Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Arborétum - Piski - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Arborétum - Piski

Arborétum - Piski | Hol van ez a hely?

A piski-i arborétum egy mesebeli szép hely, annyira, hogy egy órát kóvályogtam benne a zuhogó esőben, és nagyon jól éreztem magam. Egy része gondozott, park jellege van. De sok benne a gondozatlan terület, ami olyan mint egy erdő, csak azzal a különbséggel, hogy itt a fák nem egyformák, hanem minden fa más.

A parkban több mint tíz kő-műalkotás is látható, például itt: N 45° 51.732'  E 23° 01.025' Egy kerti ház romjai is láthatók itt: N 45° 51.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Tavacska Géjza-forrás 1 Géjza-forrás 2 Tavacskák 1 Tavacskák 2 Tavacskák 3 Piski hid.... Főépület Pihenő Sétány Patak. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Arborétum Piski fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Piski és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Arborétum! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Arborétum Piski közelében?
Ferences templom és kolostor Szászváros. Kolostor - Ez volt az első szászvárosi doboz, amit megkerestem. (turisztikai hely geoládával) (érdekes hely geoládával) Vajdahunyad vára. Hunyad vára a Zalasd patak meredek partja fölé emelkedő dombon létesült a XV. Teremőrök - Amikor elhelyeztem a dobozt, kb egy órát töltöttünk a várban, és többször is átmentünk azon a helyen ahol a doboz van. (látnivaló és geodoboz)
Régi templom Zeykfalva. században épült román és gótikus stílusú temploma, melyet szép és értékes freskók borítanak.
Óhunyadvár Vajdahunyad. Vajdahunyad déli szélén, a Hunyadiak történelmi nevezetességű családi várának közelében, a Cserna és a Zalasd összefolyása felett emelkedő 319 m magas Szentpéter-hegyen fekszik a korai Árpád-korban épült Óhunyad vára.
Református templom Algyógy.   Torony nélküli, egytermes, gótikus alaprajzi jellegű épület.
Árpád-kori körtemplom Algyógy. Algyógy legértékesebb épülete a körkápolna. (látnivaló és geodoboz)
Máda barlangvár. Jósika-kastély Branyicska. Branyicska várkastélya, a Jósika-kastély, Branyicska község nyugati szélén, a Marostól északra található dombon áll.

Arborétum Piski románul - in limba romana: Arboretumul din Simeria


Természeti értékek - Hunyad megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Piski térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Arborétum gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Fák - Itt GPS nélkül elég bajos a megtalálás...
 • Igazán egy szép hely - Nagyon tetszett ez a hely...
 • Hazafele - Retyezát túrából hazafele 4 órát kellett várnunk a vonatra...
 • Gyonyoru hely - Szulinapi ajandeknak bevalt...

Sikerült eljutni Piski környékére? Tetszett az Arborétum? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Aranyvár
Aranyvár
Piski városka fölött, az Érchegység Nagyági csoportjának délii végében, az itt északnyugatra kanyargó Maros jobb partján fekszik Arany község.
Az Arany-hegy lábánál
Az Arany-hegy lábánál
A láda az Arany-hegy lábánál, Piski (Simeria) közelében van.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hunyad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.