Duglászfenyők - Csíkszereda - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Miercurea Ciuc térkép - Hargita megye

Duglászfenyők - Csíkszereda

A központi park, tömbházak melletti szélső sétányának kultúrház felőli bejáratánál húzódik meg szerényen a négy fenyőfa. A fenyőkhöz szokott csíkiak érdeklődés nélkül mennek el melletük. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Duglászfenyők Csíkszereda fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Csíkszereda és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Duglászfenyők! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Csíkszereda közelében?
1291 3908. Törvényszéki palota - Csíkszereda, 1904.
1331 A hősök régi temetője Csíkszereda. A majdnem 1 hektáros terület a város tulajdona. (látnivaló és geodoboz)
1416 Keskenylevelű ezüstfa. 450 m-re. Ha beszélni tudna, felhívná magára a figyelmet.
1517 Hamerock strand Csíkszereda. A csíkszeredaiak egykori kedvenc strandolási helye, a Hamerock strand, az 1980-as években létesült a vasútállomás közelében, a Brassói út mellett.
2402 Régi sörgyár. 770 m-re. Ezt később Gál Ferencz veszi át és újítja fel, majd a brassói Czell cég birtokába kerül.
3049 Márton Áron Gimnázium Csíkszereda. (turisztikai hely geoládával) 3303 Micsurin-kert. A régi Micsurin-kert területéből ma már csak egy vékony zöldsáv maradt meg, mely a Piaristák Tanulmányi házától a Szék útja felé vezet. (itt geodobozt is lehet keresni)
3721 4508. (turisztikai hely geoládával) 4628 Nagy Laji dombja Csíkzsögöd. 5168 Suta-tó Csíkszereda Hargita megye. A Suta-tó egy mesterséges tó, amelyet a Fitód patakán hoztak létre, Csíkszereda mellett.
5778 Mikó-kúria. 5844 Szeredai fürdő Csíkszereda Hargita megye. A helybeliek által Szeredai fürdőnek nevezett, egykori Katalin-fürdő az Olt jobb partján feltörő langyos források vizére épült.
6023 103. 6060 Lázár-kúria. Ma már ennek a két fának is levágták a felső részét, pedig mesélhetnének a Lázár-családról, akiknek emlékét az itt kezdődő Lázár utca őrzi.
6079 Bicikliugrató pálya. Bicikliugrató, dirt jumping pálya - Csíkszereda.
6453 Fekete nyárfa csonkja. Csíktaplocán, a Lázár-kúriától 100 méterre, a járda közepén, egy 4 m kerületű fekete nyárfa található.
6651 Nagy Imre képtár. Megtekinthető itt Nagy Imre festőművész munkáinak állandó tárlata.
6723 Fontana-borvízforrás. A csíktaplocai Rét utcában egy borvízforrás található, melynek vizét a környékbeliek előszeretettel hordják és fogyasztják.
6732. 7005 4902. Az 1567-dik évi regestrum Taplocza néven 44 kapuval jegyzi.
7112 Zsögödi vár. A régészek Zsögöd III elnevezéssel jelölik a helyet.
7294 Zsögödi régi temető. A Fitód-patak partján fekszik, a város déli nyúlványát képezve.
7301 Szent Kinga-templom. 2003 július elején az átrendezés miatt költöztették a Szécseny nevű dűlőbe, a Hargita lábához.
7853 Csíktaploca. Szereda Taploca és Zsögöd határán épült fel, lakóit pedig erdőlési jog illette az előbbi két település erdeiben.
8632 Nepomuki Szent János-kápolna. 2.7 km-re. A Nepomuki Szent János-kápolna a csíksomlyói kegytemplom előtti templomkert bal oldalán áll, a kerítőfalba építve.
8795. 8877 Csíksomlyói kegyhely tapintható dombormű. A letapogatható bronzplakett andezitalapon áll, rajta Braille-írás is tájékoztatja a látássérülteket.
8880 Kájoni János mellszobra. 2.8 km-re. A csíksomlyói ferences kolostor udvarán állították fel 1972-ben, a szerzetes rendház egykori tudós papjának Kájoni Jánosnak (1627 - 1687) a mellszobrát.
8977 Barátok feredeje. A csíksomlyói Mária-kegyhely ma már egyre inkább a vallási turizmus szinterévé válik.
8996 Ördöglik Csíkzsögöd. Az Ördöglik környékét elsősorban a csíkszeredai terepkerékpárosoknak ajánlom, de a hely természetesen gyalogosan is felkereshető.
9109 Szent Antal-kápolna. A csíksomlyói Szent Antal-kápolna a Kis-Somlyó hegy délnyugati oldalán áll.
9360 Domokos Pál Péter szobor. Bodó Levente alkotásai I.
9624 Véreskép. 3.1 km-re. A Csíkszereda és Csíkszentlélek közötti út jobb oldalán, közel a falu kijáratához, a legmagasabb ponton áll az 5,5 m magas és 2 x 2 m alapú emlékmű.
9630 Misericordia. 9662 Jézus hágója keresztút. A csíksomlyói Jézus hágója keresztút a Kis-Somlyó nyugati oldalán található.
9913 Csak Jézus Csíksomlyó Hargita megye. A Kissomlyó oldalában, a sípálya és a keresztút között, közvetlenül az erdő széle alatt, betonból öntötték ki Jézus szavait: Csak Jézus az út, igazság, élet.
9935 Salvator-kápolna. A csíksomlyói Salvator-kápolna a Kis-Somlyó tetején található, ide érkezik fel a csíksomlyói keresztút, a Jézus hágója.
10127 Hármashalom-oltár. A Hármashalom-oltár a Kis-Somlyó és a Nagy-Somlyó közötti nyeregben található, mely a csíksomlyói búcsú napján a katolikus mise helyszíne.
10315 Borvízforrás. 17 kádas meleg fürdője 1957-ben épült, azóta többször felújították.
10422 Senki tava Csíkszereda. A Senki tava a várostól nyugatra található, a helybeli horgászok egyik kedvenc helye.
10607 Csíksomlyó körút. Csíksomlyón, a borvízforrás közeléből indulva, a Köves utca végéből indul az a körút, mely megkerüli a Kis- és Nagy-Somlyó hegyeket.
10833 2775. A régészek Zsögöd I elnevezéssel jelölik az egykori erődítmény helyét.

- Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


A fűzfa
A fűzfa - Csíkszeredában, a Központi parktól a Vártér felé haladva, a Temesvári sugárút jobb oldalán, a tömbházak között egy érdekes formájú fűzfa található.
Jégkorongozók
Jégkorongozók - Jégkorongozók - Vákár Lajos műjégpálya, Csíkszereda.
A református imaház erkélye
A református imaház erkélye - Csíkszeredában a Petőfi Sándor utcában, a költő nevét viselő iskolával szemben található a református imaház.
Vákár Lajos műjégpálya
Vákár Lajos műjégpálya - A csíkszeredai műjégpálya Vákár Lajos nevét viseli.
A Vár-tér szilfája
A Vár-tér szilfája - Csíkszereda régi központjában, a jelenlegi városháza és a Mikó vár között áll az évszázados szilfa.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Csíkszereda térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Duglászfenyők gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Csíkszereda környékére? Tetszett a Duglászfenyők? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.