Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Bölényrezervátum - Bodzavám - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Bölényrezervátum - Bodzavám

Bölényrezervátum - Bodzavám | Hol van ez a hely?

Románia negyedik bölényrezervátumát hozták létre a Brassó megyei Bodzavámon. A kezdeményezés Brassó megye turizmusát hivatott fellendíteni, a bölények egyelőre egy százhektáros területen kaptak helyet, de a közeljövőben szabadon engedik az egykor őshonos állatokat. A végső cél, hogy a szabadban élhessenek, igaz ellenőrzött körülmények között.

A kezdeményezés első lépéseként Olaszországból, Ausztriából és svájci állatkertekből szállították a bölényeket a bodzavámi Bölények Völgye elnevezésű rezervátumba. Érkezésükkor már volt nevük, de a helybéli állatgondozók nem tudták kiejteni az idegen hangzású neveket, így átkeresztelték őket. A bölények alkalmazkodtak új környezetükhöz, a gondozók szerint tartásuk nem igényel különösebb szakértelmet, csupán egy kis bátorságot.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Bölények 3 Szarvasok Bölények Bölény A Bölények völgye rezervátum felé Pihenőhelyek Figyelem Elektromos kerítés Bölények 1 Bölények 2 Bölények 4. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bölényrezervátum Bodzavám fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Bodzavám és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bölényrezervátum! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Bölényrezervátum Bodzavám közelében?
Kisvár. Nagyvár. 13 km-re. Csukás-csúcs. A Csukás a Keleti Kárpátok déli hegységcsoportjának, a Kárpát kanyarnak a tagja, különös alakú sziklákkal, látványos kőgombákkal. Megcsináltuk - Helyesbítek: nem a geodobozt találtuk meg, csak a tartalmát. (látnivaló és geodoboz)
Református templom. 1222-ben castrum quod Cruceburg nominatur.
(érdekes hely geoládával) Lisznyópataki világvége. A világ kezdete vagy vége az az elhagyatott gyümölcsös? Valaki tud többet erről a völgyről? Mert csak sejtjük hogy hol vagyunk. Már jártunk a világvégén - A nyáron gombászgatni szerettünk volna a környéken, de ítéletidő ért utol, hogy a hely nevéhez illően stílusosan fejezzem ki magam. (különleges hely geodobozzal)
Tészla-tisztás. A Tészla és a Dong-havas a Csukás északnyugati részén, elszigetelve magasodnak a környező alacsonyabb hegyhátak fölé. (látnivaló és geodoboz)
Tészla-nyereg. Keresztút. A Vörös-havas a Csukás masszívumban talalható, a Csukás-hegység és a Gropsoare-Zákány hegységgel  egyetemben, közöttük. Kicsikek es kekek - Nagyon sok arrafele az afonyazo no meg a havasszepe gyujtogeto (sajnos).
Duduj-kő. Nicolae Ioan-forrás. Sikerélmény - Izgalmasnak indult a kirándulásunk, hiszen az öt hónapost is útnak indítottuk a Csukás csúcs felé. Törökvár. Dobollópatak és Lisznyópatak között egy majdnem kelet-nyugat irányú hegyvonulat ágazik le a bodzafordulói hegyek legmagasabb pontjától, a Szeredő ponktól. A láda jól van - Megtaláltuk.
Láncoknál. Főleg télen, itt ajánlott a nagyobb elővigyázatosság.
Borzvára Kispatakon. Kisborosnyó részének tekintik Kispatakot, pedig bő 1,5 km távolság választja el a két települést. A szaloncukrot kivettük - Jó mélyen volt, de megtaláltuk.
Réz-híd. Nevét a vöröses színének köszönheti, a rajta megtelepedett moszatoktól.
Fehér-patak szurdokvölgy. A Fehér-patak völgyében egy sötét, vad szurdokot találunk, mely nem igazán jellemző a Csukás-hegységre.
Királyhegy. Cheia üdülőfalu után találunk egy köves utat Valea Stanii felé, ezen az úton, személygépkocsival is járható, 12km-t haladva jutunk a patakon átmenő hídhoz.
Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás. Református templom. 17.2 km-re. Feldoboly látnivalója a festett fastukkóval díszített mennyezetű, 1768-ban épített református temploma.

Bölényrezervátum Bodzavám románul - in limba romana: Valea Zimbrilor


Különleges látnivalók - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Bodzavám térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Bölényrezervátum gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Bölények - Mióta utoljára voltam itt, eléggé megfutotta a belépő ára, egy kicsit hozzávettek...
 • Napozó bölények - Hiába vártam, a nagy lomha bölények semerre sem mozdultak, csak süttették magukat az őszi nappal...
 • Állatkert? - Végigtapogattuk a rejtek-hintát, de semmi sehol...
 • Ott voltam - Ott voltam a rejtesnel...

Sikerült eljutni Bodzavám környékére? Tetszett a Bölényrezervátum? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Erőd
Erőd
A jól látható tüzérségi erőd mellett további hét kisebb sánc, katonai barakk helye található a területen.
Kálvária-domb
Kálvária-domb
Bodzavám végén régi templom romjai és egy újkori erőd maradványai ismerhetők fel.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.