Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Jégkorongozók - Csíkszereda - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Jégkorongozók - Csíkszereda turisztikai látnivalói

Jégkorongozók - Vákár Lajos műjégpálya, Csíkszereda. Törős Gábor 1978...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Jégkorongozók - Csíkszereda képtárból:

Oldalról nézve
Oldalról nézve
Az első tujasor
Az első tujasor
Bádogemberek
Bádogemberek

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Jégkorongozók Csíkszereda fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Csíkszereda és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Jégkorongozók!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Csíkszereda, 0,74 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Csíkszereda Csík-Szereda fekvése, szabadalmai, fejlődése, czímere, vására, multja. Mikó várának, Mikó uj várának és Szereda várának története. Mikó Ferencz emléke. A katholikus papok házasságáról. Pap halála nevü hely Szereda felett. A csík-szeredai gyógyforrások. Csík elnevezésének eredete. Csík éghajlata, termékenysége, népének foglalkozása, jelleme, nevelésügy. A farsang Csíkban. Hajnalozók.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Jégkorongozók Csíkszereda közelében?
- Duglászfenyők - Csíkszereda 140 m-re. A központi park, tömbházak melletti szélső sétányának kultúrház felőli bejáratánál húzódik meg szerényen a négy fenyőfa.
- Vákár Lajos műjégpálya - Csíkszereda 180 m-re. A csíkszeredai műjégpálya Vákár Lajos nevét viseli. Nem a parkban van a geodoboz - A geodoboz nem a műjégpálya épülete előtt levő parkban van elrejtve, hanem oldalt, a Hősök parkja felé. (látnivaló és geodoboz)
- A fűzfa - Csíkszereda 180 m-re. Csíkszeredában, a Központi parktól a Vártér felé haladva, a Temesvári sugárút jobb oldalán, a tömbházak között egy érdekes formájú fűzfa található. (különleges hely geodobozzal)
- A református imaház erkélye - Csíkszereda 280 m-re. Csíkszeredában a Petőfi Sándor utcában, a költő nevét viselő iskolával szemben található a református imaház. Gyerekzsivaj - Délben érkeztem a Konzulátushoz. (látnivaló és geodoboz)
- A Vár-tér szilfája Csíkszereda 300 m-re. A méltóságteljes fa koránál fogva sokat mesélhet a környezetéről, hiszen a legtöbb épületnél idősebb.
- A csíkszeredai Vár-tér 340 m-re. Főúri rezidenciának épült a reneszánsz várkastély. Aki nem hiszi, az járjon utána - Remélem azért ügyelsz rá, hogy ne figyeljenek fel rád keresés közben. (itt geodobozt is lehet keresni)
- A hősök régi temetője - Csíkszereda 340 m-re. A parkként feltüntetett temető a Mikó-vár mögötti területen, a múzeum szabadtéri részlege, az ideggyógyászat udvara és a Hősök utcája között helyezkedik el. Sírkövek - Az összes középső kerítés elemet végigtapogattam, mert csak azok U alakúak, de egyikben sem találtam dobozt.
- Hamerock strand Csíkszereda Hargita megye 350 m-re. Nevét a strandot építő és működtető vállalatról kapta.
- Óriásfalfestmény - Petőfi utca - Csíkszereda 370 m-re. Ez az óriásfalfestmény a 2023-as Csíkszeredai Városnapok keretében megszervezett PetőfiStreetArt Fesztivál alatt készült, emléket állítva a kétszáz éve született Petőfi Sándornak.
- Csiszér-ház - Csíkszereda 410 m-re. A Csiszér-ház Csíkszeredában, 1911-ben épült, jelenleg lakóház.
- Egykori határőrség székhelye - Csíkszereda 430 m-re. Jelenleg kórház működik az épületben.
- Törvényszéki palota - Csíkszereda 440 m-re. Törvényszéki palota - Csíkszereda, 1904.
- Keskenylevelű ezüstfa - Csíkszereda 570 m-re. Ha beszélni tudna, felhívná magára a figyelmet.
- Régi sörgyár Csíkszereda Hargita megye 850 m-re. Ezt később Gál Ferencz veszi át és újítja fel, majd a brassói Czell cég birtokába kerül.
