Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Vajdahunyad vára - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Vajdahunyad vára | Hol van ez a hely?

Hunyad vára a Zalasd patak meredek partja fölé emelkedő dombon létesült a XV. század első felében. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Vár 1 Vár 2 Vár 3 Ajtó Vár 4 Ablak 1 Ablak 2 Ágy Ruhatár Mátyás Udvar 1. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vajdahunyad vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vajdahunyad vára! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Vajdahunyad vára közelében?
Aranyvár Piski. 16.8 km-re. A falu délkeleti végében, az Arany-hegy lábánál, közvetlenül a Maros ártere fölött középkori vár is állott egykor. (itt geodobozt is lehet keresni)
Az Arany-hegy lábánál Piski. Az Arany-hegy a rejtő kedvenc helye, a Déváról Szászsebesre vezető ut mellett emelkedik.
Kenyér-hegy. (érdekes hely geoládával) Református templom Őraljaboldogfalva. Őraljaboldogfalva református templomát a késő román korban építették. (látnivaló és geodoboz)
Kendeffy-toronyrom Hátszegváralja. (turisztikai hely geoládával) Görögkeleti templom Demsus. A Ruszka-havasok Sztrigy hegysorában, a Hátszegi-medence nyugati szélén, a Demsusi-patak mellett fekszik Demsus (Demsdorf) falu.
Jósika-kastély Branyicska. Branyicska várkastélya, a Jósika-kastély, Branyicska község nyugati szélén, a Marostól északra található dombon áll.
Nopcsa kastély Szacsal. Nopcsa kastély - Szacsal, XIX-dik szazad.

Történelmi-kulturális értékek - Hunyad megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Vajdahunyad vára gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Teremőrök - Amikor elhelyeztem a dobozt, kb egy órát töltöttünk a várban, és többször is átmentünk azon a helyen ahol a doboz van...
 • Corvin - Rendes sáskajárás van várban s környékén, hátha nem lenne ez a covid hisztéria...
 • Várkastély - Mivel másoknak is minivakációja volt, itt is tele volt látogatóval és nem tudtam kedvem szerint keresgélni...
 • Doboz a dobozban - Elrejtettem egy dobozt a kastélyban, a régi kaputoronyba, egy faragott kő csúcsos része alá...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Vajdahunyad vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Arborétum
A piski-i arborétum egy mesebeli szép hely, annyira, hogy egy órát kóvályogtam benne a zuhogó esőben, és nagyon jól éreztem magam.
A dévai gyerekek
A dévai ferences kolostor, és Csaba testvér gyerekei.
Dévai várrom
A dévai várrom Déva központjában levő Várhegyen található.
Aranyvár
Piski városka fölött, az Érchegység Nagyági csoportjának délii végében, az itt északnyugatra kanyargó Maros jobb partján fekszik Arany község.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hunyad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.