Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Ozsdolai Óriáskő - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Ozsdolai Óriáskő | Hol van ez a hely?

Ozsdola és Martonos között, egy dombon, a Kurtának nevezett helyen, van egy nagy, bár nem óriás méretű, de legendás kő. Nem könnyű megtalálni, mert sűrűn benőtte a cserjés. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Akit szeretnek a pillangók Kicsi az ember, óriás a kő Az ozsdolai Óriáskő Az óriás fenekének nyoma. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Ozsdolai Óriáskő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Ozsdolai Óriáskő! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak az Ozsdolai Óriáskő közelében?
Leány-vár Bereck. Az Ojtuz fele tarto muut jobb oldalan, a Leanyvar arka es a Kicsi Csura patakok kozott, 711 m magas kopasz hegyen emelkedik az a varteto amit a helybeliek Leanyvarnak neveznek. (különleges hely geodobozzal)
Venetúrné vára Bereck. Ez az eroditmeny az egykori romai provincia keleti hatarat es az ott elvezeto kozlekedesi es hadi utat vedo romai taborok egyike volt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Angustia római kasztrum Bereck. A patak közelében vannak az Angustia római kasztrumhoz tartozó fürdők nyomai. (különleges hely geodobozzal)
Kőlik Ozsdola. Hausmann említ, aki azt állítja, hogy a Kőlik földrengés által keletkezett. (itt geodobozt is lehet keresni)
Hódtanya a halastóban Lemhény. Hódtanya vagy halastó? Lemhény határában nemrég halastó létesült.
Ötszáz éves bükkfa Kádár-út. Katolikus templom Kézdiszászfalu. Erzsébet királyné emlékoszlopa Bereck. Bereck után az Ojtoz-tető felé menet, az országút 77 és 78-as kilométerkövei között, bal oldalon egy obeliszk emelkedik.
Katolikus kápolna Kézdisárfalva. Egyháza és temploma mindvégig katolikus.

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Ozsdolai Óriáskő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Ozsdolai Óriáskő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Katolikus templom
Kézdimartonos Kézdivásárhelytől 12 km-re keletre, Bereck közelében, a Nagyhegy alatti völgyben fekszik.
Kézdimartonosi feredő
A Martonosi-patak völgyfőjében édes-kénes, gyógyhatású ásványforrások vannak.
Várhegy
Megkozelitese legkonnyebben Ozsdola kozpontjabol a Moldova fele vezeto utat, a Kadar utat kovetve, majd leterve balra a Kopolno pataki erdoipari uton folytatva egeszen a Fajlo es Eges patakok osszeomlesi pontjaig, ugy jo 5 km-en at.
SZNM 3 Nyujtód
Székelyek Nagy Kincskeresése - 3.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.