- Márton Áron Gimnázium Csíkszereda 1 km-re. A Márton Áron Gimnázium Csíkszereda legimpozánsabb épülete, a Szék útja és a hajdani Rákóczi utca (ma Márton Áron utca) találkozásának közelében található, szecessziós stílusban épült 1909 és 1911 között. Gimi - Nem gondoltam volna, hogy egyáltalán be tudok jutni az iskola udvarára.
- Micsurin-kert - Csíkszereda 1,1 km-re. A régi Micsurin-kert területéből ma már csak egy vékony zöldsáv maradt meg, mely a Piaristák Tanulmányi házától a Szék útja felé vezet. A jó öreg Micsurin - Mivel az iskolát hátulról közelítettem meg, tényszerű volt, hogy a kerten keresztül kell menjek.
- Piarista tanulmányi ház - Csíkszereda 1,3 km-re. Egy esztendei előkészítő tájékozódás után a rendkormány 2007 szeptemberétől adott megbízást két piarista szerzetesnek, Sárközi Sándornak és Kállay Emilnek, hogy kezdjék el csíkszeredai életüket, egy tanulmányi házat létrehozva. Emléksziget - 20 éve néhányan biztosan tudtuk, hogy a régi gazdasági épületet szellemek járják.
- Nagy Laji dombja Csíkzsögöd 1,5 km-re. A nevezetes domb Csíkzsögöd és Csíkszereda határán fekszik, jelenleg a Megyei Kórház, valamint a Harvíz szögesdróttal elkerített létesítménye található rajta. A dombon - Nehéz volt ráakadni a kicsi sárga emberkére a nagy oldalban, de csak addig amig nem a megfelelő gödörben kerestem, utána ment minden mint a karikacsapás.
- Szeredai fürdő - Csíkszereda 1,7 km-re. Állítólag már a fejedelmek korában is ismert volt, Apafi és a Rákócziak is használták.
- Suta-tó Csíkszereda Hargita megye 1,8 km-re. A tavat 2007 nyarán lecsapolták, jelenleg csak a Suta II. Elhanyagolt hely - Megtalaltuk.
- Mikó-kúria - Csíkzsögöd 1,9 km-re. Mikó-kúria Csíkzsögöd, műemléképület a 19-dik századból.
- Római katolikus templom - Csíkzsögöd 1,9 km-re. Szép kis temploma XV-dik századi, a gótikus kor alkotása, szentélye gótikus jellegét boltozott mennyezete, szentségfülkéje, szárnyasoltára és Mária-szobra őrizte meg. Szépen rendberakott templom - Kár, hogy nem sikerült bejutnom, pedig azért is választottam a vasárnapot, mert gondoltam, hogy a mise miatt nyitva vannak a templomok.
- Lázár-kúria - Csíktaploca 1,9 km-re. Csíktaploca kőrisfája és hársfája a jelenlegi kultúrház, a volt Lázár-kúria előtt áll, társai azoknak a fáknak, amelyeket a kollektiv gazdaság idejében kivágtak.
- Horgász tanya 2 km-re.
- Kútpatak utcai Fitód-híd - Csíkzsögöd 2 km-re.
- Bicikliugrató pálya - Csíkszereda 2,1 km-re. Bicikliugrató, dirt jumping pálya - Csíkszereda.
- Fekete nyárfa csonkja - Csíktaploca 2,1 km-re. Pontosabban, csak a maradványait láthatjuk már, mert nemrég majdnem a tövéből levágták.
- Fontana-borvízforrás - Csíktaploca 2,1 km-re. A csíktaplocai Rét utcában egy borvízforrás található, melynek vizét a környékbeliek előszeretettel hordják és fogyasztják. Első kaland a játszótéren - Ez volt az első kalandunk ebben a játékban (egy pár napja találtam rá a honlapra, addig hasonlóról sem hallottam).
- Nagy Imre képtár Csíkzsögöd Hargita megye 2,1 km-re. Csíkszereda képzőművészeti szempontból nevezetes látnivalója a csíkzsögödi Nagy Imre képtár. Kupaktanács - Kupaktanács ide vagy oda, a dobozt kiszagoltuk.
- Szent Kinga-templom - Szécseny 2,2 km-re. 2003 július elején az átrendezés miatt költöztették a Szécseny nevű dűlőbe, a Hargita lábához. Újrarejtés a Rejtők napja alkalmából - Ma május elseje, a Rejtők napja a játszóterünkön.
