Várhegy - Ozsdola - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Martanus Bretcu - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Várhegy - Ozsdola

Megkozelitese legkonnyebben Ozsdola kozpontjabol a Moldova fele vezeto utat, a Kadar utat kovetve, majd leterve balra a Kopolno pataki erdoipari uton folytatva egeszen a Fajlo es Eges patakok osszeomlesi pontjaig, ugy jo 5 km-en at.  A ket vizfolyas kozott emelkedik a 974 m magas Varberc. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Legkisebb kincskereső... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Várhegy Ozsdola rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
12246 Ojtoz-forrás feje. Ozsdoláról a putnai rezervátum felé, a tetőről szép a kilátás Ozsdola és Martonos felé. (rejtekhely geodobozzal) 12378 Ozsdolai-hágó. (rejtekhely geodobozzal) 12843 Kőlik. Ozsdola egy másik nevezetessége a Kőlik, amelyet 1896-ban W. (rejtekhely geodobozzal) 15640 Leány-vár. Az Ojtuz fele tarto muut jobb oldalan, a Leanyvar arka es a Kicsi Csura patakok kozott, 711 m magas kopasz hegyen emelkedik az a varteto amit a helybeliek Leanyvarnak neveznek. (rejtekhely geodobozzal) 16130 Katolikus templom. 1426-ban Zsigmond király kiváltságokat ad Berecknek, hogy a határ menti helységbe települőket csábítson. 16187 SZNM 1 Bereck. Székelyek Nagy Kincskeresése. 16620 Erzsébet királyné emlékoszlopa. Bereck után az Ojtoz-tető felé menet, az országút 77 és 78-as kilométerkövei között, bal oldalon egy obeliszk emelkedik. 17697 Venetúrné vára. Berecktol eszak-keletre a Micskeberc nevezetu helyen, szabalyos negyszog alaku folderoditmeny all. 18262 Angustia római kasztrum. A patak közelében vannak az Angustia római kasztrumhoz tartozó fürdők nyomai. 19239 Farkasvár. Keresunk egy dombszeru kiemelkedest. 20344 Panorámás tisztás a Nyáguj-tető alatt. 22159 Kádár-út. 22699 SZNM 2 Lemhény. Székelyek Nagy Kincskeresése. 24508 Hódtanya a halastóban. Hódtanya vagy halastó? Lemhény határában nemrég halastó létesült. 25632 Bagolylik-sziklavilág. 25839 SZNM 3 Nyujtód. Székelyek Nagy Kincskeresése.

Néhány székely szó jelentése:
Púja = Fiúgyermek. Putypurutty = Pitypalatty. Radina = Gyermekágyasszonynak vitt étel. Reglő = Legelő. Regnál = Szüntelenül kér, magyarázza a kérés teljesítésének szükségességét. Réja = Rá.

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kézdimartonosi feredő
A Martonosi-patak völgyfőjében édes-kénes, gyógyhatású ásványforrások vannak.
Piliske-tető
A Piliske-tető Ozsdolától keletre található, a Kézdivásárhelyt és Foksányt összekötő 2D jelzésű országút, régi nevén Kádár-út mellett.
Ötszáz éves bükkfa
Ozsdolától keletre, a Kézdivásárhelyt Foksánnyal összekötő országút mellett, attól északra, valahol a Piliske-tető és az Ojtoz-forrás feje között egy 6,1 m kerületű tölgyfa található.
Katolikus templom
Kézdimartonos Kézdivásárhelytől 12 km-re keletre, Bereck közelében, a Nagyhegy alatti völgyben fekszik.
Bükkfa az Ojtoz-forrás feje alatt
Az Ojtoz-forrás tetőtől alig több mint 700 méterre délnyugat felé, alig 200 méterre a Kézdivásárhelyt Foksánnyal összekötő országúttól, egy méretes bükkfát találunk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Tisztogattunk - Valóban alaposan belepték az indák a rejteket...
 • Szederindák között - A hatalmas fatörzset megtaláltuk, körbetanulmányoztuk...
 • Nagy es regi - Lehet, hogy a maci elvitte szedreszes kozben...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.