Bölényrezervátum - Bodzavám - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Bölényrezervátum - Bodzavám

Bölényrezervátum - Bodzavám

Románia negyedik bölényrezervátumát hozták létre a Brassó megyei Bodzavámon. A kezdeményezés Brassó megye turizmusát hivatott fellendíteni, a bölények egyelőre egy százhektáros területen kaptak helyet, de a közeljövőben szabadon engedik az egykor őshonos állatokat. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Bölények 3 Szarvasok Bölények Bölény A Bölények völgye rezervátum felé Pihenőhelyek Figyelem Elektromos kerítés Bölények 1 Bölények 2 Bölények 4. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bölényrezervátum Bodzavám fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Bodzavám és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bölényrezervátum! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Bodzavám közelében?
24134 3770. 1924 és 1928 között a Brassó–Bodzaforduló vasút építése a fellendülés időszakát jelentette Keresztvár életében. (látnivaló és geodoboz)
33607 Nagy Piliske. Megközelítése legkönnyebben Dobollóról, vagy Keresztvárról lehetseges. (itt geodobozt is lehet keresni)
39128 1982. (érdekes hely geoládával) 39661 Kisvár. 40785 Nagyvár Keresztvár. A község határában két várhely is található, egyikük a Nagy-Várhegyen terül el.
41027 1960. 41837 Csukás-csúcs. (itt geodobozt is lehet keresni)
42236 Református templom. 1222-ben castrum quod Cruceburg nominatur.
42911. 43156 1540. A világ kezdete vagy vége az az elhagyatott gyümölcsös? Valaki tud többet erről a völgyről? Mert csak sejtjük hogy hol vagyunk.
44927 Tészla-tisztás. A Tészlának főleg az alsó részét mészkő alkotja.
45740 Tészla-nyereg Csukás-hegység. 45759 Keresztút. A Vörös-havas a Csukás masszívumban talalható, a Csukás-hegység és a Gropsoare-Zákány hegységgel  egyetemben, közöttük.
46390. 46554 Nicolae Ioan-forrás. Valamikor Hármas-forrásnak nevezték, de ma már csak két csövön keresztül folyik.
48092 Törökvár. A keleti részén található a 918 m magas Küszürüs-tető.
51179 Szacsvai panoráma. 51289 Láncoknál. Főleg télen, itt ajánlott a nagyobb elővigyázatosság.
51546 Borzvára Kispatakon. Kisborosnyó részének tekintik Kispatakot, pedig bő 1,5 km távolság választja el a két települést.
51600 Réz-híd Csukás-hegység. A Réz-híd a Csukás-hegységben található, a Zákány-csúcs közelében.
52592 Fehér-patak szurdokvölgy. A Fehér-patak völgyében egy sötét, vad szurdokot találunk, mely nem igazán jellemző a Csukás-hegységre.
52912 Királyhegy. Az 1A főúton kell menni Négyfalut elhagyva Ploiesti felé.
53226 Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás. 53930 196. Feldoboly látnivalója a festett fastukkóval díszített mennyezetű, 1768-ban épített református temploma.
54655 Református templom Szacsva. A Szacsva patak felső völgyében egy dombtetőn, egy kivülről szerény, de belülről annál gazdagabb késő barokk templom található.
54768 1763. A Sasok tava, egy másik nevén Feneketlen tó, a Szilon-havasokban található, turisták által keveset látogatott környezetben.
55267 Kockás tulipán-erdő Szacsva. 17.6 km-re. Az úttól balra van a csodálatos tulipánmező.
55503 1493. 17.7 km-re. 55804. 57390 Kreutzburg vára. 18.3 km-re. Ezt az utat követve, felérve a gerincre, majd tovább déli irányba haladva, 2 óra gyaloglás után Kreutzburg várához érünk.
57644 Mikes-kert.
58200 Református templom. Lisznyó a Székelyföld déli részén, a Bodzafordulói hegység egyik völgytorkolatában, a Háromszéki medence keleti peremén található.
59877 Babarunkai vízgyűjtő. 19.1 km-re. 60388 Fergettyűvár Egerpatak. 60492 Csere-tető Lisznyó Kovászna megye. A Csere-teto, vagy a helybeliek szerint 718 m magas Lisznyo-teto, a Lisznyo-patak es a Beldi-patak festoi kornyezeteben, a Bodzaforduloi-hegyek labanal fekszik.
61811 Mező-tető. A falu határában található legmagasabb pontról, a 717 méter magas Mező-tetőről, jól látszanak a félhold alakban elterülő környező települések: Uzon, Szentivánlaborfalva, Réty, Egerpatak, Szacsva.
62392 Vártemplom. Sepsiszentgyörgy és Brassó között, a Szászföld határán található.
64769 Református templom Egerpatak Kovászna megye. 20.6 km-re. Területét már az őskorban is lakták.
65720 Ortodox fatemplom Papolc. 65877 Hunárka. A Rétyi Nyírbe hatolva déli irányba először egy kevésbbé látszó, majd egy feltűnően széles homoktöltés halad, amely néhol 2 m-es magasságot is elér.
66744 Kockás tulipán Rétyi Nyír. 21.3 km-re. Jellegzetes nedves réti, kora tavaszi növényünk, mely áprilisban tömegesen nyílik.
67692 SZNM 12 Emlékoszlop. Székelyek Nagy Kincskeresése - 12-dik stáció - Kökös - A kökösi csata emlékoszlopa.

Románul - in limba romana: Valea Zimbrilor

Különleges látnivalók - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Erőd
Erőd - A jól látható tüzérségi erőd mellett további hét kisebb sánc, katonai barakk helye található a területen.
Kálvária-domb
Kálvária-domb - Bodzavám végén régi templom romjai és egy újkori erőd maradványai ismerhetők fel.
Rakodó források újratöltve
Rakodó források újratöltve - E források kristály hullámai esésükben habbá törődve számtalan apró zuhatagban, zeneszerű csörgedezéssel rohannak le a meredélyes szirtlapon, azt napsugarakban ragyogó kristály tükörré változtatva át.
Rakodó források
Rakodó források - Bodzavám déli végétől egy földút halad a Nagy-Bodza-patak mentén.
Kis-Üvöltő-patak vízesése
Kis-Üvöltő-patak vízesése - A Bodzavámról kifele vezető úton a vámház romjait elhagyva az a völgyben jobbra felefele haladunk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Bodzavám térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Bölényrezervátum gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Bölények - Mióta utoljára voltam itt, eléggé megfutotta a belépő ára, egy kicsit hozzávettek...
 • Napozó bölények - Hiába vártam, a nagy lomha bölények semerre sem mozdultak, csak süttették magukat az őszi nappal...
 • Állatkert? - Végigtapogattuk a rejtek-hintát, de semmi sehol...
 • Ott voltam - Ott voltam a rejtesnel...
 • Sikerült eljutni Bodzavám környékére? Tetszett a Bölényrezervátum? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.