- Zsögödi vár - Kis-Vár dombja - Csíkzsögöd 2,2 km-re. A zsögödi várnak is nevezett egykori erődítmény az Olt jobb partja fölé emelkedő Kis-Vár dombján volt. Csík felett - Szervízelés idejére kaptam egy cserebringát, amolyan városi bevásárlásra valót, gondoltam ne teljen az idő hiába, felkeresek egy-két rejtekhelyet.
- Katolikus templom - Csíktaploca 2,3 km-re. I569-ben Taplocza, 1602-ben Taploczia, 1720-ban Csík–Taplocza néven fordul elő.
- Harom utcai Olt-híd - Csíkzsögöd 2,3 km-re.
- Zsögödi régi temető - Csíkzsögöd 2,3 km-re. A Fitód-patak partján fekszik, a város déli nyúlványát képezve. Egy kis hezitálás után - A képtárnál eldöntöttük, hogy ide jövünk és nem a Kis Vár dombjára.
- Csíktaploca 2,5 km-re. Csíktaplocát a megyeközpont, Csíkszereda elég sokáig elhanyagolt külvárosának tartják, pedig már akkor létezett, amikor Szeredának még területe sem volt.
- Nepomuki Szent János-kápolna - Csíksomlyó 2,9 km-re. 1767-ben épült Salamon Imre kolostori gondnok saját költségén. Hol lehet? - Hiába keresgéltünk a szószék alatt, a ládának (vagy füzetnek) hírét sem láttuk.
- Ördöglik Csíkzsögöd Hargita megye 2,9 km-re. Érdekes formájú kőtömböket lehet itt találni, a hely és a megfelelő időpont pedig kiváló fotótémát (panoráma, naplemente, árnyék, stb. Jobb és bal szem - Igen, a jobb oldal a Nap, a világosság, a férfi.
- Szent István-korona Csíksomlyó Hargita megye 2,9 km-re. Korona - Szép kompozició.
- Csíksomlyói kegyhely tapintható dombormű 2,9 km-re. A csíksomlyói méretarányos bronz térplasztika a ferences temlom közelében, az út túlsó oldalán található parkolóban került felállításra.
- Kájoni János mellszobra - Ferences kolostor - Csíksomlyó 2,9 km-re. A csíksomlyói ferences kolostor udvarán állították fel 1972-ben, a szerzetes rendház egykori tudós papjának Kájoni Jánosnak (1627 - 1687) a mellszobrát. Kolostor - Az igazság, hogy nem lehetett felhőtlenül keresgélni, mert tényleg sok az ablak meg aztán szombat lévén, eléggé forgalmas volt a hely.
- Barátok feredeje - Csíksomlyó 3 km-re. A csíksomlyói Mária-kegyhely ma már egyre inkább a vallási turizmus szinterévé válik. Népi feredő - Forgalmas hely, mármint a borvíz miatt.
- Szent Antal-kápolna - Csíksomlyó 3 km-re. Páduai Szent Antal tiszteletére szentelt barokk kápolna. Kápolna - Jó kis emelkedő után felértünk a Szent-Antal kápolnához.
- Domokos Pál Péter szobor Csíksomlyó 3,1 km-re. Bodó Levente alkotásai I. Szobor - Bizony leültem és gondolkodtam, de a felvilágosodás elmaradt.
- Mária-kert és Kájoni Herbárium Csíksomlyó Hargita megye 3,1 km-re. Csíksomlyón ér véget a Mária-út, ezért az évek során kialakították a Mária-kertet, hogy az elfáradt zarándokok itt megpihenhessenek.
- Senki tava - Csíkszereda 3,2 km-re. A Senki tava a várostól nyugatra található, a helybeli horgászok egyik kedvenc helye. Senki sehol, se doboz - Ügyes-bajos dolgaimat intézendő, Szeredába karikáztam, és mivel ugy találtam, hogy még jól belefér, hazafele kiruccantam a Senki tavához egy ujabb rejtekhelyet kipipálni.
- Véreskép Csíkszentlélek 3,2 km-re. Terméskőből emelt, mésszel vakolt, vaskerítéssel övezett emlékmű. Jelentem a geoboz a helyén - Beirtuk a nevunket a kis noteszba.
