Kőlik - Ozsdola - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Ojdula - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Kőlik - Ozsdola

Ozsdola egy másik nevezetessége a Kőlik, amelyet 1896-ban W.Hausmann említ, aki azt állítja, hogy a Kőlik földrengés által keletkezett. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kőlik Ozsdola rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
12843 Várhegy. Megkozelitese legkonnyebben Ozsdola kozpontjabol a Moldova fele vezeto utat, a Kadar utat kovetve, majd leterve balra a Kopolno pataki erdoipari uton folytatva egeszen a Fajlo es Eges patakok osszeomlesi pontjaig, ugy jo 5 km-en at. (rejtekhely geodobozzal) 16780 Bagolylik-sziklavilág. 18243 Szent Imre erődtemplom. Gelence Kézdivásárhelytől 9 km-re fekszik. (rejtekhely geodobozzal) 18815 Ozsdolai Óriáskő. Ozsdola és Martonos között, egy dombon, a Kurtának nevezett helyen, van egy nagy, bár nem óriás méretű, de legendás kő. 19107 Kézdimartonosi feredő. A Martonosi-patak völgyfőjében édes-kénes, gyógyhatású ásványforrások vannak. (rejtekhely geodobozzal) 19258 Kádár-út. (rejtekhely geodobozzal) 20055 Martonosról Ozsdola fele. A Felsőháromszék legfelső csücskében vándorolva megcsodáltuk a medencét Kézdimartonos és Ozsdola között félúton. 20931 Katolikus templom. Kézdimartonos Kézdivásárhelytől 12 km-re keletre, Bereck közelében, a Nagyhegy alatti völgyben fekszik. 21226 Görög-katolikus templom. 22046 Jancsó Benedek mellszobra. Jancsó Benedek mellszobra, 2001. 22244 Bodor György mellszobra. Bodor György mellszobra, 2004. 22388 Márton Áron szobra. Márton Áron szobra, 2006. 22401 Fekete János főesperes szobra. Fekete János főesperes szobra, 2007. 22586 Szent Imre herceg mellszobra. Szent Imre herceg mellszobra, 2008. 24875 Nádika feredő. Gelence környékén nincs sok borvíz-, illetve gyógyforrás, viszont több édesvízi. 28436 Leány-vár. Az Ojtuz fele tarto muut jobb oldalan, a Leanyvar arka es a Kicsi Csura patakok kozott, 711 m magas kopasz hegyen emelkedik az a varteto amit a helybeliek Leanyvarnak neveznek. 28445 Katolikus templom. 1426-ban Zsigmond király kiváltságokat ad Berecknek, hogy a határ menti helységbe települőket csábítson.

Néhány székely szó jelentése:
Karisztolni = Összeharácsolni. Karmantyú = Érmelegitő. Kas = Kosár. Kásavirág = Sugár kankalin. Kasmatol = Jő-megy. Kaszaj = Rakás

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Piliske-tető
A Piliske-tető Ozsdolától keletre található, a Kézdivásárhelyt és Foksányt összekötő 2D jelzésű országút, régi nevén Kádár-út mellett.
Ötszáz éves bükkfa
Ozsdolától keletre, a Kézdivásárhelyt Foksánnyal összekötő országút mellett, attól északra, valahol a Piliske-tető és az Ojtoz-forrás feje között egy 6,1 m kerületű tölgyfa található.
Ozsdolai-hágó 2.71 km-re
RH4627 Ozsdolai-hágó Berecki-hegység
Bükkfa az Ojtoz-forrás feje alatt
Az Ojtoz-forrás tetőtől alig több mint 700 méterre délnyugat felé, alig 200 méterre a Kézdivásárhelyt Foksánnyal összekötő országúttól, egy méretes bükkfát találunk.
Ojtoz-forrás feje
Ozsdoláról a putnai rezervátum felé, a tetőről szép a kilátás Ozsdola és Martonos felé.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.