Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette

Melegárok - Szécseny - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Melegárok - Szécseny

A Melegárok Szécseny nyugati részében található, délnyugat - északkelet irányban szeli át a Csíkszeredához tartozó nyaralónegyedet...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Melegárok - Szécseny képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Melegárok Szécseny rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Horgász tanya 1.54 km-re - * Szeredai fürdő 2.02 km-re - A helybeliek által Szeredai fürdőnek nevezett, egykori Katalin-fürdő az Olt jobb partján feltörő langyos források vizére épült. * Hamerock strand 3.12 km-re - A csíkszeredaiak egykori kedvenc strandolási helye, a Hamerock strand, az 1980-as években létesült a vasútállomás közelében, a Brassói út mellett. * Törvényszéki palota 3.55 km-re - Törvényszéki palota - Csíkszereda, 1904. * A Vár-tér szilfája 3.55 km-re - Csíkszereda régi központjában, a jelenlegi városháza és a Mikó vár között áll az évszázados szilfa. * Egykori határőrség székhelye 3.58 km-re - Az egykori határőrség székhelye Csíkszeredában. * Csiszér-ház 3.59 km-re - A Csiszér-ház Csíkszeredában, 1911-ben épült, jelenleg lakóház. * Duglászfenyők 3.6 km-re - A központi park, tömbházak melletti szélső sétányának kultúrház felőli bejáratánál húzódik meg szerényen a négy fenyőfa. * Nagy Imre képtár 3.78 km-re - Csíkszereda képzőművészeti szempontból nevezetes látnivalója a csíkzsögödi Nagy Imre képtár. * Mikó-kúria 3.99 km-re - Mikó-kúria Csíkzsögöd, műemléképület a 19-dik századból. * Keskenylevelű ezüstfa 4 km-re - Forgalmas helyen, a Cosbuc utca sarkán, a Venczel József utcában, a volt Femina üzlettel szembeni Hirsch-ház udvarán, árválkodik egy göcsörtös fa a kapu mellett. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Katona = Szövőszék. Katyfol = Össze-vissza főz. Kauncol = A kutya, mikor ütés után menekül. Kavillál = Kószál, össze-vissza jár. Kendős = Kesely. Kéngyertya = Gyufa. Kenyérvirág = Agárkosbor. Keszkenő = Kendő. Kételen = Kénytelen. Kicsi ház = Mindennapi használatra szánt szoba. Erdei kaszálókon a kis házikó.

Turisztikai látnivalók a közelben


Szent Kinga-templom
Szent Kinga-templom
A reménység szimbólumává vált deszkatemplom Borbély Gábor nevéhez fűződik.
Várhegy
Várhegy
Zsögödnek a Kisvártetőn kivül két másik vára is volt.
A hősök régi temetője
A hősök régi temetője
A majdnem 1 hektáros terület a város tulajdona.
Kis-Vár dombja
Kis-Vár dombja
Szeredán alól a csíki tért határozó hegyek összehajlanak, mi által egy vadregényes, gyönyörü sziklákkal szegélyzett szoros keletkezik, melyen át az Olt erőszakosan vésett magának utat.
Vákár Lajos műjégpálya
Vákár Lajos műjégpálya
A csíkszeredai műjégpálya Vákár Lajos nevét viseli.
Csíki panoráma
Csíki panoráma
Amennyiben Székelyudvarhely felől érkezik valaki Csíkszeredába, a csibai eltérő után, a kavicsos uton balra térve, az ut bal oldalán levő dombon emelkedő római katolikus templomhoz juthat.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.