- Misericordia Csíksomlyó 3,2 km-re. A Misericordia egy magyar képzőművészeti installáció, az első római magyar street art műalkotás. Szívesen keresgéltünk itt - A doboz a helyén volt, ötletes rejtés! :) A leírás alapján könnyű megtalálni, de az avatatlan tekintetektől védve van.
- Jézus hágója keresztút Csíksomlyó 3,2 km-re. Az állomások egy-egy személy vagy búcsús csoport hitét és áldozatkészségét hirdetik. Végre egy doboz - A környéken több helyen is keresgéltünk sikertelenül, és ez volt ez első doboz, amit a helyén találtunk.
- Csak Jézus Csíksomlyó 3,3 km-re. A Kissomlyó oldalában, a sípálya és a keresztút között, közvetlenül az erdő széle alatt, betonból öntötték ki Jézus szavait: Csak Jézus az út, igazság, élet.
- Salvator-kápolna Csíksomlyó 3,3 km-re. A csíksomlyói Salvator-kápolna a Kis-Somlyó tetején található, ide érkezik fel a csíksomlyói keresztút, a Jézus hágója. Októberi tojáskeresés - A román tartalékdobozt találtuk meg, ez tényleg egy jó nagy tojás.
- Borvízforrás Zsögödfürdő 3,3 km-re. Zsögödfürdő, a Borszékkal egyidős fürdőtelep, Csíkszereda déli kijáratánál, az Olt jobb partján található. Ládaellenőrzés - Ma este kibicikliztem Zsögödfürdőre, a borvízforráshoz.
- Hármashalom-oltár Csíksomlyó 3,3 km-re. A Hármashalom-oltár a Kis-Somlyó és a Nagy-Somlyó közötti nyeregben található, mely a csíksomlyói búcsú napján a katolikus mise helyszíne. Oltár - Ha a tetejét nem csúfították volna el, sokkal jobban nézne ki.
- Zsögödfürdői vár Malomföld 3,5 km-re. A zsögödfürdői vár az Olt jobb partján, a Malomföldnek nevezett helyen volt, ott ahol a zsögödfürdői házak felé emelkedő távközlési antenna is van.
- Melegárok Szécseny 3,5 km-re. A Melegárok Szécseny nyugati részében található, délnyugat - északkelet irányban szeli át a Csíkszeredához tartozó nyaralónegyedet.
- Csíksomlyó körút 3,5 km-re. Csíksomlyón, a borvízforrás közeléből indulva, a Köves utca végéből indul az a körút, mely megkerüli a Kis- és Nagy-Somlyó hegyeket.
- Ördöglik sziklafal Csíkzsögöd 3,5 km-re. Csíkszereda közelében ez a legközelebbi hely, ahol a kezdő sziklamászók gyakorolhatnak. Várjuk a kreatív ötlet megvalósítását - Én is itt ismerkedtem először a kötéltechnikával, pontosabban ereszkedtem egyet, egy nyolcas segítségével.
- Egykori kemping Zsögödfürdő 3,6 km-re. Egy vizesárokkal körülvett földnyelven 7 plusz 1 kisebb házikó, és 6 nagyobbacska, emeletes faház maradványait láthatjuk még.
- Kilátótorony Csíksomlyó 3,6 km-re. A Nagysomlyó tetején egy fémcsövekből megépített 25 m magas kilátó torony áll, tetejéről gyönyörő kilátás nyílik a Csíki-medencére. Piros ponttal jelzett - Miután megmásztuk a hegyet, megtaláltuk a dobozt is.
- Dobogtató Csobotfalva 3,8 km-re. Csobotfalva településként Taplocával, Csomortánnal és Várdotfalvával alkotta a csíksomlyói egyházközséget, vagy másképpen: a szentpéteri egyházmegyét, amely 1751-ben alakult át, amikor Szereda kivált a közösségből. Templom feljaro - Megtalaltuk.
- Hadiárok lőállásokkal Csíkzsögöd 3,8 km-re. Félreértett rejtekhely - Vámszer Géza a Csík vármegye településtörténetében három zsögödi várromról beszél.
