Kézdimartonosi feredő - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Martanus Bretcu - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Kézdimartonosi feredő

A Martonosi-patak völgyfőjében édes-kénes, gyógyhatású ásványforrások vannak. Ezek táplálják a moldvai tájakon is ismert, kiváló gyógyhatású martonosi gyógyfürdőt, amelyet a berecki helyi tanács működtet. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Fedett medencék Csudazöld tavacska Édesvizű forrás Így találtuk Álcázás... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kézdimartonosi feredő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
11345 Venetúrné vára. Berecktol eszak-keletre a Micskeberc nevezetu helyen, szabalyos negyszog alaku folderoditmeny all. 11844 Angustia római kasztrum. A patak közelében vannak az Angustia római kasztrumhoz tartozó fürdők nyomai. 11929 Erzsébet királyné emlékoszlopa. Bereck után az Ojtoz-tető felé menet, az országút 77 és 78-as kilométerkövei között, bal oldalon egy obeliszk emelkedik. 12623 Farkasvár. Keresunk egy dombszeru kiemelkedest. 13926 Piliske-tető. A Piliske-tető Ozsdolától keletre található, a Kézdivásárhelyt és Foksányt összekötő 2D jelzésű országút, régi nevén Kádár-út mellett. 15662 Ötszáz éves bükkfa. Ozsdolától keletre, a Kézdivásárhelyt Foksánnyal összekötő országút mellett, attól északra, valahol a Piliske-tető és az Ojtoz-forrás feje között egy 6,1 m kerületű tölgyfa található. 16658 SZNM 2 Lemhény. Székelyek Nagy Kincskeresése. 17810 Hódtanya a halastóban. Hódtanya vagy halastó? Lemhény határában nemrég halastó létesült. 18488 Bükkfa az Ojtoz-forrás feje alatt. Az Ojtoz-forrás tetőtől alig több mint 700 méterre délnyugat felé, alig 200 méterre a Kézdivásárhelyt Foksánnyal összekötő országúttól, egy méretes bükkfát találunk. 18526 Ojtoz-forrás feje. Ozsdoláról a putnai rezervátum felé, a tetőről szép a kilátás Ozsdola és Martonos felé. 19016 Ozsdolai-hágó. 19107 Kőlik. Ozsdola egy másik nevezetessége a Kőlik, amelyet 1896-ban W. 22059 SZNM 3 Nyujtód. Székelyek Nagy Kincskeresése. 22558 Nyujtódi panoráma. Innen, a Perkőtől a Lemhény és Almás közti Szent Mihály-hegyig ellátsz. 22815 Szent Mihály-templom. A római katolikus vártemplom középkori eredetű, Kézdialmás és Lemhény között a Szent Mihály-hegyen áll.

Néhány székely szó jelentése:
Mihelyt = Azonnal. Mijes nap = Hétköznap. Mindörökkétig = Mindig. Minyárt = Mindjárt. Mismás = Fröccs. Mont liszt = Finom nullás liszt.

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Katolikus templom
Kézdimartonos Kézdivásárhelytől 12 km-re keletre, Bereck közelében, a Nagyhegy alatti völgyben fekszik.
Várhegy
Megkozelitese legkonnyebben Ozsdola kozpontjabol a Moldova fele vezeto utat, a Kadar utat kovetve, majd leterve balra a Kopolno pataki erdoipari uton folytatva egeszen a Fajlo es Eges patakok osszeomlesi pontjaig, ugy jo 5 km-en at.
Martonosról Ozsdola fele 2.74 km-re. A Felsőháromszék legfelső csücskében vándorolva megcsodáltuk a medencét Kézdimartonos és Ozsdola között félúton.
Katolikus templom
1426-ban Zsigmond király kiváltságokat ad Berecknek, hogy a határ menti helységbe települőket csábítson.
SZNM 1 Bereck
Székelyek Nagy Kincskeresése - 1.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Martonostol felfele - Ha mar az ,, igehez" kozel kerultunk, ideje volt egy kis furdozesre is gondolni  a ,,mindszentek havaban" ...
 • Majdnem háromágú fa - Érdekes rejtés, csodaszép hely...
 • Romantikus házikók és egy csudazöld tavacska - A Nagy Székely Kincskeresésre készülve, rejteni indultunk a Bereck és Kökös közötti útvonalon...
 • A kézdimartonosi fürdő - Tetszett, hogy rendben van tartva a fürdő, a környéke, hogy asztfaltos úton tudtuk megközelíteni...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.