Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kőlik - Ozsdola - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Kőlik - Ozsdola turisztikai látnivalói

Ozsdola egy másik nevezetessége a Kőlik, amelyet 1896-ban W.Hausmann említ, aki azt állítja, hogy a Kőlik földrengés által keletkezett...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kőlik Ozsdola fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Ozsdola és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kőlik!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Ozsdola, 5,3 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kőlik Ozsdola közelében?
- Piliske-tető Ozsdola 2,1 km-re. A Piliske-tető Ozsdolától keletre található, a Kézdivásárhelyt és Foksányt összekötő 2D jelzésű országút, régi nevén Kádár-út mellett... (látnivaló és geodoboz)
- Ötszáz éves bükkfa - Kádár-út 2,6 km-re. Állítólag 500 éves... (turisztikai hely geoládával)
- Ozsdolai-hágó - Berecki-hegység 2,7 km-re. Beszorult doboz és átnedvesedett tartalom - Miután eltöltöttem az időt a környék egyéb rejtekhelyeivel, már sötétedés után értem ide...
- Bükkfa az Ojtoz-forrás feje alatt - Kádár-út 2,9 km-re. Kerülete, bár nem mértem meg pontosan, körülbelül 560 cm... (turisztikai hely geoládával)
- Ojtoz-forrás feje 3,6 km-re. Ozsdoláról a putnai rezervátum felé, a tetőről szép a kilátás Ozsdola és Martonos felé... A szomszéd geodobozt találtam meg - Átutazóban voltam, alkonyodott... (látnivaló és geodoboz)
- Panorámás tisztás a Nyáguj-tető alatt 4 km-re.
- Várhegy Ozsdola 4,1 km-re.  A ket vizfolyas kozott emelkedik a 974 m magas Varberc... Tisztogattunk - Valóban alaposan belepték az indák a rejteket...
- Bagolylik-sziklavilág Gelence 5,3 km-re.
- Szent Imre erődtemplom Gelence 5,8 km-re. A műemléktemplom előtt, a harangtoronytól nyugatra található Szent László király mellszobra... Régi ismerős - Régi-új helyet kerestünk fel ebben a kutyát-se-ki időben...
- Ozsdolai Óriáskő 6 km-re. Ozsdola és Martonos között, egy dombon, a Kurtának nevezett helyen, van egy nagy, bár nem óriás méretű, de legendás kő...
- Kézdimartonosi feredő 6,1 km-re. A Martonosi-patak völgyfőjében édes-kénes, gyógyhatású ásványforrások vannak... Martonostol felfele - Ha mar az ,, igehez" kozel kerultunk, ideje volt egy kis furdozesre is gondolni  a ,,mindszentek havaban" ...
- Kádár-út 6,1 km-re.
- Martonosról Ozsdola fele 6,4 km-re. Innen csodálatosan lehet látni a Perkőt és az összes falut, a Lemhényi Szent Mihály templomig, és a berecki hegyekig... Elso tobbek kozott... - Na meg ilyent, hogy elso legyek egy haromszeki rejteknel...

Kőlik Ozsdola románul - in limba romana: Pestera Kolik Ojdula


Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kőlik adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Ozsdola térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Ozsdola környékére? Tetszett a Kőlik? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.