- Csíkszentléleki 500 éves hársfa 4 km-re. Csíkszentlélek község temploma melletti hársfát valószínűleg az 1500-as években ültethették. Csak szólok - Pár napja új geodobozt rejtettek el a csíkszentléleki templom közelében.
- Panoráma a zsögödi szorosra Zsögödfürdő 4,1 km-re. Zsögödfördőn egy 53 kádas meleg fürdő egy fedett medence, egy szauna, és 2 szabadtéri medence van. Keresés a domboldalon - Többször jártam erre felé, nem tűnt különösebben nehéznek a feladat, miután gps-el felfegyverkezve indultam felkeresni a rejteket, annál inkább lelombozódtam, miután hosszasabb keresgélés után sem sikerült felfedezni a rejteket, pedig kivágott fenyőcske is, kő is akadt nem egy, ilyenformán párosítva is.
- Égigérő vackorfa Fenyés Csíkszentkirály 4,3 km-re. A világhálón egy nagyon szép, meseszerű leírás olvasható a Csíkszentkirályhoz tartozó Fenyés völgyében levő vackorfáról.
- Csihányos Csíkzsögöd 4,4 km-re. A Csihányos egy délnyugat-északkelet irányban elnyúló hegyláb, amely a Rejtek- és a Szentvér-patak völgye között helyezkedik el, a Várhegytől keletre levő Faragó-domb és Zsögödfürdő között.
- Vasfuvó domb Csíkszereda 4,4 km-re. Itt valamikor egy vashámor létezett, de nincsenek részletes adatok róla.
- Babba Mária Csobotfalva 4,6 km-re. Daczó Árpád: A Babba Mária elnevezéssel legeloször Csíksomlyón találkoztam.
- Harom vára Zsögödfürdő 4,7 km-re. Harom vára a 12-dik század eleje körül épült és az Erdélyt keletről védelmező várrendszerhez tartozott. Zsögödi túra 1. - Vasárnap lévén, úgy döntöttünk, hogy kirándulunk egyet Zsögöd környékén.
- Bernád kútja Csobotfalva 4,7 km-re.
- Csíki panoráma Csíkszereda 4,8 km-re. Körbesétálva a templomot, feltárulkozik innen a Csíki-medence teljes körpanorámája. Csiba - Megtaláltuk.
- Kálnoki borvíz Csobotfalva 4,9 km-re. Csobotfalváról az Agyagfalva nevű falurészen keresztül lehet eljutni a Kálnoki borvízhez. Belmezoben - Erre a helyre meg a szuleimmel jartam evtizedekkel ezelott, nagyon sokszor.
- Katolikus templom Csíkpálfalva 5 km-re. 1567-ben a regestrum mai nevén 12 kapuval jegyzi. Palik - Jó helyen van templom, körbe lehet látni a környéket.
- Strand Csíkcsomortán 5,5 km-re.
- Keresztelő Szent János templom Csíkdelne 5,5 km-re. A templomkerten belüli kőrisfák a környékről mesélhetnének. Egymagában - Szimpatikus templom a dombon.
- Vásárút Csíkdelne Borzsova Csíkszépvíz 5,5 km-re. Balogh Lajos a borzsovai falumonográfiájában említi a Vásárutat.
- Kárpátok őre Csíkcsomortán 5,6 km-re. A Kárpátok őre köztéri szobor Csíkcsomortánban található, az általános iskola előtti parkban.
- Borsáros-fürdő Csíkszentkirály 5,9 km-re. It can also be approached from Jigodin Bai, half an hour walking. A kültéri fürdő maradványai megvannak - A kültéri Borsáros fürdő sajnos nincs használható állapotban.
- Római-katolikus kápolna Delne 5,9 km-re. Delnén, a falu szélén, egy kis kápolna áll, ez ma a falu rendszeresen használt temploma - a XV-dik században épült poligon záródású gótikus szentéllyel, csúcsíves diadalívvel és ablakokkal. A falu szélén - A kápolna megvan, de a rejteket sehol sem találtam.
- Kerekeger feredő 6 km-re. Találkozik itt a Víz, a Fény, a Levegő és a Csend, hogy az embernek pihenését, gyógyulását szolgálja. Sokadjara - Nem is tudom, hogy mar hanyadjara jarok is itt.
