Cycle Map Martanus Bretcu - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Ozsdolai Óriáskő - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Ozsdolai Óriáskő

Ozsdolai Óriáskő

Ozsdola és Martonos között, egy dombon, a Kurtának nevezett helyen, van egy nagy, bár nem óriás méretű, de legendás kő...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Ozsdolai Óriáskő képtárból:

Kicsi az ember, óriás a kő
Kicsi az ember, óriás a kő
Az ozsdolai Óriáskő
Az ozsdolai Óriáskő
Az óriás fenekének nyoma
Az óriás fenekének nyoma

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Ozsdolai Óriáskő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Nyujtódi panoráma 4.63 km-re - Innen, a Perkőtől a Lemhény és Almás közti Szent Mihály-hegyig ellátsz. * Bagolylik-sziklavilág 7.24 km-re - * Jancsó Benedek mellszobra 7.76 km-re - Jancsó Benedek mellszobra, 2001 - Gelence. * Bodor György mellszobra 7.81 km-re - Bodor György mellszobra, 2004 - Gelence. * Márton Áron szobra 7.92 km-re - Márton Áron szobra, 2006 - Gelence. * Fekete János főesperes szobra 7.93 km-re - Fekete János főesperes szobra, 2007 - Gelence. * Szent Imre herceg mellszobra 8 km-re - Szent Imre herceg mellszobra, 2008 - Gelence. * Nádika feredő 9.06 km-re - Gelence környékén nincs sok borvíz-, illetve gyógyforrás, viszont több édesvízi. * Fortyogófürdő 9.26 km-re - Kézdivásárhely határában található a Fortyogófürdő nevű, egykori gyógyüdülőhely. * Csomortán 9.66 km-re - Csomortán falu Kézdivásárhelytől 11 km-re északkeletre található, a Szent Mihály-hegy nyugati lábánál.

Néhány székely szó jelentése:
Hergel = Bosszant. Hergelni = Felbosszantani. Hibóka = Latyakos. Hiricel = Hangosan lélegzik. Hirnyó = Giliszta. Hivatalos ur = Hivatalnok. Hivutt = Hívott. Hő = A gyermekre szólnak rá: ne nyúlj hozzá. Hocca = Hozdd.

- Kovászna megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Katolikus templom
Katolikus templom
Kézdimartonos Kézdivásárhelytől 12 km-re keletre, Bereck közelében, a Nagyhegy alatti völgyben fekszik.
Kézdimartonosi feredő
Kézdimartonosi feredő
A Martonosi-patak völgyfőjében édes-kénes, gyógyhatású ásványforrások vannak.
Várhegy
Várhegy
Megkozelitese legkonnyebben Ozsdola kozpontjabol a Moldova fele vezeto utat, a Kadar utat kovetve, majd leterve balra a Kopolno pataki erdoipari uton folytatva egeszen a Fajlo es Eges patakok osszeomlesi pontjaig, ugy jo 5 km-en at.
SZNM 3 Nyujtód
SZNM 3 Nyujtód
Székelyek Nagy Kincskeresése - 3.
Farkasvár
Farkasvár
Keresunk egy dombszeru kiemelkedest.
SZNM 2 Lemhény
SZNM 2 Lemhény
Székelyek Nagy Kincskeresése - 2-dik stáció - Lemhény - Falukapu.
SZNM 1 Bereck
SZNM 1 Bereck
Székelyek Nagy Kincskeresése - 1.
Piliske-tető
Piliske-tető
A Piliske-tető Ozsdolától keletre található, a Kézdivásárhelyt és Foksányt összekötő 2D jelzésű országút, régi nevén Kádár-út mellett.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.