Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kézdimartonosi feredő - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kézdimartonosi feredő

Kézdimartonosi feredő | Hol van ez a hely?

A Martonosi-patak völgyfőjében édes-kénes, gyógyhatású ásványforrások vannak. Ezek táplálják a moldvai tájakon is ismert, kiváló gyógyhatású martonosi gyógyfürdőt, amelyet a berecki helyi tanács működtet. Főleg a mozgásszervi, reumás bántalmakban szenvedők keresik fel...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Fedett medencék Csudazöld tavacska Édesvizű forrás Így találtuk Álcázás. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kézdimartonosi feredő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kézdimartonosi feredő! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Kézdimartonos, 1.48 km távolságra található.
Szállás

Szállás Kézdimartonos - Kovászna vármegye


Keress szállást Kézdimartonos közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 21.55 km-re levő látnivalókkal: Bucias-vízesés és szfinx (12 kép).
14714770711100
14714770721101
14714770741102
14714770751103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kézdimartonosi feredő közelében?
Erzsébet királyné emlékoszlopa. Bereck után az Ojtoz-tető felé menet, az országút 77 és 78-as kilométerkövei között, bal oldalon egy obeliszk emelkedik. Királynő - A kanyarodó autók gumicsikorgását hallgatva, a szerelővas segítségével távolítottuk el a dobozt takaró fadarabot. (látnivaló és geodoboz)
Farkasvár. A hely farkast vár - Bereck földvárait érkeztem megkeresni, az első felkeresett rejtekhely a Farkasvár volt. (turisztikai hely geoládával) Piliske-tető Kovászna megye. (turisztikai hely geoládával) Ötszáz éves bükkfa. Ozsdolától keletre, a Kézdivásárhelyt Foksánnyal összekötő országút mellett, attól északra, valahol a Piliske-tető és az Ojtoz-forrás feje között egy 6,1 m kerületű tölgyfa található. (látnivaló és geodoboz)
SZNM 2 Lemhény. Székelyek Nagy Kincskeresése - 2-dik stáció - Lemhény - Falukapu. Szentföldi kincskeresés - Mi is ezzel a rejtekhellyel zártuk "szentföldi" kincskeresésünket.
Hódtanya a halastóban. Hódtanya vagy halastó? Lemhény határában nemrég halastó létesült. Talán egy holdfényes éjszaka újra eljövök - Már késő volt, sötétedéskor érkeztem a tavacskákhoz.
Bükkfa az Ojtoz-forrás feje alatt. Kerülete, bár nem mértem meg pontosan, körülbelül 560 cm.
Ojtoz-forrás feje. Az antennát elhagyva, az Ojtoz-forrás feje tetőn nem csak lövészárkokat, de mesés hóvirágmezőt is találtunk. A szomszéd geodobozt találtam meg - Átutazóban voltam, alkonyodott.
Ozsdolai-hágó. Beszorult doboz és átnedvesedett tartalom - Miután eltöltöttem az időt a környék egyéb rejtekhelyeivel, már sötétedés után értem ide. Kőlik.

Kézdimartonosi feredő románul - in limba romana: Baile Martanus

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kézdimartonosi feredő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Martonostol felfele - Ha mar az ,, igehez" kozel kerultunk, ideje volt egy kis furdozesre is gondolni  a ,,mindszentek havaban" ...
 • Majdnem háromágú fa - Érdekes rejtés, csodaszép hely...
 • Romantikus házikók és egy csudazöld tavacska - A Nagy Székely Kincskeresésre készülve, rejteni indultunk a Bereck és Kökös közötti útvonalon...
 • A kézdimartonosi fürdő - Tetszett, hogy rendben van tartva a fürdő, a környéke, hogy asztfaltos úton tudtuk megközelíteni...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kézdimartonosi feredő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Katolikus templom
Katolikus templom
Kézdimartonos Kézdivásárhelytől 12 km-re keletre, Bereck közelében, a Nagyhegy alatti völgyben fekszik.
Várhegy
Várhegy
Megkozelitese legkonnyebben Ozsdola kozpontjabol a Moldova fele vezeto utat, a Kadar utat kovetve, majd leterve balra a Kopolno pataki erdoipari uton folytatva egeszen a Fajlo es Eges patakok osszeomlesi pontjaig, ugy jo 5 km-en at.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3609 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.