KincsesládaGeotrekker
Navigálj valós időben a térképen és találd meg az elrejtett kincsesládát!
Csíkrákosi Pogányvár - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Csíkrákosi Pogányvár

Csíkrákosi Pogányvár

A csíkrákosi Pogányvár romjai Csíkszeredától északra, Csíkrákos község nyugati határában, a Vár-patak és a Súgó-patak által közrefogott 1274 m magas sziklacsúcson állnak. A Pogányvár egyik láncszeme volt az Erdély keleti határvonalán létrehozott egységes határvédelmi rendszernek. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Falmaradvány A bástya helye Kilátás Letérő a Pogányvár felé Az egykori kapu helye Gödör a Pogányvárban Rákosi-Hargita csúcsa Részlet a várfalból 1,5 m magas várfal Falmaradványok A Pogányvár északi fala. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csíkrákosi Pogányvár fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csíkrákosi Pogányvár! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
16943 137. A Madarasi Hargita tetőteraszán, alkonyatkor, remek naplementés fotókat lehet készíteni. (látnivaló és geodoboz)
17166 Csicsói Hargita-csúcs. A Csicsói Hargita csúcsáról remek a kilátás, rálátni a Madarasi Hargitára, a Csíki-havasokra, a Nagy-Hagymásra. (különleges hely geodobozzal)
17267 Szederjesi borvíz. A Fehérkavicsos- vagy Szederjesi borvíz Csíkmadaras egyik közismert borvízforrása. (látnivaló és geodoboz)
17308 Dagadókúp Csicsói Hargita. Ez tulajdonképpen egy mini dagadókúp, mint amilyen a Madéfalvi-Hargita csúcsától délre található, szintén piramis formájú Csompoly is.
18046 Sziklabástyák. A Csicsói-Hargita északi kilátópontja és a kőgombák között, látványos sziklabástyákat láthatunk. (különleges hely geodobozzal)
18300 Sziklakilátó a Borvíz-patak felett. Piricske északi végében, gombaszedés közben, egy sziklakilátóra bukkantunk.
18382 Kőgombák. 19355 Szeder-útkereszteződés. Irányjelző táblák mellett egy fabódét is találunk itt.
19892 4971. Csíkmadarastól nyugatra, a Vasér- vagy Bánya-patakában tör fel a Küpüs-borvíz.
20134 1853. Nyáron szekérúton, télen gyalogösvényen 20 perc alatt felérünk a Mihály-havas 1685 m magas csúcsára.
20683. 21550 Kígyó-vízesés a Vargyas-patak oldalágán. A Szentegyházasfaluból a Madarasi Hargitára vezető út mellett, a mini vízierőműtől északra körülbelül 600 méterre, a Transzhargita út melletti sziklabástyájától körülbelül 300 méterre délnyugatra, a Vargyas-patak egyik baloldali mellékága hatalmas erővel zúdul alá a hegyoldalon.
21697 Nyerges via ferrata vasalt mászóút. Székelyföld első via ferratája (vasalt sziklamászó ösvénye) legkönnyebben a Madarasi Hargita turisztikai településről közelíthető meg.
21861 Lobogó medence és Szemvíz-forrás. Az utóbbi pár évben látványosan felújult és megszépült Hargitafürdő.
21914 Csíkrákos. Csíkrákos határában, az Olt fölé magasodó 787 m magas kiszögellés a Hargitához tartozik.
22049 Mofetta. Mofetta - Hargitafürdő.
22420 Bagoly-kő. Megközelítés a Kalibáskő vendéglő elől induló kék hámszög jelzésű túraösvényen, a hosszú gyaloglást kedvelőknek, ami körülbelül 8 km hosszú.
22586 Vallató. 7.2 km-re. 22633 Piricske-forrás. Amint később megtudtuk ez a Piricske forrás - bár pár km-re van az ilyen nevű üdülőfalucska, édesvizű forrással.
23035 Kossuth-szikla. (A rejtés óta javult az út állapota).
23522 Csicsói-várszikla. Csicsó vára Csíkcsicsótól délnyugatra található, a Központi-Hargita keleti peremén, a Vár-patak baloldalán levő, lemezes elválású, törésű andezit szikla tetején.
24479 Siculicidium útja. 24737 Szent Antal-kápolna. 24850 Bánya-tető. A Madarasi menedékháztól a Fertő-nyereg fele az egyik lehetséges túraösvény a Bánya-tető mellett vezet el.
25067 Balu kalandpark Hargitafürdő. A hargitafürdői Balu kalandpark másfél hektár területén 105 játékelem és 120 fára épített drótpálya kínál nem mindennapi élményt kicsiknek és nagyoknak.
25101 Pucsek Jani ládája a Fertő-nyeregben Hargita megye. 2007.
25189 Kaolinbánya. Hargitafürdőn a hetvenes és nyolcvanas években bányászták a kaolint, egészen az ezredfordulóig.
25393 Disznórió. A Fertő-nyeregtől a Ferő-tető felé érdemes kitérni a Disznó-hegyre, vagy ahogy még a térképen szerepel a Disznórió, ahonnan nagyon jó kilátás nyilik egyrészt a Hargita vonulataira, valamint a csíki medencére, és a falvakra.
25506 Jártó Gábor ládája a Fertő-nyeregben. 25588 Csergeványoló. Igaz, ma már többnyire csak szőnyegeket mosatnak itt.
25770 Sziklakert a Béta oldalában. A csicsói Várszikláról, a környéket felfedezendő, beereszkedtünk az erdőben délre, a Béta-patak völgyébe.
25965 Málnavész sziklája. 26637 Bányanyílás. Tiltótábla figyelmeztet itt, hogy a bányajáratba belépni tilos.
26769 Hosszú-borvíz Madéfalva Hargita megye. 26834 Csíkmadaras. Az Olt mentén egybeépült hat település.
27359 A sárkány gerince meddőhányó Hargitafürdő Hargita megye. 27406 Oltárkő. Akkor éppen a Madarasi Hargita felől érkeztünk, a Hegyes-kő érintésével, röviden kitértünk az Oltárkő sziklái tetejéhez, majd a Csihányos-kút pusztáján keresztül ereszkedtünk be a Vargyas völgyébe, Szentegyházasfalu felé.
28182 1863. A Göröcsfalva közelében levő, benyúló földnyelvvel rendelkező, a rejtő által Nyelves-tónak keresztelt tó, az újabban elhelyezett irányjelző táblákon Rákosi tó elnevezéssel jelenik meg.
28411 Poénos kocsmák Erdélyben. Poénos nevű erdélyi kocsmák helyét, koordinátáit és fényképeit szeretnénk összegyűjteni ezen az oldalon.
28436 Szeles vésze. 28558 Siculicidium emlékmű. Siculicidium, a határőrség erőszakos megszervezésekor Madéfalva határában 1764 január 7-én a császári katonaság védtelenül lekaszabolt csíki- és háromszéki 200 székely vértanú emlékére, kik az ősi szabadság védelméért véreztek el.
28565 Alsó zagytározó Hargitafürdő Hargita megye. A Balu park mellett van a legnagyobb zagytározó, ahol 14,5 hektáron 3,5 millió tonna kaolinsteril halmozódott fel.
28643 Katolikus templom. Tulajdonképpen összeépült Csíkrákossal.
29007 Siker.
Románul - in limba romana: Cetatea Racu

