Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Várhegy - Ozsdola - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Várhegy - Ozsdola

Várhegy - Ozsdola | Hol van ez a hely?

Megkozelitese legkonnyebben Ozsdola kozpontjabol a Moldova fele vezeto utat, a Kadar utat kovetve, majd leterve balra a Kopolno pataki erdoipari uton folytatva egeszen a Fajlo es Eges patakok osszeomlesi pontjaig, ugy jo 5 km-en at.  A ket vizfolyas kozott emelkedik a 974 m magas Varberc.

Hogy kik is lakhattak regen a Varhegyet arrol feljegyzesunk nincsen, de mint az itteni lakossag menedekhelyekent szolgalt vesz eseten az biztos. Hogy volt-e var az sem tudjuk bizonyitani meg Orban Blazs sem talalt semmi nyomot, hogy itten valaha is var letezett volna. Ellenben a nephagyomany egy alagotrol tud amely a var es a patakok osszefolyasa  kozott letezett.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Legkisebb kincskereső. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Várhegy Ozsdola fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Ozsdola és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Várhegy! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Várhegy Ozsdola közelében?
Katolikus templom. Ekkor szászok is települnek ide, ami bizonyossá teszi, hogy temploma is van, mert a szászok mind katolikusok voltak. Bereck főtere - K
SZNM 1 Bereck. Vashíd - Megvan ez is. (turisztikai hely geoládával) Erzsébet királyné emlékoszlopa. Bereck után az Ojtoz-tető felé menet, az országút 77 és 78-as kilométerkövei között, bal oldalon egy obeliszk emelkedik. Királynő - A kanyarodó autók gumicsikorgását hallgatva, a szerelővas segítségével távolítottuk el a dobozt takaró fadarabot. (látnivaló és geodoboz)
Venetúrné vára. Berecktol eszak-keletre a Micskeberc nevezetu helyen, szabalyos negyszog alaku folderoditmeny all. Venetúrné átváltozása - A helyszínre érkezve, először a román geojátszótér rejtését akartam megkeresni, mely az egykori római fürdő nyomainak közelében volt elrejtve. (látnivaló és geodoboz)
Angustia római kasztrum. A patak közelében vannak az Angustia római kasztrumhoz tartozó fürdők nyomai. Veni, vidi, vici - A mai napba ez is belefért a többi találat mellé. (különleges hely geodobozzal)
Farkasvár. Ami nem mas, mint egy terasznyelv, amelyet a Sepsiszentgyorgy-Bereck vasutvonal vag keresztul. A hely farkast vár - Bereck földvárait érkeztem megkeresni, az első felkeresett rejtekhely a Farkasvár volt.
Panorámás tisztás a Nyáguj-tető alatt. SZNM 2 Lemhény. Székelyek Nagy Kincskeresése - 2-dik stáció - Lemhény - Falukapu. Szentföldi kincskeresés - Mi is ezzel a rejtekhellyel zártuk "szentföldi" kincskeresésünket.
Hódtanya a halastóban. Hódtanya vagy halastó? Lemhény határában nemrég halastó létesült. Talán egy holdfényes éjszaka újra eljövök - Már késő volt, sötétedéskor érkeztem a tavacskákhoz.
Bagolylik-sziklavilág. SZNM 3 Nyujtód. stáció - Nyujtód - Hősök emlékműve SZNM 3 - Meglett az utolso SZNM is nekem, de nem utolso a sorban.
Nyujtódi panoráma. 8.4 km-re. Innen, a Perkőtől a Lemhény és Almás közti Szent Mihály-hegyig ellátsz. Felso Haromszeki portyan 2 - Mar kerestem egyszer de akkor megsotetettem es nem is eroltettem nagyon, hogy hol is van a doboz.
Szent Imre erődtemplom. Gelence Kézdivásárhelytől 9 km-re fekszik. Régi ismerős - Régi-új helyet kerestünk fel ebben a kutyát-se-ki időben.
Szent Mihály-templom. Csalán gyüjtés.... - Mindent sikerült gyüjtögetni, csalánt is főzeléknek és ládát is az élvezetért. Jancsó Benedek mellszobra. Görög-katolikus templom. Meglepetes templom - Nem is tudtunk errol a templomrol, bar sokszor jartunk mar Gelencen. Bodor György mellszobra. Bodor György mellszobra, 2004 - Gelence.
Márton Áron szobra. Márton Áron szobra, 2006 - Gelence.
Fekete János főesperes szobra. Fekete János főesperes szobra, 2007 - Gelence.
Szent Imre herceg mellszobra.

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Ozsdola térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Várhegy gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Tisztogattunk - Valóban alaposan belepték az indák a rejteket...
 • Szederindák között - A hatalmas fatörzset megtaláltuk, körbetanulmányoztuk...
 • Nagy es regi - Lehet, hogy a maci elvitte szedreszes kozben...

Sikerült eljutni Ozsdola környékére? Tetszett a Várhegy? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Kézdimartonosi feredő
Kézdimartonosi feredő
A Martonosi-patak völgyfőjében édes-kénes, gyógyhatású ásványforrások vannak.
Piliske-tető
Piliske-tető
A Piliske-tető Ozsdolától keletre található, a Kézdivásárhelyt és Foksányt összekötő 2D jelzésű országút, régi nevén Kádár-út mellett.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.