Vajdahunyad vára - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Hunyad Hunedoara - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hunyad megye

Vajdahunyad vára

Hunyad vára a Zalasd patak meredek partja fölé emelkedő dombon létesült a XV. század első felében. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Vár 1 Vár 2 Vár 3 Ajtó Vár 4 Ablak 1 Ablak 2 Ágy Ruhatár Mátyás Udvar 1... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Vajdahunyad vára rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
49929 Katolikus templom. 52648 Aranyvár. Piski városka fölött, az Érchegység Nagyági csoportjának délii végében, az itt északnyugatra kanyargó Maros jobb partján fekszik Arany község. 53132 Az Arany-hegy lábánál. A láda az Arany-hegy lábánál, Piski (Simeria) közelében van. 54143 Kenyér-hegy. 55405 Az ősök trónja. 57465 Pád-i eltűnt magyarok. 59082 Református templom. Őraljaboldogfalva református templomát a késő román korban építették. 59340 Kendeffy-toronyrom. Hátszegváralján, a vasutállomás melletti dombon áll a Kendeffy-toronyrom. 61883 Görögkeleti templom. A Ruszka-havasok Sztrigy hegysorában, a Hátszegi-medence nyugati szélén, a Demsusi-patak mellett fekszik Demsus (Demsdorf) falu. 64348 Jósika-kastély. Branyicska várkastélya, a Jósika-kastély, Branyicska község nyugati szélén, a Marostól északra található dombon áll. 66304 Nopcsa kastély. Nopcsa kastély. 68113 Branyicska tava. 72069 Poienii-csúcs. 72386 Római híd. A romokat könnyű megtalálni, Hátszeg felől érkezve a helység előtt levő híd előtt le kell hajtani a főútról. 73724 Brazovay-kastély. A Brazovay-kastély két saroktornyos kúria, nagyon leromlott állapotban.

Történelmi-kulturális értékek - Hunyad megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Óhunyadvár 0.52 km-re. Vajdahunyad déli szélén, a Hunyadiak történelmi nevezetességű családi várának közelében, a Cserna és a Zalasd összefolyása felett emelkedő 319 m magas Szentpéter-hegyen fekszik a korai Árpád-korban épült Óhunyad vára.
Chizid-erdő 2.19 km-re. RH1942 Chizid-erdő Vajdahunyad
Régi templom 8.65 km-re. Zeykfalva látnivalója a 13.
Katolikus templom 9.39 km-re. RH0238 Katolikus templom Csernakeresztúr
Arborétum
A piski-i arborétum egy mesebeli szép hely, annyira, hogy egy órát kóvályogtam benne a zuhogó esőben, és nagyon jól éreztem magam.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Teremőrök - Amikor elhelyeztem a dobozt, kb egy órát töltöttünk a várban, és többször is átmentünk azon a helyen ahol a doboz van...
 • Corvin - Rendes sáskajárás van várban s környékén, hátha nem lenne ez a covid hisztéria...
 • Várkastély - Mivel másoknak is minivakációja volt, itt is tele volt látogatóval és nem tudtam kedvem szerint keresgélni...
 • Doboz a dobozban - Elrejtettem egy dobozt a kastélyban, a régi kaputoronyba, egy faragott kő csúcsos része alá...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.