti magasságban. A helybeliek kankósdinak vagy kápolnavirágnak nevezik a nárciszt.
Urusos-kút 5.51 km-re. Hajdanán Oroszhegy falunak híres búcsújáróhelye volt, a falutól északra elterülő Kápolna mező nevű helyen, melynek közelében a hagyomány szerint csodás gyógyulások történtek.
Szent László-kápolna 5.51 km-re. Római őrhely a Kápolna-dombon, Oroszhegy közelében, amit a néphit Szent Lászlótól származtat és kápolnának néz. Érdekes, hogy ez a hely az 1941-es osztrák katonai felmérés térképén Nyáros mocsár helynévvel szerepel.
Vadaspark 5.82 km-re. Ez alkalommal nem sikerült bejutnunk a vadasparkba, mert nem jelentkeztünk be előre. Bár a belépőnek elég borsos ára van, valószínűleg nem érte meg nekik kevés embert beengedni.
[ Fel ↑ ]
Csorgókő-vízesés - Hargita-hegység
Csorgókő-vízesés - Hargita-hegység
Leshegy üregei - Máréfalva
Leshegy üregei - Máréfalva
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Costesti - Turisztikai látnivalók Picior de Munte - Turisztikai látnivalók Homoródszentmárton - Turisztikai látnivalók Ungureni
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.