- Katolikus templom Csíkcsomortán 6 km-re. Csíkszeredától 7 km-re északkeletre, az Aracs- és Remete-patakok találkozásánál fekszik. Új templom - Na, ez volt egyik legkönnyebben megtalált dobozom.
- András Pista-borvízforrás Csíkszentkirály 6,1 km-re. András Pista kútja - Borsáros, Csíkszentkirály.
- Borsáros-láp Csíkszentkirály 6,1 km-re. Zsögödfürdőről gyalog is megközelíthető, fél óra alatt. Lakat alatt - Sajnos ez a rejtekhely már nem látogatható, mivel a bekerített természetvédelmi területet lakattal lezárták.
- Páduai Szent Antal római katolikus templom Csíkcsicsó 6,5 km-re. A Páduai Szent Antal tiszteletére felszentelt római katolikus templom Csíkcsicsó központjában található, az iskola közelében.
- Római katolikus templom Csíkszentkirály 6,5 km-re. Alcsík első nagyközsége az Olt mindkét partján fekszik. Ti is éppen így jártok - A cinterem nyitva volt, meglepetésemre megtaláltuk a geodobozt is, azt hittem, hogy a falazott kerítés felújításakor nem figyeltek rá s eltűnt.
- Csukás-tisztás Csíkszentkirály 6,5 km-re. Fedett asztalokkal és padokkal, mindegyik mellett grillező, katonás sorrendben.
- Xántusz-kápolna Hosszúaszó 6,6 km-re. A tatárjárás emlékét idéző kápolnát 1990 májusában építették újra. Meseszép hely - K
- Xántusz-kastély romjai Hosszúaszó 6,6 km-re. A hagyomány szerint Xántusz Keresztes alcsíki királybíró Hosszúaszóban lakott.
- Bors-kúria Csíkszentkirály 6,9 km-re. A Bors-kúria bejárati kapuja állítólag nem szerepel a műemlékek jegyzékében. Csíki Sör - Ejj, nem voltunk otthon, pedig jó lett volna kérni belőle.
- Vendelné kútja 6,9 km-re. Megközelíthető a Csíkszentkirályról Büdösfürdő felé vezető útról, abból a pontból, ahol a kék sáv jelzés keresztezi a kocsiutat. Vendelné gombái - A valamikori Fenyőke menedékháztól induló kék sáv jelzésű turista ösvényen jöttem a Lucs tőzegláp mellett, remek nyárvégi biciklis kirándulás sikeredett sok sok gombával és látnivalóval.
- Cserépgyári borvízforrás Csíkszentkirály 7 km-re. Innen származik a Cserépgyári borvízforrás elnevezés.
- Lina-kanyar 7,2 km-re. Ma már összemosódtak az elnevezések, Lina-kanyarnak azt a szerpentines kanyart hívják, melynek az igazi neve Nagy-kanyar vagy Domb-kanyar. Utolsó - Ez lett a nap utolsó kalandja.
- Székely Lehel ajándéka Csíkszentkirály 7,2 km-re. Érdekes lenne ismerni a szekér történetét.
- Bükk feje Csíkmindszent 7,4 km-re. Fitód falu neve ugyanis, népies magyarázat szerint abból ered, hogy a Hosszúaszóban lakó fiak egyre tovább tódtak, azaz építkeztek. A keresztfánál - Kiértünk a Bükk fejére és megálltunk a keresztfánál.
- Úrkápolna Csíkszentkirály 7,4 km-re. Csíkszentkirálytól délre eső temető közepén egy elég nagy kápolna áll, kőkerítéssel körülvéve. Nagyon könnyen megtaláltuk - A koordináta nagyon pontos, a füzet szerint hatodik bejegyzők vagyunk.

Jégkorongozók Csíkszereda románul - in limba romana: Jucatorii de hochei Miercurea Ciuc


Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Jégkorongozók adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Csíkszereda térkép
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • A doboznak első megtalálói - Gratulálok az első megtalált geodobozhoz...
  • Kék-fehérek - Elindultunk geodoboz-vadászatra, a fiammal, ez volt az első megtalált doboz...
  • Nehez szivvel - Igen, mi is nehez szivvel hagytuk ott a kis grafit ceruzat, amibol otthon 50 drb van...

Sikerült eljutni Csíkszereda környékére? Tetszett a Jégkorongozók? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.