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Asztag-kő
Asztag-kő - A Hargita-hegység egyik kevésbé ismert gyöngyszeme az Asztag-kő.
Rákosi Hargita
Rákosi Hargita - A Központi-Hargita a Hargita-hegység legmagasabb és leglátványosabb része.
Madéfalvi Hargita
Madéfalvi Hargita 3.9 km-re. RH1388 Madéfalvi Hargita
Csompoly
Csompoly - A Központi Hargita egyik kevésbé látogatott csúcsa a Csompoly, nagyon szép kilátást biztosít a környező csúcsokra - Madarasi Hargita, Csicsói Hargita, Kossuth szikla, Madéfalvi Hargita- de jól látható a csíki medence, Egyeskő, jó látási viszonyok mellett a távolabbi hegyvonulatok is.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Csíkrákosi Pogányvár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Új geodoboz a régi rejtekben - Szilveszter utáni, első túracélpontként, egy könnyen és rövid idő alatt elérhető helyszínt akartunk...
 • Tavasz a Pogányvárban - Jó hir, hogy a turistaösvény ki van jelölve...
 • Ez még a csicsói várromon is túltesz - Régóta vonz ez a hely, különösen a neve tetszett mindig is...
 • Latvanyos varrom - Keves efajta varromnal maradtak meg ennyire epen a falak...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Csíkrákosi Pogányvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.